De 5 beste vliegengordijnen van 2023

We hebben er allemaal last van en de één heeft er ook meer last van dan de ander. Dan hebben we het over vliegen in huis. Vliegen komen graag binnen en ze zijn irritant. Een groot aantal mensen vinden vliegen ook smerige insecten. Je wilt er dus niet aan denken dat ze op je eten zitten of in je drinken terecht komen. Nu heb je al van alles geprobeerd om ze buiten de deur te houden, maar als ramen en deuren openstaan is het gegarandeerd een uitnodiging voor vliegen om naar binnen te komen. Gelukkig zijn er goede oplossingen waarmee je ze toch buiten de deur kunt houden!

Vliegengordijn kopen?

Denk bijvoorbeeld aan het vliegengordijn dat je in een deuropening kunt ophangen. Vliegengordijnen heb je in verschillende soorten, maten en kleuren terwijl ze ook van uiteenlopende materialen worden gemaakt. Wat is het beste vliegengordijn vraag je jezelf af? En waar moet je op letten als je een vliegengordijn (deur) wilt kopen? In je zoektocht kom je immers tot de ontdekking dat er veel keuze is en daarom hebben wij alvast de beste vliegengordijnen voor je vergeleken.

Merk
Model
1
Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn - 90 x 220 cm
Cortenda
Kattenstaart Vliegengordijn
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
Kralengordijn Bamboe natuur 90x200 cm - vliegengordijn bamboe kralen gordijn
A.K.A.
Kralengordijn Bamboe natuur
3
Sun-Arts - Vliegengordijn - 100x232 cm
Sun-Arts
Vliegengordijn Tube
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
O’DADDY® Deurgordijn – Vliegengordijn - Magnetisch
O’DADDY
Deurgordijn – Vliegengordijn - Magnetisch
5
Charlotte vliegengordijn 100x240cm grijs
Wicotex
Charlotte

Dit zijn ze, de 5 beste vliegengordijnen van 2023

1. Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn – Beste kattenstaart vliegengordijn

Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn - 90 x 220 cm
Bekijk vliegengordijn

Het Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn is het beste kattenstaart vliegengordijn dat je kunt kopen. De stroken van het deurgordijn zien eruit als pluche, maar de stroken zijn van stevig en duurzaam Polypropyleen gemaakt. Dat houdt in dat het gordijn lang meegaat en ook nog eens eenvoudig schoon te maken is. Het gordijn is verkrijgbaar in het formaat 220×90 cm en is eenvoudig op maat te maken. Het leuke motief zorgt er ook nog eens voor dat het gordijn ook een decoratieve toevoeging is.

Het gordijn is zeer effectief, omdat de stroken dicht tegen elkaar hangen. Dat zorgt er ook voor dat het vliegengordijn en verduisterend effect heeft. Het Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn is ook eenvoudig te monteren op het deurkozijn.

Pluspunten
 • Eenvoudig te monteren
 • Makkelijk doorheen te lopen
 • Stijlvol design
 • Werkt verduisterend
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Cortenda Kattenstaart Vliegengordijn is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. A.K.A. Kralengordijn Bamboe natuur – Beste bamboe vliegengordijn

Kralengordijn Bamboe natuur 90x200 cm - vliegengordijn bamboe kralen gordijn
Bekijk vliegengordijn

Natuurlijke materialen zijn enorm populair in ons interieur en we kiezen graag voor materialen, zoals hout, rotan en bamboe. Heb je bijvoorbeeld een landelijke of Scandinavische inrichting of ben je op zoek naar een stijlvol vliegengordijn voor bij een achterdeur of voor de deur in een caravan? Dan is de A.K.A. Kralengordijn Bamboe natuur de beste keuze! Dit kralengordijn bevat maar liefst 90 stroken die vliegen zonder twijfel buiten de deur houden terwijl je kunt genieten van een stijlvol vormgegeven vliegengordijn.

Het vliegengordijn is niet op maat te maken, maar kan een deur goed beschermen. Door het materiaal kan frisse lucht makkelijk naar binnen, maar irritant vliegen en andere vliegende beestjes die niet welkom zijn blijven netjes buiten de deur. Het gordijn is ook eenvoudig te installeren met spijkers of schroeven.

Pluspunten
 • Natuurlijk materiaal
 • Verstelbaar
 • Effectief
 • Stijlvol design
 • Eenvoudige installatie
Minpunten
 • Niet op maat te maken

De A.K.A. Kralengordijn Bamboe natuur is verkrijgbaar bij:

3. Sun-Arts Vliegengordijn Tube – Beste vliegengordijn met hulzen

Sun-Arts - Vliegengordijn - 100x232 cm
Bekijk vliegengordijn

Vliegen die al brommend om je heen vliegen, muggen die je nachtrust verstoren met het eeuwige gezoem en wespen die je aanvallen terwijl je gewoon rustig op de bank of achter een bureau zit. Vliegende insecten zijn soms vreselijk irritant en met het stijlvolle Sun-Arts Vliegengordijn Tube houd je ze eenvoudig buiten de deur. Een groot pluspunt aan dit eenvoudig te bevestigen vliegengordijn is dat de holle hulzen genoeg lucht doorlaten en dat je het op een warme zomeravond lekker koel hebt in huis.

De hulzen die met ringen en draden aan elkaar zijn bevestigd, zijn van stevig PVC gemaakt. Dit duurzame materiaal zorgt ervoor dat het vliegengordijn van PVC lang meegaat en ook eenvoudig schoon te maken is. Het vliegengordijn is ook eenvoudig te bevestigen met spijkers of schroeven.

Pluspunten
 • Duurzaam materiaal
 • Op maat te maken
 • Stijlvol design
 • Houdt een woning koel
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Sun-Arts Vliegengordijn Tube is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. O’DADDY Deurgordijn – Vliegengordijn - Magnetisch – Beste magnetisch vliegengordijn

O’DADDY® Deurgordijn – Vliegengordijn - Magnetisch
Bekijk vliegengordijn

Het O’DADDY Deurgordijn – Vliegengordijn – Magnetisch vliegengordijn is één van de goedkoopste en ook beste oplossingen die je kunt kopen. Het is het beste magnetische vliegengordijn dat eenvoudig te openen en te sluiten is. Dankzij de van boven tot onder weggewerkte magneten die in de twee stroken van het gordijn zijn bevestigd. Installatie is super eenvoudig door middel van de meegeleverde stroken klittenband en punaises. Het vliegengordijn heeft ook de meeste overeenkomsten met de standaard deurhor.

Het vliegengordijn is van polyester gemaakt en dat brengt een aantal voordelen met zich mee. De lucht kan makkelijk naar binnen, maar insecten worden uitstekend geweerd. En het is een dikke stof, hierdoor gaat het vliegengordijn lang mee. Ook is het vliegengordijn eenvoudig op maat te maken.

Pluspunten
 • Eenvoudige installatie
 • Op maat te maken
 • 100% effectief
Minpunten
 • Klittenband bevestiging

De O’DADDY Deurgordijn – Vliegengordijn - Magnetisch is verkrijgbaar bij:

5. Wicotex Charlotte – Beste kralen vliegengordijn

Charlotte vliegengordijn 100x240cm grijs
Bekijk vliegengordijn

Het Wicotex Charlotte vliegengordijn is het beste kralen vliegengordijn dat je kunt kopen. Het vliegengordijn is één van de meest stijlvolle vliegengordijnen die je kunt kopen en de kraalachtige stroken zijn van duurzaam PVC gemaakt. Koele lucht kan makkelijk naar binnen, maar ongenodigde gasten in de vorm van vliegen, wespen, bijen en muggen blijven netjes buiten de deur. Het gordijn is ook eenvoudig te monteren met spijkers of schroeven en is naar wens op maat te maken.

Het Wicotex Charlotte vliegengordijn is een mooie toevoeging in huis of in een caravan. Achterdeuren, balkondeuren en de deur van een caravan kun je goed afschermen terwijl het vliegengordijn ook een leuke en unieke uitstraling heeft. Dus op decoratief vlak is het ook één van de betere vliegengordijnen die je kunt kopen.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Effectief
 • Duurzaam materiaal
 • Eenvoudige montage
Minpunten
 • Niet in meerdere kleuren te bestellen

De Wicotex Charlotte is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegengordijn?

Vliegengordijnen heb je dus in verschillende soorten, maten en kleuren. Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegengordijn? Uiteraard is de primaire functie om vliegende insecten, zoals vliegen, wespen, bijen en muggen buiten de deur te houden, maar het oog wilt ook wat. Dus je kunt ook kijken naar de materialen waar de gordijnen van zijn gemaakt of in welke kleur ze verkrijgbaar zijn. Kies je juist voor een donkere kleur of wil je een lichtere kleur ophangen?

Let op hoe eenvoudig het vliegengordijn te bevestigen is

Je kunt er ook opletten hoe het gordijn bevestigd moet worden en of het ook op maat te maken is. Wanneer je het gordijn niet kunt inkorten moet je dus goed opletten dat je wel de juiste lengte koopt. Anders kom je materiaal te kort of je houdt materiaal. Dat de effectiviteit van een vliegengordijn niet ten goede komt. Uiteraard moet je ook kijken naar hoe eenvoudig een vliegengordijn te bevestigen is. Moet je bijvoorbeeld spijkeren of schroeven of kun je een vliegengordijn bijvoorbeeld met klittenband en punaises bevestigen?

Vliegengordijn vergelijken

Vliegengordijnen zijn gemaakt van kunststof, hout of glasvezel en alle materialen hebben zo nu hun voor- en nadelen. In de regel zijn het duurzame materialen die ook voor een lange levensduur van het gordijn zorgen. Op het gebied van reinigen genieten bepaalde materialen de voorkeur. Zo zijn vliegengordijnen van duurzaam PVC, Polypropyleen of glasvezel eenvoudig schoon te maken.

Veelgestelde vragen over vliegengordijnen

 • Hoe bevestig je een vliegengordijn?

  Doorgaans kun je een vliegengordijn bevestigen met spijkers, schroeven of punaises. De wijze van montage is afhankelijk van welk vliegengordijn je kiest en ook hoe zwaar het gordijn weegt. Zwaardere gordijnen moeten immers steviger worden bevestigd dan bijvoorbeeld gordijnen van glasvezel en andere lichte materialen.

 • Hoe lang moet een vliegengordijn zijn?

  De lengte maakt weinig uit op het moment dat het vliegengordijn in te korten is. Wanneer dat niet mogelijk is, is het belangrijk dat je goed de lengte van de deuropening opmeet en de lengte van het gordijn bekijkt. Doorgaans worden vliegengordijnen op het kozijn geplaatst. Dus meet zorgvuldig de afmetingen van het deurkozijn in plaats van de deuropening!

 • Waarom werkt een vliegengordijn?

  Een vliegengordijn bestaat uit stroken die strak tegen elkaar hangen. Zo krijgen vliegen, bijen, wespen en andere vliegende insecten geen tot weinig kans om naar binnen te komen. Terwijl je de deur gewoon open kunt laten staan.

 • Hoe duur is een vliegengordijn?

  Vliegengordijnen zijn in verschillende prijsklassen verkrijgbaar en de prijs vertelt veel over de kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Goedkopere vliegengordijnen zijn in de regel minder effectief of bijvoorbeeld niet op maat te maken. Met duurdere gordijnen geniet je niet alleen van eenvoudige montage en extra opties, maar ook van een gordijn dat van duurzame materialen is gemaakt.

 • Plaats een reactie