De 5 beste filter koffiezetapparaten van 2024

Koffiezetapparaten zijn in verschillende vormen en prijsklasse te koop en je kunt uit verschillende soorten apparaten kiezen. Kies je bijvoorbeeld voor een half-automatische of volautomatische koffiezetter of ga je toch voor het misschien wat ouderwetse filter koffiezetapparaat. Met een filter koffiezetapparaat kun je heerlijke kopjes en zelfs kannen koffie zetten. Je proeft de volle aroma van de koffie die met behulp van een filtermaling en het filter in het apparaat tot stand komt en je kunt ook een volle kan koffie zetten, zodat je niet iedere keer het apparaat hoeft aan te zetten als je een vers en warm bakje koffie wilt.

Als je een machine wilt kopen, wil je natuurlijk wel het beste filter koffiezetapparaat dat er is, maar wat is de beste filter koffiezetapparaat? Wij hebben voor jullie een aantal filter koffiezetapparaten uitgetest en een lijstje gemaakt wat volgens ons de 5 beste filter koffiezetapparaten van 2024 zijn.

Wil je een filter koffiezetapparaat kopen? Dan doe je er slim aan om eerst wat onderzoek te doen. Lees bijvoorbeeld een filter koffiezetapparaat review. Dan krijg je van andere gebruikers die het product al hebben aangeschaft meer informatie over de koffiezetter. Met die informatie kun je een goede keuze maken in welke filter koffiezetapparaat het beste bij jou past.

Merk
Model
1
Philips Cafe Gaia HD7546 20 - Koffiezetapparaat - Zwart
Philips
Cafe Gaia HD7546/20
2
Krups Moka Brew KM468910 - Koffiezetapparaat
Krups
Moka Brew KM468910
3
Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK - Filter-koffiezetapparaat- Zwart
Braun
Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK
4
De'Longhi ICM14011 - Compact filter-koffiezetapparaat - Zwart
De'Longhi
ICM14011
5
Russell Hobbs 21700-56 Retro Ribbon Red Koffiezetapparaat - Rood
Russell Hobbs
21700-56 Retro Ribbon

Dit zijn ze, de 5 beste filter koffiezetapparaten van 2024

1. Philips Cafe Gaia HD7546/20 – Beste filter koffiezetapparaat met thermoskan

Philips Cafe Gaia HD7546 20 - Koffiezetapparaat - Zwart
Bekijk filter koffiezetapparaat

De Philips Cafe Gaia HD7546/20 is het beste filter koffiezetapparaat met thermoskan die je op dit moment kunt kopen. Hij wordt geleverd met een thermische kan die de koffie warm houdt, zelfs nadat het is gezet. Dit is handig als je van plan bent om koffie voor meerdere personen te zetten of als je later van je koffie wilt genieten zonder dat het afkoelt. Het is ook niet voor niets een populaire koffiemachine onder de koffieliefhebbers.

Deze koffiemachine is voorzien van de unieke Aroma Swirl-technologie van Philips. Dit zorgt ervoor dat het water zich gelijkmatig verspreidt over de gemalen koffie, waardoor het volle aroma en de smaak van de koffie beter tot hun recht komen. Met de druppelstopfunctie kun je op elk moment een kopje koffie schenken, zelfs tijdens het zetten. Dit is handig als je niet wilt wachten tot de hele kan vol is.

De Philips Cafe Gaia HD7546/20 heeft een groot waterreservoir, zodat je meerdere kopjes koffie kunt zetten voordat je het waterreservoir moet bijvullen. Dit is handig als je regelmatig koffie zet voor meerdere personen. Het apparaat is ook eenvoudig te reinigen dankzij de uitneembare filterhouder en het afneembare waterreservoir. Hierdoor kun je de onderdelen eenvoudig afspoelen en schoonmaken.

Pluspunten
 • Geleverd met thermoskan
 • Automatisch uitschakelen
 • Aroma Swirl-technologie
 • Druppelstop functie
 • Eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Alleen geschikt voor gemalen koffie

De Philips Cafe Gaia HD7546/20 is verkrijgbaar bij:

2. Krups Moka Brew KM468910 – Beste filter koffiezetapparaat met een speciaal doorloopsysteem

Krups Moka Brew KM468910 - Koffiezetapparaat
Bekijk filter koffiezetapparaat

Ben je op zoek naar het beste filter koffiezetapparaat met een speciaal doorloopsysteem? Dan is de Krups Moka Brew KM468910 de beste keuze die je kunt maken. Deze koffiemachine maakt gebruik van de traditionele Moka-brouwtechnologie, waardoor je kunt genieten van de rijke smaak en de intense aroma van Moka-koffie. De koffie wordt gezet door stoomdruk die door de gemalen koffie in de Moka-pot wordt geleid.

De Krups KM468910 heeft een compact formaat, waardoor hij perfect is voor kleinere keukens, kantoren of andere ruimtes waar beperkte ruimte beschikbaar is. Hij past makkelijk op het aanrecht of kan zelfs worden meegenomen voor onderweg. Het apparaat is ook zeer eenvoudig te bedienen. Je vult eenvoudig het waterreservoir, voegt de gemalen koffie toe aan de Moka-pot en plaatst die op het verwarmingselement. Binnen enkele minuten heb je een heerlijke kop Moka-koffie klaar om ervan te genieten.

De machine is voorzien van handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Zo heeft het een geïntegreerde waterniveau-indicator, zodat je precies kunt zien hoeveel water je moet toevoegen. Ook heeft het een automatische uitschakelfunctie, waardoor het zichzelf na een bepaalde tijd uitschakelt voor veiligheid en energiebesparing.

Pluspunten
 • Duurzaam product
 • Automatisch uitschakelen
 • Speciaal gemaakt voor Moka-koffie
 • Waterniveau-indicator
 • Compact formaat
Minpunten
 • Prijzig

De Krups Moka Brew KM468910 is verkrijgbaar bij:

3. Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK – Beste filter koffiezetapparaat met druppelstop

Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK - Filter-koffiezetapparaat- Zwart
Bekijk filter koffiezetapparaat

De Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK is het beste filter koffiezetapparaat met druppelstop die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Het is een hoogwaardige koffiemachine die is ontworpen om een perfecte kop koffie te zetten met een rijke smaak en aroma. Met zijn geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke bediening biedt deze machine een uitstekende koffie-ervaring.

De Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK maakt gebruik van het OptiBrew-systeem van Braun, dat ervoor zorgt dat de koffie op de optimale temperatuur wordt gezet en de extractie van de smaakstoffen wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert in een volle en smaakvolle kop koffie. De machine heeft ook een ruim waterreservoir met een capaciteit van 1,7 liter, wat voldoende is voor meerdere kopjes koffie. Dit betekent dat je niet constant het waterreservoir hoeft bij te vullen, vooral handig als je koffie zet voor meerdere personen.

Met de programmeerbare starttijd kun je van tevoren instellen wanneer je wilt dat de koffiemachine begint met het zetten van koffie. Dit is handig als je op een bepaald tijdstip van de dag een vers gezette kop koffie wilt hebben, bijvoorbeeld bij het ontbijt.

De machine is uitgerust met een antidruppelsysteem, wat betekent dat je op elk moment een kopje koffie kunt schenken terwijl de machine nog bezig is met het zetproces. Hierdoor kun je genieten van een kopje koffie zonder te wachten tot de hele kan is gezet. Het koffiefilter en de kan zijn eenvoudig te verwijderen en kunnen in de vaatwasser. Dit maakt het schoonmaken van het filter koffiezetapparaat geschikt voor de vaatwasser snel en gemakkelijk.

Pluspunten
 • Vaatwasserbestendig
 • Stijlvol design
 • Antidruppelsysteem
 • Programmeerbare starttijd
 • Groot waterreservoir
Minpunten
 • Antidruppelsysteem werkt soms niet optimaal

De Braun Café House PurAroma Plus KF 560/1 BK is verkrijgbaar bij:

4. De'Longhi ICM14011 – Beste kleine filter koffiezetapparaat

De'Longhi ICM14011 - Compact filter-koffiezetapparaat - Zwart
Bekijk filter koffiezetapparaat

Ben je op zoek naar het beste kleine filter koffiezetapparaat? Dan is de De’Longhi ICM14011 de beste keuze die je op dit moment kunt maken. Met zijn compacte formaat neemt het apparaat weinig ruimte in beslag op het aanrecht of in de keuken. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen met beperkte ruimte.

Deze koffiemachine heeft een capaciteit van 5 kopjes koffie, wat perfect is voor individueel gebruik of voor kleine huishoudens. De meegeleverde glazen kan heeft een handige maataanduiding en een schenktuit voor eenvoudig en druppelvrij schenken.

De De’Longhi ICM14011 is zeer eenvoudig te bedienen met een aan/uit-knop en een lampje dat aangeeft wanneer de machine aan staat. Je hebt geen ingewikkelde instellingen nodig, waardoor het ideaal is voor mensen die gewoon een eenvoudige kop koffie willen zetten. Het waterreservoir van de machine heeft een duidelijke waterniveau-indicator, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel water je moet toevoegen voor het gewenste aantal kopjes koffie.

Met de druppelstop-functie kun je een kopje koffie schenken terwijl de koffie nog aan het zetten is. Hierdoor kun je snel een kopje koffie nemen zonder te wachten tot het hele zetproces is voltooid.De machine heeft ook een warmhoudplaat die ervoor zorgt dat de gezette koffie op de juiste temperatuur blijft, zodat je kunt genieten van een warme kop koffie, zelfs als je niet meteen kunt serveren.

Pluspunten
 • Compact design
 • Eenvoudige bediening
 • Druppelstop-functie
 • Thermoskan meegeleverd
 • Warmhoudplaat
Minpunten
 • De piepjes die het apparaat geeft zijn irritant

De De'Longhi ICM14011 is verkrijgbaar bij:

5. Russell Hobbs 21700-56 Retro Ribbon – Beste retro filter koffiezetapparaat

Russell Hobbs 21700-56 Retro Ribbon Red Koffiezetapparaat - Rood
Bekijk filter koffiezetapparaat

De 21700-56 Retro Ribbon van het merk Russell Hobbs is het beste retro filter koffiezetapparaat die je op dit moment kunt kopen. Laat je niet alleen verleiden door het mooie retro-design van deze smaakmaker, maar ook door de heerlijke kopjes koffie die je met het apparaat kunt zetten. Met dit apparaat heb je een ultieme koffiebeleving die alleen liefhebbers en kenners zullen waarderen.

De koffiezetter maakt gebruik van een geavanceerd sproeisysteem voor verbeterde extractie en een betere koffiesmaak. De koffie in het filter wordt gelijkmatig besproeid en dat voorkomt verspilling. Het zorgt er ook voor dat je koffie vol van smaak is en dat het aroma blijft behouden.

De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat de koffie in de meegeleverde glazen kan goed warm blijft en met behulp van het handige schepje kun je de juiste hoeveelheid koffie toevoegen. Zo heb je zelf ook alle controle over hoe sterk je kopje koffie is.

Pluspunten
 • Pauzeer functie voor tussentijds schenken
 • Glazen kan meegeleverd
 • Warmhoudplaat
 • Retro design
 • Duurzaam
Minpunten
 • Loopt te snel door

De Russell Hobbs 21700-56 Retro Ribbon is verkrijgbaar bij:

Koffie, koffie, een lekker bakkie koffie! Dat liedje ken je vast wel en er is ook geen woord aan gelogen. We zijn gek op lekkere kopjes koffie en daar heb je natuurlijk een goede koffiezetter voor nodig. Met een koffiemachine kun je een heerlijke bak of kan koffie zetten en je hebt ook apparaten waarmee je specialiteiten kunt maken, zoals een espresso, cappuccino of een latte macchiato. De lekkerste koffie is nog altijd de filterkoffie waar je een filter koffiezetapparaat voor nodig hebt. En als je een machine wilt kopen, wil je natuurlijk wel het beste product aanschaffen. Maar hoe koop je het beste apparaat?

Waar moet je op letten bij het kopen van een filter koffiezetapparaat?

Als je een filter koffiezetapparaat op het oog hebt moet je op een aantal dingen letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een machine met een groot waterreservoir koopt als je veel koffie drinkt of koffie moet zetten voor meerdere gezinsleden. Met een groot waterreservoir voorkom je dat je continu het water moet bijvullen.

Een meegeleverde thermoskan is ook geen overbodige luxe, zodat je een kan koffie kunt zetten die ook vers en warm blijft, zodat je op een later tijdstip alsnog een bakje koffie kunt drinken.

Een anti-druppelsysteem is handig als je tijdens het zetten alvast een kopje koffie wilt inschenken.

Wat ook belangrijk is, is dat de machine eenvoudig in gebruik is en dat de onderdelen eenvoudig schoon te maken zijn, met bijvoorbeeld behulp van een vaatwasser.

Filter koffiezetapparaten vergelijken

Je hebt nu gezien welke filter koffiezetapparaten het beste zijn, maar we willen je het advies geven om alsnog de filter koffiezetapparaten te vergelijken voordat je overgaat tot een definitieve aankoop. Vergelijk ze op prijs, kwaliteit en de functionaliteiten die ze hebben. Op die manier kun je de beste keuze maken en genieten van een koffiezetter die aan al je eisen en wensen voldoet.

Ben je van plan om een filter koffiezetapparaat te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over filter koffiezetapparaten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over filter koffiezetapparaten zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een filter koffiezetapparaat en vind je dat jouw filter koffiezetapparaat getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw filter koffiezetapparaat makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over filter koffiezetapparaten

 • Hoe werkt een filter koffiezetapparaat?

  Een filter koffiezetapparaat wordt gevuld met gemalen koffie. Het verwarmde water wordt over de gemalen koffie geschonken en door het handige druppelsysteem wordt een kopje of een kan gevuld met verse en smaakvolle koffie.

 • Hoe weet ik welke koffiefilter ik nodig heb?

  In de handleiding van de koffiezetter staat beschreven welke filters je kunt gebruiken. Filters worden vaak met een nummer aangeduid. In de meeste gevallen gebruikt het apparaat filter 4.

 • Hoeveel schepjes koffie voor filterkoffie?

  Hoeveel schepjes koffie je in de machine doet is afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt maken en hoeveel water je in het reservoir doet. 4 maatscheppen koffie is voldoende voor een lekkere kop koffie als je het waterreservoir tot 10 kopjes koffie vult.

 • Hoe lang gaat een filter koffiezetapparaat mee?

  De levensduur van een filter koffiezetapparaat is afhankelijk van hoe intensief je ‘m gebruikt en hoe goed je het product onderhoudt. In de regel gaan koffiezetters 5 tot 7 jaar mee.

 • Hoe ontkalk je een filter koffiezetapparaat?

  Voor het ontkalken van een filter koffiezetapparaat zijn speciale tabletten en producten te koop waarmee je het product kunt ontkalken. Een aantal apparaten hebben ook een indicator die aanduidt wanneer het ontkalken van de machine nodig is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie