De 5 beste kerstverlichtingen van 2024

Kerstverlichting mag tijdens de kerst niet ontbreken en je kunt op verschillende manier sfeervolle verlichting toepassen. Bijvoorbeeld met lichtjes in een boom of op takken die je bijvoorbeeld aan de muur hangt. Er zijn ook strips die je bijvoorbeeld tegen de gevel van het huis of rondom een boom in de tuin kunt bevestigen terwijl je ook complete vormen met verlichting kunt aanschaffen en neerzetten. Denk dan aan vormen, zoals een kerstboom, een sneeuwvlok of een rendier.

Uiteenlopende soorten en maten

Kerstverlichting kun je in uiteenlopende soorten, maten en ook prijsklassen aanschaffen en hoe maak je dan de beste keuze? Wat is de beste kerstverlichting en waar moet je op letten als je kerstverlichting wilt kopen? Uiteraard is het belangrijk dat je de verlichting uitzoekt die aan je wensen voldoet. Wil je bijvoorbeeld sfeervolle verlichting voor in de boom die je eventueel op afstand via de app kunt bedienen of ben je juist op zoek naar speciale kerstverlichting waarmee het zicht op de lelijke draden grotendeels wordt beperkt?

Lees kerstverlichting test en review

In je zoektocht naar de meest geschikte kerstverlichting doe je er slim aan om de verlichting die je op het oog hebt te vergelijken. Lees bijvoorbeeld kerstverlichting tests en reviews van gebruikers die de verlichting al in gebruik hebben genomen. Zo krijg je een goed beeld van alle voor- en nadelen van de kerstverlichting die je wilt kopen.

Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste kerstverlichting voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Twinkly Strings - Lichtsnoer - 48 Meter
Twinkly
kerstverlichting 600 LED
2
Twinkly vlaggenmast kerstboom met 750 LED lampjes
Twinkly
vlaggenmast kerstboom
3
Luca Lighting Cluster Kerstverlichting met 2000 LED Lampjes
Luca Lighting
Cluster Kerstboomverlichting
4
Luca Lighting Kerstverlichting Bal met Warm Witte LED Lampjes
Luca Lighting
Kerstverlichting Bal
5
Anna's Collection - kerstverlichting neon LED sneeuwvlok
Anna's Collection
kerstverlichting neon LED

Dit zijn ze, de 5 beste kerstverlichtingen van 2024

1. Twinkly kerstverlichting 600 LED – Beste slimme kerstverlichting

Twinkly Strings - Lichtsnoer - 48 Meter
Bekijk kerstverlichting

De kerstverlichting 600 LED van het merk Twinkly is de beste slimme kerstverlichting die je kunt kopen. De 48 meter lange strip kun je zowel binnen als buiten gebruiken en met behulp van de app en handige tools kun jij de sfeer aanbrengen die je wenst. De kerstverlichting werkt met Google home en Alexa en is zowel met een app als een spraakassistent te bedienen. Met behulp van vooraf ingestelde kleurenschema’s en animaties kun je de gewenste sfeer aanbrengen, maar het is ook mogelijk om via de tooling van Twinkly zelf de gewenste animaties via verlichting te laten weergeven. Zo creëer je echt een unieke sfeerverlichting voor rond de feestdagen.

De kerstverlichting voor binnen en buiten is zowel via Bluetooth als Wifi te koppelen en is enorm eenvoudig te installeren. Met meer dan 600 RGB kleuren en verschillende wittinten kun je de sfeer creëren die je wilt en je kunt dus ook indien gewenst verschillende animaties en effecten toepassen. Na de feestdagen kan de Led verlichting ook gebruikt worden voor meer sfeer in en rondom het huis of andere feestdagen, zoals Pasen en Halloween.

Pluspunten
 • 600 RGB kleuren en wittinten
 • Te koppelen met Bluetooth en Wi-Fi
 • Iedere Led is apart aan te sturen
 • Eenvoudige installatie
 • Kan bedient worden met app en spraakassistenten
Minpunten
 • Pittige aanschafprijs

De Twinkly kerstverlichting 600 LED is verkrijgbaar bij:

2. Twinkly vlaggenmast kerstboom – Beste vlaggenmast kerstverlichting

Twinkly vlaggenmast kerstboom met 750 LED lampjes
Bekijk kerstverlichting

De vlaggenmast kerstboom van het merk Twinkly is de beste vlaggenmast kerstverlichting die je kunt kopen. Deze sfeervolle kerstboom met maar liefst 750 Led lampjes is 4 meter hoog en 2 meter breed en bevat maar liefst 16,7 miljoen kleuren en wittinten die je via een app kunt bedienen. De Twinly-app is zowel voor Android als iOS te downloaden en via de app kun je de vlaggenmast eenvoudig bedienen. Kies je favoriete kleuren, lichteffecten, animaties of lichtsterkte en stel eenvoudig schema’s in. De vlaggenmast is eenvoudig op te zetten en op te bergen en is zowel geschikt voor binnen als buiten.

Pluspunten
 • 4 meter hoog en 2 meter breed
 • Eenvoudig op te zetten en op te bergen
 • 750 Led lampjes
 • 16,7 miljoen kleuren en wittinten
 • App voor Android en iOS
Minpunten
 • Veel ruimte binnen nodig om neer te kunnen zetten

De Twinkly vlaggenmast kerstboom is verkrijgbaar bij:

3. Luca Lighting Cluster Kerstboomverlichting – Beste kerstboomverlichting

Luca Lighting Cluster Kerstverlichting met 2000 LED Lampjes
Bekijk kerstverlichting

De Cluster Kerstboomverlichting van het merk Luca Lighting is de beste kerstboomverlichting die je kunt kopen. Meer dan 2000 lampjes zijn geclusterd op een snoer van 2 meter en produceren een mooi warm wit licht. Het aansluitsnoer is ongeveer 3 meter lang, zodat je de verlichting eenvoudig op het stopcontact kunt aansluiten. Met de bijgeleverde accessoires is het mogelijk om een timer in te stellen en de verlichting eenvoudig in en uit te schakelen. Door de mooie clusteringen en het donkergroene snoer, valt het snoer niet op wanneer je de lampjes in de boom hangt. Door de spatwaterdichte IP44 certificering is het ook mogelijk om het snoer buiten te gebruiken.

Pluspunten
 • Voor binnen en buiten
 • Meer dan 2000 energiezuinige Led lampjes
 • Timer functie
 • Lang aansluitsnoer
 • Donkergroen snoer verbergt het snoer in de boom
Minpunten
 • Niet met een app te bedienen
 • Niet dimbaar

De Luca Lighting Cluster Kerstboomverlichting is verkrijgbaar bij:

4. Luca Lighting Kerstverlichting Bal – Beste kerstverlichting bol

Luca Lighting Kerstverlichting Bal met Warm Witte LED Lampjes
Bekijk kerstverlichting

Ben je op zoek naar bijzondere kerstverlichting voor buiten? Dan is de Kerstverlichting Bal van het merk Luca Lighting de beste kerstverlichting bol die je op dit moment kunt kopen. Deze sfeervolle bol van metaal en een diameter van 50 centimeter, is versierd met 320 lampjes die een warm wit licht afgeven. Met de meegeleverde timer kun je de bol ook automatisch in- en uitschakelen wanneer je dat wilt. Met een aansluitsnoer van circa 3 meter lang kun je de bol vrijwel overal plaatsen en op het dichtstbijzijnde stopcontact aansluiten.

Pluspunten
 • Sfeervolle bol met verlichting
 • Ruim 320 energiezuinige Led lampjes
 • Warm wit licht
 • Aansluitsnoer van 3 meter
 • Geschikt voor buiten
Minpunten
 • Niet dimbaar
 • Niet te bedienen met een app

De Luca Lighting Kerstverlichting Bal is verkrijgbaar bij:

5. Anna's Collection kerstverlichting neon LED – Beste kerstverlichting op batterij

Anna's Collection - kerstverlichting neon LED sneeuwvlok
Bekijk kerstverlichting

Ben je op zoek naar kerstverlichting figuren? Dan is de kerstverlichting neon LED van Anna’s Collection zeker de overweging waard. Het is ook de beste kerstverlichting op batterij die je kunt kopen. De figuren kun je in de vorm van een sneeuwvlok, rendier of een hert kopen en ze hebben een diameter van circa 51 centimeter. Met meer dan 360 warme en energiezuinige Led lampjes zorgen deze figuren voor een mooie kerstverlichting in of rondom het huis. Het product is dan ook zowel binnen als buiten te gebruiken en heeft geen stroomvoorziening nodig.

Pluspunten
 • Werkt op batterijen
 • Mooi warm wit licht
 • 360 energiezuinige Led lampjes
 • Verschillende figuren
 • Geschikt voor binnen en buiten
Minpunten
 • Alleen tegen de muur te bevestigen
 • Niet dimbaar
 • Niet te bedienen met een app

De Anna's Collection kerstverlichting neon LED is verkrijgbaar bij:

Kerstverlichting heb je in alle soorten, maten, kleuren en prijsklassen die je maar kunt verzinnen en de keuze die je maakt is afhankelijk van waarvoor je de verlichting wilt gebruiken en aan welke wensen ze moeten voldoen. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld slimme kerstverlichting die met een app op een smartphone te bedienen is en die je ook in verschillende kleuren en met lichteffecten kunt laten branden of misschien gaat je voorkeur wel uit naar een eenvoudige kerstverlichting die warm licht geeft.

Energiezuinige Led lampjes

Waar moet je op letten bij het kopen van kerstverlichting? Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor duurzame producten die niet alleen een lange tijd meegaan, maar waarmee je ook op de energierekening kunt besparen. Kerstverlichting met Led lampjes zijn doorgaans energiezuinig en geven volop licht. Zelfs in verschillende kleuren als je dat zou willen. Ook uit het oogpunt van besparen op de energie kun je kiezen voor verlichting die met een timer in te stellen is. Zo brandt de kerstverlichting alleen wanneer het nodig is of wanneer het bijvoorbeeld donker is.

Snoerlengte

Waar je ook op moet letten is de snoerlengte. Niet alleen de totale lengte van het snoer en of het voldoende is voor wat je met lampjes wilt versieren, maar ook de aansluitsnoer naar het stopcontact. Met voldoende lengte hoef je namelijk de verlichting en de versiering niet in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Doorgaans heeft de meeste kerstverlichting een aansluitsnoer van tot wel 3 meter. Dat ruim voldoende moet zijn.

Kerstverlichting vergelijken

Als je kerstverlichting op het oog hebt is het goed om de producten die je hebt uitgezocht met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld bij de voor- en nadelen van het product en kun je weloverwogen beslissingen nemen over welke kerstverlichting nu echt de beste keuze is.

veelgestelde vragen over kerstverlichting

 • Welke soorten kerstverlichting zijn er?

  Kerstverlichting is er in verschillende soorten. Kies voor simpele verlichting voor in een kerstboom of tak of kies voor slimme kerstverlichting die je met een app op een smartphone kunt bedienen.

 • Wat is goede kerstverlichting voor buiten?

  Goede kerstverlichting voor buitengebruik is verlichting dat ten eerste voldoende licht geeft, maar ook voor verschillende weersomstandigheden geschikt is. Let er dan ook op dat de kerstverlichting een IP44 of hogere certificering heeft.

 • Hoeveel lampjes in een kerstboom?

  Hoeveel kerstlampjes je in een boom moet stoppen is afhankelijk van hoe groot een boom is. Gemiddeld worden er in een boom van circa 2 meter hoog 200 lampjes verwerkt.

 • Hoe kun je het beste lichtjes in een boom doen?

  Het is redelijk eenvoudig om op een simpele wijze lampjes in een boom te doen. Begin met het snoer aan het einde waar de stekker niet aanwezig is en werk altijd van boven naar beneden.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie