De 5 beste DECT telefoons van 2024

Als je wilt bellen kun je natuurlijk een mobiel gebruiken, maar waarom zou je thuis voor een dure mobiel kiezen als je ook op een andere en goedkopere manier kunt bellen? Veel mensen maken nog steeds veelvuldig gebruik van een huistelefoon en als huistelefoon wordt vaak voor een draadloze DECT telefoon gekozen. Als je op zoek gaat naar een DECT telefoon kom je ook tot de ontdekking dat je een ruime keuze hebt uit verschillende modellen. En je wilt natuurlijk wel het beste product kopen. Maar wat is de beste DECT telefoon?

Wat is een DECT telefoon?

Voordat we meer vertellen over de beste DECT telefoons die je op dit moment kunt kopen, vertellen we eerst wat een DECT telefoon is. Een DECT telefoon is eigenlijk niets meer of minder dan een draadloze huistelefoon die uit een handset en een basisstation bestaat. Het basisstation wordt aangesloten op het stopcontact en verbonden met een telefoonaansluiting of een router. De handset communiceert draadloos met het basisstation. Deze methode wordt DECT genoemd. Een signaal dat in tegenstelling tot Wi-Fi en Bluetooth een veel stabieler en groter bereik heeft. Een leuk feitje is dat een DECT telefoon geen immens populair product meer is. Te wijten aan de opkomst van de smartphone. Daarom is het een leuke wetenschap dat je altijd wel een mooie DECT telefoon aanbieding kunt vinden.

DECT telefoon kopen

Als je een goede DECT telefoon wilt kopen, doe je er verstandig aan om een DECT telefoon test en een DECT telefoon review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review meer te weten komt over hoe andere gebruikers het product ervaren. Wij helpen je ook alvast op weg door de beste DECT telefoons voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Panasonic KX-TGD323 - Trio DECT telefoon - Antwoordapparaat - Zwart
Panasonic
KX-TGD323
2
Gigaset E290 E - Draadloze thuistelefoon voor senioren - met zeer grote verlichte toetsen - extra luid belvolume functie - compatibel met gehoorapparaat - zwart
Gigaset
E290
3
Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met 1 handset, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning - Zwart
Philips
D1601B/01
4
AVM FRITZ!Fon C5 - DECT Telefoon - Zwart
AVM
FRITZ!Fon C5
5
Gigaset SL450A - Single DECT telefoon - met antwoordapparaat - Zwart
Gigaset
SL450A

Dit zijn ze, de 5 beste DECT telefoons van 2024

1. Panasonic KX-TGD323 – Beste DECT telefoon met 3 handsets

Panasonic KX-TGD323 - Trio DECT telefoon - Antwoordapparaat - Zwart
Bekijk DECT telefoon

Ben je op zoek naar de beste DECT telefoon met 3 handsets? Dan is de KX-TGD323 van het merk Panasonic de beste keuze die je kunt maken. De DECT telefoon met antwoordapparaat is handig in gebruik en kun je overal in huis neerzetten. Je hebt een bereik van minimaal 30 meter en de set is eventueel uit te breiden met nog eens 3 handsets. Dat brengt het totaal op 6 mocht je hier behoefte aan hebben.

De set heeft een groot aantal voordelen. Daaronder de noise reduction functie die ruis vermindert, een ingebouwde luidspreker, zodat je ook handsfree kunt bellen en verlichte toetsen waarmee je het toestel ook in het donker kunt gebruiken. De handsets hebben ook een helder LCD display met tijdsindicatie en je geniet ook van nummerweergave wanneer je wordt gebeld. In het telefoonboek kun je ook nog eens 120 contactpersonen met telefoonnummers opslaan. Een ander voordeel is de batterijduur. De handsets worden met krachtige accu’s geleverd die wanneer ze volledig opgeladen zijn een stand-by tijd van 200 uur en een gesprekstijd van 16 uur garanderen.

Pluspunten
 • Helder LCD display
 • Telefoonboek met capaciteit voor 120 contactpersonen
 • Stand-by tijd van 200 uur
 • Gesprekstijd van 16 uur
 • Krachtige accu’s
Minpunten
 • Geen noodknop
 • Geen Bluetooth

De Panasonic KX-TGD323 is verkrijgbaar bij:

2. Gigaset E290 – Beste DECT telefoon voor senioren

Gigaset E290 E - Draadloze thuistelefoon voor senioren - met zeer grote verlichte toetsen - extra luid belvolume functie - compatibel met gehoorapparaat - zwart
Bekijk DECT telefoon

De E290 van het merk Gigaset is de beste DECT telefoon voor senioren die je op dit moment kunt kopen.  De DECT telefoon met 1 handset is speciaal voor senioren gemaakt en heeft dus ook extra grote verlichte toetsen en een groot en duidelijk zwart/wit display. Met handige functies, zoals de Jumbo-modus, kun je letters en cijfers extra groot en beter leesbaar maken. Terwijl je met de volume boost functie het volume kunt verhogen. Daarnaast zijn de handsets ook compatibel met gehoorapparaten.

De DECT telefoon heeft ook functies, zoals ruimtebewaking, een intercomfunctie en een noodknop. De set wordt ook standaard geleverd met 1 handset en is eventueel uit te breiden naar maximaal 4 handsets. De accu’s garanderen een stand-by tijd van 200 uur en een gesprekstijd tot 10 uur. Je hebt ook de mogelijkheid om 150 contactpersonen op te slaan en 2 nummers op te slaan onder de speciale snelkeuze toetsen.

Pluspunten
 • Geleverd met 2 handsets
 • Stand-by tijd tot 200 uur, gesprekstijd tot 10 uur
 • Noodknop en intercomfunctie
 • Jumbo-modus voor grote cijfers en letters
 • Duidelijk zwart/wit display
Minpunten
 • Geen antwoordapparaat

De Gigaset E290 is verkrijgbaar bij:

3. Philips D1601B/01 – Beste DECT telefoon met 1 handset

Philips D1601B/01- Draadloze DECT-telefoon met 1 handset, groot display (4,1 cm) en nummerherkenning - Zwart
Bekijk DECT telefoon

De beste DECT telefoon met 1 handset is op dit moment de D1601B/01 van het merk Philips. Philips is natuurlijk een erkende speler op het gebied van telecommunicatie en deze DECT telefoon is het bewijs dat je een gebruiksvriendelijk apparaat hebt waarmee je kunt bellen. De DECT telefoon is licht van gewicht, plug & play en heeft een ruwe achterzijde voor meer grip en comfort.

Je kunt tot wel 50 nummers opslaan in het telefoonboek en als je meerdere handsets hebt kun je ook gebruikmaken van de intercomfunctie. De set is uit te breiden tot maximaal 4 handsets met een individueel bereik tot 50 meter. Nummerherkenning is aanwezig, evenals een groot oranje en verlicht display en ook de toetsen worden verlicht als je de telefoon wilt gebruiken. Een pluspunt is dat de telefoon ook een ingebouwd antwoordapparaat heeft.

Pluspunten
 • HQ sound
 • Telefoonboek voor 50 nummers
 • Nummerherkenning
 • Groot verlicht display
 • Antwoordapparaat
Minpunten
 • Niet handsfree bellen
 • Geen noodknop

De Philips D1601B/01 is verkrijgbaar bij:

4. AVM FRITZ!Fon C5 – Beste moderne DECT telefoon

AVM FRITZ!Fon C5 - DECT Telefoon - Zwart
Bekijk DECT telefoon

De beste moderne DECT telefoon die je op dit moment kunt bestellen, is de FRITZ!Fon C5 van het merk AVM. Deze DECT telefoon ondersteunt zowel de normale telefoonlijn als bellen via internet en ondersteunt ook HD telefonie voor kraakhelder geluid. De draadloze DECT telefoon heeft ook een ingebouwd antwoordapparaat en een geheugencapaciteit voor 300 nummers in het telefoonboek. Je kunt er ook handsfree mee bellen dankzij de ingebouwde microfoon en luidspreker.

Nummerherkenning en selecties zie je op een helder kleurendisplay en het grootste voordeel is eigenlijk de accuduur. De telefoon kan 8 dagen stand-by staan en biedt 10 uur gesprekstijd. De set is eventueel uit te breiden naar in totaal 6 handsets, maar dat werkt alleen als je ook de Fritz!Box koopt.

Pluspunten
 • Bereik van 40 meter
 • Helder kleurendisplay
 • Telefoonboek voor 300 nummers
 • Antwoordapparaat
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Sommige functies werken alleen in combinatie met de Fritz!Box
 • Niet geschikt voor gehoorapparaten

De AVM FRITZ!Fon C5 is verkrijgbaar bij:

5. Gigaset SL450A – Beste DECT telefoon met antwoordapparaat

Gigaset SL450A - Single DECT telefoon - met antwoordapparaat - Zwart
Bekijk DECT telefoon

Ben je op zoek naar de beste DECT telefoon met antwoordapparaat? Dan is de SL450A van het merk Gigaset de beste keuze. Je kunt tot bijna een uur opnemen met het antwoordapparaat en je hebt ook nog eens de mogelijkheid om 500 telefoonnummers op te slaan in het telefoonboek. Nummers kun je eenvoudig intoetsen met de verlichte toetsen en op het heldere kleurendisplay kun je alle oproepen en selecties die je maakt zien. Een groot voordeel is dat de handset is gemaakt van stevig aluminium en daardoor extra stevig is en ook lekker in de hand ligt.

Maar dat is nog niet alles, want deze handset beschikt over Bluetooth. Je kunt ‘m dus verbinden met een Bluetooth headset, maar je kunt ook een headset met een 2,5 mm kabel aansluiten. Andere mooie functies zijn bijvoorbeeld de babyfoonfunctie, de wekkerfunctie en een gesprekstijd van tot wel 12 uur. Het bereik is ongeveer 50 meter binnenshuis en je kunt de set uitbreiden naar maximaal 6 handsets.

Pluspunten
 • Gemaakt van stevig aluminium
 • Bereik van 50 meter binnenshuis
 • Babyfoon- en wekkerfunctie
 • Gesprekstijd tot 12 uur
 • Headset compatibel
Minpunten
 • Geen noodknop

De Gigaset SL450A is verkrijgbaar bij:

Een DECT telefoon is handig voor als je een vast nummer hebt en niet altijd wilt bellen met je mobiel. Een handset van een DECT telefoon ligt vrijwel altijd lekker in de hand en je hebt voldoende accucapaciteit om lange gesprekken te voeren. Doorgaans is bellen met een vaste lijn ook stabieler dan wanneer je met een mobiel bent en ook goedkoper. Afhankelijk van welk mobiel abonnement je hebt. Het investeren in een goede DECT telefoon is dus slim, maar waar moet je op letten bij het kopen van een DECT telefoon?

Waar moet je op letten bij het kopen van een DECT telefoon?

Welke DECT telefoon je koopt, is afhankelijk van wat je nodig hebt. Wil je een model speciaal voor senioren die eventueel ook gebruik kunnen maken van een noodknop? Of kies je liever voor een model met meer functies, zoals een wekkerfunctie? Of wil je handsets ook als babyfoon gebruiken of kies je liever voor een exemplaar waarin je meer telefoonnummers kunt opslaan? Allemaal zaken om rekening mee te houden, terwijl je ook moet letten op de gebruiksvriendelijkheid en hoe eenvoudig de installatie is.

En als laatste punt zijn ook de batterijen DECT telefoon van belang, want hoe lang kan een handset op stand-by staan zonder dat je ‘m hoeft op te laden en hoe lang kun je er eigenlijk mee bellen? Kies je voor een exemplaar met bijvoorbeeld 10 uur gesprekstijd of ga je toch voor een duurder exemplaar waarmee je 12 uur kunt bellen?

De 3 redenen om een DECT telefoon te kopen

 • Geluidskwaliteit is beter dan van een mobiel
 • Extra functies, zoals een noodknop, babyfoon- en wekkerfunctie
 • Kan goedkoper zijn dan mobiel bellen

DECT telefoons vergelijken

Nu je meer informatie hebt over DECT telefoons en onze selectie van de beste modellen hebt gezien, is het slim om te gaan vergelijken. Vergelijk de telefoons waar je interesse hebt in prijs en kwaliteit, maar vergelijk ook de functies die ze hebben. Beslis voor jezelf welke functies essentieel zijn en welke functies nice to have zijn. Op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken en straks in alle rust bellen met vrienden en familie.

Veelgestelde vragen over DECT telefoons

 • Wat is een DECT-telefoons?

  DECT telefoons zijn eigenlijk huistelefoons, maar dan telefoons die bestaan uit een basisstation en een of meerdere handsets die draadloos met elkaar in verbinding staan. DECT is een techniek die stabieler en beter is dan bijvoorbeeld Wi-Fi en Bluetooth.

 • Hoe sluit je een DECT telefoon aan?

  Het basisstation van de DECT telefoon sluit je aan op het stopcontact en op de telefoonaansluiting of een router. De handset staat draadloos in verbinding met het basisstation.

 • Waarom een DECT telefoon?

  Een DECT telefoon biedt een betere geluidskwaliteit dan een mobiele telefoon, de verbinding is stabieler en soms is het ook goedkoper om met een vaste lijn te bellen. Afhankelijk van welk mobiel abonnement je hebt.

 • Hoe lang gaat een DECT telefoon mee?

  Een DECT telefoon gaat bij normaal en dagelijks gebruik 4 tot 5 jaar mee. Afhankelijk van hoe zuinig je ermee omgaat.

 • Wat verbruikt een DECT telefoon?

  Een gemiddelde DECT telefoon verbruikt tussen de 13 en 14 kWh op jaarbasis. Afhankelijk van hoe intensief je de handsets gebruikt en hoe vaak je ze moet opladen. Het basisstation staat wel 24 uur per dag en 7 dagen in de week aan.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie