De 5 beste Laser- en IPL ontharingsapparaten van 2024

Ben jij er klaar mee dat je elke paar dagen je benen moet scheren en heb je genoeg van de ingegroeide haartjes bij je bikinilijn? Met een laser- of IPL ontharingsapparaat ben je binnen een paar maanden van dat probleem af. Vroeger moest je voor een laserbehandeling naar een professionele schoonheidsspecialist en was je per behandeling een hoop geld kwijt, maar tegenwoordig zijn de laser- en IPL ontharingsapparaten voor thuis goed en betrouwbaar. Zo kun je zelf in een paar maanden je haargroei blijvend verminderen.

Wij hebben voor jullie een aantal laser- en IPL ontharingsapparaten getest en hebben een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste Laser- en IPL ontharingsapparaten van 2024 zijn.

Merk
Model
1
Braun Silk·expert Pro 5 PL5243 IPL Ontharingsapparaat
Braun
Silk·expert Pro 5 PL5243
2
Philips Lumea Prestige BRI945-00 - IPL Lichtontharing
Philips
Lumea Prestige BRI945/00
3
Philips Lumea Prestige 8000 series BRI948/00 - IPL Ontharingsapparaat
Philips
Lumea Prestige 8000 series BRI948/00
4
Braun Silk·expert Pro 3 PL3230 IPL Ontharingsapparaat
Braun
Silk·expert Pro 3 PL3230
5
Aruvaya [Premium] - IPL laser ontharingsapparaat
Aruvaya
IPL laser ontharingsapparaat

Dit zijn ze, de 5 beste Laser- en IPL ontharingsapparaten van 2024

1. Braun Silk·expert Pro 5 PL5243 – Beste IPL ontharingsapparaat voor thuis

Braun Silk·expert Pro 5 PL5243 IPL Ontharingsapparaat
Bekijk Laser- en IPL ontharingsapparaat

Met de Braun Silk Expert Pro 5 PL5243 haal je het beste IPL ontharingsapparaat voor thuis in huis. Je ziet al zichtbaar resultaat binnen 4 weken en met het optimale vermogen kun jij elk lichaamsdeel ontdoen van overtollige haargroei. Met dit apparaat haal je salon technologie in huis die zich automatisch aanpast aan je huidtint en de haargroei.

Het apparaat werkt snel en effectief en mist geen plekken waar haar groeit. Met een flits snelheid van 125 keer per minuut garandeert dat een behandeling die moeiteloos is en een goede huiddekking heeft. De 3 standen zijn zacht voor de gevoelige huid van je gezicht, oksel en bikinilijn. Je kunt er haar over je hele lichaam blijvend mee verminderen. Zodat je van kop tot teen het gewenste resultaat krijgt.

De Slik Expert Pro 5 is het topmodel van Braun dat geen laserontharingsapparaat is. Het is een apparaat met geavanceerde IPL technologie dat je vanuit huis tot 6 maanden lang een gladde huid geeft. Het geeft een perfecte balans tussen snel resultaat een huid die zacht en glad is. Doordat de sensor 80 keer per minuut je huidtint meet geeft het apparaat automatisch de gewenste intensiteit.

Het apparaat wordt geleverd met een precisie opzetstuk zodat ook de kleinere en gevoelige lichaamsdelen zoals je gezicht en intieme zones goed te behandelen zijn. De Silk Expert Pro neemt met 10 intensiteitsniveaus moeiteloos de kleinste variaties van je huid waar en zorgt zo voor het beste resultaat op elke plek.

Pluspunten
 • Snel resultaat
 • Haren blijven echt voor langere tijd weg na een aantal behandelingen
 • Goede resultaten voor thuis behandeling
Minpunten
 • Kan best pijnlijk zijn

De Braun Silk·expert Pro 5 PL5243 is verkrijgbaar bij:

2. Philips Lumea Prestige BRI945/00 – Beste ontharingsapparaat voor je gezicht

Philips Lumea Prestige BRI945-00 - IPL Lichtontharing
Bekijk Laser- en IPL ontharingsapparaat

Met de Philips Lumea Prestige haal je het beste ontharingsapparaat voor je gezicht in huis. Het werkt op basis van IPL lichtontharing. Het model is speciaal ontworpen om de lijnen van je lichaam moeiteloos te volgen voor het beste resultaat. De uniek gevormde, slimme opzetstukken passen zich perfect aan en stemmen de behandelingsprogramma’s vanzelf af op de plek waar je de behandeling gebruikt. De app geeft je een op jouw huid afgestemd behandelschema voor elk lichaamsdeel dat je wilt behandelen.

Met de speciale app die je kunt downloaden krijg je handige tips en een coach die je begeleidt bij het ontharen. Zo weet je altijd of je op de beste mogelijk manier werkt met het apparaat. Het is geen laserapparaat maar een apparaat dat gebruik maakt van IPL technologie. IPL betekent Intense Pulsed Light dat ervoor zorgt dat het haarzakje in de rustfase gaat door het sturen van zachte lichtimpulsen naar de haarwortel. Dat zorgt ervoor dat de haargroei afneemt en dat de terug groei van het haar geleidelijk minder wordt.

De meeste mensen zien al aanzienlijke haarvermindering na 3 behandelingen. In 8 behandelingen kun je 6 maanden haarvrij zijn en bij veel mensen blijft het haar permanent weg. De Smartskin sensor neemt jouw huidskleur waar en geeft als vanzelf de juiste lichtinstelling. Daar hoef je zelf niet over na te denken. Er zijn verschillende opzetstukken die speciaal gemaakt zijn voor de verschillende delen van je lichaam. Zo heb je altijd de juiste behandeling op de juiste plek.

Pluspunten
 • Met gratis app voor persoonlijke begeleiding bij de behandelingen
 • Inclusief 2 opzetstukken voor lichaam en gezicht
 • Slimme technologie voor op maat ontharing
 • Werkt goed
Minpunten
 • Niet geschikt voor wit/grijs, lichtblond of rood haar

De Philips Lumea Prestige BRI945/00 is verkrijgbaar bij:

3. Philips Lumea Prestige 8000 series BRI948/00 – Beste professioneel laser ontharingsapparaat

Philips Lumea Prestige 8000 series BRI948/00 - IPL Ontharingsapparaat
Bekijk Laser- en IPL ontharingsapparaat

Het beste professioneel laser ontharingsapparaat is de Philips Lumea Prestige Prestige 8000 series. Het is een perfecte partner voor als jij zelf je lichaam wilt ontdoen van overtollige haargroei. Het apparaat volgt moeiteloos de contouren van je lichaam en zorgt ervoor dat overtollige groei van je haar geen kans meer krijgt.

Zelfs al na een paar behandelingen zie je resultaat en in een paar maanden voelt je lijf glad en zacht aan. Het is een apparaat dat je een behandeling geeft die zacht en veilig is en die ervoor zorgt dat ongewenste haartjes niet meet teruggroeien.

Je kunt elke plek van je lichaam moeiteloos behandelen op een zachte en effectieve manier. Met een slim precisie opzetstuk kun je heel nauwkeurig zelfs je bikinilijn en oksels ontdoen van overtollige haargroei. Het ontwerp volgt met de speciaal gevormde rondingen soepel jouw lichaam en heeft zo optimaal huidcontact. Zodra het opzetstuk geplaatst wordt, gaat het speciale programma dat erbij hoort automatisch van start.

Pluspunten
 • Prettig in gebruik
 • Pijnloos
 • Doet wat het belooft
 • Geeft snel resultaat
Minpunten
 • De prijs is pittig

De Philips Lumea Prestige 8000 series BRI948/00 is verkrijgbaar bij:

4. Braun Silk·expert Pro 3 PL3230 – Beste bikinilijn ontharingsapparaat

Braun Silk·expert Pro 3 PL3230 IPL Ontharingsapparaat
Bekijk Laser- en IPL ontharingsapparaat

Het beste bikinilijn ontharingsapparaat is deze van Braun. Met de Silk Expert Pro 3 heb je al in 3 maanden blijvend zichtbare haarvermindering. Het apparaat werkt snel en nauwkeurig en is zacht voor je huid.

Op elk lichaamsdeel van je huid wordt de sterkte automatisch aangepast aan de tint van je huid. Met wel 100 flitsen per minuut mis je geen plekken en voelt de behandeling soepel. Er zijn 2 standen te kiezen voor een zachtere behandeling van de gevoelige huid.

Het is een apparaat met verschillende mogelijkheden voor een standaardbehandeling, een precisiebehandeling en een brede behandeling voor je hele lichaam. Zo haal je op alle plekken waar je het haar niet wilt de haartjes weg.

Je huid voelt permanent glad en zacht aan en ingegroeide haartjes zijn voorgoed verleden tijd. Je huid is in goede handen met deze aanwinst en je zult ervaren dat een sessie comfortabel en vrijwel pijnloos is.

Het apparaat is gemaakt om lang mee te gaan en levert ongeveer 300.000 lichtflitsen. Dat betekent een gebruiksduur van wel 16 jaar. Daarmee ben jij voorgoed van je overtollige haargroei af en kun je ook anderen een plezier doen met het apparaat.

Pluspunten
 • Met handige mini ontharingsapparaat
 • De haargroei wordt snel minder
 • Met sensoren die de straling afstemmen op je haar
 • Makkelijk in gebruik
 • Pijnloos
Minpunten
 • Breed opzetstuk werkt niet handig

De Braun Silk·expert Pro 3 PL3230 is verkrijgbaar bij:

5. Aruvaya IPL laser ontharingsapparaat – Beste goedkope IPL ontharingsapparaat

Aruvaya [Premium] - IPL laser ontharingsapparaat
Bekijk Laser- en IPL ontharingsapparaat

De Aruvaya is het beste apparaat als je zoekt naar een IPL Laser ontharingsapparaat. Het is een apparaat dat haar permanent verwijdert. Het heeft een krachtige energie met een korte flitsinterval om een hoge ontharing efficiëntie te garanderen. Dat geeft goede resultaten en haar dat blijvend weg blijft.

Er zit een speciale beveilig op die ervoor zorgt dat het apparaat alleen kan flitsen als het in direct contact staat met de huid. Dat beschermt bijvoorbeeld je ogen en voorkomt wondjes. Met de hulp van dit apparaat krijg jij het resultaat van duurzame ontharing, een gladde huid en doorbreek je de cyclus van haarregeneratie. Er zijn verschillende intensiteit niveaus die je helpen om ook bij gevoelige plekjes op een zachte manier te ontharen.

De aruvaya maakt gebruik van 18 joule energie. Dat is precies genoeg voor permanente ontharing en laag genoeg om ervoor te zorgen dat je huid geen schade oploopt. Apparaten met minder joule werken minder goed en apparaten met meer joule kunnen de huid beschadigen.

Dit apparaat heeft een levensduur van een miljoen flitsen en gaat gegarandeerd lang mee. Je hoeft geen cassettes te vervangen en hebt levenslang plezier van het apparaat. Het is een voordelige oplossing voor thuis en net zo effectief als een behandeling in een salon.

Pluspunten
 • Zichtbaar minder haargroei na eerste behandelingen
 • Zachte behandeling zonder pijn
 • Na 3 maanden blijvend resultaat
 • Veel verschillende niveaus van behandeling
Minpunten
 • Tijdrovend om al het haar weg te krijgen

De Aruvaya IPL laser ontharingsapparaat is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laser- en IPL ontharingsapparaat?

Het is altijd verstandig om voordat je een laser- en IPL ontharingsapparaat gaat kopen te bedenken welk lichaamsdeel je er graag mee zou willen ontharen. Er zijn namelijk verschillende apparaten voor verschillende delen van het lichaam.

Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de kleur van je huid en naar de kleur van jouw haren. Kijk goed of het laser- en IPL ontharingsapparaat wat jij in gedachte hebt geschikt is voor jou type huid en de kleur van jouw huid en haren.

Bij de aanschaf van een ontharingsapparaat is het belangrijk om te letten op het soort apparaat dat je kiest. Dit is voornamelijk afhankelijk van het resultaat dat je wil behalen. Je kunt namelijk met beide soorten apparaten prima ontharen en een glad resultaat halen. Toch zitten er nog wat verschillen tussen de beide soorten apparaten.

Verschil tussen laser- en IPL ontharingsapparaten

Een laser apparaat zorgt dat de haren definitief niet meer terug groeien. Dit doen ze met laserlicht in korte pulsen. Hiermee worden de haarzakjes vernietigd en groeit het haar ook niet meer terug.  Een IPL apparaat brengt de haargroei daarentegen tijdelijk in ruststand. Daarmee ervaar je gedurende een aantal maanden geen haargroei maar komt het later wel weer terug als je stopt met de behandelingen. IPL (Intense Pulsed Light) werkt zoals de naam al doet vermoeden ook met licht maar niet met laserlicht. De lichtpulsen worden opgenomen door de melanine in je huid en dat zorgt ervoor dat de haren stoppen met groeien.

Ben je van plan om een laser- en IPL ontharingsapparaat te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over laser- en IPL ontharingsapparaten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over laser- en IPL ontharingsapparaten zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een laser- en IPL ontharingsapparaat en vind je dat jouw laser- en IPL ontharingsapparaat getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw laser- en IPL ontharingsapparaat makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over laser- en IPL ontharingsapparaat

 • Wat is IPL?

  IPL staat Intense Pulsed Light dat ervoor zorgt dat het haarzakje in de rustfase gaat. Dat vindt plaats door het sturen van zachte lichtimpulsen naar de haarwortel. Dat maakt dat de haargroei afneemt en dat de teruggroei van het haar geleidelijk minder wordt.

 • Wat is beter, IPL of laster ontharing?

  Bij een laserbehandeling wordt je lichaam onthaard. Bij een IPL behandeling wordt de haargroei in slaapstand gebracht. Om hetzelfde resultaat met IPL te bereiken met IPL moet je de behandeling langer voortzetten.

 • Hoelang blijft haar weg met IPL?

  Met IPL blijft je haar tot wel 6 maanden weg.

 • Hoe vaak moet je IPL doen?

  Je moet IPL gedurende 3 maanden gebruiken. Waarbij je begint met 2 keer maand en dan afbouwt naar 1 keer per maand.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie