De 5 beste oordopjes van 2024

Als je op zoek gaat naar oordopjes kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. En je wil natuurlijk de beste oordopjes kopen die er zijn. Maar wat zijn de beste oordopjes? Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal oordopjes voor jullie uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste oordopjes van 2024 zijn.

Zowel luide als irritante geluiden kunnen voor veel ongemak zorgen. Bijvoorbeeld als je wil slapen en je niet kunt slapen door bijvoorbeeld het gesnurk van je partner. Ook tijdens een luid concert of een evenement waar harde geluiden aanwezig zijn, is het slim om voor een goede gehoorbescherming te kiezen.

In ons artikel vertellen we meer over oordoppen en waar je op moet letten als je ze wil kopen. Zo kun je ze direct vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen welke oordopjes je koopt. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een oordopjes review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte oordopjes ervaren en wat de voor- en nadelen van de oordopjes zijn.

Merk
Model
1
Slowwave Premium Earplugs - Siliconen oordopjes
Slowwave
Premium Earplugs
2
Festivalgoodies - Oordoppen voor muziek, festivals en uitgaan
Festivalgoodies
Oordoppen
3
Alecto BV-71 Gehoorbescherming Kinderen
Alecto
BV-71
4
Alpine PartyPlug Oordoppen - Comfortabele earplugs voor muziekevenementen, concerten en festivals
3M
Worktunes Pro Peltor zwart 34732
5
Alpine PartyPlug Oordoppen - Comfortabele earplugs voor muziekevenementen, concerten en festivals
Alpine Hearing protection
PartyPlug

Dit zijn ze, de 5 beste oordopjes van 2024

1. Slowwave Premium Earplugs – Beste oordopjes om mee te slapen

Slowwave Premium Earplugs - Siliconen oordopjes
Bekijk oordopjes

De Premium Earplugs van het merk Slowwave zijn de beste oordopjes om mee te slapen dat je op dit moment kunt kopen. De oordoppen zijn gemaakt van duurzaam siliconen en zijn ook te hergebruiken, omdat je ze na gebruik kunt wassen. Het zijn niet alleen oordopjes die een goede nachtrust garanderen, maar het zijn ook oordopjes om mee te zwemmen en te reizen.

De oordopjes zijn multifunctioneel en geschikt voor het weren van geluid en voor het beschermen van je gehoorgangen. Bijvoorbeeld tegen vocht. Ze kunnen tot wel 27 decibel dempen en dat zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld ‘s nachts of in het vliegtuig of een ander vervoermiddel van de rust kunt genieten.

De oordopjes zijn ook eenvoudig aan te brengen en naar de vorm van je gehoorgang te kneden. Een pluspunt is dat ze niet kunnen afbrokkelen en dat er stukjes silicone in de gehoorgang blijven zitten. Ze zijn ook BPA-vrij en hypoallergeen voor mensen met gevoelige oren of die last hebben van allergieën.

Pluspunten
 • Bewaar- en reisdoos meegeleverd
 • Volledig kneedbaar (Brokkelt niet af)
 • BPA-vrij en hypoallergeen
 • Geschikt voor zwemmen
 • Dempt tot geluidsniveaus van 27 decibel
Minpunten
 • Prijzig

De Slowwave Premium Earplugs is verkrijgbaar bij:

2. Festivalgoodies Oordoppen – Beste oordoppen voor festivals

Festivalgoodies - Oordoppen voor muziek, festivals en uitgaan
Bekijk oordopjes

Bezoek je regelmatig een concert of een festival? Dan heb je veel baat bij de oordoppen van het merk Festivalgoodies. Het zijn de beste oordoppen voor festivals die je op dit moment kunt bestellen. Het zijn doorzichtige oordoppen die niet opvallen en ze worden geleverd in een stevige aluminium opbergdoos.

Ze zijn goed kneedbaar, zodat ze ook altijd goed je gehoorgangen kunnen afsluiten en ze hebben de capaciteit om tot wel 20 dB aan geluid te dempen. Perfect dus als je een concert of een festival bezoekt. Ze hebben ook een filter, waardoor de geluidskwaliteit niet omlaag gaat en je ook je vrienden en vriendinnen goed verstaan, terwijl je ze draagt.

Pluspunten
 • Gemaakt van rubber silicone
 • Kneedbaar
 • Dempt geluidsniveaus tot 20 dB
 • Perfect voor het bezoeken van een concert of festival
 • Geleverd in een aluminium opbergdoos
Minpunten
 • Niet hypoallergeen

De Festivalgoodies Oordoppen is verkrijgbaar bij:

3. Alecto BV-71 – Beste gehoorbescherming voor kinderen

Alecto BV-71 Gehoorbescherming Kinderen
Bekijk oordopjes

De beste gehoorbescherming voor kinderen is de BV-71 van het merk Alecto. Het product lijkt op een hoofdtelefoon, maar is speciaal ontwikkeld om het gehoor van je kinderen vanaf 18 maanden te beschermen. Perfect als je je kinderen vaak meeneemt naar lawaaiige omgevingen of naar concerten en/of festivals.

De gehoorbeschermer is een unisex model en heeft een universele pasvorm. Door de zachte hoofdband en het lichte gewicht zit die goed om het hoofd en het biedt ook optimaal draagcomfort. Na gebruik is de gehoorbeschermer eenvoudig in te klappen en op te bergen.

De gehoorbeschermer kan ook geluidsniveaus tot maximaal 29 dB dempen en het is een pluspunt dat het product in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Op die manier kun je de gehoorbeschermer kopen die ook qua uiterlijk perfect bij je kindje past.

Pluspunten
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Kan geluidsniveaus tot 29 dB dempen
 • Universele pasvorm
 • Lichtgewicht
 • Zachte hoofdband
Minpunten
 • Voor kinderen van minimaal 18 maanden oud

De Alecto BV-71 is verkrijgbaar bij:

4. 3M Worktunes Pro Peltor zwart 34732 – Beste gehoorbescherming voor tijdens het werken

Alpine PartyPlug Oordoppen - Comfortabele earplugs voor muziekevenementen, concerten en festivals
Bekijk oordopjes

De Worktunes Pro Peltor zwart 34732 van het merk 3M is de beste gehoorbescherming voor tijdens het werken. Vooral medewerkers die in een lawaaiige omgeving aan het werk zijn hebben veel baat bij goede gehoorbescherming. En dan ook het liefste een gehoorbescherming met muziek, zodat vervelende geluiden volledig worden geweerd.

De headset kan geluidsniveaus tot 32 dB dempen en dat zorgt ervoor dat het product als een professionele gehoorbeschermer mag worden gezien. Het merk 3M staat ook bekend om het maken van hoogkwalitatieve oplossingen waarmee je het gehoor kunt beschermen.

De headset heeft een geïntegreerde FM-radio, zodat je tijdens je werkzaamheden naar de radio kunt luisteren. Wil je liever naar je eigen playlist luisteren? Dan kun je een externe apparaat, zoals een smartphone, met een AUX-kabel aansluiten op de AUX-ingang van de headset.

Een groot voordeel van de Peltor is dat het een lange accuduur heeft van circa 40 uur. De headset geeft op tijd een waarschuwing als de accu bijna leeg is en je kunt ‘m eenvoudig opladen via de meegeleverde USB-kabel.

Pluspunten
 • Geïntegreerde FM-ontvanger
 • Stereofonisch geluid
 • Dempt geluidsniveaus tot maximaal 32 dB
 • Professionele gehoorbeschermer
 • Lange accuduur van circa 40 uur
Minpunten
 • Geen Bluetooth

De 3M Worktunes Pro Peltor zwart 34732 is verkrijgbaar bij:

5. Alpine Hearing protection PartyPlug – Beste oordopjes voor muziek

Alpine PartyPlug Oordoppen - Comfortabele earplugs voor muziekevenementen, concerten en festivals
Bekijk oordopjes

De Alpine Hearing protection PartyPlug zijn de beste oordopjes voor muziek die op dit moment verkrijgbaar zijn. De oordopjes zijn speciaal voor de bezoekers van concerten, evenementen en festivals en ze kunnen tot een geluidsniveau van 19 dB dempen.

De oordopjes zijn duurzaam en gemaakt van siliconen. Ze zijn ook tot 100x te hergebruiken en ze zijn hypoallergeen. Ze zijn dus voor vrijwel iedereen geschikt, met uitzondering van kinderen. Een pluspunt is dat de doppen zich naar de vorm van je oren aanpassen en door de transparante kleur zijn ze nagenoeg niet zichtbaar. Uiteraard kun je ook voor gekleurde varianten kiezen als je in de crowd wil opvallen.

Ze worden geleverd met een handige opbergdoos en akoestische filters, waardoor je van de muziek kunt blijven genieten en je kunt er ook gesprekken voeren met je vrienden, terwijl je ze draagt.

Pluspunten
 • Duurzaam
 • Transparant of in kleur verkrijgbaar
 • Akoestische filters
 • Opbergdoos meegeleverd
 • Dempt geluidsniveaus tot 19 dB
Minpunten
 • Niet voor kinderen

De Alpine Hearing protection PartyPlug is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van oordopjes?

Gehoorbeschadiging treedt sneller op dan je denkt en daarom is het belangrijk dat je goede oordopjes koopt als je bijvoorbeeld naar een concert of een festival gaat. Ook in het openbaar vervoer bieden ze uitkomst, want je kunt hinderlijke geluiden tegenhouden en genieten van een rustige omgeving. Het is wel belangrijk dat je goede oordoppen en gehoorbeschermers koopt, maar waar moet je op letten bij het kopen van oordopjes?

Oordopjes of gehoorbeschermer

Er zijn verschillende manieren waarop je je gehoor kunt beschermen. Je kunt natuurlijk oordopjes kopen die zich naar de vorm van je oren aanpassen, maar een gehoorbeschermer, dat op een hoofdtelefoon lijkt, is ook een ideale oplossing. Zeker als je te maken krijgt met hogere geluidsniveaus die tot boven de 20 dB reiken.

Hypoallergeen oordopjes

Als je een gevoelige huid hebt en last hebt van allergieën, is het slim om oordopjes uit te zoeken die ook hypoallergeen zijn. Hiermee voorkom je allergische reacties, huidirritaties en huiduitslag. Zaken waar je niet aan wil denken als je lekker aan het swingen bent tijdens een concert of een evenement.

Oordopjes met opbergdoos

Let er ook op dat de oordopjes met een handige en stevige opbergdoos worden geleverd, zodat je ze makkelijk mee kunt nemen. Ideaal als je ze onderweg of tijdens een bezoek aan een evenement wil gebruiken.

Oordopjes vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de oordopjes die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en in hoeverre ze je gehoor kunnen beschermen. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste oordopjes of gehoorbeschermer koopt waar je je gehoor optimaal kunt beschermen en van je rust kunt genieten.

Ben je van plan om oordopjes te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over oordopjes? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over oordopjes zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van oordopjes en vind je dat jouw oordopjes getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw oordopjes makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over oordopjes

 • Is het goed om met oordoppen te slapen?

  De juiste oordopjes zijn perfect om mee te slapen. Op die manier heb je geen last van geluiden die in of rondom het huis te horen zijn of van een partner die snurkt.

 • Hoe lang mag je oordoppen in?

  Hoe lang je de oordoppen mag dragen, is afhankelijk van de oordopjes die je koopt. Hierin is het advies om altijd de richtlijnen in de instructies te volgen.

 • Wat is het nadeel van oordopjes?

  Een bekend nadeel van oordopjes is dat je last kunt krijgen van opgehoopt oorsmeer. Het advies is dus om na gebruik je oren goed te reinigen alvorens je weer oordopjes gebruikt of je dagelijkse werkzaamheden hervat.

 • Wat is een gehoorbeschermer?

  Een gehoorbeschermer is het beste te omschrijven als een speciale hoofdtelefoon die speciaal is ontworpen om het gehoor te beschermen. Je ziet bijvoorbeeld bij bouwvakkers en andere lawaaiige beroepen dat de medewerkers met gehoorbeschermers rondlopen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie