De 5 beste parasols van 2024

Als we aan een parasol denken, dan denken we natuurlijk aan zon, zee en strand. Vooral aan de zon. Om jezelf goed te beschermen tegen UV-stralingen en om te kunnen genieten van de schaduw, heb je een goede parasol nodig. Ook als je in je tuin of op je balkon zit. Gelukkig zijn er voldoende parasols te bestellen, maar wat is de beste parasol?

Verschillende soorten en maten

Parasols zijn in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar terwijl ze ook van uiteenlopende materialen worden gemaakt. Een parasol kopen is geen makkelijke klus, want tijdens het shopping zul je ontdekken dat er enorm veel keuze is. Hoe kan je dan de beste keuze maken? Door bijvoorbeeld eerst je wensen en eisen op een rijtje te zetten en om uitsluitend naar producten te zoeken die hierop aansluiten. Het is ook slim om een parasol review of een parasol test van een andere gebruiker te lezen. Zo kom je niet alleen meer te weten over het product, maar je weet ook meer over zowel de voor- als nadelen van de parasol die je eventueel op het oog hebt.

Belangrijk om te weten

De ene parasol is de andere niet en het is goed om te weten dat een parasol doorgaans altijd een voet nodig heeft. Met uitzondering van parasols die aan een muur te bevestigen zijn. Veel modellen worden geleverd met een voet, maar veel exemplaren ook niet. Deze moet je dan ook apart aanschaffen en het is belangrijk dat je goed kijkt naar hoe zwaar de voet moet zijn om de beoogde parasol goed op zijn plek te houden. Doorgaans zijn voeten van 40 kilo of meer daarvoor geschikt, maar een grotere parasol vraagt misschien ook om een grotere en zwaardere voet.

De beste parasol kopen

Het is natuurlijk je wens om de beste parasol te kopen en wij helpen je graag op weg door de 5 beste parasols te bespreken. Wij hebben gekeken naar functionaliteit en het uiterlijk, want wij vinden het belangrijk dat je zowel goed beschermd bent als een mooi exemplaar in je tuin of op het balkon hebt staan.

Merk
Model
1
Garden Impressions Hawaii zweefparasol - 300x300 cm - donker grijs - incl. 90 kg parasolvoet + hoes
Garden Impressions
Hawaii
2
Madison Parasol Delos - 300 x 200 cm - Rechthoek
Madison
Delos
3
Easysol Rechthoekige Muurparasol - 200 x 140 cm - Parasol voor Muur of Wand
Acaza
Easysol
4
Handgeknoopte parasol frings-double knot- créme - 250 cm
Todo Bien
Handgeknoopte parasol frings-double knot
5
LifeGoods Dubbele Parasol - Staande Stokparasol
LifeGoods
Dubbele Parasol

Dit zijn ze, de 5 beste parasols van 2024

1. Garden Impressions Hawaii – Beste zweefparasol met voet en hoes

Garden Impressions Hawaii zweefparasol - 300x300 cm - donker grijs - incl. 90 kg parasolvoet + hoes
Bekijk parasol

De Garden Impressions Hawaii is de beste zweefparasol met voet en hoes die je kunt kopen. Het is een parasol 3 meter x 3 meter en dat zorgt ervoor dat je altijd in de schaduw zit! Dat heeft niet alleen te maken met de afmetingen van het UV-werende parasoldoek, maar ook met het feit dat je de parasol 360 graden kunt draaien en eventueel kunt kantelen. Het is een voordeel dat de parasol kantelbaar is.

Het grijze parasoldoek is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig polyester met een UPF 50+ beschermingsfactor terwijl de parasol stang van stevig aluminium is gemaakt. De meegeleverde voet weegt ongeveer 90 kilo en is van graniet gemaakt. De bovenkant is gepolijst en mooi afgewerkt voor een extra luxueuze uitstraling van de parasol.

De stalen baleinen zorgen ervoor dat het doek altijd gespannen staat en het mag zeker als een voordeel worden gezien dat de parasol zowel verticaal als horizontaal te verstellen is. Daarom heb je met de Garden Impressions Hawaii een veelzijdige parasol in je tuin staan waarmee je jezelf te allen tijde tegen de brandende zon kunt beschermen.

Pluspunten
 • Parasoldoek van 3 m x 3 m
 • Gemaakt van polyester en aluminium
 • 360 graden te draaien
 • Zowel horizontaal als verticaal te verstellen
 • Stevige granieten voet van 90 kilogram
Minpunten
 • Verplaatsen is lastig i.v.m. gewicht van de voet

De Garden Impressions Hawaii is verkrijgbaar bij:

2. Madison Delos – Beste rechthoekige parasol

Madison Parasol Delos - 300 x 200 cm - Rechthoek
Bekijk parasol

De beste rechthoekige parasol is zonder twijfel de Madison Delos en de parasol heeft een afmeting van 3 m x 2 m. Een groot voordeel van deze parasol is dat die kantelbaar is en dat de parasol met beschermhoes wordt geleverd. Zo kun je de parasol optimaal beschermen als je ‘m niet nodig hebt. Ondanks dat is het advies om de parasol bij slecht weer naar binnen te halen. Zo blijft het product langer mooi en goed.

Het spandoek in de kleur taupe is van 100% polyester gemaakt en heeft een waterafstotende coating. Door de coating wordt het doek niet onnodig nat, maar je wordt ook beschermd tegen de UV-stralingen van de zon. De stok is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig aluminium. Een klein minpuntje is dat je de parasol in de grond moet verankeren of dat je een stevige voet separaat moet aanschaffen. Het product wordt namelijk exclusief een parasolvoet geleverd.

Door het eenvoudige klik- en draaisysteem kun je de parasol eenvoudig in- en uitvouwen en op de gewenste stand afstellen. Een pluspunt is dat de parasol ook kantelbaar is. Een nadeel is dat het product niet in hoogte verstelbaar is. De parasol heeft een vaste hoogte van 270 cm.

Pluspunten
 • Spandoek van 3 m x 2 m
 • Gemaakt van polyester en aluminium
 • Eenvoudig te gebruiken klik- en draaisysteem
 • UV werende coating
 • Kantelbaar
Minpunten
 • Vaste hoogte van 270 cm
 • Voet niet meegeleverd

De Madison Delos is verkrijgbaar bij:

3. Acaza Easysol – Beste muurparasol

Easysol Rechthoekige Muurparasol - 200 x 140 cm - Parasol voor Muur of Wand
Bekijk parasol

De Acaza Easysol is de beste muurparasol die je kunt kopen en dit product is bijvoorbeeld niet alleen geschikt voor in een tuin, maar het is ook een parasol voor op het balkon. De uitschuifbare arm van kwalitatief hoogwaardig aluminium is eenvoudig op een muur te monteren met de meegeleverde bevestigingsmaterialen terwijl je ook een relatief vrije keuze hebt in hoe je de parasol in de houder zet. Dus dat de parasol niet kantelbaar is, is ook geen nadeel. Wil je de kleine parasol kantelen? Dan zet je ‘m gewoon iets schuiner in de houder, zodat je ook optimaal van de schaduw kunt genieten.

Het parasoldoek van kwalitatief hoogwaardig polyester heeft een afmeting van 200 cm x 140 cm en heeft zowel een waterafstotende als UV werende coating. De arm is dus van aluminium gemaakt en kan tot wel 175 cm uitgestrekt worden. De meest ideale hoogte om de arm op te hangen is ongeveer 180 cm. Gemeten vanaf de grond tot aan de onderkant van de arm.

Bij slecht weer is het advies om de parasol naar binnen te halen, want dan blijft het product langer mooi en goed. Een voordeel is dat je de parasol eenvoudig uit de houder kunt halen en dat je de arm wel kunt laten hangen. Omdat de arm van aluminium is gemaakt, is het product ook bestendig tegen verschillende weersomstandigheden.

Pluspunten
 • Controle over hoe je de parasol positioneert
 • Waterafstotende en UV werende coating
 • Parasoldoek afmeting 200 cm x 140 cm
 • Gemaakt van polyester en aluminium
 • Geschikt voor op een balkon
Minpunten
 • Geen beschermhoes meegeleverd

De Acaza Easysol is verkrijgbaar bij:

4. Todo Bien Handgeknoopte parasol frings-double knot – Beste ibiza parasol

Handgeknoopte parasol frings-double knot- créme - 250 cm
Bekijk parasol

De Todo Bien handgeknoopte parasol is de beste Ibiza parasol die je kunt kopen en ondanks dat je schaduw kunt creëren, is de parasol met franjes meer een eyecatcher dan een functionele toevoeging aan de tuin of het terras van je beach club. De parasolstok en de armen zijn gemaakt van teakhout terwijl het ronde doek van touw is gemaakt. Door de mooie en warme uitstraling zorgt de parasol voor meer sfeer en je kunt ook van wat schaduw genieten. Echter is de parasol niet UV werend.

De parasol heeft een vaste afmeting en is niet verstelbaar. Uiteraard is het product wel in en uit te klappen door gebruik te maken van het handige schuif- en kliksysteem. Het doek van touw heeft een diameter van ongeveer 250 cm terwijl de parasol een vaste hoogte heeft van 260 cm. Je moet de parasol verankeren in de grond of je moet separaat een stevige voet van minstens 45 kilogram aanschaffen. De voet wordt helaas niet meegeleverd.

De beschermhoes ontbreekt ook, maar gezien de materialen is het ook verstandig om bij slecht weer de parasol op te bergen. Zoals gezegd is de parasol eenvoudig in en uit te klappen en kun je het product met een gewicht van maximaal 27 kilogram opbergen in de berging, tuinhuis of schuur.

Pluspunten
 • Mooie franjes voor extra sfeer
 • Stok gemaakt van teakhout
 • Handig schuif- en kliksysteem
 • Ronde vorm met een diameter van 250 centimeter
 • Mooi design
Minpunten
 • Niet UV werend
 • Niet verstelbaar of kantelbaar
 • Voet niet meegeleverd

De Todo Bien Handgeknoopte parasol frings-double knot is verkrijgbaar bij:

5. LifeGoods Dubbele Parasol – Beste dubbele parasol

LifeGoods Dubbele Parasol - Staande Stokparasol
Bekijk parasol

De beste dubbele parasol die je kunt kopen is de LifeGoods dubbele parasol. De mooie ovale vorm van het doek en met een afmeting van 270 cm x 460 cm zorgt ervoor dat je tot wel 13 vierkante meter grond kunt bedekken. Dat staat gelijk aan ongeveer 15 personen die van de heerlijke schaduw willen genieten. Dat maakt deze parasol bijvoorbeeld ideaal voor een tuinfeestje, een barbecue of een heerlijk diner met een groot gezin of de hele familie.

Het parasoldoek is van kwalitatief hoogwaardig polyester gemaakt en heeft zowel een waterafstotende als UV werende coating. De beschermingsfactor is UPF 50+ dat een enorm groot voordeel is. De sterke metalen stangen zorgen ervoor dat het doek altijd strak gespannen staat terwijl de parasolstok van stevig aluminium is gemaakt. Een minpuntje is dat er geen beschermhoes wordt meegeleverd. Dus bij slecht weer is het advies om de parasol op te bergen om het product langer mooi en goed te houden.

Een ander nadeel is dat je een parasolvoet nodig hebt om de parasol stevig neer te kunnen zetten, maar de voet wordt niet meegeleverd en moet je dus apart kopen. Het is dan wijs om te letten op een voet van minstens 40 kilogram zwaar. Zodat je de parasol goed en stevig op zijn positie kan neerzetten. Een voordeel is dat de parasol met een handige zwendel eenvoudig in en uit te vouwen is.

Pluspunten
 • Zwendel voor in- en uitvouwen
 • UPF 50+ UV bescherming
 • Gemaakt van polyester en aluminium
 • Afmeting van 270 x 460 centimeter
 • Sterke metalen armen
Minpunten
 • Beschermhoes niet meegeleverd
 • Parasolvoet niet meegeleverd

De LifeGoods Dubbele Parasol is verkrijgbaar bij:

We hebben nu een aantal modellen vergeleken en je ziet dat er enorm veel keuze is. Je keuze wordt voor een groot deel bepaald door hoeveel schaduw je nodig hebt. Hoe meer schaduw je wilt des te groter de parasol moet zijn. Je keuze kan ook mede bepaald worden door logischerwijs de prijs en door het feit of het parasoldoek wel of niet UV werend is.

Welke parasol kun je het beste nemen?

Het is belangrijk dat je kiest voor een parasol met een doek van kwalitatief hoogwaardig polyester met zowel een waterafstotende als UV werende coating. Zo krijgen UV stralingen geen kans om je lichaam te beïnvloeden en je kunt optimaal genieten van de schaduw. Kijk ook goed naar de afmetingen en wees er zeker van dat je genoeg ruimte hebt om de parasol te kunnen plaatsen. Bij een beperkte ruimte zou bijvoorbeeld een muurparasol een betere keuze zijn. Op het balkon zie je de muurparasol dan ook het vaakst terug. En we benadrukken nogmaals om goed op te letten dat de parasol die je koopt wordt geleverd met een geschikte voet. Wanneer dit niet het geval is zal je de voet van in de regel minstens 40 kilo separaat moeten aanschaffen.

Parasols vergelijken

In je zoektocht naar een parasol is het belangrijk om de modellen die je op het oog hebt met elkaar te vergelijken. Kijk dan niet alleen naar de prijs, maar kijk ook goed naar de materialen waar zowel het doek als de stang van is gemaakt en de afmetingen van de parasol. Dan kun jij straks optimaal genieten van niet alleen een mooie, maar ook een functionele parasol die je goed beschermt tegen het brandende zonnetje. Heb jij nog een gouden tip voor onze bezoekers? Laat ons dan in een reactie weten welke parasol jij in de tuin of op het balkon hebt staan.

Veelgestelde vragen over parasols

 • Wat is het voordeel van een zweefparasol?

  Een zweefparasol heeft ten eerste een speels uiterlijk, maar het grote voordeel is dat je een groot oppervlak van schaduw kunt voorzien en dat de parasol in de regel kantelbaar is. Zo kun je de parasol eenvoudig draaien en voor de perfecte schaduw zorgen zonder dat je de gehele parasol hoeft te verplaatsen.

 • Welke parasol kan tegen wind?

  Iedere gesloten parasol kan goed tegen de wind, maar dat is wel afhankelijk van de windkracht en hoe zwaar de voet van de parasol is. Uiteraard moet de parasol ook beschermd worden met de meegeleverde of los aangeschafte beschermhoes.

 • Welke kleur parasol is beter?

  Een parasol met een lichte kleur is de beste keuze, omdat een lichte kleur zonlicht eenvoudig kan weerkaatsen. Donkere kleuren kunnen ervoor zorgen dat je het warmer hebt.

 • Hoe duur is een parasol?

  De prijzen van een kwalitatief goede parasol beginnen bij enkele honderden euro’s, maar er zijn ook exemplaren van meer dan € 2000,-. Het formaat, het materiaal waar de parasol van is gemaakt en de functionaliteiten spelen altijd een belangrijke rol in hoe duur de parasol is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie