De 5 beste vloerreinigers van 2023

Heb je een vloer? Dan heb je ook een vloerreiniger middel nodig. Althans, als je je vloeren goed wilt schoonmaken. Houd er wel rekening mee dat de ene vloerreiniger de andere niet is en niet iedere vloerreiniger kun je ook gebruiken voor elke soort vloer. Je moet dus goed kijken naar welke vloerreiniger voor je vloer geschikt is en of het ook een goede vloerreiniger is waarmee je de klus kunt klaren. Maar wat is de beste vloerreiniger die je kunt kopen?

Ga je een vloerreiniger kopen? Dan hebben we nog een goede tip voor je. In ons artikel hebben we niet alleen de beste vloerreinigers voor je op een rijtje gezet, maar we vertellen ook meer over waar je op moet letten bij het kopen van een vloerreiniger. Het is ook slim om voor de aanschaf een vloerreiniger test en een vloerreiniger review te kijken of te lezen. In een test vertelt een expert op het gebied van vloerreinigers meer over de producten en kom je meer te weten over de voor- en nadelen van het product, terwijl je in een review kunt lezen hoe andere gebruikers de vloerreiniger die ze hebben gekocht ervaren.

Merk
Model
1
James Vloerreiniger Schoon & Snel droog (nieuwe verpakking)
James
Vloerreiniger Schoon & Snel droog
2
Blue Wonder Professionele Vloerreiniger 1,5 liter
Blue Wonder
Professionele Vloerreiniger
3
HG laminaatreiniger glans (product 73) - 1L - geschikt voor alle laminaatsoorten
HG
laminaatreiniger glans
4
Bona Houten Vloer Reiniger - 2 x 4 Liter Multipack - Parketreiniger
Bona
Houten Vloer Reiniger
5
Anti-bacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus doodt 99,9% Bacteriën
Dettol
Antibacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus

Dit zijn ze, de 5 beste vloerreinigers van 2023

1. James Vloerreiniger Schoon & Snel droog – Beste vloerreiniger voor pvc

James Vloerreiniger Schoon & Snel droog (nieuwe verpakking)
Bekijk vloerreiniger

James Vloerreiniger Schoon & Snel droog is de beste vloerreiniger voor PVC die je op dit moment kunt kopen. Feitelijk is het ook de beste vloerreiniger voor vochtbestendige harde vloeren. Deze vloerreiniger is effectief in het verwijderen van vuil, vlekken en vet van harde vloeroppervlakken zoals tegels, laminaat, hout, PVC en vinyl. Het kan ook veilig worden gebruikt op geoliede, gelakte en geïmpregneerde vloeren.

Een van de belangrijkste voordelen van James Vloerreiniger is dat het snel droogt. Dit betekent dat je vloeren na het reinigen snel beloopbaar zijn en je geen tijd hoeft te besteden aan het wachten tot ze droog zijn. De vloerreiniger is geconcentreerd, wat betekent dat je slechts een kleine hoeveelheid van het product nodig hebt om een groot oppervlak te reinigen. Dit maakt het zuinig in gebruik en helpt om de kosten te verlagen.

De James Vloerreiniger Schoon & Snel droog kan eenvoudig worden toegevoegd aan water volgens de aanbevolen instructies. Het kan worden aangebracht met een dweil, mop of een schrobzuigmachine, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het oppervlak dat je wilt reinigen. De vloerreiniger is pH-neutraal en bevat geen agressieve chemicaliën, waardoor het veilig is voor gebruik in huizen met huisdieren en kinderen.

Pluspunten
 • pH-neutraal
 • Eenvoudig in gebruik
 • Effectief
 • Sneldrogend
 • Duurzaam
Minpunten
 • Kan irritatie aan de ogen veroorzaken

De James Vloerreiniger Schoon & Snel droog is verkrijgbaar bij:

2. Blue Wonder Professionele Vloerreiniger – Beste professionele vloerreiniger

Blue Wonder Professionele Vloerreiniger 1,5 liter
Bekijk vloerreiniger

Blue Wonder Professionele Vloerreiniger is de beste professionele vloerreiniger die je op dit moment kunt bestellen. Het is een krachtige vloerreiniger die speciaal is ontwikkeld voor professioneel gebruik. Het is ontworpen om verschillende soorten harde vloeren grondig en effectief te reinigen.

Deze vloerreiniger biedt een diepe reiniging van vuil, vlekken en vet op harde vloeroppervlakken zoals tegels, natuursteen, laminaat, PVC, en linoleum. Het is effectief in het verwijderen van ingebed vuil en laat je vloeren schoon en fris achter. Blue Wonder Professionele Vloerreiniger is zeer geconcentreerd, wat betekent dat je slechts een kleine hoeveelheid van het product nodig hebt om een groot oppervlak te reinigen. Hierdoor is het zuinig in gebruik en gaat het lang mee.

Blue Wonder Professionele Vloerreiniger is ook gemakkelijk te gebruiken. Het kan worden toegepast door het toevoegen van de aanbevolen hoeveelheid reiniger aan water, en vervolgens het mengsel aan te brengen op de vloer met een mop, dweil of een geschikte reinigingsmachine. Een voordeel van deze vloerreiniger is dat het snel droogt, waardoor je vloeren weer snel beloopbaar zijn. Dit is vooral handig in professionele omgevingen waar snelheid en efficiëntie belangrijk zijn.

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende soorten harde vloeren
 • Effectief
 • Duurzaam
 • Hoge concentratie
 • Sneldrogend
Minpunten
 • Vooral geschikt voor professioneel gebruik

De Blue Wonder Professionele Vloerreiniger is verkrijgbaar bij:

3. HG laminaatreiniger glans – Beste vloerreiniger voor laminaat

HG laminaatreiniger glans (product 73) - 1L - geschikt voor alle laminaatsoorten
Bekijk vloerreiniger

Op zoek naar de beste vloerreiniger voor laminaat? Dan is de HG laminaatreiniger glans de beste keuze die je op dit moment kunt maken. Het middel is ontworpen om laminaatvloeren effectief te reinigen en tegelijkertijd een mooie glans achter te laten. Deze laminaatreiniger reinigt grondig vuil, vlekken en strepen van de laminaatvloer. Tegelijkertijd laat het een mooie glans achter, waardoor de vloer er fris en nieuw uitziet.

HG Laminaatreiniger Glans is zo samengesteld dat het de toplaag van het laminaat beschermt tegen beschadiging, krassen en slijtage. Dit helpt de levensduur van de vloer te verlengen. De formule van deze reiniger zorgt er ook voor dat de vloer snel droogt, waardoor je snel weer gebruik kunt maken van de ruimte.

De vloerreiniger is eenvoudig te gebruiken. Je kunt het rechtstreeks op de vloer aanbrengen en vervolgens schoonmaken met een dweil, mop of microvezeldoek. Er is geen naspoeling vereist. Je kunt het ook dagelijks gebruiken om je vloer mooi en fris te houden.

Pluspunten
 • Geschikt voor dagelijks gebruik
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duurzaam
 • Geschikt voor hardnekkig vuil
 • Beschermt de toplaag van laminaat
Minpunten
 • De beloofde glans is niet altijd goed te zien na een poetsbeurt

De HG laminaatreiniger glans is verkrijgbaar bij:

4. Bona Houten Vloer Reiniger – Beste vloerreiniger voor houten vloeren

Bona Houten Vloer Reiniger - 2 x 4 Liter Multipack - Parketreiniger
Bekijk vloerreiniger

De Bona Houten Vloer Reiniger is de beste vloerreiniger voor houten vloeren die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Het middel biedt een effectieve en veilige manier om houten vloeren schoon te maken zonder schade aan te richten. Door de speciale formule blijft de schoonheid en integriteit van houten vloeren behouden. Het is geschikt voor zowel afgewerkte als onafgewerkte houten vloeren.

De Bona Houten Vloer Reiniger verwijdert effectief vuil, vlekken en vet van het oppervlak van de vloer. Het dringt diep door in de poriën van het hout om zelfs het meest hardnekkige vuil los te maken. Deze reiniger heeft een pH-neutrale formule, waardoor het veilig is om te gebruiken op hout zonder het oppervlak aan te tasten. Het laat geen residu achter en veroorzaakt geen verkleuring of doffe plekken. Het bevat ook geen schadelijke chemicaliën of agressieve stoffen. Het is veilig voor kinderen, huisdieren en het milieu. Het is ook veilig om regelmatig te gebruiken zonder de afwerking van de vloer aan te tasten.

Deze reiniger is eenvoudig aan te brengen. Je kunt het rechtstreeks op de vloer spuiten of het verdunnen met water volgens de aanbevolen verhoudingen. Vervolgens kun je het reinigen met een dweil, mop of microvezeldoek. Naast het reinigen helpt de Bona Houten Vloer Reiniger ook bij het behouden van de natuurlijke glans en bescherming van de houten vloer. Het versterkt de afwerking en vertraagt het verschijnen van krassen en slijtage.

Pluspunten
 • Grondige reiniging
 • Beschermt het hout
 • Eenvoudig in gebruik
 • PH-neutraal
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De Bona Houten Vloer Reiniger is verkrijgbaar bij:

5. Dettol Antibacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus – Beste antibacteriële vloerreiniger

Anti-bacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus doodt 99,9% Bacteriën
Bekijk vloerreiniger

Dettol Antibacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus is de beste antibacteriële vloerreiniger die momenteel verkrijgbaar is. Dettol is natuurlijk een vooraanstaand merk op het gebied van schoonmaakproducten en deze vloerreiniger behoort zeker tot de topproducten van de fabrikant.

Deze allesreiniger verwijdert vuil, vet, vlekken en geurtjes van verschillende oppervlakken en vloeren. Het kan worden gebruikt op tegels, laminaat, linoleum, vinyl en andere harde oppervlakken. Dettol staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Deze vloerreiniger helpt bij het bestrijden van bacteriën, waardoor de verspreiding van ziektekiemen wordt verminderd en een hygiënische omgeving wordt bevorderd. Het product heeft ook een aangename citrusgeur, die een verfrissende en schone sfeer in huis creëert.

Dettol Antibacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus is veilig te gebruiken op verschillende oppervlakken. Het laat geen plakkerig residu achter en veroorzaakt geen schade aan de meeste materialen. Het is echter altijd raadzaam om het product eerst op een klein, onopvallend deel van het oppervlak te testen. Het product kan eenvoudig worden gebruikt door het toe te voegen aan een emmer water voor het reinigen van vloeren, of rechtstreeks op het oppervlak te spuiten en af te nemen met een doek of spons.

Pluspunten
 • Antibacterieel schoonmaakmiddel
 • Geschikt voor verschillende harde vloeren
 • Eenvoudig in gebruik
 • Bekend merk
 • Geschikt voor hardnekkig vuil
Minpunten
 • Prijzig

De Dettol Antibacteriële Allesreiniger / Vloerreiniger Citrus is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd is de ene vloerreiniger de andere niet en de keuze is echt enorm. Wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek gaat naar de beste vloerreiniger waarmee je jouw vloeren kunt schoonmaken. Daarom vertellen we ook waar je op moet letten als je vloerreiniger wilt kopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van vloerreiniger?

Het belangrijkste is dat je nadenkt over je situatie. Heb je kruipende en spelende kinderen en/of huisdieren in huis? Kies dan voor een pH-neutraal reinigingsmiddel zonder chemicaliën, zodat het ook geen schade kan aanbrengen. Desalniettemin is het verstandig om ieder reinigingsmiddel uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden. Uiteraard is het ook van belang dat de vloerreiniger geschikt is voor het type vloer dat je hebt. Veel soorten zijn in combinatie met PVC, laminaat, vinyl, tegels en hout te gebruiken, maar lees eerst de instructies op de fles voordat je overgaat tot een aanschaf. Zo weet je zeker dat je de vloerreiniger koopt die je ook kunt gebruiken. Heb je geen zin om na de poetsbeurt lang te wachten, totdat de vloer weer droog en beloopbaar is? Kies dan voor een sneldrogend reinigingsmiddel.

Vloerreinigers vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de vloerreinigers te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, want in dit geval is goedkoop vaak duurkoop. Geef dan ook iets meer geld uit als uit de vergelijking blijft dat bijvoorbeeld een duurdere variant beter reinigt en ook veel milieuvriendelijker is. Door het vergelijken kun je uiteindelijk de beste keuze maken en met de beste vloerreiniger aan de slag gaan.

Veelgestelde vragen over vloerreinigers

 • Welk product om vloer te dweilen?

  Welke product je nodig hebt om de vloer te dweilen is afhankelijk van de vloer die je hebt. Bepaalde vloerreinigers zijn geschikt voor alle type harde vloeren die je kunt dweilen. Kies altijd een product wat past bij het type vloer dat je hebt.

 • Hoe sterk vervuilde vloer reinigen?

  Je hebt een sterk reinigingsmiddel nodig om een ernstig vervuilde vloer schoon te maken. Kies bijvoorbeeld voor James Vloerreiniger Schoon & Snel Droog als je een zeer effectieve vloerreiniger wilt.

 • Welke vloerreiniger voor welke vloer?

  Per vloerreiniger staat duidelijk aangegeven voor welk type vloeren het middel geschikt is. Lees dus altijd de informatie op het etiket voordat je overgaat tot de definitieve aankoop.

 • Hoe duur is een vloerreiniger?

  Vloerreiniger hoeft niet heel duur te zijn, maar de meeste vloerreinigers kosten gemiddeld tussen de € 10,- en € 20,-.

 • Is een vloerreiniger veilig?

  Ja, als je voor een pH-neutrale vloerreiniger kiest is het middel ook veilig om te gebruiken. Vooral in huishoudens waar spelende kinderen en huisdieren zijn.

 • Plaats een reactie