De 5 beste elektrische dweilen van 2023

Heb je een laminaatvloer of vloertegels? Dan heb je een ingrijpende klus die je ook meerdere keren per week moet uitvoeren als je je vloer echt schoon wilt maken: dweilen! Haast niemand vindt dweilen leuk en we kunnen de klus ook niet leuker maken. Wel makkelijker, want met een goede elektrische dweil heb je binnen een handomdraai je vloer brandschoon. Als je een elektrisch dweil wilt kopen, wil je natuurlijk wel het beste product aanschaffen. Maar wat is de beste elektrische dweil?

Wil je een elektrische dweil kopen? Dan hebben we nog een goede tip voor je. Lees eens een elektrische dweil test en een elektrische dweil review. Dan krijg je meer dan voldoende informatie waarop je de uiteindelijke keuze kunt baseren en dan weet je ook zeker dat je een goed product koopt. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review leest hoe andere gebruikers de reeds aangeschafte elektrische dweil ervaren.

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische dweilen van 2023

1. Kärcher FC 7 Cordless – Beste draadloze elektrische dweil

Kärcher FC 7 Cordless - Vloerreiniger - Snoerloos
Bekijk elektrische dweil

De Kärcher FC 7 Cordless is de beste draadloze elektrische dweil die je op dit moment kunt bestellen. Het is een innovatieve vloerreiniger die is ontworpen om je vloeren grondig schoon te maken zonder dat je een emmer water en een dweil nodig hebt. Het is een draadloos model, wat betekent dat je geen last hebt van snoeren tijdens het schoonmaken.

De elektrische dweil maakt gebruik van een unieke technologie die bekendstaat als “roller cleaning”. Het heeft een roterende wasborstel, die vuil, stof en zelfs hardnekkige vlekken op de vloer grondig reinigt. Het borstelt en zuigt tegelijkertijd, waardoor je vloeren snel en efficiënt worden gereinigd. Je hebt geen emmers water of een dweil nodig. Het apparaat heeft een geïntegreerd schoonwaterreservoir en een vuilwaterreservoir. Het schone water wordt automatisch aangebracht en vuil water wordt opgezogen tijdens het reinigen. Dit bespaart tijd en maakt het schoonmaken een stuk gemakkelijker.

Deze vloerreiniger is geschikt voor verschillende harde vloeroppervlakken, zoals tegels, laminaat, hout, PVC en meer. De instelbare reiniging intensiteit zorgt ervoor dat je de juiste instelling kunt kiezen voor elk type vloer. En met een krachtige lithium-ionbatterij kun je een vloer onafgebroken lang reinigen. Uitermate geschikt dus als je een grote oppervlakte hebt.

Na gebruik is de Kärcher FC 7 Cordless gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. De borstelrol kan worden verwijderd en gereinigd, en de vuilwatertank kan worden geleegd en schoongemaakt.

Pluspunten
 • Roller cleaning technologie
 • Krachtige accu voor langdurig gebruik
 • Ergonomisch design
 • Vuil- en schoonwater reservoir
 • Geschikt voor alle type harde vloeren
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar

De Kärcher FC 7 Cordless is verkrijgbaar bij:

2. Leifheit Regulus Aqua PowerVac – Beste stofzuiger en elektrische dweil in 1

Leifheit Regulus Aqua PowerVac – vloerreiniger - draadloos - 2in1
Bekijk elektrische dweil

De beste stofzuiger en elektrische dweil in 1 is de Regulus Aqua PowerVac van het merk Leifheit. Een bekend merk als het aankomt op producten waarmee het huishouden binnen een handomdraai is gedaan. De Leifheit Regulus Aqua PowerVac is eenvoudig te gebruiken. Het heeft een intuïtieve bediening met handige knoppen en instellingen. Het water- en reinigingsmiddelreservoir is gemakkelijk bij te vullen en de vuilwatertank kan eenvoudig worden geleegd.

Met de vloerreiniger kun je vloeren zowel stofzuigen als dweilen in één beweging. Het apparaat zuigt eerst stof en vuil op en sproeit vervolgens water en reinigingsmiddel op de vloer. Daarna wordt het vuile water opgezogen, waardoor je vloeren grondig worden gereinigd en tegelijkertijd gedroogd. Het apparaat heeft ook een sterke zuigkracht waarmee het effectief stof, vuil en zelfs kleine vloeistoffen kan opzuigen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van je vloeren en laat ze droog en streeploos achter.

Dit apparaat is geschikt voor verschillende harde vloeroppervlakken, zoals tegels, laminaat, hout, PVC en meer. Het kan worden aangepast aan verschillende omstandigheden, zoals lichte reiniging, grondige reiniging of het verwijderen van hardnekkige vlekken. De Kärcher Regulus Aqua PowerVac wordt geprezen om het compacte ontwerp en is gemakkelijk op te bergen, zelfs in kleine ruimtes. Het neemt niet veel plaats in beslag en kan verticaal worden opgeborgen, wat handig is als je beperkte opslagruimte hebt.

Pluspunten
 • Compact model
 • Stofzuigen en dweilen in 1
 • Geschikt voor hardnekkig vuil
 • Voor iedere harde vloer type geschikt
 • Schoon- en vuilwater reservoir
Minpunten
 • Heeft problemen met het schoonmaken wanneer er huisdieren, zoals een hond of kat, aanwezig zijn

De Leifheit Regulus Aqua PowerVac is verkrijgbaar bij:

3. BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max – Beste 3 in 1 vloerreiniger

BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max - 3-in-1 Vloerreiniger
Bekijk elektrische dweil

De BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max is de beste 3 in 1 vloerreiniger die je op dit moment kunt bestellen. Het is een krachtige en veelzijdige vloerreiniger die is ontworpen om zowel harde vloeren als tapijten effectief schoon te maken. Wat deze vloerreiniger onderscheidt, is het feit dat het zowel stofzuigt als dweilt met één handbeweging.

De BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max is een draadloos model, waardoor je niet gebonden bent aan een stopcontact tijdens het schoonmaken. Dit geeft je meer bewegingsvrijheid en maakt het gemakkelijker om grote oppervlakken schoon te maken zonder je zorgen te maken over snoeren.

Deze vloerreiniger combineert stofzuigen en dweilen in één apparaat. Het heeft een borstelrol die zowel stof en vuil opzuigt als gelijktijdig vloeistof en reinigingsoplossing op de vloer aanbrengt. Hierdoor kun je in één beweging vuil en vlekken verwijderen en je vloeren grondig reinigen. Het apparaat is ook geschikt voor verschillende harde vloeroppervlakken, zoals tegels, hout, laminaat, linoleum en vinyl. Bovendien kan het ook veilig gebruikt worden op laagpolig tapijt.

De BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max heeft een slimme reinigingsmodus die automatisch de juiste hoeveelheid water en reinigingsoplossing doseert op basis van het vloertype. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging en voorkomt dat er te veel water op de vloer wordt aangebracht. Na gebruik kun je de vuilwatertank eenvoudig legen en de borstelrol schoonmaken. Het apparaat heeft ook een zelfreinigingsfunctie waarmee je de borstelrol kunt reinigen met schoon water, zodat deze klaar is voor de volgende poetsbeurt.

Pluspunten
 • Geschikt voor harde vloeren
 • Geschikt voor tapijt
 • Stofzuigen en dweilen
 • Zelfreinigend systeem
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Minder flexibel

De BISSELL 2765N CrossWave Cordless Max is verkrijgbaar bij:

4. VILEDA Looper – Beste goedkope elektrische dweil

VILEDA® | Looper | Elektrische vloerwisser | Vileda dweil | Vileda mop | Spray mop | Vloerwisser | Vloerreiniger | Draadloos | Incl. 2 rode microvezeldoeken
Bekijk elektrische dweil

De beste goedkope elektrische dweil die je op dit moment kunt bestellen, is de Looper van het merk VILEDA. De elektrische sproeidweil maakt gebruik van een innovatief sproeisysteem waarmee je een vloer chemicaliën vrij kunt reinigen. Je hebt zelf de controle over de dosering en je maakt de vloer binnen een soepele handbeweging brandschoon.

Deze elektrische dweil heeft ook een krachtige accu aan boord en is volledig snoerloos. Geen gedoe met draadjes en het verwisselen van stopcontact en zelfs grotere oppervlakken zijn met een laadbeurt schoon te maken.

Door het handige systeem is de elektrische dweil na gebruik ook makkelijk schoon te maken en het product wordt geleverd met twee microvezeldoeken, zodat de poetsbeurt binnen een handomdraai is geklaard. Een duidelijk voorbeeld van een product dat de klus niet leuker, maar wel makkelijker kan maken.

Pluspunten
 • Krachtige accu
 • Handig in gebruik
 • Zelf de controle over dosering water
 • Microvezel doeken meegeleverd
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar

De VILEDA Looper is verkrijgbaar bij:

5. Brensco BR528 elektrische dweil – Beste elektrische roterende dweil

Brensco BR528 elektrische dweil/wax - snoerloze dweil
Bekijk elektrische dweil

De Brensco BR528 elektrische dweil is de beste elektrische roterend dweil die je op dit moment kunt bestellen. Door het roterende systeem heb je weinig water nodig om de vloer grondig te kunnen reinigen, terwijl je het product ook kunt gebruiken voor het droog dweilen van je vloer. Het product is volledig draadloos en heeft een krachtige accu aan boord waarmee je zelfs grote oppervlakken met een oplaadbeurt kunt poetsen.

Deze elektrische dweil kan niet alleen dweilen, maar ook waxen en heeft maar liefst 15 verschillende standen die je kunt selecteren op het bedieningspaneel. De dweil ligt ook lekker in de hand en is na gebruik eenvoudig schoon te maken.

De dweil is ook geschikt voor verschillende type harde vloeren, zoals houten vloeren, tegels, plavuizen, laminaat, PVC en Vinyl.

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende harde vloeren
 • Zowel nat als droog dweilen
 • Roterende kop
 • 15 dweil standen
 • Waxen mogelijk
Minpunten
 • Geluidsniveau van ruim 60 dB

De Brensco BR528 elektrische dweil is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Een elektrische dweil biedt heel veel voordelen als je bijvoorbeeld een houten vloer, tegels of PVC hebt. Met een elektrische dweil wordt die vervelende klus opeens een stuk makkelijker. Niet leuker, maar daar hebben we je al eerder voor gewaarschuwd. Het blijft immers een klus die moet gebeuren en die je het liefste niet doet. Maar je kunt je zelf dus wel zo makkelijk mogelijk maken door een goede elektrische dweil aan te schaffen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische dweil?

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische dweil?

Het belangrijkste is dat je een model koopt die geschikt is voor de type vloer die je hebt. Nu zijn de meeste elektrische dweilen wel geschikt voor alle harde vloeren, zoals PVC, vinyl, hout en steen, maar een enkel model kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in combinatie met laagpolig tapijt. Het is ook handig als je kiest voor een model die zowel kan stofzuigen als dweilen, want je bespaart hiermee geld en ruimte, omdat je slechts een apparaat hoeft te kopen en hoeft op te bergen als je ‘m niet meer nodig hebt. Let er vooral op dat de vloerreiniger die je kiest goede reviews heeft op het gebied van efficiëntie en dat je dus ook zeker weet dat de investering die je doet brandschone vloeren gaat opleveren.

Elektrische dweilen vergelijken

Daarom is het ook slim om altijd de modellen te vergelijken en dan niet alleen op de prijs. Vergelijk de modellen ook op kwaliteit en vooral op functionaliteiten. Zodat je uiteindelijk zeker weet dat je de beste elektrische dweil koopt waar je ook jarenlang plezier van hebt.

Veelgestelde vragen over elektrische dweilen

 • Hoe werkt een elektrische dweil?

  Een elektrische dweil heeft in de regel een reservoir voor zowel vuil als schoon water en zal eerst vloeistof met een schoonmaakmiddel toevoegen om vervolgens na het dweilen het vieze water weer op te zuigen. Bij een elektrische dweil en stofzuiger in 1 is er nog een extra stap voor het dweilproces waarbij stof en vuil eerst wordt opgezogen.

 • Wat is beter dweilen of stomen?

  Stomen kan handig zijn om hardnekkige vlekken te verwijderen, maar een goede elektrische dweil kan dat ook. Het nadeel van stomen is dat je het niet op iedere vloer kunt toepassen. Hout is vatbaar voor vocht en hitte en kan door het stoom gaan kromtrekken of zelfs gaan splijten.

 • Maakt een elektrische dweil beter schoon dan een gewone dweil?

  Omdat elektrische dweilen vaak een technologie aan boord heeft om zijn werk goed te kunnen doen, is het ook aannemelijk dat je met een goede elektrische dweil beter kunt schoonmaken dan met een gewone dweil.

 • Bestaat zoiets als een robotdweil?

  Ja. Naast de robotstofzuiger zijn er tegenwoordig ook robotdweilen die je vloeren automatisch reinigen.

 • Hoe duur is een elektrische dweil?

  Een goede elektrische dweil kost al snel tussen de € 200,- en € 500,-.

 • Plaats een reactie