De 5 beste citruspersen van 2024

Wil je een citruspers kopen? Dan helpen wij je graag! Wij hebben een aantal citruspersen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste citruspersen zijn van 2024 zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe zwaar het apparaat weegt als je de citruspers na gebruik wilt opbergen en of je voor een handmatige of elektrische citruspers kiest. Een handmatige citruspers is bijvoorbeeld handig voor als je slechts een beetje sap wilt maken en drinken terwijl een elektrische citruspers weer een veel betere keuze is als je vaak en veel sap wilt persen. Je kunt er ook op letten hoe eenvoudig het reservoir met sap te legen is of dat je het sap misschien wel direct uit een citruspers in een glas kunt schenken.

Kan jij genieten van een heerlijk vers sapje? Dan is een citruspers zeker geen overbodige luxueuze, want met het keukenapparaat heb je verse jus d’orange of een ander heerlijke fruitsap binnen een handomdraai op de keukentafel staan. Tenzij je niet de beste citruspers koopt. Het is ook nog eens een feit dat de als beste bestempelde citruspers voor jouw situatie ook niet altijd de beste keuze hoeft te zijn, want het apparaat moet aan je wensen en eisen voldoen om ermee aan de slag te gaan.

Merk
Model
1
Princess 201860 Master Juicer Pro – Elektrische Citruspers - RVS perskegel
Princess
201860 Master Juicer Pro
2
SMEG Citruspers CJF01BLEU Zwart - Handmatige druk
Smeg
CJF01BLEU
3
Solis Citrus Juicer 8453 Citruspers Elektrisch - Sinaasappelpers - Citroenpers - 160 Watt
Solis
Citrus Juicer 8453
4
Alessi - Juicy Salif - Citruspers - Aluminium
Alessi
Juicy Salif
5
Braun TributeCollection CJ 3050 BK - Elektrische citruspers - Zwart
Braun
TributeCollection CJ 3050 BK

Dit zijn ze, de 5 beste citruspersen van 2024

1. Princess 201860 Master Juicer Pro – Beste elektrische citruspers

Princess 201860 Master Juicer Pro – Elektrische Citruspers - RVS perskegel
Bekijk citruspers

De Princess 210860 Master Juicer Pro is een vrij grote citruspers die geschikt is voor het persen van iedere citrusvrucht. Van sinaasappels tot aan granaatappels. Zo kun je altijd een overheerlijke fruitsap persen waar je de dag goed mee begint. De citruspers heeft dan ook een krachtig vermogen van 300 Watt terwijl je met het verstelbare pulpfilter heel eenvoudig de hoeveelheid vruchtvlees kunt bepalen. De één is niet vies van een beetje vruchtvlees in het sap terwijl de ander juist hiervan gruwelt. Het pulpfilter is ook eenvoudig te verwijderen en schoon te maken.

Op het gebied van schoonmaken is de Princess 210860 Master Juicer Pro een fijn apparaat, want door de behuizing en perskegel van RVS zijn de onderdelen niet alleen stevig, maar ook vaatwasserbestendig. Zo kun je de citruspers schoon en fris houden en telkens weer opnieuw gebruiken voor een heerlijk sapje. Dat de citruspers (RVS) geen uitneembaar reservoir heeft kan wellicht als een minpunt worden gezien, maar het is juist ideaal dat je direct een glas onder de tuit kunt plaatsen en een vers sapje maakt terwijl je de citrusvruchten met de stevige pershendel perst.

Pluspunten
 • Geschikt voor alle soorten citrusvruchten
 • Van stevig RVS gemaakt
 • Vaatwasserbestendig
 • Hoog vermogen van 300 Watt
Minpunten
 • Slechts één snelheid
 • Slechts één draairichting
 • Geen uitneembaar reservoir
 • Groot apparaat

De Princess 201860 Master Juicer Pro is verkrijgbaar bij:

2. Smeg CJF01BLEU – Beste design citruspers

SMEG Citruspers CJF01BLEU Zwart - Handmatige druk
Bekijk citruspers

Ben je op zoek naar een stijlvolle en compacte citruspers die niet alleen functioneel is, maar ook als eyecatcher op het aanrecht fungeert? Dan is de Smeg CJF01BLEU een perfecte keuze! Een groot voordeel van deze citruspers is dat het apparaat in maar liefst zeven verschillende kleuren verkrijgbaar is. Zo vind je altijd wel een model dat qua kleur perfect in je keuken past. Je kunt er verschillende soorten fruitsappen mee persen. Ondanks dat het apparaat ‘slechts’ een vermogen van 70 Watt heeft.

De Smeg CJF01BLEU heeft een behuizing van RVS en een kegel die van aluminium is gemaakt. De onderdelen zijn eenvoudig schoon te maken en te houden en je kunt ze eventueel in een vaatwasser stoppen. Zo houdt je de citruspers eenvoudig schoon en fris. Een groot voordeel is dat je het sap direct in een glas kunt schenken, maar het apparaat beschikt ook over een uitneembaar reservoir als je een kannetje met jus d’orange op de keukentafel wilt neerzetten. Het is jammer dat er geen stevige pershendel aanwezig is, maar dat neemt niet weg dat deze stijlvolle citruspers een waardevolle toevoeging is als je liefhebber bent van verse fruitsapjes.

Pluspunten
 • Strak en slank model
 • Twee draairichtingen
 • Uitneembaar reservoir
 • Pulpfilter
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Slechts één snelheid
 • Vermogen van 70 Watt

De Smeg CJF01BLEU is verkrijgbaar bij:

3. Solis Citrus Juicer 8453 – Beste krachtige citruspers

Solis Citrus Juicer 8453 Citruspers Elektrisch - Sinaasappelpers - Citroenpers - 160 Watt
Bekijk citruspers

De Solis Citrus Juicer is een apparaat die niet alleen eenvoudig in gebruik is, maar ook een stijlvol design heeft. Deze citruspers kun je door het compacte formaat dus prima op het aanrecht kwijt terwijl zowel de binnen- als buitenkant van stevig RVS zijn gemaakt. Ook de perskegel is van RVS en alle onderdelen van de citruspers zijn vaatwasserbestendig. Een groot pluspunt van de Solis Citrus Juicer is dat de machine een vermogen van 160 Watt heeft en iedere soort citrusvrucht moeiteloos kan persen.

Je kunt met de Solis Citrus Juicer het sap direct in het glas schenken, maar het apparaat beschikt over een uitneembaar reservoir als je daar de behoefte aan hebt. Uiteraard wordt het vruchtvlees opgevangen in een zogenaamde pulp container die ook te verwijderen en goed schoon te maken is. Een ander groot voordeel is de hendelpers waarmee je het laatste druppeltje sap uit je vruchten kunt halen. Terwijl de handige zuignapvoetjes onder op het apparaat ervoor zorgen dat de machine stevig en netjes op het aanrecht blijft staan terwijl je aan het persen bent.

Pluspunten
 • Uitneembaar reservoir
 • Slank en stijlvol design
 • Pulpfilter
 • Vaatwasserbestendig
 • Anti drup systeem
Minpunten
 • Slechts één draairichting
 • Slechts één snelheid

De Solis Citrus Juicer 8453 is verkrijgbaar bij:

4. Alessi Juicy Salif – Beste handmatige citruspers

Alessi - Juicy Salif - Citruspers - Aluminium
Bekijk citruspers

Het is misschien even wennen als je voor het eerst een oog werpt naar de Alessi Juicy Salif, maar het is feitelijk een zeer mooie en functionele citruspers waarmee je sinaasappels binnen een handomdraai hebt uitgeperst. Oké, meerdere keren draaien is nodig, maar je snapt wat wij bedoelen. De driepotige citruspers is wel een handmatige citruspers en van stevig aluminium gemaakt. Dat maakt het product ook een eyecatcher die qua vormgeving en afmetingen eenvoudig op te bergen is als je ‘m niet op het aanrecht wilt laten staan.

Bij het iconische ontwerp van Philippe Starck draait het om eenvoud. Verwacht dus geen pulpfilter, een uitneembaar reservoir of andere handige functies die bij andere citruspersen wel aanwezig zijn. Je plaatst de doorgesneden citrusvruchten op de kegel en het glas er direct onder. Na een aantal stevige draaien wordt je glas goed gevuld met heerlijke verse jus. Deze citruspers is dan ook geschikt voor minimaal gebruik. Voor het persen van grote hoeveelheden sap komen andere citruspersen veel beter uit de test.

Pluspunten
 • Iconische design
 • Eyecatcher op het aanrecht
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Geen bijzondere functies
 • Niet vaatwasserbestendig

De Alessi Juicy Salif is verkrijgbaar bij:

5. Braun TributeCollection CJ 3050 BK – Beste goedkope citruspers

Braun TributeCollection CJ 3050 BK - Elektrische citruspers - Zwart
Bekijk citruspers

Ben je op zoek naar een goedkope en degelijke citruspers waarmee je iedere ochtend eenvoudig een glas verse jus d’orange op tafel zet? Dan is de Braun TributeCollection CJ 3050 BK een uitstekende keuze! De elektrische citruspers met automatische stopfunctie heeft een vermogen van 60 Watt terwijl je de citrusvruchten op maar liefst vijf verschillende snelheden kunt uitpersen. Uiteraard beschikt de machine ook over een uitneembaar pulpfilter waarmee het vruchtvlees kan worden opgevangen terwijl je weinig met de hand hoeft te doen. Je plaatst de doorgesneden citrus op de kegel en je sluit de deksel en je zet het glas onder de verstelbare tuit neer. Druk op start en et voila; een heerlijk glaasje verse sap!

De behuizing van de Braun TributeCollection CJ 3050BK is van glas terwijl de kegel van kunststof is. Je moet deze citruspers dus goed onderhouden om ‘m schoon en fris te houden, maar gelukkig zijn de onderdelen van de machine vaatwasserbestendig. Mocht je een kannetje verse jus op tafel willen neerzetten kun je ook het reservoir uitnemen en neerzetten. De citruspers is zowel in zwart als wit verkrijgbaar en door het gewicht van iets meer dan 1,5 kilo eenvoudig op te bergen.

Pluspunten
 • Goedkope elektrische citruspers
 • Uitneembaar reservoir
 • Pulpfilter
 • Vaatwasserbestendig
 • Verstelbare tuit
Minpunten
 • Vermogen van 60 Watt
 • Perskegel van kunststof

De Braun TributeCollection CJ 3050 BK is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een citruspers?

Citruspersen heb je in verschillende soorten en maten en wij hebben een selectie gemaakt van de beste citruspersen met unieke eigenschappen. De keuze die je maakt is uiteindelijk afhankelijk van het gebruik en wat je zelf belangrijk vindt. Gaat je voorkeur uit naar een mooi vormgegeven citruspers en is de functionaliteit iets minder belangrijk? Of wil je juist een citruspers die je eenvoudig kunt gebruiken? Of gaat je voorkeur uit naar een machine die zowel een strak design heeft als enorm gebruiksvriendelijk is? Uiteraard speelt de prijs ook een belangrijke rol in de keuze die je maakt.

Elektrische vs. handmatige citruspers

Er zit een overduidelijk verschil tussen elektrische en handmatige citruspersen. Met elektrische apparaten hoef je immers veel minder kracht te zetten om verse jus op tafel te toveren terwijl je met handmatige citruspersen natuurlijk kunt besparen op de aanschafprijs en je geen zorgen hoeft te maken over eventuele defecten en reparaties. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

De capaciteit van een citruspers

Het is ook belangrijk om goed te kijken naar de capaciteit van een citruspers. Een citruspers met een minder grote capaciteit of geen uitneembaar reservoir kun je goed gebruiken voor het maken van weinig sap, maar je hebt grotere machines met een uitneembaar reservoir als je bijvoorbeeld voor het hele gezin verse jus d’orange op de ontbijttafel wilt neerzetten.

Citruspers vergelijken

Wil je een citruspers vergelijken? Kijk dan niet alleen naar de prijs, maar ook naar het materiaal waar de machine en de onderdelen van zijn gemaakt en hoe eenvoudig in gebruik de machine is. Zo kom je tot de beste keuze en je hebt dan straks een citruspers in het keukenkastje of op het aanrecht staan waar je jarenlang plezier van hebt.

Ben je van plan om een citruspers te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over citruspersen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over citruspersen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een citruspers en vind je dat jouw citruspers getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw citruspers makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over citruspersen

 • Hoeveel watt moet een citruspers zijn?

  Het vermogen van een citruspers bepaald hoeveel sap je kunt persen en welke citrusvruchten je wel of juist niet kunt gebruiken. Citruspersen met een wattage van 60 tot 70 Watt zijn in de regel geschikt voor minder intensief gebruik en het persen van limoen, citroen en sinaasappels. Terwijl citruspersen met een vermogen van tussen de 150 en 170 Watt veel geschikter zijn voor allerlei soorten citrusvruchten en zelfs voor het persen van groenten. De keuze die je maakt is dus afhankelijk van welke citrusvruchten en hoe vaak je vruchtensap wilt persen.

 • Wat kun je met een citruspers?

  Met een citruspers kun je verse fruitsappen persen. Je snijdt de citrusvrucht doormiddel en je plaatst deze op of in een citruspers van jouw keuze. Vervolgens kun je het glas of het reservoir vullen met heerlijke verse sap. Je kunt natuurlijk ook creatief zijn en vruchtensapjes van verschillende citrusvruchten maken. Of zelfs smoothies als je daar behoefte aan hebt.

 • Hoe kies je de perfecte citruspers?

  De perfect citruspers voldoet aan je eisen en wensen en voor de koop van een citruspers is het dus goed om jezelf af te vragen wat je nodig hebt. Hoe vaak gebruik je een citruspers, wil je ‘m eenvoudig kunnen opbergen of laat je ‘m op het aanrecht staan en wil je er met een groot gezin gebruik van maken of ben jij de enige die van de machine gebruik maakt? Door jezelf deze vragen te stellen krijg je al snel een goed beeld bij welke citruspers het beste in jouw situatie past.

 • Hoe duur is een citruspers?

  De prijs van een citruspers is afhankelijk van de kwaliteit en functionaliteit. Elektrische citruspersen met kegels en behuizingen van RVS zijn bijvoorbeeld een stukje duurder dan handmatige machines met kegels van mindere sterke materialen, zoals kunststof. Uiteraard speelt het budget ook een belangrijke rol, maar gelukkig kun je het feitelijk zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn al citruspersen voor een paar tientjes verkrijgbaar, maar je kunt ook duurdere machines van zo rond de € 200,- kopen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie