De 5 beste hartslagmeters van 2024

De beste hartslagmeter vinden kan een grote uitdaging zijn. De keuze is enorm en daarom is het lastig een goede keuze te maken. Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal hartslagmeters uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste harstlagmeters van 2024 zijn.

Een hartslagmeter kan jou veel voordelen bieden. Als jij aan het sporten bent en jouw hartslag in de gaten wilt houden dan kun jij dat op een simpele manier meten met een hartslagmeter. Jij kunt dan dus ook zien of jij goed bezig bent en niet over jouw grens heen gaat. Het is altijd handig om er eentje in huis te hebben zodat je het zelf in de gaten kunt houden. Als jij jouw normale hartslag weet dan kun jij dus zelf bepalen of jouw hartslag hoog of laag is. Het kan zijn dat jij dit zelf graag in de gaten wilt houden of misschien wil jij het om medische redenen weten.

Merk
Model
1
Garmin HRM-Pro Plus hartslagband
Garmin
HRM-Pro Plus
2
Polar H10 Hartslagsensor - BLE ANT+ - Pro Borstband
Polar
H10
3
Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter
Wahoo Fitness
TICKR
4
Garmin Forerunner 245 Hardloophorloge - Sporthorloge
Garmin
Forerunner 245
5
Edelsport® Hartslagmeter - Borstband - Fitn
Edelsport
Hartslagmeter

Dit zijn ze, de 5 beste hartslagmeters van 2024

1. Garmin HRM-Pro Plus – Beste Hartslagmeter met Bluetooth

Garmin HRM-Pro Plus hartslagband
Bekijk hartslagmeter

De Garmin HRM-Pro Plus brengt voor jou alleen maar goede dingen, als jij er niet van houdt dat je iets om jouw pols hebt hangen dan is hij zeker ideaal voor jou. Jij kunt hem namelijk om jouw borst heen doen en hebt er dan geen last van. Niemand zal zien dat jij die draagt en jij kunt dan op een rustige manier gaan hardlopen of sporten. Door zijn ergonomische design zal hij niet afzakken en hoef jij hem dus niet tijdens het sporten elke keer terug te stoppen op de goede plaats. Deze hartslagmeter is ook nog eens draadloos wat hem natuurlijk helemaal ideaal maakt om mee te nemen als je onderweg bent.

Er is geen groot apparaat wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de gegevens kunnen worden verzameld. De gegevens worden naar jouw telefoon doorgestuurd via bluetooth en via de juiste app kun jij alles aflezen wat je moet weten. Het kan voor jou veel dingen bijhouden zoals de calorieën die je verbrand maar ook hoelang je aan het hardlopen bent bijvoorbeeld. Deze worden automatisch naar jouw telefoon verzonden dus jij hoeft daar geen moeite voor te doen en kunt het makkelijk aflezen. Zoals je leest is dit een hartslagmeter die alleen maar veel goeds te brengen heeft.

Pluspunten
 • Draadloos
 • Waterdicht
 • Geeft meer dan enkel maar de hartslag door
Minpunten
 • Een batterij kan leeg raken

De Garmin HRM-Pro Plus is verkrijgbaar bij:

2. Polar H10 – Beste nauwkeurige hartslagmeter

Polar H10 Hartslagsensor - BLE ANT+ - Pro Borstband
Bekijk hartslagmeter

De Polar H10 is de meest nauwkeurige hartslagmeter die er is. Als jij er dus zeker van wilt zijn dat je nauwkeurig de juiste gegevens doorkrijgt dan ben je met de Polar H10 zeker goed bezig. Je doet de hartslagmeter om jouw borst en omdat hij van antislip is hoef je niet bang te zijn dat hij af zal zakken tijdens het sporten. Zelfs bij de wildste bewegingen of bij zweten zal hij niet afzakken. Hij kan zelfs zo goed tegen water dat je ermee kunt zwemmen zonder dat hij ermee stopt.

Je kunt de Polar H10 met veel verschillende apps en apparaten koppelen. Zo kun je hem met jouw fietscomputer koppelen om jouw gegeven bij te houden maar ook met andere fitnessapparaten. Jij kunt op die manier alles optimaal eruit halen voor jouw sport. Het zou zonde zijn als jij belangrijke informatie mist en dat je daardoor niet optimaal je gezondheid kunt trainen. Met de Polar H10 zul jij zeker alle informatie krijgen die je nodig hebt.

Pluspunten
 • Oplaadbaar
 • Goede kwaliteit
 • Stevig materiaal
 • Geschikt om mee te zwemmen
 • Draadloos
Minpunten
 • Moet via mobiele app gelezen worden

De Polar H10 is verkrijgbaar bij:

3. Wahoo Fitness TICKR – Beste goedkope hartslagmeter

Wahoo TICKR Stealth Hartslagmeter
Bekijk hartslagmeter

De hartslagmeter van Wahoo zal je nog verbazen. Ondanks dat hij goedkoop is heeft hij wel heel erg veel te bieden. Hij zal jou helpen met het verbeteren van jouw fitness. Jij hoeft enkel maar een paar instellingen te doen zoals gewicht en wat jouw doel is en jij zult daardoor jouw eigen schema krijgen. Jij kunt daarna bij iedere keer trainen zien hoeveel vet je verbrand en hoe jouw conditie is. Het is dus veel meer dan een standaard hartslagmeter.

Met de hartslagmeter van Wahoo kun jij aan fitness doen zonder dat jij bang hoeft te zijn dat hij af zal zakken. Door de fijne antislip band blijft hij op de plek zitten waar jij hem hebt geplaatst en kun je hem ook nog eens makkelijk verstellen. Met de app op jouw telefoon kun jij makkelijk zien of jij jouw doelen behaald en hoe je die kunt verbeteren. Als jij goed samenwerkt met jouw Wahoo hartslagmeter dan zul jij zien dat jouw conditie steeds beter wordt maar ook dat jij jouw hartslag goed onder controle kunt houden.

Pluspunten
 • Borstband is in veel lengtes verstelbaar
 • Makkelijk in gebruik
 • Goede meting
Minpunten
 • Soms kan een app lastig zijn om te gebruiken

De Wahoo Fitness TICKR is verkrijgbaar bij:

4. Garmin Forerunner 245 – Beste horloge met hartslagmeter

Garmin Forerunner 245 Hardloophorloge - Sporthorloge
Bekijk hartslagmeter

De Garmin Forerunner is wel de beste hartslagmeter als jij gelijk het resultaat wilt hebben. Jij draagt hem namelijk als een horloge en je kunt dus per direct zien wat jouw hartslag is. Naast jouw hartslag geeft de Garmin Forerunner nog veel meer door. Hij geeft door hoeveel jij hebt gerend en hoelang jij daarover hebt gedaan. Ook zal hij dat vergelijken met de vorige keren zodat je kunt zien of jij verbetering hebt gemaakt.

Je merkt dus al dat de hartslagmeter van Garmin veel meer is dan een gewone hartslagmeter. Hij geeft jou veel gegevens door die je ook nog eens op jouw telefoon kunt nalezen. Naast dat jij hem als hartslagmeter gebruikt kun jij hem ook nog eens als horloge gebruiken want de tijd wordt er ook op aangegeven. Hij kan jou zelfs aangeven hoe het met jouw slaap zit en of jij in de nacht wakker bent geweest.

Pluspunten
 • Lange batterijduur
 • Kunt hem ook als horloge gebruiken
 • Waterdicht
 • Ook met telefoon te gebruiken
 • Direct afleesbaar
Minpunten
 • Aan de prijzige kant

De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar bij:

5. Edelsport Hartslagmeter – Beste hartslagmeter met app

Edelsport® Hartslagmeter - Borstband - Fitn
Bekijk hartslagmeter

Met een hartslagmeter verwacht dat hij jou de actuele hartslagmeting kan geven maar wat nu als je nog veel meer kunt weten met een hartslagmeter? Met de Edelsport hartslagmeter worden jou ook andere belangrijke dingen verteld die van belang zijn als je aan het sporten bent. Zo kan hij jou de route vertellen die je hebt gelopen en daarbij dus ook de afstand die jij hebt hardgelopen en in hoeveel tijd jij die hebt gelopen. Zo kun jij de volgende keer kijken of je die afstand misschien wat sneller hebt gelopen of eens een andere route nemen.

Doordat de Edelsport hartslagmeter om jouw borst zit zul jij er geen last van hebben tijdens het sporten. Je kunt hem onder je kleding dragen waardoor niemand ziet dat jij hem draagt. Hij zit comfortabel en zakt niet af waardoor hij dus ook niet in de weg zit tijdens het sporten. Nadat jij klaar bent met sporten kun je het via jouw telefoon allemaal nalezen, jouw hartslagmeter heeft namelijk alles al doorgestuurd naar de app op jouw telefoon.

Pluspunten
 • Oplaadbaar met usb kabel
 • Onder kleding te dragen
Minpunten
 • Enkel via app af te lezen

De Edelsport Hartslagmeter is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hartslagmeter?

Het kopen van een hartslagmeter kan een flinke uitdaging worden als je niet weet wat je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hartslagmeter die enkel maar jouw hartslag meet maar er zijn ook hartslagmeters die veel meer dan dat bieden. Je kunt zelfs kiezen voor een hartslagmeter die je kunt gebruiken als horloge. Als je een wat simpelere hartslagmeter wil is dat ook prima mogelijk door voor een hartslagmeter te kiezen die zich enkel maar richt op jouw persoonlijke gegevens.

Wat voor soort hartslagmeter wil je?

Als jij weet wat voor hartslagmeter je wil dan kun je er al een heleboel afschrijven. Je kunt het zo luxe maken als dat je zelf wilt. Een hartslagmeter kan tegenwoordig veel meer dan enkel maar de hartslag meten.

Wat voor activiteit ga je met de hartslagmeter doen?

Als jij een hartslagmeter wil dan kun je er veel soorten activiteiten doen. Je kunt er bijvoorbeeld mee hardlopen of aan fitness doen maar met sommige hartslagmeters kun je ook zwemmen. Hou er rekening mee dat als je ermee wil gaan zwemmen dat de hartslagmeter wel waterdicht is.

Welke prijs wil je voor een hartslagmeter betalen?

Zorg dat je een bedrag in gedachte hebt wat je wil betalen, als jij te veel betaald voor een hartslagmeter dan is dat natuurlijk altijd zonde. Dat het duur is betekent niet altijd dat de kwaliteit dan ook goed is.

Ben je van plan om een hartslagmeter te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over hartslagmeters? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over hartslagmeters zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een hartslagmeter en vind je dat jouw hartslagmeter getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw hartslagmeter makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over hartslagmeters

 • Waar moet je een hartslagmeter dragen?

  Een hartslagmeter draag je altijd op de plek waar jouw hartslag gemeten kan worden. Dit gebeurt meestal op de plaats waar jouw hart zit dus op jouw borst of op jouw pols. Jij kunt dus een band hebben die om jouw borst heen gaat en dan jouw hartslag meet. Ook kun je een soort van horloge hebben en die meet dan de hartslag op jouw pols. Het is belangrijk dat het op de goede plaats wordt gedragen anders kan het niet goed en duidelijk meten.

 • Wat is een betrouwbare hartslagmeter?

  De 5 hartslagmeters die hierboven zijn genoemd zijn betrouwbare hartslagmeter. Jij kunt er daarbij zeker van zijn dat ze voor jou duidelijk de gegevens door zullen geven die jij nodig hebt. Jij hoeft niet bang te zijn dat je de verkeerde gegevens hebt. Jij kunt namelijk alles zelf uitlezen via jouw telefoon of horloge.

 • Beter losse hartslagmeter horloge of smartwatch met hartslagmeter?

  Het zal vooral persoonlijk zijn wat iemand fijn vindt. De ene heeft liever een smartwatch en de andere weer een losse hartslagmeter. Beide kunnen bieden wat je nodig hebt alleen het verschilt per persoon wat die liever heeft. Met een smartwatch kun jij ook je telefoon vaak bedienen maar met sommige hartslagmeters kan dat ook. Het is dus helemaal aan jezelf wat je wilt en waarvan je hoopt dat het jou kan bieden.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie