De 5 beste elektrische steps van 2021

Wat is een goede elektrische step? Deze vraag kan eigenlijk pas worden beantwoord wanneer jij voor jezelf hebt bepaald wat je van zo’n elektrische step verwacht. De ene elektrische step is de andere niet. Zo is de actieradius van de ene elektrische step veel groter dan die van de andere. Er zijn allerlei verschillende elektrische steps verkrijgbaar met ieder eigen kenmerken en kwaliteiten. Wil jij een goede elektrische step kopen? Lees dan de informatie op deze pagina aandachtig door en ontdek de 5 beste elektrische steps van dit moment!

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische steps van 2021

1. Phaewo X11 – Beste opvouwbare elektrische step

Phaewo X11 Elektrische step 10 inch 350watt opvouwbaar
Bekijk elektrische step

De Phaewo X11 is een opvouwbare elektrische step van een hoogwaardige kwaliteit. De Phaewo X11 is de vervanger van de Phaewo X10. De accu in deze nieuwe elektrische step heeft meer capaciteit. Tevens heeft de step 3 verschillende standen en massieve banden. Je kunt met de accu van deze step maar liefst 25 tot 30 kilometer afleggen. Echter is de exacte afstand die je met een volle accu af kunt leggen wel afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de stand waarop de step staat en het aantal heuveltjes wat je met de step beklimt. Wanneer je alleen op een normaal fietspad rijdt met de step zal de actieradius langer zijn dan wanneer je met de step op onverharde wegen gaat toeren.

Het maximale draaggewicht van de step is 120 kg en de step zelf weet zo’n 13.5 kg. De maximum snelheid van de step is 25 km/h. Deze step is ideaal om jezelf snel te verplaatsen. Daarnaast kun je deze step gemakkelijk meenemen in de bus of de trein zodat je vervolgens het laatste stukje tot de plaats van bestemming op de step af kunt leggen. Verder is de step uitgerust met 6 beveiligingsfuncties waardoor de veiligheid en de duurzaamheid van deze elektrische step optimaal zijn.

De elektrische step beschikt over een display zodat je altijd de staat van de batterij kunt bekijken. Is het nodig om de step op te laden? Dan is de actie in zo’n 2,5 tot 3 uur weer helemaal volgeladen. Ook kun je deze step veilig gebruiken in het donker. Deze step is namelijk uitgerust met voor- en achter verlichting. Pak vanaf nu dus de step in plaats van de auto. Dit scheelt je heel wat in de kosten en daarnaast ben je met een elektrische step ook vele malen sneller op de gewenste plaats van bestemming dan wanneer je de auto pakt.

Pluspunten
 • Mooie afwerking
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden
 • Goede batterij capaciteit
 • Massieve banden
Minpunten
 • Stuurhoogte is 115 cm tot 117 cm. Voor hele lange mensen kan dit wat aan de lage kant zijn.
 • Geen knipperlichten

De Phaewo X11 is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Xiaomi M365 Elektrische step – Elektrische step met opblaasbare banden

Xiaomi M365 Elektrische Step
Bekijk elektrische step

De Xiaomi M365 is een elektrische step die een maximumsnelheid van 31 km per uur kan halen. Ideaal wanneer je snel op je plaats van bestemming aan wilt komen. De actieradius van deze step is 25 km. Echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop de je de step gebruikt.

Het voordeel van de Xiaomi M365 is dat je een app op je smartphone kunt installeren waarmee je de gegevens van je elektrische step in kan zien. Dit geldt zowel voor iOS als Android. Ook deze elektrische step beschikt over 6 beschermings functies. Denk aan overstroombeveiliging, bescherming tegen temperatuurafwijkingen, bescherming tegen lage spanning en bescherming tegen overladen.

De banden van deze elektrische step van Xiaomi zijn 8,5 inch opblaasbare banden. Deze banden zijn schokbestendig en beschikken over een antislip functie. In de meeste weersomstandigheden kun je dus zorgeloos met deze step op pad. In zo’n 3 seconden vouw je de step op en weegt maar 12,5 kg. Ideaal om mee te nemen op vakantie, op de boot of in het openbaar vervoer.

Pluspunten
 • Opvouwbaar en draagbaar
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden
 • Hoge maximum snelheid
 • Veiligheidsverlichting
Minpunten
 • Oplaadduur van 5 uur
 • Opblaasbare banden kunnen lek raken

De Xiaomi M365 Elektrische step is verkrijgbaar bij:

3. Urban Drift Elektrische step S006 – Step met hoge batterijcapaciteit (10 A)

Urban Drift - Elektrische step S006
Bekijk elektrische step

De Urban Drift – Elektrische step S006 heeft een hoge batterijcapaciteit. De maximale actieradius van deze step bedraagt namelijk zo’n 40 tot 45 km. En dat samen met een maximumsnelheid van 25 km uur zorgt ervoor dat deze step ideaal is voor het afleggen van langere afstanden.

Deze elektrische step beschikt over 10 inch opblaasbare banden. Zorg er wel voor dat je deze banden goed opblaast. Wanneer je dit namelijk niet doet daalt de maximum afstand die je met een volle accu op deze step af kunt leggen. Met deze elektrische step rij je in stijl.

Een groot voordeel van deze Urban Drift is dat het maximum ondersteund gewicht 150 kg is. Ook wanneer je wat voller bent is het dus geen probleem om deze elektrische step te gebruiken. Ook kun je op deze step gemakkelijk samen met je kind gaan toeren aangezien er genoeg ruimte is op de staplank is voor twee personen. En ook wanneer je kijkt naar de maximum draag capaciteit hoef je dit niet te laten.  Ga je op pad met deze step en ben je eenmaal aangekomen op je gewenste plaats van bestemming? Dan vouw je de step binnen een aantal seconden op.

Pluspunten
 • Zeer krachtige batterij
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden
 • Hoge maximum draag capaciteit
Minpunten
 • Geen

De Urban Drift Elektrische step S006 is verkrijgbaar bij:

4. Hitway Opvouwbare E-scooter – Beste elektrische step met zadel

Hitway Opvouwbare Elektrische Step E-scooter
Bekijk elektrische step

De Hitway is een elektrische step met zadel. Hierdoor hoef je dus niet perse te staan wanneer je gebruik maakt van de step, maar kun je gewoon lekker gaan zitten. Hierdoor heeft de Hitway opvouwbare E-scooter wat weg van een scooter.

Deze elektrische step met zitje beschikt over drie verschillende snelheidsstanden. De maximum snelheid bedraagt 45 km/u. Echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van het gewicht van jou als gebruiker en de wegomstandigheden.

Je kunt deze elektrische step eenvoudig bedienen met behulp van het dashboard met daarop het LCD-scherm. Je vindt hier onder andere de knoppen waarmee je de verlichting en de claxon kunt bedienen. Ook vind je op dit dashboard de instellingen waarmee je ook de remmen kunt bedienen. Deze elektrische step is veilig in gebruik aangezien deze is gecertificeerd volgens Europese normen. Om optimaal te kunnen profiteren van rijgemak wanneer je aan het rijden bent op deze step, is het raadzaam om de cruisecontrol in te schakelen. De Hitway Opvouwbare E-scooter is dus meer dan alleen een elektrische step.

Pluspunten
 • Inklapbare elektrische step
 • Geschikt voor alle weersomstandigheden
 • Handig zitje
 • Uitgebreid LCD-scherm met verschillende mogelijkheden
Minpunten
 • Lange oplaadtijd. Deze bedraagt zo’n 4 tot 7 uur.

De Hitway Opvouwbare E-scooter is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. Denver SCK-5300 – Beste goedkope elektrische step (voor kinderen)

Denver SCK-5300BLACK Elektrische Step
Bekijk elektrische step

De Denver SCK-5300 is de beste goedkope elektrische step. Overigens is deze step alleen geschikt voor kinderen en niet voor volwassenen. De maximale belastbaarheid van deze goedkope elektrische step is namelijk maar 50 kg.

Deze Denver elektrische step zorgt voor urenlang buitenspeelplezier. Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen met een hoge snelheid ten val komen aangezien deze step over een snelheidsbegrenzer beschikt. De maximale snelheid van deze step bedraagt zo’n 6 km/u.

De goedkope elektrische step van het merk Denver is makkelijk mee te nemen en op te klappen. Wel is het belangrijk om te weten dat de maximale afstand die op deze step afgelegd kan worden maar 6 km is. Het is dus onmogelijk dat je kinderen ver uit de buurt gaan. Maar houd hier wel rekening mee wanneer je besluit om met het hele gezin een tochtje te gaan maken waarbij je kinderen deze toch op hun step af mogen leggen.

Pluspunten
 • Inklapbare elektrische step
 • Geschikt voor urenlang buitenspeelplezier
 • Makkelijk in gebruik
 • Maximale snelheid van 6 km/u
Minpunten
 • Alleen geschikt voor kinderen
 • Actieradius is maar 6 km

De Denver SCK-5300 is verkrijgbaar bij:

Elektrische step voor volwassenen

Wanneer je op zoek bent naar een vervoersmiddel wat je gemakkelijk mee kunt nemen in de trein, is een elektrische step zeker het overwegen waard. Zo’n step is namelijk ontzettend handig om mee te nemen en daarnaast ben je vele malen sneller op de gewenste plaats van bestemming dan wanneer je de fiets pakt.

Een elektrische step is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je hebt nu kunnen lezen wat de 5 beste elektrische steps zijn. Welke step voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. Ga je de step dagelijks gebruiken, of wil je deze alleen incidenteel gebruiken? Voordat je op zoek gaat naar een elektrische step is het belangrijk dat jij voor jezelf duidelijk hebt aan wat voor eisen de step moet voldoen.

Is een elektrische step legaal?

Aan een elektrische step zitten helaas regels verbonden. Je mag namelijk niet zomaar met iedere elektrische step gebruik maken van de openbare weg. Dit mag alleen als de RDW het type elektrische step heeft gekenmerkt als bijzondere bromfiets. In alle andere gevallen mag je dus niet zomaar met een elektrische step op de openbare weg rijden. Is jouw elektrische step gekenmerkt als bijzondere bromfiets? Dan moet je deze verzekeren en hiervoor de verkeersregels gelden voor snorfietsers volgen.

Waar moet je verder op letten bij het kopen van een elektrische step?

Er zijn verschillende soorten elektrische steps verkrijgbaar. Van steps speciaal voor kinderen, tot steps voor volwassenen met een zitje. Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische step is het belangrijk dat je oog hebt voor het bereik van de accu en dat je rekening houdt met het vermogen van de motor in de step. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de aanwezigheid van een keurmerk. Wanneer een elektrische step namelijk voldoet aan de Europese veiligheidsnormen is deze step voorzien van een speciaal keurmerk.

Wat ook niet onbelangrijk is het gewicht van de step. Wanneer je de step overal mee naartoe wilt nemen is het belangrijk dat het gewicht van de step dit toelaat. De meeste elektrische steps wegen maar zo’n 15 kg waardoor je deze dus gemakkelijk mee kunt nemen. Alles draait natuurlijk om kwaliteit. Goedkope elektrische steps lijken vaak leuk om te kopen, maar je zal zien dat de kwaliteit van deze steps vaak nog wel wat te wensen over laat. En goedkoop is vaak duurkoop. Ga dus zorgvuldig te werk en koop niet zomaar een elektrische step.

Plaats een reactie