De 5 beste handmixers van 2024

De beste handmixer vinden kan een hele uitdaging zijn. Er is enorm veel keuze en wij snappen heel goed dat het moeilijk is een juiste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jullie een aantal handmixers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste handmixer van 2024 zijn.

Als je een handmixer gaat kopen is het verstandig om vooraf te bedenken waar je de handmixer voor wil gaan gebruiken en wat je belangrijk vindt. Zo heb je handmixers met megkom wat een uitkomst kan zijn als je de handmixer vaak gaat gebruiken voor een langere tijd achter elkaar. Je hoeft de handmixer dan niet zelf vast te houden en de kom draait vanzelf rond. Hierdoor heb jij dus je handen vrij om ondertussen andere dingen te doen. Heb je geen stopcontact in de buurt? Kijk dan naar een draadloze handmixer. Kijk ook naar de accessoires die worden meegeleverd. Meestal wordt een handmixer geleverd met 2 deeghaken en 2 gardes, maar check dit altijd nog even voordat je overgaat tot aankoop van een handmixer. Sommige handmixers hebben nog extra accessoires zoals bijvoorbeeld een staafmixer.

Merk
Model
1
Philips HR3745-00 - Handmixer met mengkom
Philips
HR3745/00
2
KitchenAid 5KHM9212ECU - Handmixer
KitchenAid
5KHM9212ECU
3
Philips Viva HR3741-00 - Handmixer
Philips
Viva HR3741/00
4
Bosch MFQ36470 ErgoMixx - Handmixer - Incl. RVS Staafmixervoet
Bosch
MFQ36470 ErgoMixx
5
Cuisinart Cordless Power Hand Mixer Draadloze Handmixer RHM100E
Cuisinart
RHM100E

Dit zijn ze, de 5 beste handmixers van 2024

1. Philips HR3745/00 – Beste handmixer met mengkom

Philips HR3745-00 - Handmixer met mengkom
Bekijk handmixer

Het merk Philips is van zichzelf al heel erg betrouwbaar dus die kwaliteit hoef jij je geen zorgen over te maken. De Philips HR3745/00 is een handmixer met een kom die altijd past omdat hij erbij hoort. Dat is nog wel het grootste voordeel, jij hoeft niet meer bang te zijn dat de kom wegschiet of niet past en het een rommel geeft want met de altijd passende kom heb jij alles kant en klaar voor de volgende keer al staan. Het zal zeker een eyecatcher zijn die in jouw keuken staat.

Als je wilt kun jij de handmixer los gebruiken maar je kunt hem ook in de standaard gebruiken. Daardoor creëer jij voor jezelf wel heel erg veel comfort en dat is toch wel heel fijn. Jij hoeft dus niet de hele tijd met de Philips handmixer in jouw hand te staan. Als jij de kom in de houder zet en dan ook de mixer dan maak jij van jouw Philips handmixer een ware keukenmachine. Jouw Philips handmixer heeft dus wel heel veel kwaliteit en dat voor een lage prijs. Bij de handmixer zitten zowel deeghaken als kloppers waardoor jij alles kunt maken wat jij wilt. Of jij nu een lekkere taart wilt gaan maken of jij wilt deeg voor een pizza maken, met de Philips handmixer gaat dat zeker een makkie worden. De handmixer review heeft de volgende punten op een rijtje gezet.

Pluspunten
 • Deze handmixer is vast te zetten met de handige zuignappen
 • Makkelijk om te bouwen van handmixer naar keukenmachine
 • Altijd passende mengkom
 • Krachtige motor
Minpunten
 • Je moet zelf de tijd in de gaten houden

De Philips HR3745/00 is verkrijgbaar bij:

2. KitchenAid 5KHM9212ECU – Beste design handmixer

KitchenAid 5KHM9212ECU - Handmixer
Bekijk handmixer

Met de KitchenAid word jij de beste kok van jouw keuken. Door de vele accessoires kun jij alles maken wat jij wilt. Jij kunt een luchtig beslag kloppen met de grote klopper maar kunt ook net zo makkelijk wisselen naar de deeghaken. Als jij ervoor zorgt dat je een recept hebt wat je graag maakt dan zal de KitchenAid jou laten zien wat hij allemaal in zijn macht heeft. Je hoeft niet lang te mixen voordat jij het deeg of beslag al klaar hebt. Met de zachte klopstand kun jij zelfs de kwetsbaarste recepten maken.

Iedere keuken heeft een handmixer nodig, het is heel erg makkelijk om er recepten mee voor te bereiden en dan hoeft het niet enkel zoet beslag te zijn. Je kunt met een KitchenAid nog veel meer doen dan taartbeslag maken of deeg voor koekjes. Jij kunt er ook heel erg makkelijk room mee opkloppen voor een toetje of iets anders. De KitchenAid zal jou in alle recepten bijstaan. Met de KitchenAid hoef jij niet meer bang te zijn dat jij problemen hebt met het maken van recepten.

Pluspunten
 • Veel accessoires
 • Krachtige motor met veel standen
 • Zachte klopstand
 • Compact formaat
Minpunten
 • Zonder kom

De KitchenAid 5KHM9212ECU is verkrijgbaar bij:

3. Philips Viva HR3741/00 – Beste goedkope handmixer

Philips Viva HR3741-00 - Handmixer
Bekijk handmixer

Met de Philips Viva heb jij nooit meer mislukte recepten, de krachtige motor zal jou helpen om een mooi glad beslag te maken. Als jij een taart gaat bakken kun jij die mooi luchtig opkloppen waardoor hij gelijkmatig in de oven zal bakken. Jij krijgt daardoor een taart die niet in zal zakken en dat gaat toch iedere kok een goed gevoel geven. Als jij de Philips Viva gebruikt dan hoef jij daar zeker geen angst meer voor te hebben. Je kunt natuurlijk nog veel meer maken met de Philips Viva, misschien hou je er wel van om zelf brood te maken.

Wat jij van de Philips Viva mag verwachten is dat hij jou niet in de steek zal laten. Met de 5 snelheden is er altijd een stand die jou kan bijstaan. Het maakt dan niet uit of jij op een snelle stand moet kloppen of dat jij eerder een zachte stand nodig hebt want je vindt er zeker eentje die doet wat hij moet doen. Nadat jij klaar bent met het kloppen kun jij makkelijk de kloppers losmaken door op de juiste knop te drukken en de onderdelen in de vaatwasser plaatsen.

Pluspunten
 • Onderdelen kunnen in de vaatwasser
 • 5 snelheden
 • Goede kwaliteit voor de prijs
Minpunten
 • Snoer is aan de korte kant

De Philips Viva HR3741/00 is verkrijgbaar bij:

4. Bosch MFQ36470 ErgoMixx – Beste handmixer set

Bosch MFQ36470 ErgoMixx - Handmixer - Incl. RVS Staafmixervoet
Bekijk handmixer

De Bosch ErgoMixx is van meer markten thuis dan jij denkt. Je kunt hem namelijk niet alleen als handmixer gebruiken maar ook als staafmixer. Dat betekent dus dat jij hem niet enkel maar kunt gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld deeg voor een taart maar jij kunt er ook nog eens de jam mee maken die je op de taart wilt smeren. Jij zult dus al merken dat je alles op een makkelijke manier zelf kunt maken en dat is natuurlijk wel het allerlekkerste.

Wat is er nu makkelijker dan dat je 2 mixers in 1 machine hebt? Jij kunt de Bosch ErgoMixx ook gebruiken als staafmixer voor allerlei soorten die jij wil mixen. Als jij een lekker beslag hebt gemaakt voor een brood met de deeg mixer dan kun jij daarna met hetzelfde apparaat een lekkere fruitmix maken of misschien wel een smoothie. Jij kunt helemaal zelf bepalen waar jij zin in hebt en als jij klaar bent dan plaats jij alles eenvoudig in de vaatwasser.

Pluspunten
 • Vaatwasserbestendig
 • Stil en doet toch zijn werk
 • Kunt hem ook gebruiken als staafmixer
 • Turboknop
Minpunten
 • Staafmixer heeft maar 1 stand

De Bosch MFQ36470 ErgoMixx is verkrijgbaar bij:

5. Cuisinart RHM100E – Beste draadloze handmixer

Cuisinart Cordless Power Hand Mixer Draadloze Handmixer RHM100E
Bekijk handmixer

De meeste handmixers die hebben een kort snoer. Het zou dus een hele luxe zijn als je een handmixer hebt zonder een snoer. Met de Cuisinart kun jij die droom werkelijkheid maken. Geen gedoe meer met een snoer want de Cuisinart is helemaal draadloos. Dat betekent dus dat jij hem overal kunt gebruiken zonder erg te hebben in het snoer wat te kort kan zijn. Als jij wilt kun je hem zelfs buiten gebruiken, zolang jij zorgt dat hij opgeladen is kun jij hem meenemen.

Met de Cuisinart kun jij heel veel recepten maken en doordat hij draadloos is kun je die ook nog eens maken waar jij dat wilt. Jij hoeft niet van tevoren de slagroom op te kloppen want jij kunt dat gewoon ter plaatse doen van waar jij bent. Met de 5 snelheden die op het display worden weergegeven is er een snelheid voor ieder recept die jij wilt maken. Je hoeft enkel maar te volgen wat er aanbevolen wordt en jij zult een heerlijk recept kunnen maken als een echte kok.

Pluspunten
 • Krachtige maar stille motor
 • Draadloos
 • Digitale display
Minpunten
 • Het kan gebeuren dat je hem vergeet op te laden

De Cuisinart RHM100E is verkrijgbaar bij:

Waar op letten bij het kopen van een handmixer?

Er zijn heel veel soorten handmixers te koop, dat betekent dus ook dat jij wel een beetje eisen kunt stellen voor jezelf. Met een aantal tips kun jij erachter komen welke handmixer voor jou de beste is.

Aantal standen van de handmixer

Jij kunt zelf bepalen hoeveel standen jij wilt. Vind jij 5 standen genoeg of heb jij er liever meer zoals 9? Wil jij er ook een turbostand op hebben zitten of vind jij dat niet zo belangrijk? Overweeg alle opties die je hebt met wat jij ermee klaar wilt gaan maken.

Handmixer met of zonder kom

Als je goed kijkt dan zul je zien dat je ook kunt kiezen voor een handmixer waar een kom bij zit. Vaak kun jij die in een standaard doen waardoor je er een keukenmachine van kunt maken. Dit is natuurlijk wel heel erg makkelijk maar niet iedereen vindt dit nodig.

Een handmixer met een snoer of draadloos?

Je hebt tegenwoordig ook hele mooie handmixers die draadloos zijn. Jij kunt die makkelijk gebruiken door hem overal mee naartoe te nemen maar natuurlijk ook gewoon thuis. Het kan zijn dat het een nadeel is voor je omdat hij altijd opgeladen moet zijn en als je dan de handmixer al en tijdje niet gebruikt of hem vergeet op te laden dan kan het gebeuren dat de handmixer leeg is.

Welke accessoires wil je bij je handmixer?

Bij veel handmixers zitten enkel de gardes en de deeghaken maar je kunt er altijd eentje vinden waar meer bij zit. Als dit voor jou handig is dan is het zeker een goed idee om dat aan te schaffen. Het zal ervoor zorgen dat het voor jou een stuk makkelijker wordt om jouw recept klaar te maken.

Ben je van plan om een handmixer te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over handmixers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over handmixers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een handmixer en vind je dat jouw handmixer getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw handmixer makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over handmixers

 • Hoeveel watt heeft een goede handmixer?

  Hoeveel watt een handmixer heeft dat hangt van veel factoren af. Over het algemeen zal een mixer niet veel watt gebruiken maar het is wel zo dat des te meer watt des te krachtiger de motor is. Misschien verbruikt hij dan wel wat meer maar dan is de handmixer wel sneller klaar. Het is het overwegen waard om te kijken waar jouw voorkeur naar uitgaat. Je kunt dan kiezen voor minder watt alleen kan het dan wat langer duren voor je klaar bent met mixen. Of je gaat voor meer watt waardoor je waarschijnlijk sneller klaar bent met mixen.

 • Hoe voorkom je dat een handmixer gaat spetteren?

  Het kan natuurlijk iedereen gebeuren, je zet de mixer en plots zit alles eronder. Helaas gebeurd die iedereen weleens maar het is op een makkelijke manier te voorkomen. Neem als voorbeeld dat je slagroom gaat kloppen en de mixer op de hoogste stand aanzet, ja dan vliegt alles door jouw hele keuken heen. Als jij zorgt dat je op de laagste stand begint en dan steeds eentje hoger gaat dan voorkomen jij dat je moet poetsen. Alles blijft dan in de bak en jij hoeft niet de hele keuken schoon te maken.

 • Wat voor mixer heb ik nodig?

  Wat voor mixer jij nodig hebt is afhankelijk van wat jij ermee wilt gaan doen. Als jij hem heel erg vaak gebruikt dan is het logisch dat jij een wat duurdere en krachtigere mixer aan wilt schaffen. Stel dat jij hem heel af en toe gebruikt dan is het zonde om een hele dure mixer in jouw keuken te zetten. Al zal het natuurlijk altijd mooi staan in de keuken als jij een mooie glimmende mixer hebt staan.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie