De 5 beste home cinema sets van 2024

Welke home cinema set voor jou de beste koop zal vormen is sterk afhankelijk van de persoonlijke eisen waarover je beschikt. Voor veel mensen geldt tegenwoordig bijvoorbeeld dat ze liefst nog zo weinig mogelijk kabels zien liggen. De keuze voor een draadloze home cinema set zal dan wellicht al snel zijn gemaakt. Wil je graag de beste home cinema set in huis kunnen halen? Dan dien je beslist ook rekening te houden met de kwaliteit van de speakers evenals het design waarover ze beschikken. Hoe dan ook, wij stellen op deze pagina de 5 beste home cinema sets van 2024 aan je voor!

Merk
Model
1
Monitor Audio Mass 5.1 2G - 5.1 Compacte Surround Home Cinema Set
Monitor Audio
Mass 5.1
2
LG HOME THEATRE BASS SYSTEM 1000W LHB675
LG
LHB675
3
Samsung HT-D7100 - 2.1 Home cinema set
Samsung
HT-D7100
4
JBL Bar 1300 Pro - Soundbar met Draadloze Subwoofer- Zwart
JBL
Bar 1300 Pro
5
auna Areal 652 Home cinema set
Auna
Areal 652 5.1

Dit zijn ze, de 5 beste home cinema sets van 2024

1. Monitor Audio Mass 5.1 – Beste compacte Surround Home Cinema Set

Monitor Audio Mass 5.1 2G - 5.1 Compacte Surround Home Cinema Set
Bekijk home cinema set

Breng al je favoriete films, series en albums (nog meer) tot leven met de Monitor Audio Mass 5.1. Voor deze surround set geldt dat deze bestaat uit in totaal vijf speakers en natuurlijk ook een subwoofer. De vijf satelliet speakers worden rondom jouw luisterpositie geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt daadwerkelijk midden in de actie te zitten. Ondanks dit gegeven kan je bij deze Monitor Audio Mass 5.1 toch rekenen op een lekker compact formaat. Hierdoor werk je alle verschillende onderdelen indien gewenst netjes weg waardoor ze niet zullen opvallen in de ruimte.

De meegeleverde subwoofer zorgt ervoor dat je altijd kan rekenen op het best mogelijke basgeluid. Geen enkele lage toon zal je vanaf nu nog ontgaan! Bovendien valt het ook meteen op dat er bij deze set een schakelaar aanwezig is die het mogelijk maakt om tussen drie verschillende modi te kiezen. Op deze manier kan je, je geluidsopstelling optimaliseren met één enkele druk op de knop. Dit afhankelijk van wat je aan het doen bent, dus muziek aan het beluisteren, een film aan het bekijken of een videogame aan het spelen.

Pluspunten
 • Set bestaat uit vijf compacte satelliet speakers
 • Subwoofer zorgt voor het realiseren van volle bastonen
 • Preset modi optimaliseert het geluid met één druk op de knop
 • Geniet van het beste geluid ongeacht wat je aan het doen bent
Minpunten
 • De speakers zijn helaas niet draadloos

De Monitor Audio Mass 5.1 is verkrijgbaar bij:

2. LG LHB675 – Beste home cinema set met blu-ray speler

LG HOME THEATRE BASS SYSTEM 1000W LHB675
Bekijk home cinema set

Ben je op zoek naar een bluetooth home cinema set? Dan zou deze LG LHB675 zomaar eens voor jou de beste keuze kunnen zijn. Het in huis halen van deze home cinema set zorgt ervoor dat je meteen kan genieten van het meest levendige surround geluid. Deze set levert dan ook zomaar even 1000 watt aan vermogen op uit twee speakers. Dit vermogen is meer dan voldoende om je een echte bioscoopervaring te schenken. Niet alleen voor mensen die houden van een goede film of een leuke serie is deze set een aanrader, ook voor fervente gamers geldt dat ze er met alle plezier gebruik van maken. De vijand? Die hoor je vanaf nu letterlijk in je rug opduiken!

In ieder geval, wie graag gebruik wil kunnen maken van de mogelijkheden van een home cinema set met blu-ray speler kan daarvoor zeker in de richting van deze optie kijken!

Pluspunten
 • Een meer dan degelijk vermogen van 1000 watt
 • Compleet surround systeem bestaande twee speakers
Minpunten
 • De speakers zijn een meter hoog en dit pas niet in ieder interieur

De LG LHB675 is verkrijgbaar bij:

3. Samsung HT-D7100 – Beste 2.1 Home cinema set

Samsung HT-D7100 - 2.1 Home cinema set
Bekijk home cinema set

Wie op zoek is naar een interessante home cinema set 2.1 kan daarvoor kijken in de richting van de Samsung HT-D7100. Voor deze Samsung home cinema set geldt dat ze zich kenmerkt door verschillende sterke troeven. Een belangrijk voordeel dat is verbonden aan deze set heeft betrekking tot het puzzelblokken ontwerp. Deze zorgt ervoor dat je de set eenvoudig uit elkaar kan halen. Hierdoor kan je helemaal zelf bepalen hoe deze te installeren. Voor deze set geldt dat deze is geoptimaliseerd voor Full HD 3D. Dit zorgt ervoor dat ze erin slaagt om elke scene zo realistisch mogelijk in beeld te brengen.

Bovendien zal je kunnen vaststellen dat er door Samsung heel wat verschillende verbindingsmogelijkheden zijn voorzien. Denk hierbij niet alleen aan ingebouwde wifi, maar ook aan Smart Hub. Deze maken deze home cinema set 2.1 zomaar nog completer.

Deze Samsung home cinema set beschikt verder over tal van interessante functies. Eén van deze functies luistert naar de naam ‘HyperReal Engine’. Deze zorgt niet alleen voor een verbazingwekkende diepte, maar ook helder bij alles wat je ziet. Bovendien moet het gezegd dat ook de kleuren werkelijk ongelofelijk zijn. Bij veel mensen staat hun home cinema set op een zichtbare plaats in de woonkamer. Wel, door te kiezen voor deze Samsung HT-D7100 beschik je met recht en rede over een zeer mooie, nieuwe eye-catcher in je woonkamer!

Pluspunten
 • Zeer mooi design waardoor jouw home cinema set een echte eye-catcher wordt
 • Speciaal puzzelblokken ontwerp zorgt voor een zeer dynamische opstelling
 • Geoptimaliseerd voor Full HD 3D
 • Ondersteuning voor de HyperReal Engine
Minpunten
 • Beschikt niet over bluetooth

De Samsung HT-D7100 is verkrijgbaar bij:

4. JBL Bar 1300 Pro – Beste draadloze home cinema set

JBL Bar 1300 Pro - Soundbar met Draadloze Subwoofer- Zwart
Bekijk home cinema set

De JBL Bar Bar 1300 Pro is een draadloze home cinema set waarmee je in één klap een complete 11.1 surround opstelling in huis haalt. Deze home cinema set bestaat uit twee draadloze speakers, een subwoofer en natuurlijk ook een soundbar. De verschillende speakers worden om de luisterpositie heen geplaatst. Hierdoor lijkt het net alsof de auto uit je film vlak voorbij jou voorbij scheurt. Het is mogelijk om de verschillende componenten uit de set onderling met elkaar te verbinden door middel van wifi. Op deze manier hoef je alleen rekening te houden met de vereiste stroomkabel.

Hoeft de TV niet persé aan te staan, maar zou je wel graag naar muziek willen luisteren? Dat kan. Deze draadloze home cinema set maakt het namelijk ook mogelijk om door middel van bluetooth of wifi je favoriete nummers naar de speakers te streamen. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een complete installatie welke je draadloos voorziet van alle gewenste mogelijkheden kan dit exemplaar zeker en vast een potentieel interessante optie zijn om te overwegen.

Pluspunten
 • Draadloos genieten van het beste surround geluid
 • Wifi ingebouwd
 • Vrij eenvoudige installatie
Minpunten
 • Prijzig

De JBL Bar 1300 Pro is verkrijgbaar bij:

5. Auna Areal 652 5.1 – Beste design home cinema set

auna Areal 652 Home cinema set
Bekijk home cinema set

Wanneer design en een optimale geluidskwaliteit samenkomen geniet je van al het moois dat de Auna Areal 652 5.1 voor jou in petto heeft. Voor deze 5.1 home cinema set geldt dat je, je midden in een bioscoop waant. Zo kan je niet alleen je muziek, maar ook je films en videogames beleven als nooit tevoren. Het technische middelpunt van deze set wordt gevormd door de aanwezige subwoofer. Deze zorgt voor het dirigeren evenals aandrijven van de vijf satellietluidsprekers. Er wordt door de verschillende onderdelen een ruimte vullend totaalgeluid gerealiseerd met 5 x 15 watt en 1 x 70 RMS vermogen.

In de voorzijde van het systeem is een USB-poort terug te vinden. Deze maakt het mogelijk om draagbare gegevensdragers aan te sluiten zoals bijvoorbeeld een USB-stick. Verder is dit systeem eveneens voorzien van een SD-sleuf. De ondersteuning voor bluetooth zorgt er bovendien voor dat het mogelijk wordt om draadloze streaming te realiseren via een smartphone, tablet of laptop. Niet alleen op technisch, maar zeker ook op optisch vlak weet deze set meer dan te overtuigen. Het elegante design zorgt er dan ook voor dat dit systeem probleemloos tot haar recht komt in elke stijl van interieur. Je dient er alleen wel rekening mee te houden dat de stevig uit de kluiten gewassen speakers relatief veel ruimte in beslag nemen.

Pluspunten
 • Realiseert moeiteloos ruimte vullend totaalgeluid
 • Uitgerust met een USB-poort voor het koppelen van draagbare gegevensdragers
 • Voorzien van bluetooth voor draadloos streamen van muziek
 • Elegant design maakt de set geschikt voor implementatie in elk interieur
Minpunten
 • De speakers zijn vrij groot waardoor je ze niet zomaar eenvoudig overal neerzet

De Auna Areal 652 5.1 is verkrijgbaar bij:

Wat is een home cinema set?

Een home cinema set is eigenlijk een alles in één oplossing. Met één enkele set zorg je er dan ook voor dat niet alleen je kijk-, maar ook je luisterervaring structureel wordt verbeterd. Op deze manier kan je als het ware een bioscoopervaring realiseren gewoon bij je thuis. De home cinema set realiseert een weergave voor superieur geluid zodat je gewoon bij je thuis met de juiste opstelling de meest ultieme bioscoopervaring kan realiseren. In de praktijk geldt voor een dergelijke set dat je ze eigenlijk zelf samen kan stellen door middel van allemaal verschillende, losse Hi-Fi componenten. Dit gezegd hebbende is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een kant en klaar alles in één pakket. Voor welke optie jij uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk geheel persoonlijk.

Welke home cinema set is geschikt voor jou?

Verschillende factoren zijn bepalend voor wat nu precies voor jou de meest interessante home cinema set is om te kopen. Denk hierbij niet alleen aan het budget dat je voor handen hebt, maar ook aan je persoonlijke eisen. Wil je bijvoorbeeld dat de speakers bedraad of draadloos zijn? Hoeveel speakers moeten er bovendien opgesteld kunnen worden en welke aansluitingen heb je echt nodig? Wil je bijvoorbeeld draagbare spelers kunnen aansluiten? Dan is een USB-aansluiting aan de voorkant van het apparaat een absolute vereiste. Wil je echt een goed beeld krijgen van wat de home cinema set die voor jou het meest interessant is? Dan doe je er goed aan om even de verschillende soorten systemen die op de markt voor handen zijn met elkaar te vergelijken.

Waar op letten bij de aankoop van een home cinema set?

Ga je een home cinema set kopen? Dan zal je graag willen weten met welke verschillende zaken je allemaal rekening dient te houden. In de praktijk zal namelijk al snel duidelijk worden dat de ene home cinema set de andere niet is. Wil jij ook graag te weten komen waar allemaal rekening mee te houden bij een home cinema set kopen? Sta dan zeker stil bij de onderstaande aandachtspunten:

1. Uit hoeveel speakers moet de set bestaan?

Hou er in eerste instantie vooral rekening mee dat een home cinema set uit een verschillende hoeveelheid speakers kan bestaan. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld 2.1, 5.1 en 7.1 opstellingen. Voor deze laatste geldt bijvoorbeeld dat er sprake is van in totaal acht verschillende speakers. De twee extra speakers in vergelijking met de 5.1 opstelling kunnen dan aan de zijkanten worden geplaatst. Op deze manier kan je zomaar genieten van nog beter ruimte vullend geluid.

2. Welke aansluitingen dienen er allemaal voor handen te zijn?

Home cinema sets kunnen tegenwoordig voorzien zijn van tal van verschillende aansluitingen. Denk hierbij niet alleen aan HDMI-in & -uitgangen, maar ook aan optische aansluitingen, netwerkaansluitingen, etc. Wist je bovendien dat het merendeel van de home cinema sets ook voorzien zijn van een USB-aansluiting? Deze maakt het mogelijk om eenvoudig foto’s of video’s van bijvoorbeeld een USB-stick af te spelen op je TV. In ieder geval, denk altijd goed na over welke aansluitingen jouw home cinema set zeker dient te beschikken.

3. Ondersteuning voor 3D of niet?

Wil je graag niet alleen kunnen genieten van de meest optimale beeldkwaliteit? Zou je daarbij ook graag willen kunnen genieten van 3D beelden? In dat geval zal de keuze voor een home cinema set met ondersteuning voor 3D wellicht al snel zijn gemaakt.

4. Al dan niet uitgerust met bluetooth?

Wil je graag zoveel mogelijk draadloos gebruik kunnen maken van je home cinema set? In dat geval is de keuze voor een exemplaar met bluetooth wellicht het interessantst van allemaal. Je dient er wel rekening mee te houden dat het bereik van je bluetooth beperkt is tot ongeveer 10 meter.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie