De 5 beste cv-ketels van 2024

Wil je graag een nieuwe CV-ketel kopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er door de jaren heen heel wat nieuwe uitvoeringen op de markt zijn verschenen. Een nieuwe CV-ketel kopen wordt daardoor net wat minder eenvoudig. Anderzijds zorgt dit er wel voor dat er voor iedereen een exemplaar kan worden aangekocht die perfect zal weten te voldoen aan de vooropgestelde verwachtingen en de situatie. Ben jij benieuwd wat voor jou nu precies de beste CV ketel is die verkrijgbaar is? Wij hebben de 5 beste CV-ketels van 2024 hieronder voor je op een rijtje gezet!

Merk
Model
1
Junkers CerapurComfort cv ketel
Bosch
CerapurComfort TOP42-3 ZWBR
2
Vaillant Ecotec Plus cv ketel
Vaillant
ecoTEC plus VCW 346/5-5 E
3
Remeha Tzerra Ace cv ketel
Remeha
Tzerra Ace 35/40c
4
Ferroli BlueSense cv ketel
Ferroli
BlueSense CW5
5
Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel
Mikoterm
eTronic 7000

Dit zijn ze, de 5 beste cv-ketels van 2024

1. Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR – Hoog rendement

Junkers CerapurComfort cv ketel
Bekijk cv-ketel

De Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR profileert zich als een zuinige gascondensatieketel die een hoog rendement levert. Voor deze verwarmingsketel geldt bovendien dat ze ook over een stille werking beschikt dankzij een speciaal daarvoor ontwikkelde isolatiemat. Dit toestel kan ook worden aangekocht als combiketel waarbij er sprake is van een geïntegreerde warmwaterbereiding. Voor deze Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR geldt dat ze zich eveneens kenmerkt door een makkelijk en eenvoudig onderhoud. Dit zorgt ervoor dat overbodige kosten voor het inschakelen van een installateur kunnen worden voorkomen. De ingebouwde Solar Inside Control Unit zorgt ervoor dat het mogelijk is om het systeem eenvoudig te combineren met zonnepanelen.

Voor deze Bosch CV-ketel geldt bovendien dat ze je ook kan helpen om te besparen op je energiekosten. Voor de zogenaamde pomptechnologie geldt dat ze dit toestel tot één van de beste condensatieketels op de markt maakt. Ook wanneer je op zoek bent naar een zuinige ketel is het dus zeker de moeite waard om dit exemplaar van Bosch te kopen.

Pluspunten
 • Levert een zeer hoog rendement
 • Een stille werking is gegarandeerd door de aanwezigheid van een isolatiemat
 • Combinatie met zonepanelen mogelijk door middel van de Solar Inside Control Unit
 • Uitgerust met pomptechnologie
Minpunten
 • Geen bediening met een app mogelijk

De Bosch CerapurComfort TOP42-3 ZWBR is verkrijgbaar bij:

2. Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E – Met display

Vaillant Ecotec Plus cv ketel
Bekijk cv-ketel

De Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E is een CV-ketel die onder meer is voorzien van een luchtdruk- evenals een debietsensor. Ze is geschikt voor het sanitair evenals de verwarming in de woning. Voor deze CV-ketel uit de fabriek van Vaillant geldt daarenboven ook dat ze is uitgerust met een hoogrendement pomp. Het expansievat heeft een capaciteit van 10 liter. Uiteraard kan je bij het aanschaffen van deze ketel ook rekenen op de aanwezigheid van een waterdruksensor evenals een manometer. De nodige gegevens zijn eenvoudig af te lezen van het digitale display dat je op deze ketel terug kan vinden.

Het kopen van deze Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E zorgt er eveneens voor dat je kan rekenen op de aanwezigheid van een beveiliging tegen vorst evenals een gebrek aan water. Je moet er wel rekening mee houden dat het montagemateriaal voor het plaatsen van deze boiler niet standaard is meegeleverd. Hier kunnen dus extra kosten aan verbonden zijn.

Pluspunten
 • Geschikt voor sanitair en verwarming
 • Voorzien van een handige digitale display
 • Tapvoeler sanitair tot op 1 graad nauwkeurig
 • Mogelijkheid tot het verkrijgen van 5 jaar garantie
Minpunten
 • Montagemateriaal niet meegeleverd
 • Kan niet worden bediend door middel van een mobiele applicatie

De Vaillant ecoTEC plus VCW 346/5-5 E is verkrijgbaar bij:

3. Remeha Tzerra Ace 35/40c – Beste condensatiegaswandketel

Remeha Tzerra Ace cv ketel
Bekijk cv-ketel

Voor de Remeha Tzerra Ace 35/40c geldt dat ze een condensatieketel is welke zowel kan worden ingezet voor centrale verwarming als voor het sanitair. Dit door middel van de aanwezige doorstromer. Voor deze CV-ketel geldt dat ze erin slaagt om een rendement van 110,4 procent te realiseren. Wanneer ze wordt ingezet voor centrale verwarming  kan ze dienst doen voor een systeem bestaande uit maximum 18 radiatoren, convectoren, etc. Voor het sanitair warm water wordt gebruikt gemaakt van het zogenaamde doorstroomprincipe. Het 40 kW vermogen zorgt ervoor dat er voldoende warm water kan worden geleverd voor één bad of douche tegelijkertijd.

Voor de gaskraan geldt dat ze wordt meegeleverd met de montageplaat. Voor deze Remeha Tzerra Ace 35/40c geldt dat ze net als de andere Remeha CV-ketels standaard worden geleverd op aardgas. Eventueel is het echter mogelijk om ze te laten ombouwen zodat ze kunnen werken op vloeibaar gas. Je dient er rekening mee te houden dat dit ombouwen extra kosten met zich meebrengt.

Pluspunten
 • In te zetten voor centrale verwarming als voor het sanitair
 • Rendement van 110,4 procent
 • Voorzien van 40 kW aan vermogen
 • Gaskraan wordt meegeleverd met de montageplaat
Minpunten
 • Ombouwen tot CV-ketel voor vloeibaar gas brengt extra kosten met zich mee

De Remeha Tzerra Ace 35/40c is verkrijgbaar bij:

4. Ferroli BlueSense CW5 – Compacte cv-ketel

Ferroli BlueSense cv ketel
Bekijk cv-ketel

Voor de Ferroli BlueSense CW5 geldt dat ze zich profileert als niet alleen een compacte, maar daarnaast ook een robuust uitgevoerde CV-ketel welke ervoor kan zorgen dat je woning op een uiterst duurzame manier kan worden verwarmd. Voor de warmtewisselaar welke in deze ketel is terug te vinden geldt dat ze volledig in Nederland is ontworpen. Er werd hiervoor bovendien gebruik gemaakt van de zogenaamde Bi-Thermic Technology. Ze is bovendien volledig vervaardigd uit RVS wat ervoor zorgt dat een uitmuntende levensduur altijd is gegarandeerd.

Ook het volledige tapwatercircuit uit het CV-watercircuit is volledig gemaakt van RVS. Hierdoor wordt voorkomen dat onder meer corrosie na verloop van tijd grip zal krijgen op je CV-ketel. Tot slot zorgt de aanwezigheid van de Bi-Thermic wisselaar ervoor dat verschillende onderdelen overbodig zijn geworden. Het gaat hierbij dan onder meer om de driewegklep evenals om de platenwisselaar en de pomp. Het ontbreken van dergelijke onderdelen maakt ook de kans op storingen kleiner.

Pluspunten
 • Robuust uitgevoerde CV-ketel
 • Voorzien van Bi-Thermic technologie
 • Tapwatercircuit vervaardigd uit RVS
 • Slechts beperkt risico op storingen
Minpunten
 • Montagemateriaal niet standaard inbegrepen

De Ferroli BlueSense CW5 is verkrijgbaar bij:

5. Mikoterm eTronic 7000 – Beste Elektrische cv-ketel

Mikoterm eTronic 7000 Elektrische CV ketel
Bekijk cv-ketel

Wie op zoek is naar de beste elektrische CV ketel doet er goed aan om even te kijken in de richting van deze Mikoterm eTronic 7000. Het is gewoon mogelijk om deze CV-ketel te plaatsen waar voorheen je gasketel hing of stond. Hiervoor zijn uiteraard geen aanpassingen in de leidingen vereist. Voor deze Mikoterm eTronic 7000 geldt dat ze is gemaakt als een volledige miniketelruimte. Onder de beplating is een A label pomp terug te vinden die zich kenmerkt door de aanwezigheid van drie snelheden. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook een veiligheids- evenals ontlastingsklep aanwezig is. Ook zelfinstallatie is bij deze beste elektrische CV ketel geen probleem.

Eveneens interessant om te weten is dat deze CV-ketel volledig stil werkt. Dat is het gevolg van het stille relais. Daarnaast is het zo dat het vermogen kan worden aangepast aan de vereiste van de thermostaat. Voor deze CV-ketel geldt dat ze beschikt over een interne boiler van 12,5 liter. Voor deze CV-ketel geldt dat ze deel uitmaakt van de absolute topklasse in het segment. De volledige besturing van deze ketel gebeurt dan ook door middel van de aanwezige CPU controller. Hoe dan ook, wanneer jij graag de beste elektrische CV ketel wenst in huis te halen is het zeker een aanrader om daarvoor te kijken in de richting van dit exemplaar!

De Mikoterm eTronic 7000 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een CV ketel?

Wie een nieuwe CV ketel wil kopen zal er rekening mee willen houden dat er verschillende belangrijke eigenschappen zijn om rekening mee te houden. Ben jij ook benieuwd waar je bij een nieuwe CV ketel kopen allemaal rekening mee dient te houden? Wij hebben alvast de belangrijkste aandachtspunten hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. Voorzien van een boiler of niet?

Wil je graag een solo-ketel of een combiketel kopen? In het laatste geval geniet je met één enkele ketel van zowel warm water voor je centrale verwarming als voor je sanitair. Een solo-ketel doet dat niet. Zij voorzien je dan ook uitsluitend van warm water voor je centrale verwarming. Voor het sanitair warm water is er sprake van een aparte boiler of geiser die wordt aangesloten op de CV-ketel. Voor een combi-ketel geldt dat ze vaak wat duurder is in aankoop. Echter zorgt ze er wel voor dat je slechts één keer de ketel hoeft te installeren en te onderhouden.

2. Over welk vermogen moet de CV-ketel beschikken?

Het vermogen waar de CV-ketel over dient te beschikken is zeer belangrijk. Het vermogen van de CV-ketel is bepalend voor de capaciteit aan warmte welke door de ketel kan worden geleverd voor de centrale verwarming. Om dit vermogen te kunnen bepalen dien je onder meer rekening te houden met de mate waarin de woning is geïsoleerd. Ook de grootte van de woning speelt uiteraard een rol.

3. Welk rendement weet de CV-ketel te leveren?

Ook het rendement dat een CV-ketel weet te realiseren is geen onbelangrijk gegeven om rekening mee te houden. Voor standaard ketels of combiketels op gas of stookolie geldt dat ze doorgaans beschikken over een energie-efficiëntie van ten minste 86 procent. Bij condensatieketels ligt dat uiteraard een stuk hoger. Daarbij is er dan ook sprake van een energie-efficiëntie van ten minste 90 en maximaal 100 procent. Vaak is het zo dat je bij condensatieketels met een hogere energie-efficiëntie wel rekening moet houden met een hogere aankoopprijs. Daar staat echter tegenover dat de hoogte van de energiefactuur er wel stevig door kan worden ingeperkt.

Het onderhoud van een CV-ketel

Niet alleen de aankoopprijs van je CV-ketel is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Wat bovendien namelijk ook te denken van het onderhoud dat er al dan niet voor is vereist? Voor een CV-ketel die werkt op gas geldt dat er sprake is van een verplicht periodiek onderhoud. Om de twee of drie jaar dient er verplicht onderhoud te worden uitgevoerd. Dit is niet het geval bij een elektrische CV-ketel. Bovendien geldt voor het onderhouden van een gasketel dat je verplicht bent om hiervoor een beroep te doen op een gespecialiseerde partij. Het onderhouden van een elektrische CV ketel kan je in de praktijk zonder al te veel problemen ook zelf doen. Het spreekt voor zich dat je op deze manier de kosten voor het onderhouden van je ketel aanzienlijk kan drukken.

Wat is de levensduur van een CV-ketel?

Een belangrijke vraag die door veel mensen wordt gesteld heeft betrekking tot de levensduur van de CV-ketel waar ze gebruik van gaan maken. Voor de levensduur geldt dat ze wordt bepaald door verschillende factoren. Het gaat hierbij om de volgende:

• Hoe intensief wordt de ketel in kwestie gebruikt?

• Welk type CV-ketel is er aangekocht?

• Uit welk materiaal is de CV-ketel vervaardigd?

• De mate waarin de ketel al dan niet tijdig wordt onderhouden;

In de praktijk is het zo dat we alle verschillende CV-ketels op de markt eigenlijk kunnen onderverdelen in twee verschillende categorieën. We maken hierbij een onderscheid tussen enerzijds de budget exemplaren en anderzijds de premium exemplaren. Voor de budget ketels geldt dat er doorgaans sprake is van een gemiddelde levensduur van 10 jaar. Bij de premium exemplaren ligt die levensduur gemiddeld rond de 15 jaar. Dat maakt dus toch best een verschil.

Veelgestelde vragen over cv-ketels

 • Waar kan ik het beste een CV ketel kopen?

  Een CV-, hr- of combiketel kun je het beste bij een erkend bedrijf aanschaffen waar ook specialisten en monteurs in dienst zijn die gecertificeerd zijn om ketels te plaatsen en te installeren. Het installeren van een ketel is een taak die nauwkeurig moet worden uitgevoerd om eventuele problemen, brandgevaar en gezondheidsklachten te kunnen voorkomen.

 • Wat is de zuinigste cv-ketel?

  Een hr-ketel is de zuinigste ketel die er is en bij veel aanbieders worden deze ketels ook als eerste genoemd. Hr staat voor hoog rendement en hebben vaak het energielabel A. De Remeha Avanta Ace 28c is een zogenaamde hr-ketel die zuinig is. Een goede hr-ketel kost inclusief de installatie circa € 2000,-.

 • Wat kost een hoog rendement ketel?

  Een HR-ketel of een combiketel is een ketel met een hoog rendement en deze zijn in de basis duurzamer en duurder dan CV-ketels. Derhalve zijn deze ketels ook duurder dan de conventionele ketels. De aanschafprijs van een hr-ketel inclusief installatie is circa € 2000,-. Afhankelijk van het model en de functionaliteiten van de ketel. Ook kan er een behoorlijk verschil zitten in de installatiekosten van de verschillende aanbieders.

 • Hoe efficiënt is een cv-ketel?

  Bij het verwarmingsproces gaat ongeveer 30 tot 20 procent van de warmte verloren bij een reguliere CV-ketel. Het rendement van een CV-ketel is dan ook circa 70 tot 80 procent. Bij een hr-ketel of een combiketel is het rendement 100%. Daarmee dus ook een stuk duurzamer en energiezuiniger dan conventionele CV-ketels.

 • Hoeveel graden moet een cv ketel zijn?

  Bij moderne CV-ketels is de temperatuur zelf te regelen en in een redelijk tot goed geïsoleerde woning is het aanbevolen om de temperatuur op tussen de 50 en 60 graden Celsius te zetten. Bij een extreem goed geïsoleerde woning is het vaak al mogelijk om met een temperatuur van tussen de 35 en 50 graden Celsius het huis te verwarmen.

 • Welk voordeel heb je van een CV ketel met een hoog rendement?

  Een hr-ketel is een zuinige ketel die weinig verbruikt en daarmee bespaar je kosten op de energierekening. Deze ketels hebben in de basis ook het energielabel A. Hr staat voor hoog rendement en deze producten worden doorgaans als eerste genoemd door de aanbieders van CV-ketels. Daarnaast zijn hr-ketels ook stiller en veiliger dan reguliere CV-ketels.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie