De 5 beste snelkookpannen van 2024

De beste snelkookpan vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal snelkookpannen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste snelkookpannen van 2024 zijn.

Ben je op zoek naar een manier om sneller en gezonder eten te bereiden? Dan is een snelkookpan de oplossing waarnaar je op zoek bent. In onze top vijf met snelkookpannen vind je eenvoudig de beste snelkookpan voor jou. In onze top vijf lees je over vijf verschillende snelkookpannen, ieder met bijbehorende voor- en nadelen. Ook vind je een overzicht met webshops waar je veilig een snelkookpan kunt kopen, om zo binnen een mum van tijd onder hoge druk gerechten te bereiden.

Verschillende soorten snelkookpannen

Wil je een snelkookpan kopen? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten snelkookpannen zijn. De inhoud van de pannen verschilt en de beste snelkookpan heeft uiteraard voldoende inhoud voor jouw kookbehoeften. Een snelkookpan is vaak geschikt voor een aantal warmtebronnen en dus doe je er goed aan om te controleren of de snelkookpan geschikt is voor jouw inductieplaat of elektrische kookplaat. Snelkookpannen kun je kopen met verschillende grepen, inclusief of exclusief een stoommandje en wel of niet vaatwasser bestendig. Onze top vijf helpt je om de beste snelkookpan te kopen.

Merk
Model
1
Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan - 6 liter
Tefal
Clipso Minut Easy
2
Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 6 liter
Tefal
Secure5 NEO
3
BK Snelkookpan -22 cm - Glans
BK
Snelkookpan
4
Snelkookpan 7 liter
Natuurlijkerleven
Snelkookpan
5
Royal Swiss 8 liter Snelkookpan Pressure Cooker Alluminium
Royal Swiss
Snelkookpan

Dit zijn ze, de 5 beste snelkookpannen van 2024

1. Tefal Clipso Minut Easy – Beste lichte snelkookpan

Tefal Clipso Minut Easy Snelkookpan - 6 liter
Bekijk snelkookpan

De Tefal Clipso Minut Easy is een snelkookpan met een inhoud van zes liter. Deze snelkookpan is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is 30% lichter dan een traditionele snelkookpan. De pan is voorzien van vijf beveiligingen en daarmee extreem veilig in gebruik. De sterke handgrepen worden niet warm tijdens het koken en bieden voldoende grip. De Tefal snelkookpan wordt geleverd inclusief een stoommandje en een drievoetje. Deze kun je gebruiken om bepaalde ingrediënten te stomen, zodat ze boven het water hangen. De combinatie van stoom en hoge druk zorgt ervoor dat ze garen.

Met de Tefal Clipso Minut Easy snelkookpan kook je gezonder dan in een gewone kookpan. Ingrediënten bereid in een snelkookpan verliezen geen vitamines en mineralen, waardoor de gerechten uit de snelkookpan bijzonder gezond zijn. Een tweede voordeel van een snelkookpan is dat je een hoop kooktijd bespaard en zo binnen een mum van tijd een gezonde maaltijd op tafel zet. De pan is makkelijk in gebruik, omdat je het deksel met één hand kunt openen en sluiten. De sandwichbodem van deze Tefal snelkookpan zorgt ervoor dat de warmte goed verdeeld wordt over de pan en dat deze snel opwarmt.

Pluspunten
 • Twee keer zo snel als een gewone kookpan
 • Geen verlies van vitamines en mineralen tijdens het koken
 • Openen en sluiten kan met één hand
 • Geleverd inclusief stoommandje en drievoet
 • Vijf beveiligingen waardoor de pan zeer veilig in gebruik is
Minpunten
 • Maximale inhoud is zes liter
 • Heeft geen antiaanbaklaag

De Tefal Clipso Minut Easy is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Secure5 NEO – Best beoordeelde snelkookpan

Tefal Secure5 NEO Snelkookpan - 6 liter
Bekijk snelkookpan

Onze best beoordeelde snelkookpan is de Tefal Secure5 NEO snelkookpan. Deze snelkookpan heeft een inhoud van zes liter en je bereidt ingrediënten tweemaal zo snel als in een gewone kookpan. Een snelkookpan bereidt je eten op gezonde wijze, omdat alle vitamines en mineralen behouden blijven. Daarnaast bespaar je energie door de snelle kooktijd en zeker voor gerechten met een lange bereidingstijd is een snelkookpan fijn. De snelkookpan van Tefal is gemaakt van roestvrij staal en heeft vijf beveiligingen.

De pan heeft twee handgrepen die sterk zijn en ervoor zorgen dat je de pan comfortabel vast kunt houden en kunt verplaatsen. De binnenkant van de pan heeft een maatverdeling, waardoor je niet langer een maatbeker hoeft te gebruiken. De warmteverdeling is goed geregeld door de sandwichbodem en dit helpt ook bij snelle opwarming. De snelkookpan heeft twee kookprogramma’s waar je uit kunt kiezen, om zo je ingrediënten goed te bereiden. Je zet de pan zonder problemen in de vaatwasser, dus reinigen is een fluitje van een cent.

Pluspunten
 • Twee keer zo snel als een gewone kookpan
 • Heeft een maatverdeling aan de binnenkant
 • Warmt snel op en verdeelt de warmte goed
 • Geen verlies van vitamines en mineralen tijdens het koken
 • Vijf beveiligingen waardoor de pan zeer veilig in gebruik is
Minpunten
 • Maximale inhoud is zes liter
 • Heeft geen antiaanbaklaag

De Tefal Secure5 NEO is verkrijgbaar bij:

3. BK Snelkookpan – Best snelkookpan voor alle warmtebronnen

BK Snelkookpan -22 cm - Glans
Bekijk snelkookpan

De BK snelkookpan is een handige snelkookpan die je kunt gebruiken op alle warmtebronnen. Het maakt dus niet uit of je kookt op gas, elektrisch, halogeen, inductie of keramisch. De snelkookpan is geschikt voor al deze warmtebronnen en daarmee veelzijdig. Je bereidt allerlei ingrediënten in de snelkookpan in de helft van de tijd die je nodig hebt bij een gewone kookpan. De vitamines en mineralen blijven beter behouden in het voedsel en dat maakt een BK snelkookpan een gezonde keuze.

De BK snelkookpan heeft een inhoud van zes liter, maar je kunt de pan niet altijd vullen met zes liter inhoud. Je kookt onder hoge druk en daarom kun je de pan maar voor twee derde vullen, wat neerkomt op vier liter inhoud. De BK snelkookpan is gemaakt van roestvrij staal en heeft een handige maatverdeling. Zo kun je zonder maatbeker zien hoeveel vloeistof er in de pan zit. Op deze snelkookpan van BK krijg je vijftien jaar garantie. Je bent dus gegarandeerd van lang plezier van deze pan.

Pluspunten
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Heeft een maatverdeling aan de binnenkant
 • Geen verlies van vitamines en mineralen tijdens het koken
 • Vijftien jaar garantie
Minpunten
 • Deksel kan niet in de vaatwasser
 • Geen antiaanbaklaag

De BK Snelkookpan is verkrijgbaar bij:

4. Natuurlijkerleven Snelkookpan – Beste snelkookpan met 7 liter inhoud

Snelkookpan 7 liter
Bekijk snelkookpan

De snelkookpan van Natuurlijkerleven is een snelkookpan met een inhoud van zeven liter. Deze snelkookpan heeft een bodem die de warmte eenvoudig absorbeert. Het kleinste beetje energie wordt opgenomen en verspreid over de bodem. De efficiënte energieopslag versnelt het kookproces en zorgt ervoor dat deze snelkookpan razendsnel ingrediënten bereidt. De pan is gemaakt van roestvrij staal.

In de snelkookpan van Natuurlijkerleven bereid je gerechten tot twee keer zo snel als in een gewone pan. Je kookt er onder andere groente, stoofgerechten en aardappelen in. Onder hoge druk kunnen deze ingrediënten sneller bereid worden. Door ingrediënten te stomen, zorg je ervoor dat de vitamines en mineralen beter behouden worden. In een snelkookpan bereid je maaltijden dus gezonder en sneller dan in een gewone kookpan. Let op: de snelkookpan kan niet in de vaatwasser.

Pluspunten
 • Twee keer zo snel als een gewone kookpan
 • Geen verlies van vitamines en mineralen tijdens het koken
 • Deksel kan vergrendeld worden
 • Efficiënte energieopslag en -verdeling
Minpunten
 • Kan niet in de vaatwasser
 • Geen antiaanbaklaag

De Natuurlijkerleven Snelkookpan is verkrijgbaar bij:

5. Royal Swiss Snelkookpan – Beste snelkookpan met 8 liter inhoud

Royal Swiss 8 liter Snelkookpan Pressure Cooker Alluminium
Bekijk snelkookpan

De Royal Swiss snelkookpan heeft een inhoud van acht liter. Hierin kun je gerechten onder hoge druk bereiden en dit zorgt ervoor dat je eten sneller klaar is. Je bespaart tot wel vijftig procent tijd met een snelkookpan ten opzichte van een gewone kookpan. In een snelkookpan stoom je de ingrediënten vaak en zo blijven vitamines en mineralen beter behouden. Het eten uit een snelkookpan is dus niet alleen sneller, maar ook nog eens gezonder. In een snelkookpan van acht liter kun je voldoende koken voor een gezin.

De snelkookpan is gemaakt van roestvrij staal en heeft een glazen deksel. Let op: de snelkookpan kan niet in de vaatwasser. De pan heeft een grote warmtecapaciteit en absorbeert de warmte goed. Het voedsel wordt bereid bij een temperatuur van boven de honderd graden, waardoor het garen een stuk sneller gaat. De snelkookpan heeft een maatverdeling aan de binnenkant, wat ervoor zorgt dat een maatbeker overbodig is. Je leest direct in de pan af hoeveel vloeistof je al hebt toegevoegd. De snelkookpan heeft twee handige grepen, waarmee je de pan eenvoudig verplaatst.

Pluspunten
 • Twee keer zo snel als een gewone kookpan
 • Geen verlies van vitamines en mineralen tijdens het koken
 • Heeft een maatverdeling aan de binnenkant
 • Voldoende inhoud om voor het hele gezin te koken
Minpunten
 • Niet geschikt voor inductie
 • Geen fabrieksgarantie

De Royal Swiss Snelkookpan is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een snelkookpan?

Er zijn veel snelkookpannen op de markt en om een goede pan te kiezen, moet je op een aantal dingen letten. Uiteraard is het belangrijk om te letten op het formaat van de snelkookpan, zodat de pan niet te groot of te klein is. Meestal is het formaat vermeld in liters.

Een goede afdichting is erg belangrijk als je een goede snelkookpan wil kopen. Zorg ervoor dat de snelkookpan een veilige en luchtdichte afsluiting heeft. Hierbij is het belangrijk dat de snelkookpan een hoogwaardige afdichtingssysteem heeft.

Ook het druksysteem van de snelkookpan is belangrijk. Je hebt twee verschillende soorten druksystemen. De gewicht-regelaar en het spring-ventiel mechanismen. Het spring-ventiel systeem is nauwkeurig en je hebt er minder onderhoud aan.

Ook het materiaal van de snelkookpan is belangrijk. Er zijn snelkookpannen van roestvrij staal en van aluminium, maar je hebt ook snelkookpannen die een combinatie zijn van beide. Roestvrijstalen snelkookpannen gaan vaak langer mee en zijn makkelijker schoon te maken. Een aluminium snelkookpan is vaak lichter maar wel gevoeliger voor krassen en aanslag.

Nog een belangrijk onderdeel is om te kijken naar de veiligheid van de snelkookpan. Je hebt verschillende veiligheidsfuncties bij een snelkookpan en het beste is om een snelkookpan te kiezen die meerdere van die veiligheidsfuncties heeft, zoals een temperatuurbeveiliging en een druksensor. Zo werk je op de meest veilige manier met de snelkookpan.

Verder let je op de standen van de snelkookpan. Zo zijn er snelkookpannen met één of twee standen en zijn er snelkookpannen met en zonder stoommand. Hoe uitgebreider de mogelijkheden van de pan zijn, hoe meer ingrediënten je er in kunt bereiden. Vergeet niet om te controleren of de snelkookpan geschikt is voor jouw warmtebron. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle snelkookpannen geschikt voor inductie.

Snelkookpan gebruiken

Een snelkookpan is makkelijk te gebruiken wanneer je eenmaal weet hoe de pan werkt. Je doet de ingrediënten die je wilt bereiden in de pan met de vloeistof, bijvoorbeeld water of bouillon. Vervolgens sluit je het deksel en zet je de hendel in de juiste positie. Je selecteert de gewenste drukinstelling voor de pan boven op het deksel en zet de pan op het vuur. Wanneer er voldoende druk opgebouwd is in de pan, kun je het vuur lager zetten en wachten tot de kooktijd voorbij is. Voordat je de pan kunt openen, is het belangrijk om de druk uit de pan te laten met het ventiel. Pas daarna open je de pan om de ingrediënten eruit te halen.

Ben je van plan om een snelkookpan te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over snelkookpannen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over snelkookpannen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een snelkookpan en vind je dat jouw snelkookpan getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw snelkookpan makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over snelkookpannen

 • Wat is een snelkookpan?

  Het verschil tussen een kookpan en een snelkookpan is, zoals de naam al doet vermoeden, dat je in een snelkookpan sneller ingrediënten kunt bereiden. Een snelkookpan wordt ook wel een hogedrukpan genoemd, omdat de ingrediënten onder hoge stoomdruk worden gegaard. Een snelkookpan zorgt ervoor dat koken veel minder tijd kost en het stomen van ingrediënten is gezonder dan het koken in water.

 • Hoe werkt een snelkookpan?

  Een snelkookpan werkt met hoge stoomdruk. Het deksel sluit de pan luchtdicht af, waardoor er stoom en druk in de pan ontstaan wanneer je deze op het fornuis zet. De stoom zorgt ervoor dat de ingrediënten snel garen. Wanneer de ingrediënten klaar zijn, laat je de stoom ontsnappen via een ontluchtingsklep. Bij voorkeur doe je dit bij het raam, zodat de hete lucht naar buiten kan. Na het ontluchten, kun je het deksel veilig van de pan verwijderen.

 • Wat kun je met een snelkookpan?

  Een snelkookpan is veelzijdig en je kunt veel verschillende gerechten in deze pan bereiden. Je bereidt onder andere aardappelen, reist en soep in deze pan. De snelkookpan is met name geschikt voor gerechten die normaal gesproken lang duren om te bereiden. Hierbij kun je denken aan stoofschotels, taai vlees en gerechten met bonen of linzen. Je kunt vrijwel alle groenten in een snelkookpan bereiden en voegt hier een scheut water of bouillon aan toe.

 • Waar koop ik een snelkookpan?

  Snelkookpannen bestel je online bij de volgende webshops. Zo weet je zeker dat je veilig bestelt!

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie