De 5 beste batterijen van 2024

Wil je batterijen kopen? Dan heb je keuze uit verschillende soorten, maten en prijsklasse en logischerwijs koop je de batterijen die je nodig hebt. Toch zitten er aardig wat verschillen tussen de batterijen die je kunt kopen. De vraag is dan ook wat zijn de beste batterijen? Wij hebben een aantal batterijen uitgetest en een lijstje gemaakt wat volgens ons de 5 beste batterijen van 2024 zijn. Ook adviseren wij om een batterijen review te lezen voordat je ze koopt. Zo weet je zeker dat de batterijen die je wilt kopen de juiste zijn en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Bedenk voordat je batterijen gaat kopen ook of je het liefst oplaadbare batterijen wil kopen of dat je toch voor gewone batterijen gaat. Als je voor oplaadbare batterijen gaat moet je ook altijd zorgen dat je een geschikte oplader voor de batterijen hebt.

Merk
Model
1
8 Stuks - AA HR6 Panasonic Eneloop PRO Oplaadbare Batterijen
Eneloop Pro
HR6
2
Duracell Plus Alkaline AA batterijen - 20 stuks
Duracell
Plus Alkaline
3
Duracell CR2032 Knoopcel Batterijen
Duracell
CR2032
4
Varta AAA Oplaadbare Batterijen
Varta
AAA Oplaadbare Batterijen
5
GP Extra Alkaline batterijen AA mignon penlite
GP
LR06

Dit zijn ze, de 5 beste batterijen van 2024

1. Eneloop Pro HR6 – Beste oplaadbare batterijen

8 Stuks - AA HR6 Panasonic Eneloop PRO Oplaadbare Batterijen
Bekijk batterij

De beste oplaadbare batterijen zijn de Eneloop Pro HR6 apparaten en bij aanschaf van het product ontvang je maar liefst 8 oplaadbare AA batterijen. Deze batterijen hebben een maximale capaciteit van 2550 mAh en kunnen tot wel 500 keer worden opgeladen. Na een jaar heeft een enkele penlite batterij nog altijd een oplaadcapaciteit van 85%. Mede te danken aan de sterke NiMH technologie.

Deze batterij zijn geschikt voor diverse huishoudelijke apparaten en elektronica. Denk bijvoorbeeld aan fotocamera’s, draadloze toetsenborden, draadloze muizen, controllers en joysticks, speelgoed, modelbouw en vrijwel ieder huishoudelijk apparaat dat op penlite batterijen werkt. Een groot pluspunt van de Eneloop Pro HR6 is dat de oplaadbare batterijen zelfs bij hoge en lage temperaturen optimaal blijven presteren.

Pluspunten
 • 8x AA NiMH batterijen
 • Tot wel 500 keer opladen
 • Maximale capaciteit per penlite 2550 mAh
 • Geschikt voor vrijwel ieder apparaat
 • Optimale prestatie bij hoge en lage temperaturen
Minpunten
 • Relatief prijzig

De Eneloop Pro HR6 is verkrijgbaar bij:

2. Duracell Plus Alkaline – Beste Duracell batterijen

Duracell Plus Alkaline AA batterijen - 20 stuks
Bekijk batterij

Duracell is natuurlijk een wereldberoemd merk op het gebied van batterijen en accu’s en wie kent de roze konijn met zijn trommeltje nu niet? De iconische mascotte is al jaren in de reclames en op de verpakkingen van Duracell te zien. De beste Duracell batterijen zijn de Duracell Plus Alkaline batterijen die naar eigen zeggen twee keer zo lang meegaan als vergelijkbare batterijen van de concurrentie.

De maximale capaciteit van de penlite is 1500 mAh en de batterijen zijn geschikt voor alle elektronica en huishoudelijke apparaten die op AA batterijen werken. Een bijzonder techniek is de speciale nylon dop die voorkomt dat de batterijen kunnen gaan lekken. Wanneer je dit product koopt ontvang je 20 kwalitatief hoogwaardige penlites die je rustig ook een jaar in de kast kunt laten liggen. De Duracell batterij zal dan niet zijn kracht verliezen als die niet wordt gebruikt.

Pluspunten
 • Extra lange levensduur
 • Maximale capaciteit van 1500 mAh
 • Speciale nylon dop die lekken voorkomt
 • Voordeelpack met 20 AA batterijen
 • Gaan 2x zo lang mee
Minpunten
 • Relatief prijzig

De Duracell Plus Alkaline is verkrijgbaar bij:

3. Duracell CR2032 – Beste knoopcel batterij

Duracell CR2032 Knoopcel Batterijen
Bekijk batterij

De Duracell CR2032 zijn de beste knoopcel batterijen die je op dit moment kunt kopen. Bij aanschaf van dit product ontvang je 2 knoopcel batterijen met een capaciteit van 3 Volt. Knoopcel batterijen zijn breed toepasbaar. Denk bijvoorbeeld aan afstandsbedieningen, gehoorapparaten, keukenweegschalen en andere platte elektronicaproducten die geen ruimte hebben voor AA of AAA batterijen. De knoopcel batterij is eenvoudig te herkennen aan de ronde en platte vorm.

De Duracell CR2032 zijn kwalitatief hoogwaardige Lithium batterijen die een lange levensduur garanderen en tot wel 2 keer zo lang meegaan als vergelijkbare batterijen van de concurrentie. Duracell heeft natuurlijk al jarenlang ervaring in het maken van goede batterijen en accu’s en iedereen is wel bekend met het roze konijntje en zijn trommeltje. De vrolijke mascotte die al een aantal decennia het boegbeeld van het wereldberoemde merk is.

Pluspunten
 • De beste knoopcel batterijen die je kunt kopen
 • Capaciteit van 3 Volt
 • Lithium batterijen
 • Karton van gerecycled materiaal gemaakt
Minpunten
 • Niet oplaadbaar

De Duracell CR2032 is verkrijgbaar bij:

4. Varta AAA Oplaadbare Batterijen – Beste varta oplaadbare batterijen

Varta AAA Oplaadbare Batterijen
Bekijk batterij

Varta is eveneens een bekend merk in de wereld van accu’s en batterijen en de Varta AAA Oplaadbare Batterijen zijn de beste Varta oplaadbare batterijen die je op dit moment kunt kopen. De AAA batterijen hebben een maximale capaciteit van 1000mAh en ze kunnen tot wel 1000x keer worden opgeladen. Zelfs na een jaar heeft de oplaadbare triple A batterij van Varta nog altijd een capaciteit van 90%!

AAA batterijen zijn zeer geschikt voor verschillende apparaten. Vooral kleinere huishoudelijke apparaten of elektronica hebben geen ruimte voor dikkere penlite batterijen en dan bieden de triple A batterijen uitkomst. Denk dan aan producten, zoals afstandsbedieningen, weegschalen, draadloze timers en kookwekkers, zaklampen, speelgoed en draadloze Led verlichting.

Pluspunten
 • Maximale capaciteit van 1000 mAh
 • Tot wel 1000 keer opnieuw op te laden
 • Behoudt zijn kracht zelfs na een jaar
 • Worden geleverd per 4
 • Geschikt voor verschillende apparaten
Minpunten
 • Lader niet meegeleverd

De Varta AAA Oplaadbare Batterijen is verkrijgbaar bij:

5. GP LR06 – Beste goedkope batterijen

GP Extra Alkaline batterijen AA mignon penlite
Bekijk batterij

Op zoek naar goedkope batterijen? Dat is begrijpelijk, want apparaten en producten kunnen batterijen opvreten. Je bent dan ook druk bezig met het verwisselen van batterijen. Zeker speelgoed dat op batterijen werkt en minder energiezuinig is. Dan heb je wel een flinke batterij aan batterijen nodig! De GP LR60 zijn de beste goedkope batterijen die je kunt kopen, want voor een mooi bedrag heb je 40 AA batterijen!

De batterijen van 1,5 Volt hebben een maximale capaciteit van 3000mAh en zijn voor vrijwel ieder apparaat geschikt. Denk aan fototoestellen, videocamera’s, tablets, gamepads, headsets, joysticks, weegschalen, afstandsbedieningen, verlichting en feitelijk alle apparaten die op een penlite werken!

Pluspunten
 • Maximale capaciteit van 3000mAh
 • Groot voordeelpack met 40 AA batterijen
 • Geschikt voor vrijwel ieder apparaat dat op batterijen werkt
 • Alkaline batterijen
 • Lange levensduur
Minpunten
 • Niet geschikt voor apparaten die veel stroom nodig hebben

De GP LR06 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van batterijen?

Zoals gezegd en zoals je ook kunt zien, kun je batterijen in verschillende soorten en prijsklasse kopen en de grote vraag is dan ook waar moet je op letten bij het kopen van batterijen?

AA, AAA of andere soort batterij

Allereerst moet je weten welke batterijen er in het product gaan. Een afstandsbediening werkt in de regel op een AA batterij – ook wel de penlite genoemd -, maar kleinere modellen werken vaak op AAA batterijen die net een slagje kleiner zijn. Er zijn ook apparaten die op knoopcel batterijen werken (deze heb je in verschillende soorten en maten). De reden dat de batterij zo heten heeft te maken met het feit dat de batterij er ook uitziet als een ronde zilveren en platte knoop. Meestal staat er als je een product koopt op de doos wat voor batterijen erin moeten. Je hebt ook nog batterijen met verschillende letters. Zo heb je ook grote batterijen zoals de C batterij en de D batterij. En de grote vierkante batterijen worden E batterij of 9-volts batterij genoemd.

Soorten batterijen

Zink-koolstof batterijen: Dit zijn vaak goedkope batterijen en deze gaan kort mee.

Alkaline batterijen: Deze gaan langer mee. Het is aan te raden om deze batterijen te gebruiken voor apparaten met een laag verbruik.

Litium batterijen: Gaan nog langer mee en kunnen ook tegen vorst. Je kunt deze batterijen het beste gebruiken in apparaten die in korte tijd veel vermogen nodig hebben.

Oplaadbare batterijen: Gaan lang mee. Ze kunnen wel wat leeg lopen als ze niet gebruikt worden, maar de meeste oplaadbare batterijen kunnen 500 tot 1000 keer opnieuw opgeladen worden. Dit is beter voor het milieu en uiteindelijk ook goedkoper. Het is aan te raden om deze batterijen vooral te gebruiken bij apparaten met een hoog verbruik.

Oplaadbare batterijen kopen?

Je kunt ook kiezen voor oplaadbare batterijen het voordeel hiervan is, is dat je de batterijen voor een langere periode kunt gebruiken. Er zijn batterijen die wel 500 tot zelfs 1000 keer opnieuw opgeladen kunnen worden. In de regel zijn deze batterijen ook krachtiger en kunnen ze apparaten die meer vermogen vragen beter voorzien van stroom. Hierdoor zijn ze minder belastend voor het milieu en ben je uiteindelijk goedkoper uit dan telkens nieuwe batterijen kopen.

Batterijen vergelijken

Het is altijd slim om batterijen met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar het voltage en de capaciteit van de batterij, zodat je zeker weet dat je het apparaat dat op batterijen werkt ook van voldoende stroom kan voorzien. Heeft je apparaat meer capaciteit nodig? Investeer dan in duurdere en krachtige batterijen. Anders ben je enorm veel geld en tijd kwijt aan het regelmatig vervangen van batterijen. Dan ben je op termijn ook een stuk duurder uit!

Ter afsluiting

Wij hopen dat je met de informatie de juiste keuze kunt maken en je weet nu in ieder geval wat de verschillen zijn en waar je op kunt letten als je nieuwe batterijen gaat kopen.

Ben je van plan om batterijen te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over batterijen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over batterijen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van batterijen en vind je dat jouw batterijen getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw batterijen makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over batterijen

 • Wat voor soort batterijen zijn er?

  Er zijn verschillende soorten batterijen verkrijgbaar en de meest gangbare soorten zijn AA, AAA en knoopcel batterijen.

 • Welke batterijen gaan langer mee?

  NiMH batterijen gaan het langst mee. Vaak zijn het ook oplaadbatterijen die je meerdere keren en soms zelfs tot wel 1000 keer kunt opladen.

 • Welke maat batterijen?

  De maat batterijen die je nodig hebt wordt aangegeven in de handleiding van het product dat je van batterijen moet voorzien, maar je kunt het vaak ook al zien. Let er ook op dat je batterijen koopt met de juiste voltage!

 • Welke batterijen lekken niet?

  Batterijen met een nylon dop kunnen niet lekken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie