De 5 beste laser afstandsmeters van 2024

Rolmaatjes die niet handig in gebruik zijn en die pijn doen als je het metalen meetlint te snel laat terugrollen, duimstokken die niet meer goed zijn af te lezen en onhandig in gebruik zijn en dan nog maar te zwijgen over de onnauwkeurige metingen die je met een meetlint verricht. Dat is verleden tijd als je voor een handige en handzame laser afstandsmeter kiest. Een klus in huis wordt met een laser afstandsmeter een stuk makkelijker en als je er eentje wilt kopen, wil je natuurlijk wel de beste laser afstandsmeter kopen die er is. Maar wat is de beste laser afstandsmeter?

Wat is een laser afstandsmeter?

Met een laser afstandsmeter kun je heel eenvoudig lengtes en breedtes en inhouden meten van oppervlakken en meubels. Door de handige meetfuncties en berekeningen, ondersteunt het apparaat bij bepalen van bijvoorbeeld hoeveel behang of verf je nodig hebt als je een kamer wilt opknappen. Als je voor een goed model kiest, kun je de metingen ook overdragen naar een app op de smartphone, zodat je al je metingen bij de hand hebt als je naar de winkel gaat om spullen te kopen of als je verf, behang of andere benodigdheden online bestelt.

Laser afstandsmeter kopen

Als je een laser afstandsmeter wilt kopen, wil je natuurlijk zeker weten dat je geen kat in de zak koopt. Daarom is het verstandig om een laser afstandsmeter test en een laser afstandsmeter review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over het product dat je op het oog hebt, wat de voor- en nadelen zijn, hoe handig die in gebruik is en wat andere gebruikers over het product te vertellen hebben. Wij hebben alvast de beste laser afstandsmeters voor je verzameld, zodat je direct kunt vergelijken.

Merk
Model
1
Bosch PLR 30 C Afstandsmeter - Met opbergtas en batterijen
Bosch
PLR 30 C
2
Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P
Makita
LD030P
3
Bosch Professional GLM 150-27 C Laser afstandsmeter - Meetbereik 150 m
Bosch Professional
GLM 150-27 C
4
DeWALT DWHT77100 Digitale Afstandsmeter 30m
DeWALT
DWHT77100
5
VONROC Laser afstandsmeter – 60 meter bereik
VONROC
Laser afstandsmeter

Dit zijn ze, de 5 beste laser afstandsmeters van 2024

1. Bosch PLR 30 C – Beste laser afstandsmeter met opbergtas

Bosch PLR 30 C Afstandsmeter - Met opbergtas en batterijen
Bekijk laser afstandsmeter

Ben je op zoek naar de beste laser afstandsmeter met opbergtas? Dan is de PLR 30 C van het merk Bosch de beste keuze die je op dit moment kunt maken. Deze handige laser afstandsmeter tot 30 meter is een nauwkeurige afstandsmeter met een afwijking van slechts 2 mm. Je kunt er heel eenvoudig oppervlakken en volumes mee meten en door de handige functie optellen/aftrekken van metingen, kun je meerdere metingen in één keer verrichten.

Alle metingen kun je overdragen naar de Bosch app op de je smartphone, terwijl je de verrichtte metingen ook direct kunt aflezen van het heldere kleurendisplay. De laser afstandsmeter heeft een laser met een laserklasse 2 en als je klaar bent kun je het apparaat opbergen in de mooie meegeleverde opbergtas.

Pluspunten
 • Werkt op AAA-batterijen
 • Helder kleurendisplay
 • Afwijking van slechts 2 mm
 • Eenvoudig in gebruik
 • Opbergtas meegeleverd
Minpunten
 • Geen hoogtemeter

De Bosch PLR 30 C is verkrijgbaar bij:

2. Makita LD030P – Beste laser afstandsmeter voor binnen en buiten

Makita Laser afstandsmeter - 30 meter - LD030P
Bekijk laser afstandsmeter

De LD030P van het merk Makita is de beste laser afstandsmeter voor binnen en buiten die je op dit moment kunt kopen. Het compacte, maar robuuste model is stof- en spatwaterdicht en je kunt er nauwkeurig oppervlakken mee meten. Tot een maximum van 30 meter. De laser afstandsmeter heeft slechts een minimale afwijking van 2 mm. Te danken aan de innovatieve techniek die Makita in de LD030P heeft toegepast.

De afstandsmeter weegt slechts 0,1 kilogram, werkt op batterijen en heeft een laser van laserklasse 2. Het apparaat geeft ook een duidelijke laserdot weer, zodat je nog beter en gericht kunt meten.

Pluspunten
 • Bereik van 30 meter
 • Stof- en spatwaterdicht
 • Weegt slecht 0,1 kilogram
 • Laserklasse 2
 • Robuust
Minpunten
 • Geen indirecte hoogtemeting

De Makita LD030P is verkrijgbaar bij:

3. Bosch Professional GLM 150-27 C – Beste laser afstandsmeter op accu

Bosch Professional GLM 150-27 C Laser afstandsmeter - Meetbereik 150 m
Bekijk laser afstandsmeter

De GLM 150-27 C van het merk Bosch Professional is de beste laser afstandsmeter op accu die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Deze laser afstandsmeter heeft een meetbereik van maar liefst 150 meter en een meetnauwkeurigheid van 1,5 mm. Met de digitale camera zoeker en handige zoomfunctie, kun je de metingen op lange afstand eenvoudig verrichten. Alle metingen kunnen worden opgeslagen en zijn via Bluetooth of via USB over te dragen naar de bijbehorende app.

De laser afstandsmeter heeft een helder kleurendisplay en een laser van laserklasse 2. Het apparaat heeft ook een digitale waterpas en is stof- en spatwaterdicht. Op die manier kun je het gereedschap ook prima buiten gebruiken. Een mooie bonus is de stevige beschermhoes die wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Meetbereik van 150 meter
 • Meetnauwkeurigheid 1,5 mm
 • Beschermhoes meegeleverd
 • Bluetooth en USB
 • Laserklasse 2
Minpunten
 • Prijzig

De Bosch Professional GLM 150-27 C is verkrijgbaar bij:

4. DeWALT DWHT77100 – Beste compacte laser afstandsmeter

DeWALT DWHT77100 Digitale Afstandsmeter 30m
Bekijk laser afstandsmeter

De DWHT77100 van het merk DeWALT is de beste compacte laser afstandsmeter die je op dit moment kunt bestellen. Met deze laser afstandsmeter heb je een meetbereik van ongeveer 30 meter met een meetnauwkeurigheid van 3 mm. Het is een simpel apparaat met slechts 2 bedieningsknoppen en je kunt er vrijwel alle metingen mee verrichten.

Het grote voordeel van het gereedschap is dat het een robuust model is dat wel tegen een stootje kan. Hij is ook stof- en spatwaterdicht en met een robuuste grip met antislip ligt die ook lekker in de hand.

Pluspunten
 • Continu meten
 • Meetbereik 30 meter
 • Meetnauwkeurigheid 3 mm
 • Robuuste grip met antislip
 • Slechts 2 bedieningsknoppen
Minpunten
 • Werkt niet in combinatie met een app of een programma

De DeWALT DWHT77100 is verkrijgbaar bij:

5. VONROC Laser afstandsmeter – Beste goedkope laser afstandsmeter

VONROC Laser afstandsmeter – 60 meter bereik
Bekijk laser afstandsmeter

De Laser afstandsmeter van het merk VONROC is de beste goedkope laser afstandsmeter die je kunt bestellen. De laser afstandsmeter tot 60 meter heeft een groot meetbereik en een meetnauwkeurigheid van 0,2 mm. De meetfrequentie is tevens aanpasbaar. Je kunt meerdere resultaten opslaan, maar niet delen met een app of een programma. Wat als een nadeel mag worden gezien.

De laser is van laserklasse 2 en een pluspunt is dat de laser afstandsmeter geleverd wordt met een handige opbergtas met riemclip. Zodat je het apparaat eenvoudig aan je broekriem kunt bevestigen en niet snel zal vergeten.

Pluspunten
 • Meetbereik 60 meter
 • Meetnauwkeurigheid 0,2 mm
 • Opbergtas met riemclip meegeleverd
 • Laserklasse 2
 • Meerdere meetresultaten opslaan
Minpunten
 • Niet te gebruiken in combinatie met een app of een programma op een laptop/pc

De VONROC Laser afstandsmeter is verkrijgbaar bij:

Een laser afstandsmeter is een handig gereedschap waarmee je heel eenvoudig lengtes, volumes en oppervlakken kunt meten. Vrijwel iedere klusser en medewerker in de bouw heeft een goede laser afstandsmeter op zak. Maar wat is een goede laser afstandsmeter en waar moet je op letten bij het kopen van een laser afstandsmeter?

Waar moet je op letten bij het kopen van een laser afstandsmeter?

Een goede laser afstandsmeter moet het werk makkelijker en niet moeilijker maken. Dus het is wel zo prettig als je continu kunt meten en als het gereedschap de metingen kan opslaan. Het is nog handiger als de meter is voorzien van handige optellen en aftrekken functies en dat je de meetresultaten kunt overdragen aan een programma op de laptop/pc of aan een app op de smartphone. Het meetbereik en de meetnauwkeurigheid zijn dingen om extra goed op te letten. Hier zit een hoop verschil in en de beste meter is natuurlijk de laser afstandsmeter met het bereik dat je nodig hebt en die zeer nauwkeurig metingen verricht met minimale afwijkingen.

De 3 belangrijkste redenen om een laser afstandsmeter te kopen

 • Oppervlakken, volumes en lengtes in enkele seconde meten
 • Handig gereedschap en eenvoudig in gebruik
 • Andere gereedschappen, zoals rolmaten en duimstokken worden overbodig

Laser afstandsmeters vergelijken

Zoals je hebt gezien zijn er verschillende soorten laser afstandsmeters die je kunt kopen en waarschijnlijk heb je al een exemplaar of twee op het oog. Het beste wat je kunt doen voordat je op de bestelknop drukt, is om ze te vergelijken. Vergelijk de modellen niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en functionaliteiten. Op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken en ook de beste laser afstandsmeter aanschaffen.

Veelgestelde vragen over laser afstandsmeters

 • Hoe werkt een afstand laser?

  Een laser afstandsmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de afstand tussen twee punten te meten met behulp van laserstralen. Het werkt op basis van het principe van tijdmeting en het gebruik van laserlicht.

 • Hoe nauwkeurig is een laser meter?

  Een laser meter kan heel nauwkeurig zijn, maar ze hebben altijd een minimale afwijking. De afwijkingen verschillen per apparaat.

 • Hoe gebruik je een laser meter?

  Een laser meter is eenvoudig in gebruik. Je richt de laserdot op het oppervlak dat je wilt meten en je kunt vervolgens op start drukken om de meting te beginnen en uiteindelijk op te slaan.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie