De 5 beste FM transmitters van 2024

Wat moet je doen als je autoradio geen Bluetooth heeft, maar als je wel naar je favoriete afspeellijst wil luisteren, je navigatiesysteem op je telefoon over de speakers in de auto wilt horen en handsfree wilt bellen? Dan heb je veel baat bij de aanschaf van een FM transmitter. Je wilt dan ook de beste FM transmitter kopen die er is, maar wat is de beste FM transmitter?

Wat is een FM transmitter auto?

Voordat we de beste FM transmitters op een rijtje zetten en vertellen waar je op moet letten als je een FM transmitter wilt kopen, is het slim om uit te leggen wat het apparaat is. Een FM transmitter sluit je heel eenvoudig aan op de 12V-aansluiting in een auto en via een vrije FM-frequentie wordt het signaal van je telefoon uitgezonden. Op die manier kun je dus het signaal van je telefoon ontvangen op je autoradio. Ook als die geen Bluetooth heeft. De smartphone kun je met een draad of via Bluetooth verbinden met de FM transmitter.

FM transmitter kopen

Als je een FM transmitter wilt kopen, is het slim dat je goed kijkt naar de functionaliteiten, want misschien heb je wel baat bij een aux FM transmitter waarmee je andere apparaten als audiobron kunt aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan een MP3-speler. Je doet er ook verstandig aan om een FM transmitter review en een FM transmitter test te lezen. In een test krijg je meer informatie over het product van een expert, terwijl je in een review kunt lezen hoe andere gebruikers de FM transmitter die ze hebben aangeschaft ervaren. Wij hebben ook alvast de beste FM transmitters bekeken en vergeleken.

Merk
Model
1
Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit
Wegman
Bluetooth FM Transmitter
2
DW-G Bluetooth FM Transmitter - Auto Lader - Carkit
DW-G
Bluetooth FM Transmitter
3
DINTO® Bluetooth FM transmitter BC63 - Auto Lader
DINTO
BC63
4
Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader
Wegman
Bluetooth FM Transmitter
5
Xsalent Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit - Handsfree
Xsalent
Bluetooth FM Transmitter

Dit zijn ze, de 5 beste FM transmitters van 2024

1. Wegman Bluetooth FM Transmitter – Beste Bluetooth FM transmitter

Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit
Bekijk FM transmitter

Ben je op zoek naar de beste Bluetooth FM transmitter? Dan kun je op dit moment het beste de Bluetooth FM Transmitter van het merk Wegman kopen. Je smartphone verbind je eenvoudig via Bluetooth en je kunt vervolgens je autoradio gebruiken als speler van je favoriete muziek, carkit en oplaadstation voor je mobiele telefoon. De FM transmitter is plug & play en eenvoudig in gebruik. Mede te danken aan de eenvoudige bedienings- en draaiknoppen op de FM transmitter.

Het apparaat beschikt over Bluetooth 5.0 en heeft een ingebouwde microfoon, zodat je ook goed verstaanbaar bent als je in de auto gaat bellen. Een pluspunt is dat de FM transmitter ook spraakcommando’s ondersteunt, die je via Siri of Google Voice kunt geven. Je mobiele telefoon kun je ook razendsnel opladen als je ‘m op de FM transmitter aansluit. Tot wel 4 keer sneller dan dat het geval is bij vergelijkbare producten. Een leuke bijkomstigheid is dat het product ledverlichting in 7 kleuren heeft. Zo kun je het tijdens de rit ook nog eens extra sfeervol maken.

Pluspunten
 • Bluetooth 5.0
 • Ingebouwde microfoon
 • QualComm 3.0 charger
 • Geschikt voor iedere telefoon
 • Ondersteunt Siri en Google Voice
Minpunten
 • Storingsgevoelig als de onjuiste frequentie wordt gebruikt

De Wegman Bluetooth FM Transmitter is verkrijgbaar bij:

2. DW-G Bluetooth FM Transmitter – Beste FM transmitter met USB

DW-G Bluetooth FM Transmitter - Auto Lader - Carkit
Bekijk FM transmitter

De beste FM transmitter met USB die je op dit moment kunt bestellen, is de Bluetooth FM Transmitter van het merk DW-G. Koppel je smartphone eenvoudig via Bluetooth 5.0 en je kunt handsfree bellen, muziek afspelen of je navigatiesysteem gebruiken. De bediening gaat eenvoudig via de transmitter, die ook een helder led display heeft. Zo kun je zien wie je belt of door wie je wordt gebeld en welke nummers je aan het spelen bent.

Je kunt twee apparaten met USB aansluiten, om bijvoorbeeld een apparaat op te laden. Een USB-poort heeft ook de snelheid van USB 3.0. Je kunt ook een SD-kaart met je favoriete MP3’s direct in de transmitter stoppen en afspelen. De transmitter is geschikt voor zowel 12V en 24V aansluitingen en heeft sfeervolle ledverlichting in 7 verschillende kleuren. Je kunt eventueel je telefoon met voice commando’s bedienen, want de transmitter ondersteunt Siri en Google Voice.

Pluspunten
 • USB 3.0 oplaadpoort
 • Led verlichting in 7 verschillende kleuren
 • SD-kaart slot voor kaartje met muziek
 • Handsfree bellen
 • Duidelijk led display op de transmitter
Minpunten
 • Bij een te lage accuspanning werkt de transmitter niet

De DW-G Bluetooth FM Transmitter is verkrijgbaar bij:

3. DINTO BC63 – Beste FM transmitter met verlichting

DINTO® Bluetooth FM transmitter BC63 - Auto Lader
Bekijk FM transmitter

De BC63 van het merk DINTO is de beste FM transmitter met verlichting die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Deze FM transmitter heeft sfeervolle ledverlichting die je in 7 verschillende kleuren kan laten branden, terwijl je een mobiele telefoon of een ander USB-apparaat eenvoudig kunt opladen via de QualComm 3.0 USB charger. De FM transmitter heeft in totaal 2 USB aansluitingen en 1 USB-C aansluiting.

Via de het duidelijke display kun je zien wie je belt of naar welk nummer je aan het luisteren bent. Je kunt skippen, opnemen en gesprekken beëindigen met de handige knoppen op de transmitter en je kunt je smartphone eventueel met voice commando’s bedienen, omdat de FM transmitter zowel Siri als Google Voice ondersteunt.

Pluspunten
 • 1x USB QualComm 3.0 charger
 • 1x USB-C aansluiting
 • Led verlichting in 7 verschillende kleuren
 • Handige bediening op de FM transmitter
 • Bluetooth 5.0
Minpunten
 • Microfoonsnoer is relatief kort

De DINTO BC63 is verkrijgbaar bij:

4. Wegman Bluetooth FM Transmitter – Beste goedkope FM transmitter

Wegman Bluetooth FM Transmitter - Autolader
Bekijk FM transmitter

Ben je op zoek naar de beste goedkope FM transmitter? Dan is de Bluetooth FM Transmitter van het merk Wegman een zeer goede keuze. Deze compacte FM transmitter doet wat die moet doen en je kunt er handsfree mee bellen, muziek streamen en navigeren. De FM transmitter heeft Bluetooth 5.0 en is geschikt voor zowel 12V- als 24V-aansluitingen.

De FM transmitter heeft in totaal 2 USB poorten, waarvan 1 USB-poort een QualComm 3.0 charger aansluiting is. Op die manier kun je jouw mobiele telefoon of andere USB-apparaten razendsnel opladen.

Pluspunten
 • 2x USB-poorten
 • 1x QualComm 3.0 Quick Charger
 • Handige bediening
 • Bluetooth 5.0
 • Geschikt voor 12V en 24V
Minpunten
 • Klein display
 • Geen led verlichting

De Wegman Bluetooth FM Transmitter is verkrijgbaar bij:

5. Xsalent Bluetooth FM Transmitter – Beste FM transmitter met spraakbediening

Xsalent Bluetooth FM Transmitter - Autolader - Bluetooth Carkit - Handsfree
Bekijk FM transmitter

De Bluetooth FM Transmitter van het merk Xsalent is de beste FM transmitter met spraakbediening die je op dit moment kunt bestellen. De FM transmitter wordt geleverd met een extra grote microfoon en ondersteunt assistenten, zoals Siri en Google Voice. Wil je een betere geluidskwaliteit als je muziek afspeelt? Gebruik dan de handige extra bass functie die aanwezig is.

De FM transmitter heeft 2 USB-poorten, waarvan 1 een QualComm 3.0 Quick Charger is. Op die manier kun je apparaten razendsnel opladen. Een leuke bonus is de ingebouwde ledverlichting met maar liefst 7 verschillende kleuren.

Pluspunten
 • 2x USB-poorten
 • 1x QualComm 3.0 Quick Charger
 • Bluetooth 5.0
 • Led verlichting
 • Extra bass functie
Minpunten
 • Volume van smartphone moet voluit staan wil je ruis voorkomen

De Xsalent Bluetooth FM Transmitter is verkrijgbaar bij:

Heb je een auto zonder carkit of een radio zonder Bluetooth? En wil je toch navigeren via de telefoon, handsfree bellen en naar je favoriete playlist op Spotify luisteren? Dan heb je zeker baat bij een FM transmitter. Een FM transmitter maakt het mogelijk om van je ouderwetse autoradio een Bluetooth autoradio te maken. Je hebt gezien dat er verschillende modellen verkrijgbaar zijn en je wilt natuurlijk wel het beste product kopen. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je op letten bij het kopen van een FM transmitter?

Waar moet je op letten bij het kopen van een FM transmitter?

Er zijn verschillende FM transmitters verkrijgbaar en feitelijk doen ze allemaal hetzelfde. Er zijn kleine verschillen die het ene product net iets interessanter maken dan het andere. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle ledverlichting die in de transmitter is ingebouwd of de extra bass functie waarmee je kunt genieten van een betere geluidskwaliteit. Ook een transmitter met een extra grote microfoon is interessant als je bijvoorbeeld veel telefoneert, terwijl je onderweg bent. Een belangrijke functie die vrijwel iedere transmitter heeft, is de QualComm 3.0 Quick Charger waarmee je een USB-apparaat razendsnel kunt opladen.

De 3 belangrijkste redenen om een FM transmitter te kopen

 • Maak van een autoradio zonder Bluetooth een Bluetooth autoradio
 • Handsfree bellen als je voor het juiste model kiest
 • Eenvoudig in gebruik en in te stellen

FM transmitters vergelijken

Voordat je op de bestelknop drukt is het slim om de modellen waar je interesse in hebt te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de verschillen en kun je uiteindelijk de beste deal scoren. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en functionaliteiten. Alleen dan kom je tot de beste keuze.

Veelgestelde vragen over FM transmitters

 • Wat is een FM transmitter?

  Een FM transmitter kan audio van een smartphone, zoals spraak tijdens een gesprek of muziek van een app, zoals Spotify, ontvangen en weergeven. Feitelijk zorg je ervoor dat je jouw smartphone toch met een autoradio zonder Bluetooth functies kunt gebruiken.

 • Kan een FM transmitter in elke auto?

  Iedere auto met een 12V of 24V aansluiting is geschikt voor een FM transmitter.

 • Hoe werkt een FM transmitter?

  Een FM transmitter staat draadloos in verbinding met een smartphone en de audio wordt via een FM-frequentie overgedragen aan de autoradio. Als je de autoradio op die frequentie afstemt kun je handsfree bellen, luisteren naar de instructies van het navigatiesysteem en naar muziek op je smartphone luisteren.

 • Welke frequentie FM transmitter?

  Per regio en provincie zijn er verschillende vrije frequenties die de transmitter kan gebruiken om het signaal van de telefoon te ontvangen en weer te geven.

 • Hoe installeer je een FM transmitter?

  Een FM transmitter plug je in de 12V of 24V aansluiting van je voertuig en de telefoon verbind je via Bluetooth met de FM transmitter. Je stemt op je radio vervolgens af op de vrije FM-frequentie van de transmitter en je bent klaar om handsfree te bellen, muziek te streamen of om te navigeren.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie