De 5 beste glucosemeters van 2024

Is jouw bloedsuikerspiegel wel op orde en wil je meer grip hebben op hoe het met je bloedsuikerspiegel is gesteld? Zodat je bijvoorbeeld je dieet kunt aanpassen of je levensstijl kunt veranderen. Dan heb je veel baat bij een glucosemeter. Als je op zoek gaat naar een goede glucosemeter, zul je zien dat je keuze hebt uit verschillende soorten en modellen en je wilt natuurlijk wel de beste glucosemeter kopen die er is. Maar wat is de beste glucosemeter?

Wat is een glucosemeter?

Een glucosemeter is feitelijk niets meer of minder dan een apparaatje waarmee je jouw bloedsuikerspiegel kunt meten. Mensen met diabetes hebben een glucosemeter nodig, maar mensen zonder de ziekte kunnen ook profijt hebben van een meter. Zeker als je vermoedt dat je bloedsuikerspiegel te hoog of te laag is. Een glucosemeter werkt relatief simpel. Een huisarts kan aan hand van een bloedonderzoek bepalen of er sprake is van een te hoge of een te lage bloedsuikerspiegel, maar een glucosemeter werkt met handige strips die in combinatie met de chemische stof en de elektroden in het apparaat de bloedsuikerspiegel op een andere methode kan meten.

Glucosemeter kopen

Als je een glucosemeter wilt kopen, doe je er slim aan om eerst een glucosemeter test en een glucosemeter review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn. Terwijl je in een review meer leest over hoe andere gebruikers het aangeschafte product ervaren. Op die manier kun je uiteindelijk ook de beste keuze maken in welke glucosemeter het beste voor jou is. Wij helpen je alvast op weg door de beste glucosemeters op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Contour TS Glucosemeter (Startpakket)
Contour
TS Glucosemeter
2
Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol L (versie voor Nederland) - Bloedsuikermeter
Medisana
Meditouch2 Startpakket
3
Beurer GL50 EVO mmol L glucosemeter voor NL markt
Beurer
GL50 EVO
4
Accu-Chek Mobile Startpakket Glucosemeter
Accu-Chek
Mobile Startpakket
5
Freestyle Libre 2 Sensor
Abbott
Freestyle Libre 2

Dit zijn ze, de 5 beste glucosemeters van 2024

1. Contour TS Glucosemeter – Beste glucosemeter startpakket

Contour TS Glucosemeter (Startpakket)
Bekijk glucosemeter

Ben je op zoek naar het beste glucosemeter startpakket? Dan is de TS Glucosemeter van het merk Contour de beste keuze die je op dit moment kunt maken. Met deze glucosemeter kun je heel eenvoudig je bloedsuikerspiegel testen en actie ondernemen als dat nodig is. De test is gebruiksvriendelijk en meerdere keren te gebruiken.

De TS Glucosemeter wordt geleverd met 10 teststrips, een handige prikpen en 10 lancetten waarmee je heel eenvoudig een druppeltje bloed kunt afnemen en gebruiken om je bloedsuikerspiegel te meten. Je kunt in het apparaat tot 100 personen opslaan en zo krijg je dus een goed beeld per persoon over hoe het met de bloedsuikerspiegel is gesteld en ook fluctuaties worden duidelijk zichtbaar. De waarden zijn eenvoudig af te lezen van een duidelijk display en na gebruik kun je de meter en toebehoren eenvoudig opbergen in een meegeleverde opbergetui.

Pluspunten
 • Inclusief 10 teststrips
 • Inclusief prikpen
 • Inclusief 10 lancetten
 • Opbergetui meegeleverd
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Geen verlicht display
 • Niet te gebruiken in combinatie met een app

De Contour TS Glucosemeter is verkrijgbaar bij:

2. Medisana Meditouch2 Startpakket – Beste glucosemeter met opbergetui

Medisana Meditouch2 Startpakket - mmol L (versie voor Nederland) - Bloedsuikermeter
Bekijk glucosemeter

De Meditouch2 Startpakket van het merk Medisana is de beste glucosemeter met opbergetui die je op dit moment kunt kopen. De kleine glucosemeter heeft de nieuwste striptechnologie aan boord en binnen 5 seconden zie je het resultaat op een goed afleesbaar scherm. Het apparaat heeft een geheugen voor 480 meetwaarden en kan het gemiddelde over een periode van 7, 14, 30 en 90 dagen automatisch berekenen. Vergeet je een keer om te prikken? Geen probleem, want de Meditouch2 helpt je om op tijd te prikken door een geluidssignaal af te geven.

Je kunt het apparaat met USB koppelen aan een laptop of pc en je resultaten kun je eenvoudig delen met het VitaDock Online-portal. De set wordt geleverd met prikhulp, 10 lancetten, 10 teststrips en controlevloeistof voor het beste en snelste resultaat.

Pluspunten
 • Compact formaat
 • Binnen 5 seconde resultaat
 • Inclusief opbergetui, lancetten, teststrips en controlevloeistof
 • Te verbinden met laptop/pc
 • Geheugen voor 480 meetwaarden
Minpunten
 • Minder gebruiksvriendelijk

De Medisana Meditouch2 Startpakket is verkrijgbaar bij:

3. Beurer GL50 EVO – Beste glucosemeter met app

Beurer GL50 EVO mmol L glucosemeter voor NL markt
Bekijk glucosemeter

De beste glucosemeter met een app die op dit moment op de markt verkrijgbaar is, is de GL50 EVO van het merk Beurer. De compacte glucosemeter verzorgt een zeer nauwkeurige meting en de resultaten zijn op te slaan in een elektronisch dagboek via de app of in het programma voor op een laptop of pc. Binnen 5 seconden heb je een goed resultaat en als je vergeet om te meten, helpt het apparaat je herinneren door een signaal af te geven. Het apparaat heeft dan ook zowel een wekker- als timerfunctie.

De GL50 EVO wordt geleverd met een AST kap, wat bloedafname via de arm mogelijk maakt, 5 lancetten, 5 teststrips en een etui. Zodat je het apparaat na gebruik veilig en netjes kunt opbergen.

Pluspunten
 • Nauwkeurige metingen
 • Binnen 5 seconde resultaat
 • Bloedafname via de arm mogelijk
 • Opbergetui meegeleverd
 • Werkt in combinatie met een app en software
Minpunten
 • Geen Nederlandse beschrijving meegeleverd

De Beurer GL50 EVO is verkrijgbaar bij:

4. Accu-Chek Mobile Startpakket – Beste digitale glucosemeter

Accu-Chek Mobile Startpakket Glucosemeter
Bekijk glucosemeter

Het Mobile Startpakket van het merk Accu-Chek is de beste digitale glucosemeter die je op dit moment kunt bestellen. Deze glucosemeter meet zeer nauwkeurig en heeft een geïntegreerde testcassette met teststrips en een prikapparaat met 5 lancetten. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en binnen 5 seconden heb je resultaat. Het apparaat kan ook 500 meetwaarden opslaan en de gemiddelde waarden over een periode van 7, 14 of 30 dagen berekenen.

Pluspunten
 • Digitale glucosemeter
 • Werkt in combinatie met software
 • Berekening gemiddelde waarde
 • Geheugen voor 500 meetwaarden
 • Geïntegreerd prikapparaat met 5 lancetten
Minpunten
 • Teststrips moeten apart worden besteld

De Accu-Chek Mobile Startpakket is verkrijgbaar bij:

5. Abbott Freestyle Libre 2 – Beste glucosemeter arm

Freestyle Libre 2 Sensor
Bekijk glucosemeter

De beste glucosemeter arm die je op dit moment kunt bestellen, is de Freestyle Libre 2 van het merk Abbott. Ben je het zat om te prikken en wil je niet steeds nieuwe teststrips en lancetten bestellen? Dan biedt dit product uitkomst. Je hoeft namelijk niet meer te prikken om je bloedsuiker te kunnen meten, want de sensor breng je aan op het lichaam en die blijft ook tot 14 dagen zitten. Wil je weten hoe het met de bloedsuikerspiegel is gesteld? Dan scan je de sensor met de Freestyle Libre Reader 2. Die overigens wel separaat moet worden besteld.

Na het scannen heb je binnen een seconde resultaat en de gegevens worden automatisch opgeslagen in de Libre app. Die vereist is om de automatische glucosemeter optimaal te kunnen gebruiken. De glucosemeter zonder prikken  wordt ook geleverd met 2 alcoholdeppers.

Pluspunten
 • Niet meer prikken
 • Teststrips en lancetten niet meer nodig
 • Accurate meting
 • Handig in gebruik
 • Werkt in combinatie met een app
Minpunten
 • Freestyle Reader 2 vereist om de meter te kunnen gebruiken

De Abbott Freestyle Libre 2 is verkrijgbaar bij:

Heb je diabetes of een andere ziekte waarbij je jouw bloedsuikerspiegel in de gaten moet houden? Dan heb je een glucosemeter nodig en zoals je ziet zijn er verschillende soorten glucosemeters verkrijgbaar. Je wilt natuurlijk wel het beste product, omdat het ook een medisch hulpmiddel is. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een glucosemeter?

Waar moet je op letten bij het kopen van een glucosemeter?

Glucosemeters komen in verschillende vormen, maten en met uiteenlopende functionaliteit. Het is vooral belangrijk dat je eerst bepaald of je bloed wilt prikken of juist niet. De meeste glucosemeters werken met een bloedafname met behulp van een prikpen, maar er zijn oplossingen waarbij prikken niet meer nodig is. Als je die keuze hebt gemaakt, is het relatief simpel om een goede glucosemeter aan te schaffen. Waar je wel op kunt letten is of de meter bijvoorbeeld een uitgebreid geheugen heeft voor het opslaan van meetresultaten, of je de resultaten via een laptop/pc of via een app op de smartphone kunt opslaan en of het apparaat ook wordt geleverd met de benodigde teststrip glucosemeter en lancetten.

De belangrijkste redenen om een glucosemeter te kopen

 • Resultaat binnen 1 tot maximaal 5 seconde
 • Zicht op waarde van je bloedsuikerspiegel
 • Medisch hulpmiddel voor patiënten met Diabetes

Glucosemeters vergelijken

Voordat je een keuze hebt gemaakt en een glucosemeter bestelt, is het slim om de verschillende soorten te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook kwaliteit en functionaliteiten. Op die manier kun je de beste keuze maken en dus ook de beste glucosemeter kopen die op dit moment verkrijgbaar is.

Veelgestelde vragen over glucosemeters

 • Hoe betrouwbaar is een glucosemeter?

  Een goede glucosemeter is zeer nauwkeurig en kan gebruikt worden voor het meten van de bloedsuikerspiegel.

 • Wat is een glucosemeter?

  Met een glucosemeter kun je jouw bloedsuikerspiegel meten. Wat noodzakelijk is als je bijvoorbeeld diabetes hebt.

 • Wat kost een glucose meter?

  Glucosemeters kosten enkele tientjes tot wel € 100,-. Afhankelijk van het model, het merk en welke functionaliteiten de glucosemeter heeft.

 • Welke momenten glucose meten?

  Het beste om glucose te meten is voor iedere maaltijd en voor het slapen gaan.

 • Hoeveel mag een glucosemeter afwijken?

  Een glucosemeter mag een afwijking van maximaal 15% hebben.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie