De 5 beste elektrische snoeischaren van 2024

De tuin onderhouden en vooral het snoeien van planten en struiken, zijn tijdrovende en arbeidsintensieve klussen die moeten gebeuren, maar die je niet het liefste doet. Wat als we nu zeggen dat je het jezelf een stuk makkelijker kunt maken als je investeert in een goede elektrische snoeischaar? Als je op zoek gaat naar een elektrische snoeischaar, kom je tot de ontdekking dat je de keuze hebt uit verschillende soorten, maten en snoeischaren in uiteenlopende prijsklassen en je wilt natuurlijk wel de beste elektrische snoeischaar kopen die er is. Maar wat is de beste elektrische snoeischaar?

Wat is een elektrische snoeischaar?

Een elektrische snoeischaar is een snoeischaar, maar dan elektrisch. Zo simpel is het. De snoeischaar wordt aangedreven door een motor en daardoor wordt het snoeien van planten en struiken een eenvoudige klus waarbij de snoeischaar zelf al het zware werk doet. Elektrische snoeischaren kunnen zowel met een snoer op het stopcontact worden aangesloten als draadloos snoeien met behulp van een ingebouwde accu. Vaak kun je ook met de elektrische snoeischaar takken van verschillende diktes eenvoudig doorknippen. Omdat je een snoeischaar niet intensief gebruikt, is het ook slim om altijd je ogen open te houden naar een elektrische snoeischaar aanbieding. Veel bouwmarkten en tuincentra hebben deze producten regelmatig in de uitverkoop.

Elektrische snoeischaar kopen

Wil je een elektrische snoeischaar kopen en, nog belangrijker, een goede elektrische snoeischaar? Dan kan het zeker geen kwaad om een elektrische snoeischaar test en een elektrische snoeischaar review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review kunt lezen hoe andere gebruikers, die de schaar hebben aangeschaft, het product ervaren. Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste elektrische snoeischaren uitgezocht, zodat je ook direct kunt beginnen met vergelijken.

Merk
Model
1
Stihl accu mini kettingzaag SET - Snoeischaar - Snoeizaag - hand kettingzaag
Stihl
accu mini kettingzaag SET
2
Talen Tools - Elektrische Snoeischaar - Takkenschaar - Heggenschaar - Professioneel - 2 accu's & opbergkoffer
Talen Tools
Elektrische Snoeischaar
3
NovarGarden® Elektrische Snoeischaar NG1 - 2x Accu - Elektrisch - Takkenschaar - Op Batterij - 28mm
NovarGarden
Elektrische Snoeischaar NG1
4
Reichlër® Elektrische Snoeischaar - 40 mm Snijdiameter - 2x Accu
Reichlër
Elektrische Snoeischaar
5
GARDENA AssistCut Snoeischaar- Ø 25mm
GARDENA
AssistCut

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische snoeischaren van 2024

1. Stihl accu mini kettingzaag SET – Beste professionele elektrische snoeischaar

Stihl accu mini kettingzaag SET - Snoeischaar - Snoeizaag - hand kettingzaag
Bekijk elektrische snoeischaar

Ben je op zoek naar de beste professionele elektrische snoeischaar? Dan is de accu mini kettingzaag SET van het merk Stihl de beste die je op dit moment kunt kopen. Deze lichtgewicht kettingzaag weegt slechts 1,4 kilogram inclusief een wisselaccu, die ook compatibel is met andere elektrische gereedschappen van het merk Stihl. De kettingzaag heeft een zaagblad van 10 centimeter en een kettingsnelheid van 8 m/s. Waarmee je dus razendsnel kunt snoeien en takken kunt zagen.

Een groot pluspunt is dat de zaagketting eenvoudig te vervangen is zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt. Dat maakt de elektrische snoeischaar gebruiksvriendelijk. Een ander groot pluspunt is dat de kettingzaag ook een maximaal geluidsniveau van 85 dB heeft.

Pluspunten
 • Zaagblad van 10 centimeter
 • Zaagketting eenvoudig te vervangen
 • Maximaal geluidsniveau 85 dB
 • Kettingsnelheid 8 m/s
 • Wisselaccu
Minpunten
 • Prijzig

De Stihl accu mini kettingzaag SET is verkrijgbaar bij:

2. Talen Tools Elektrische Snoeischaar – Beste elektrische snoeischaar op accu

Talen Tools - Elektrische Snoeischaar - Takkenschaar - Heggenschaar - Professioneel - 2 accu's & opbergkoffer
Bekijk elektrische snoeischaar

De beste elektrische snoeischaar op accu die je op dit moment kunt bestellen, is de elektrische snoeischaar van het merk Talen Tools. Deze handige elektrische snoeischaar heeft een roestvrij stalen papegaaienbek waarmee je takken met een maximale dikte van 25mm moeiteloos kunt knippen. Door de ergonomische handgreep met een speciale coating ligt de schaar lekker in de hand en heb je extra grip.

De elektrische snoeischaar wordt geleverd met 2 accu’s die ieder 4 uur werktijd garanderen en binnen 1,15 uur weer volledig zijn opgeladen. Je kunt zowel de elektrische snoeischaar als de accu’s opbergen en meenemen in een handige koffer die wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Inclusief 2 accu’s
 • Opbergkoffer meegeleverd
 • Papegaaienbek van RVS
 • Ergonomische handgreep
 • Speciale coating voor extra grip
Minpunten
 • Minder gebruiksvriendelijk

De Talen Tools Elektrische Snoeischaar is verkrijgbaar bij:

3. NovarGarden Elektrische Snoeischaar NG1 – Beste papgaaienbek elektrische snoeischaar

NovarGarden® Elektrische Snoeischaar NG1 - 2x Accu - Elektrisch - Takkenschaar - Op Batterij - 28mm
Bekijk elektrische snoeischaar

De Elektrische Snoeischaar NG1 van het merk NovarGarden is de beste papegaaienbek elektrische snoeischaar die je op dit moment kunt bestellen. Met deze krachtige elektrische snoeischaar op accu knip je moeiteloos takken met een maximale dikte van 28mm door. Je hebt de keuze uit 2 snoeidiktes; 15 mm of 28 mm. De papegaaienbek is van roestvrij staal en het apparaat weegt inclusief de accu slechts 921 gram.

Door het ergonomische handvat met een grip met speciale coating, heb je optimaal grip en snoei je moeiteloos je tuin. De krachtige accu van 2000 mAh garandeert een werktijd van 4 uur en je kunt de accu’s eenvoudig wisselen, omdat er ook 2 exemplaren worden meegeleverd. Het apparaat en de accu’s kun je na gebruik opbergen in de meegeleverde koffer.

Pluspunten
 • Maximale snoeidikte 28 mm
 • Werktijd van 4 uur
 • 2 accu’s
 • Koffer meegeleverd
 • Papegaaienbek van RVS
Minpunten
 • Geen accu platform

De NovarGarden Elektrische Snoeischaar NG1 is verkrijgbaar bij:

4. Reichlër Elektrische Snoeischaar – Beste elektrische snoeischaar met snoei-beveiliging

Reichlër® Elektrische Snoeischaar - 40 mm Snijdiameter - 2x Accu
Bekijk elektrische snoeischaar

De Elektrische Snoeischaar van het merk Reichlër is de beste elektrische snoeischaar met snoei-beveiliging die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Deze snoeischaar is speciaal voor het snijden van dunne en dikke takken en heeft dan ook een maximale snijdiameter van 40 mm. Een groot voordeel is dat er een goede beveiliging op zit, zodat je jezelf niet kunt verwonden.

De papegaaienbek op de snoeischaar is gemaakt van RVS en door het ergonomische handvat ligt de schaar ook lekker in de hand. Het apparaat wordt geleverd met 2 krachtige accu’s die een werktijd van 6 tot 8 uur garanderen en de accu’s zijn binnen 2 uur weer volledig opgeladen. Zo kun je moeiteloos doorgaan met het onderhouden van je tuin zonder dat je te veel inspanningen hoeft te verrichten.

Pluspunten
 • Voor dunne en dikke takken (tot maximaal 40 mm)
 • 2 accu’s meegeleverd
 • Acculader meegeleverd
 • Werktijd 6 tot 8 uur
 • Binnen 2 uur weer volledig opgeladen
Minpunten
 • Prijzig

De Reichlër Elektrische Snoeischaar is verkrijgbaar bij:

5. GARDENA AssistCut – Beste elektrische snoeischaar op batterij

GARDENA AssistCut Snoeischaar- Ø 25mm
Bekijk elektrische snoeischaar

De Assistcut van het merk GARDENA is de beste elektrische snoeischaar op batterij die je op dit moment kunt bestellen. Het product lijkt op de traditionele snoeischaar, maar vergis je niet. Het is een krachtpatser die je helpt om takken met een maximale dikte van 25mm moeiteloos te snijden. De slimme sensor zorgt ervoor dat de schaar voldoende vermogen heeft om moeiteloos je tuin te onderhouden, terwijl het ergonomische handvat voor een fijne grip zorgt. Door de 2-traps openingswijdte kun je de schaar aanpassen op het formaat van de handen van de gebruiker.

Pluspunten
 • Geschikt voor takken met een maximale dikte van 25 mm
 • Eenvoudig in gebruik
 • 2-traps openingswijdte
 • Ergonomische handgreep
 • Slimme sensor om te ondersteunen als dat nodig is
Minpunten
 • Werkt op batterijen

De GARDENA AssistCut is verkrijgbaar bij:

Een elektrische snoeischaar zorgt ervoor dat je zonder al te veel inspanningen je tuin kunt onderhouden. Knotten van jonge bomen, een heg of planten snoeien, zijn klussen die met het gereedschap binnen een handomdraai zijn geklaard. Als je op zoek gaat naar een elektrische snoeischaar wil je natuurlijk wel het beste product kopen, maar waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische snoeischaar?

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische snoeischaar?

Wanneer je op zoek gaat naar een elektrische snoeischaar is het slim om na te denken over hoe dik de takken zijn die je wilt snijden. Kies altijd een snoeischaar die ook de capaciteit heeft om de takken die je wilt snijden te kunnen snijden en kies altijd voor een model met een ergonomische handgreep, zodat je ook optimaal grip hebt tijdens je werkzaamheden. Het is ook heel prettig als de elektrische snoeischaar met meerdere accu’s wordt geleverd, zodat je urenlang kunt tuinieren en de klus kunt klaren. Wat ook handig is, is dat je een product koopt waar een opbergkoffer meegeleverd wordt. Zodat je het gereedschap na gebruik weer netjes kunt opbergen of eenvoudig kunt meenemen als je iemand anders gaat helpen om de tuin te onderhouden.

De belangrijkste redenen om een elektrische snoeischaar te kopen

 • Geen fysieke inspanningen meer om te snoeien
 • Geen pijnlijke handen en gewrichten meer
 • Tuin onderhouden gaat sneller en makkelijker

Elektrische snoeischaren vergelijken

Het beste wat je kunt doen voordat je een elektrische snoeischaar koopt, is om meerdere modellen met elkaar te vergelijken. Op die manier kom je uiteindelijk tot de beste keuze en koop je een snoeischaar waar je heel lang plezier van hebt. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en functionaliteiten.

Veelgestelde vragen over elektrische snoeischaren

 • Hoe werkt een elektrische snoeischaar?

  Een elektrische snoeischaar wordt aangedreven door een batterij of een accu waardoor je meer kracht hebt om dikke takken door te knippen of te snijden.

 • Kun je een elektrische snoeischaar slijpen?

  Ja, een elektrische snoeischaar is te slijpen als dat nodig is.

 • Waar kun je een elektrische snoeischaar allemaal voor gebruiken?

  Een elektrische snoeischaar is handig voor het snoeien van planten en heggen, het knippen van takken en het knotten van jonge bomen. En andere werkzaamheden in de tuin waarvoor je een snoeischaar kunt gebruiken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie