De 5 beste sous-vide sticks van 2024

Wil je sous-vide koken, zodat je heerlijke verse en smaakvolle gerechten kunt bereiden? Dan heb je zeker profijt van een goede sous-vide stick. Een sous-vide stick is feitelijk niets meer of minder dan een sous-vide apparaat, dat het mogelijk maakt om dus vacuüm verpakte ingrediënten gelijkmatig te verwarmen in een warmwaterbad. Als je op zoek gaat naar een exemplaar, wil je natuurlijk wel het beste product kopen dat er is. Maar wat is de beste sous-vide stick?

Hoe werkt een sous-vide stick?

Een sous-vide stick werkt relatief simpel. Je plaatst het sous-vide apparaat aan de buitenkant van een container met water en de verwarmingselementen zorgen ervoor dat het water gelijkmatig wordt opgewarmd. Zodat het vacuüm verpakte ingrediënt op de correcte manier wordt gekookt. Een sous-vide stick heeft ook altijd een ingebouwde circulator die het water rondgepompt, zodat de gelijkmatige verdeling van de warmte kan plaatsvinden. Via de bedieningsknoppen of met behulp van de app kun je de sous-vide stick instellen en bedienen. Wat het heel eenvoudig maakt om goed sous-vide te koken.

Sous-vide stick kopen

Wil je een sous-vide stick kopen en de beste keuze maken? Dan is het slim om eerst een sous-vide stick review en sous-vide stick test te lezen. Op die manier kom je weer te weten over het product waar je interesse in hebt en kun je uiteindelijk de beste keuze maken. Je kunt ook direct de beste sous-vide sticks vergelijken die wij hebben geselecteerd.

Merk
Model
1
Anova Precision Cooker Nano - Sous vide stick
Anova
Precision Cooker Nano
2
Wartmann 1508 Sous Vide Stick Set - Inclusief Vacuümmachine, Vacuumzakken & Rollen, Waterbak en Sous Vide kookboek (E-Book)
Wartmann
1508 Sous Vide Stick Set
3
Zwilling Enfinigy Black - Sous-vide-stick - 1200Watt - LED-touchscreen
Zwilling
Enfinigy Black
4
KitchenBrothers Sous Vide Stick - Complete Set - met Kookboek - tot 95°C - 1200W - Zwart/RVS
KitchenBrothers
Sous Vide Stick
5
Proficook SV 1112 - Sous-vide koker
Proficook
SV 1112

Dit zijn ze, de 5 beste sous-vide sticks van 2024

1. Anova Precision Cooker Nano – Beste sous-vide stick met app

Anova Precision Cooker Nano - Sous vide stick
Bekijk sous-vide stick

Ben je op zoek naar de beste sous-vide stick met app? Dan is de Precision Cooker Nano van het merk Anova de beste keuze die je op dit moment kunt maken. De sous-vide stick is compact van formaat, heeft een vermogen van 750 Watt en is geschikt voor warmwaterbaden met een maximale inhoud van 6 liter.

De sous-vide stick is BPA vrij en heeft een handige timerfunctie die je via het display op de stick of via de app kunt instellen. De stick werkt ook in combinatie met de culinaire Anova app en het leuke aan deze app is dat je ook toegang hebt tot meer dan 1000 gerechten die je sous vide kunt bereiden.

Om met deze sous-vide stick aan de slag te kunnen gaan heb je ook een vacumeerapparaat, vacumeerzakken en een bak voor het water nodig. Deze kun je uiteraard los kopen, maar deze is ook als complete set verkrijgbaar waardoor je wat voordeel hebt ten opzichte van alles los kopen.

Pluspunten
 • Werkt in combinatie met de culinaire Anova app
 • Vermogen van 750 Watt
 • Compact design
 • Geschikt voor warmwaterbaden tot max 6 liter
 • Duidelijk display
Minpunten
 • Niet vaatwasser bestendig

De Anova Precision Cooker Nano is verkrijgbaar bij:

2. Wartmann 1508 Sous Vide Stick Set – Beste sous-vide stick set

Wartmann 1508 Sous Vide Stick Set - Inclusief Vacuümmachine, Vacuumzakken & Rollen, Waterbak en Sous Vide kookboek (E-Book)
Bekijk sous-vide stick

De 1508 Sous-Vide Stick set van het merk Wartmann is de beste sous-vide stick set die je op dit moment kunt bestellen. Deze set is zeer compleet en na levering kun je direct starten met sous-vide koken. Deze set wordt geleverd inclusief een vacuümmachine, vacuümzakken en een transparante waterbak met een inhoud van 12 liter. De stick is BPA-vrij en heeft een vermogen van 1200 Watt. Het temperatuurbereik van de stick van RVS is 35 tot 95 °C.

De stick heeft ook een handige warmhoudfunctie als je eten wilt verwarmen en met het meegeleverde en uitgebreide e-book kom je meer te weten over sous vide koken en welke gerechten je kunt klaarmaken.

Pluspunten
 • Complete set
 • Vermogen van 1200 Watt
 • E-book met recepten meegeleverd
 • Gemaakt van RVS
 • BPA-vrij
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Wartmann 1508 Sous Vide Stick Set is verkrijgbaar bij:

3. Zwilling Enfinigy Black – Beste sous-vide stick met touchscreen

Zwilling Enfinigy Black - Sous-vide-stick - 1200Watt - LED-touchscreen
Bekijk sous-vide stick

De beste sous-vide stick met touchscreen die op dit moment in de markt verkrijgbaar is, is de Enfinigy Black van het merk Zwiling. De stick heeft een vermogen van 1200 Watt en is gemaakt van duurzaam RVS. Je kunt ‘m eenvoudig bedienen via het led touchscreen en je kunt zowel de temperatuur regelen als de timerfunctie gebruiken. De stick heeft ook een automatisch kookprogramma.

Omdat de sous-vide stick uit meerdere onderdelen bestaat, is die ook goed te reinigen en vaker te gebruiken. Ondanks dat is die niet vaatwasserbestendig.

Pluspunten
 • BPA-vrij
 • Gemaakt van RVS
 • Vermogen van 1200 Watt
 • Goed te reinigen
 • Led touchscreen
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Zwilling Enfinigy Black is verkrijgbaar bij:

4. KitchenBrothers Sous Vide Stick – Beste goedkope sous-vide stick

KitchenBrothers Sous Vide Stick - Complete Set - met Kookboek - tot 95°C - 1200W - Zwart/RVS
Bekijk sous-vide stick

De beste goedkope sous-vide stick die je op dit moment kunt bestellen is de Sous-Vide Stick van het merk KitchenBrothers. Het is een complete set die alles heeft wat nodig is om sous-vide te koken. Inclusief een kookboek met heerlijke recepten. De sous-vide stick heeft een vermogen van 1200 Watt en kan verwarmen tot maximaal 95 °C. Hij is gemaakt van RVS en geschikt voor de meegeleverde warmwaterbaden van minimaal 5 tot maximaal 12 liter. Daarnaast heeft het product handige functies, zoals een timerfunctie en een oververhittingsbeveiliging.

Het mooie aan deze set is dat er ook 10 vacuümzakken en een handmatige vacuümpomp worden meegeleverd. Je kunt dus direct aan de slag zodra het pakket bij je thuis is afgeleverd.

Pluspunten
 • Oververhittingsbeveiliging
 • Timerfunctie
 • Complete set
 • Vermogen 1200 Watt
 • Verwarmen tot 95 °C
Minpunten
 • Niet BPA-vrij
 • Niet vaatwasserbestendig

De KitchenBrothers Sous Vide Stick is verkrijgbaar bij:

5. Proficook SV 1112 – Beste sous-vide apparaat

Proficook SV 1112 - Sous-vide koker
Bekijk sous-vide stick

Geen gedoe meer met warmwaterbaden en sticks instellen, want de SV 1112 van het merk Proficook is het beste sous-vide apparaat dat je op dit moment kunt aanschaffen. Het apparaat is eenvoudig in gebruik, beschikt over handige functies om sous-vide te kunnen koken en heeft een vermogen van 520 Watt. Het apparaat heeft een inhoud van 8,5 liter en is ook geschikt voor het maken van yoghurt en voor het warmhouden van gerechten.

Pluspunten
 • Complete oplossing
 • Eenvoudig in gebruik
 • Timerfunctie
 • Warmhoudfunctie
 • Inhoud van 8,5 liter
Minpunten
 • Vermogen 520 Watt

De Proficook SV 1112 is verkrijgbaar bij:

Wil je sous-vide koken, zodat je heerlijke en malse gerechten kunt klaarmaken en de vitamines en mineralen in de ingrediënten kunt bewaren? Dan heb je een goede sous vide-stick nodig, of je kiest voor een sous-vide apparaat. Wat je kiest is afhankelijk van waar je zelf de voorkeur aan geeft, maar je wilt hoe dan ook het beste product.

Waar moet je op letten bij het kopen van een sous-vide stick?

Gebruiksvriendelijkheid staat bij de aanschaf van een sous-vide stick bovenaan het lijstje, want een stick die minder gebruiksvriendelijk is, zal ook minder vaak worden gebruikt. Wat zonde is, want sous-vide koken is lekker en goed voor je gezondheid. Omdat vitaminen en mineralen tijdens het kookproces blijven bewaard. Waar je ook op kunt letten is dat je een complete set koopt. Inclusief alle benodigdheden (vacumeerapparaat, vacumeerzakken en een kunststof bak voor het water (kan ook in de pan of in een IKEA bak) en accessoires, zodat je ook direct van start kunt als de sous-vide stick bij je thuis wordt afgeleverd.

De 3 belangrijkste redenen om een sous-vide stick of apparaat te kopen

 • Gerechten zijn lekkerder en vlees is malser als je het sous-vide kookt
 • Vitamines en mineralen blijven in de ingrediënten bewaard
 • Eenvoudig in gebruik als je een complete set koopt

Sous-vide sticks vergelijken

Voordat je een sous-vide stick koopt, is het slim om eerst een aantal modellen te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je een goede koop doet en dat het de beste sous-vide stick is die op dit moment te koop is. Vergelijk ze niet alleen op prijs, want goedkoop is vaak duurkoop. Vergelijk ze daarom ook op functionaliteiten en uiteraard de kwaliteit.

Veelgestelde vragen over sous-vide sticks

 • Hoe werkt een sous vide stick?

  Een sous-vide stick wordt aan een warmwaterbad bevestigd en het verwarmingselement en de ingebouwde circulator zorgen ervoor dat het water wordt verwarmd en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, zodat je op een rustige en goede manier het eten verpakt in vacuümzakken kunt koken.

 • Wat is het voordeel van sous-vide koken?

  Het voordeel van sous-vide koken is dat de gerechten lekkerder zijn en dat belangrijke vitamines en mineralen, die bij normaal koken verloren gaan, bewaard blijven.

 • Hoeveel stroom verbruikt een sous-vide stick?

  Hoeveel stroom een sous-vide stick precies verbruikt is niet te zeggen, omdat er verschillende factoren meespelen. Factoren, zoals het type en het merk van de sous-vide stick en hoe lang en op hoeveel graden je het eten klaarmaakt.

 • Wat is het verschil tussen een sous-vide stick en een sous-vide apparaat?

  Een sous-vide apparaat is een warmwaterbad en sous-vide stick is verpakt in een compact apparaat. Een sous-vide stick wordt bevestigd aan een warmwaterbad dat je al hebt of aan het warmwaterbad dat bij de sous-vide stick wordt meegeleverd.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie