De 5 beste persoonlijke alarmen van 2024

Het beste persoonlijk alarm vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal persoonlijke alarmen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste persoonlijke alarmen van 2024 zijn.

Heb je iemand in de familie of vriendenkring die een slechte gezondheid heeft en ook helemaal alleen woont? Dan is een persoonlijk alarm een zeer goede oplossing, waarmee mensen in nood met een druk op de knop je kunnen alarmeren dat er iets aan de hand is.

In ons artikel vertellen we meer over persoonlijke alarmen en waar je op moet letten als je een exemplaar wilt kopen. Zodat je direct de verschillende varianten kunt vergelijken en een goede beslissing kunt nemen. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een persoonlijk alarm review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers het product dat ze hebben gekocht ervaren en wat de voor- en nadelen van het persoonlijk alarm zijn.

Merk
Model
1
Vosoi - Persoonlijk alarm met SOS paniekknop
Vosoi
Persoonlijk alarm met SOS paniekknop
2
MijnSOS - Alarm horloge 4G - Zwart/rood
MijnSOS
Alarm horloge 4G
3
Alarmknop Senioren - Alarm Senioren- Persoonlijk alarm - Alarmknop
Noodhulpknop
Alarmknop Senioren
4
MijnSOS - Luxe SOS-knop 4G - zwart
MijnSOS
Luxe SOS-knop 4G
5
Pulver – Zelfverdediging sleutelhanger – alarm – 130Db
Pulver
Zelfverdediging sleutelhanger

Dit zijn ze, de 5 beste persoonlijke alarmen van 2024

1. Vosoi Persoonlijk alarm met SOS paniekknop – Beste persoonlijk alarm voor ouderen

Vosoi - Persoonlijk alarm met SOS paniekknop
Bekijk persoonlijk alarm

Het Vosoi Persoonlijk alarm met SOS paniekknop is het beste persoonlijk alarm voor ouderen die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Het is een draagbaar apparaatje dat is ontworpen om persoonlijke veiligheid en gemoedstoestand te bieden. Het fungeert als een alarm- en noodoproepsysteem dat gebruikers in staat stelt om in geval van nood snel hulp te vragen of anderen te waarschuwen.

Het persoonlijk alarm van Vosoi is compact, waardoor het eenvoudig aan een sleutelhanger, tas of kledingstuk kan worden bevestigd. Het apparaat is voorzien van een SOS-paniekknop die gebruikers kunnen indrukken in geval van een noodsituatie, bedreiging of wanneer ze zich onveilig voelen.

Wanneer de SOS-paniek knop wordt ingedrukt, activeert het persoonlijk alarm een luide sirene, die als afschrikmiddel kan dienen en aandacht kan trekken van mensen in de omgeving. Bovendien kan het apparaatje verbinding maken met een vooraf ingesteld noodcontact of alarmsysteem, zoals een beveiligingsbedrijf, familieleden of vrienden, om hen te informeren over de noodsituatie en om hulp te vragen.

Pluspunten
 • Compact
 • Te koppelen met alarmsysteem of telefoonnummers
 • Luide sirene
 • Grote paniekknop
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Ouderen kunnen wel eens per ongeluk de knop indrukken, terwijl dat niet de bedoeling is

De Vosoi Persoonlijk alarm met SOS paniekknop is verkrijgbaar bij:

2. MijnSOS Alarm horloge 4G – Beste persoonlijk alarm horloge

MijnSOS - Alarm horloge 4G - Zwart/rood
Bekijk persoonlijk alarm

Het beste persoonlijk alarm horloge dat je kunt kopen is het Alarm horloge 4G van het merk MijnSOS. Het is een draagbaar apparaat dat is ontworpen om veiligheid en gemoedstoestand te bieden, vooral aan mensen die extra zorg of ondersteuning nodig hebben, zoals ouderen of mensen met bepaalde gezondheidsproblemen.

Het alarm horloge is uitgerust met 4G-connectiviteit, waardoor het in staat is om verbinding te maken met een mobiel netwerk en SOS-meldingen te verzenden naar vooraf ingestelde contactpersonen of hulpverleners in geval van een noodsituatie. Het horloge heeft een speciale SOS-knop die gebruikers kunnen indrukken in geval van een noodsituatie. Wanneer de knop wordt ingedrukt, stuurt het horloge automatisch een alarmmelding naar vooraf ingestelde contactpersonen, waardoor hulp snel kan worden ingeschakeld.

Het horloge kan GPS-locatiegegevens verstrekken, waardoor de exacte positie van de gebruiker kan worden bepaald. Dit kan nuttig zijn voor hulpverleners om de persoon in nood te lokaliseren en te helpen. Het alarm horloge ondersteunt tweeweg communicatie, wat betekent dat gebruikers spraakoproepen kunnen ontvangen en beantwoorden via het horloge. Dit stelt hen in staat om te communiceren met hun contactpersonen of hulpverleners zonder dat ze een aparte telefoon nodig hebben.

Het MijnSOS Alarm horloge 4G is uitgerust met valdetectie. Dit betekent dat het horloge automatisch een melding kan genereren als het een plotselinge val detecteert. Dit kan vooral nuttig zijn voor oudere gebruikers die een verhoogd risico hebben om te vallen.

Pluspunten
 • Paniekknop
 • Werkt op 4G
 • Te koppelen aan alarmdiensten en telefoonnummers
 • GPS
 • Valdetectie
Minpunten
 • Kans op vals alarm is aanzienlijk

De MijnSOS Alarm horloge 4G is verkrijgbaar bij:

3. Noodhulpknop Alarmknop Senioren – Beste persoonlijk alarm met paniekknop

Alarmknop Senioren - Alarm Senioren- Persoonlijk alarm - Alarmknop
Bekijk persoonlijk alarm

De Alarmknop Senioren van het merk Noodhulpknop is het beste persoonlijke alarm met paniekknop die je op dit moment kunt bestellen. Het pakket bestaat uit een centrale ontvanger met alarmfunctie en intercom en wordt geleverd met 3 paniekknoppen die overal in en rondom het huis geplaatst kunnen worden. Dat maakt het mogelijk om de paniekknoppen op strategische plaatsen op te hangen door middel van de zelfklevende achterzijde.

Het bereik tussen de paniekknoppen en het basisstation is circa 150 meter en je hebt de keuze uit 55 verschillende alarmen, zodat je het alarm kunt kiezen waar de voorkeur naar uitgaat. Het volume is tevens aan te passen van zacht naar hard.

De Alarmknop Senioren is speciaal ontworpen voor senioren waarbij de gezondheid niet meer in orde is en waarbij de kans op calamiteiten, zoals het plotseling verliezen van het evenwicht, groot is. Het alarmsysteem is ook te koppelen aan de telefoonnummers van alarmdiensten, bekenden, buren, vrienden en familieleden.

Pluspunten
 • Complete set met 3 paniekknoppen
 • Zelfklevende achterwand
 • Te koppelen met alarmsystemen, -diensten en telefoonnummers
 • 150 meter bereik
 • 55 verschillende alarmsignalen
Minpunten
 • Voor grotere huizen waarbij de afstand groter kan zijn dan 150 meter, is het persoonlijke alarm niet geschikt

De Noodhulpknop Alarmknop Senioren is verkrijgbaar bij:

4. MijnSOS Luxe SOS-knop 4G – Beste persoonlijk alarm met 4G

MijnSOS - Luxe SOS-knop 4G - zwart
Bekijk persoonlijk alarm

Het beste persoonlijk alarm met 4G is de Luxe SOS-knop 4G van het merk MijnSOS. De MijnSOS Luxe SOS-knop 4G is een draagbaar apparaat dat is ontworpen om directe toegang tot hulp en ondersteuning te bieden in geval van een noodsituatie. Het is een geavanceerde versie van een noodhulpknop, uitgerust met 4G-connectiviteit voor snelle communicatie en nauwkeurige locatiebepaling.

De MijnSOS Luxe SOS-knop heeft als belangrijkste kenmerk een grote, duidelijke knop die gemakkelijk te bereiken en in te drukken is in het geval van een noodsituatie. Zodra de knop wordt geactiveerd, maakt het apparaat verbinding met het 4G-netwerk en stuurt het een noodmelding naar vooraf ingestelde contactpersonen of een alarmcentrale.

De SOS-melding kan verschillende vormen aannemen, zoals een telefoongesprek, sms-bericht of pushmelding, afhankelijk van de instellingen en voorkeuren. Deze melding informeert de ontvangers over de noodsituatie en stelt hen in staat om passende actie te ondernemen, zoals het bellen van hulpdiensten of het bezoeken van de persoon in nood.

Het apparaat is uitgerust met GPS, valdetectie en bewegingssensoren, die automatisch meldingen kunnen genereren als er een geval van nood is. Bijvoorbeeld wanneer een val wordt gedetecteerd of als er langdurige inactiviteit wordt waargenomen.

Pluspunten
 • GPS
 • Valdetectie
 • Luxe uitstraling
 • Duidelijke knop
 • Bewegingssensoren
Minpunten
 • Batterij is snel leeg

De MijnSOS Luxe SOS-knop 4G is verkrijgbaar bij:

5. Pulver Zelfverdediging sleutelhanger – Beste persoonlijk alarm voor vrouwen

Pulver – Zelfverdediging sleutelhanger – alarm – 130Db
Bekijk persoonlijk alarm

Het beste persoonlijk alarm voor vrouwen is de Zelfverdediging sleutelhanger van het merk Pulver. Het persoonlijk alarm sleutelhanger is onmisbaar voor vrouwen die vaak alleen en in het donker over straat gaan en kunnen het alarm gebruiken als afschrik mechanisme. Het is een compacte en handige tool die is ontworpen om zelfverdediging gemakkelijker te maken. Het is ontworpen om aan een sleutelhanger te worden bevestigd, zodat het altijd binnen handbereik is en discreet kan worden meegenomen.

De persoonlijk alarm sleutelhanger is gemaakt van stevig materiaal en heeft een ergonomisch ontwerp dat comfortabel in de hand ligt. Het heeft vaak een gestructureerd oppervlak voor een stevige grip tijdens gebruik. Wat de Pulver Zelfverdediging Sleutelhanger onderscheidt, is de aanwezigheid van scherpe punten of uitsteeksels die kunnen worden gebruikt om aanvallers af te weren en jezelf te verdedigen. Deze punten zijn ontworpen om drukpunten of kwetsbare plekken van het lichaam aan te vallen, zoals de ogen, de neus, de keel of de handen van een aanvaller.

De sleutelhanger kan ook functioneren als een slagwapen, waarbij de gebruiker het stevig vasthoudt en het gebruikt om een gerichte slag uit te delen aan een aanvaller. Het belangrijkste doel is om een potentieel slachtoffer een middel te geven om zichzelf te verdedigen en een aanvaller af te schrikken. Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een zelfverdediging tool altijd gepaard moet gaan met de juiste training en een goed begrip van de wetten en regels met betrekking tot zelfverdediging in jouw regio.

Pluspunten
 • Ligt goed in de hand
 • Kan gebruikt worden als afschrik mechanisme
 • Kan gebruikt worden om jezelf te verdedigen
 • Robuust design, maar wel compact
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Prijzig

De Pulver Zelfverdediging sleutelhanger is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een persoonlijk alarm?

Een persoonlijk alarm kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld familieleden hebt waarvan de gezondheid niet in topconditie is en die alleen wonen. Denk aan een tante of oma die op zichzelf woont en in geval van nood snel hulp moet kunnen inschakelen. Een persoonlijk alarm kan zelfs een levensreddend middel zijn en daarom wil je ook het beste product kopen dat op dit moment verkrijgbaar is.

Accuduur van het persoonlijk alarm

Kies in ieder geval voor een model met een lange accuduur. Veel paniek- en SOS-knoppen worden met een basisstation geleverd en het is wijs om die op een strategische plek neer te zetten. Bijvoorbeeld bij het bed op het nachtkastje, zodat de knop tijdens de nachtrust kan opladen om ‘m vervolgens de volgende dag weer continu bij je te kunnen dragen.

Persoonlijk alarm met 4G connectiviteit

Luxere modellen hebben vaak de mogelijkheid om een verbinding te maken met het 4G netwerk en dat is handig, zodat bij het indrukken van de knop een verbinding kan worden gemaakt met bijvoorbeeld de alarmdiensten of een telefoonnummer naar keuze. Zo kan iemand in nood razendsnel hulp inschakelen.

De SOS-/paniekknop van het persoonlijk alarm

Zorg ervoor dat de SOS-/paniekknop duidelijk zichtbaar is en eenvoudig in te drukken is. Kijk wel goed naar hoe de knop is verwerkt en dat de kans op vals alarm nihil is. Uitstekende en gevoelige knoppen gaan vaker af dan de bedoeling is en dat kan juist voor veel onrust zorgen. Ook bij degene die gebruikmaakt van het persoonlijke alarm.

Persoonlijke alarmen vergelijken

De laatste tip die we voor je hebben is om de persoonlijke alarmen die je overweegt aan te schaffen te vergelijken. Vergelijk de alarmen niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en op welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het beste persoonlijke alarm kunt kopen.

Ben je van plan om een persoonlijke alarm te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over persoonlijke alarmen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over persoonlijke alarmen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een persoonlijke alarm en vind je dat jouw persoonlijke alarm getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw persoonlijke alarm makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over persoonlijke alarmen

 • Welke personenalarmering zijn er?

  Persoonlijke alarmen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, zoals modellen die alleen een luid signaal afgeven als er een noodsituatie is en bepaalde modellen bieden de mogelijkheid om direct uit te bellen naar de alarmdiensten of een telefoonnummer naar keuze.

 • Hoe werkt een persoonlijk alarm?

  Doorgaans staat een SOS-knop en een persoonlijk alarm in verbinding met een alarmsysteem of een telefoonnummer. Op het moment dat de SOS-/paniekknop wordt ingedrukt wordt er niet alleen een luid alarmsignaal gegeven om mensen in de nabije omgeving te attenderen op een noodsituatie, maar waarmee ook een extern telefoonnummer wordt ingeschakeld.

 • Waar kan ik een persoonlijk alarm kopen?

  Een persoonlijke alarm koop je bij speciaalzaken en online warenhuizen, zoals bol.com.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie