De 5 beste BBQ borstels van 2024

Ben je op zoek naar de beste BBQ borstel? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal BBQ borstels voor jullie uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste BBQ borstels van 2024 zijn.

Niemand wil een vieze barbecue en je moet na het barbecueën de grill ook goed schoonmaken voor alvast de volgende keer dat je een lekker stukje vlees, vis of groente wilt klaarmaken. Om je barbecue goed schoon te maken heb je een goede BBQ borstel nodig.

In ons artikel vertellen we meer over de BBQ schoonmaakborstel en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een BBQ borstel review te lezen. In de review kun je namelijk te weten komen hoe andere gebruikers die de barbecue borstel hebben aangeschaft ervaren en wat de plus- en minpunten zijn.

Merk
Model
1
Weber Barbecue Borstel - 30 cm - Hout
Weber
Barbecue Borstel
2
Gohh BBQ Borstel met Schraper - Schoonmaakborstel - Barbecue Krabber met Handige Bewaarzak 2 in 1
Gohh
BBQ Borstel
3
The Bastard BBQ Brush
The Bastard
BBQ Borstel
4
HomeTech HT024 Elektrische BBQ Borstel Staal - Draadloze Schoonmaakborstel
HomeTech
HT024
5
Weber® Driezijdige borstel
Weber
Driezijdige Borstel

Dit zijn ze, de 5 beste BBQ borstels van 2024

1. Weber Barbecue Borstel – Beste houten BBQ borstel

Weber Barbecue Borstel - 30 cm - Hout
Bekijk BBQ borstel

De beste houten BBQ borstel die je op dit moment kunt bestellen is de Barbecue Borstel van het merk Weber. Het is een handig hulpmiddel voor het reinigen van je barbecue. Het is ontworpen om vuil, vet en etensresten van het grillrooster en andere oppervlakken van de barbecue te verwijderen, waardoor je grill gereed is voor de volgende keer.

De barbecue borstel van Weber is voorzien van een stevige handgreep en krachtige borstelharen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en het schoonmaken gebeurt grondig. Zelfs aangekoekt vet en etensresten zijn met deze houten barbecue borstel eenvoudig te verwijderen. Na gebruik is het verstandig om de borstel direct goed schoon te maken, zodat die ook meerdere keren gebruikt kan worden.

Pluspunten
 • Stevige handgreep
 • Gemaakt van hout
 • Krachtige borstelharen
 • Geschikt voor hardnekkig vuil, etensresten en vet
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Geen borstelharen aan de zijkanten

De Weber Barbecue Borstel is verkrijgbaar bij:

2. Gohh BBQ Borstel – Beste BBQ borstel met schraper

Gohh BBQ Borstel met Schraper - Schoonmaakborstel - Barbecue Krabber met Handige Bewaarzak 2 in 1
Bekijk BBQ borstel

De beste BBQ borstel met schraper die je kunt kopen is de BBQ borstel van het merk Gohh. Door de schraper heb je een extra tool waarmee je hardnekkig vuil, aangekoekte etensresten en vet eenvoudig van je grill kunt verwijderen. De BBQ borstel is ook gemaakt van duurzaam roestvrij staal en is vaatwasserbestendig. Door de borstel goed te onderhouden kun je ‘m ook vaker gebruiken en je barbecue als nieuw houden.

Na het gebruik is de BBQ borstel met bewaarzak eenvoudig op te bergen in de meegeleverde bewaarzak. Zo blijft het product netjes en kun je er gebruik van maken als je barbecue na het grillen een goede schoonmaakbeurt nodig heeft. De BBQ borstel heeft ook een stevige handgreep die lekker in de hand ligt.

Pluspunten
 • Stevige handgreep
 • Ligt lekker in de hand
 • Bewaarzak meegeleverd
 • Gemaakt van RVS
 • Inclusief schraper voor hardnekkig vuil
Minpunten
 • Prijzig

De Gohh BBQ Borstel is verkrijgbaar bij:

3. The Bastard BBQ Borstel – Beste BBQ borstel van staal

The Bastard BBQ Brush
Bekijk BBQ borstel

De beste BBQ borstel van staal is de BBQ Borstel van het merk The Bastard. Die natuurlijk bekendstaat om de hoogkwalitatieve barbecues en buitenkeukens die het merk maakt. Het is een specifieke borstel die is ontworpen voor het reinigen van je barbecue.

De BBQ borstel van The Bastard is gemaakt van duurzame materialen en biedt uitstekende reiniging van je grill. Het heeft een stevige handgreep en borstelharen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en geschikt zijn voor intensief gebruik.

De borstelharen van The Bastard BBQ Borstel zijn gemaakt van staal en zijn stevig en dicht op elkaar geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de borstel effectief is in het verwijderen van aangekoekte resten, vet en vuil van het grillrooster en andere oppervlakken van de barbecue.

Pluspunten
 • Gemaakt van staal
 • Stevige handgreep
 • Krachtige borstelharen
 • Geschikt voor aangekoekt vet en etensresten
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Prijzig

De The Bastard BBQ Borstel is verkrijgbaar bij:

4. HomeTech HT024 – Beste elektrische BBQ borstel

HomeTech HT024 Elektrische BBQ Borstel Staal - Draadloze Schoonmaakborstel
Bekijk BBQ borstel

Wil je tot 3 keer sneller de grill van je barbecue reinigen? Dan moet je de beste elektrische BBQ borstel kopen die er is. En dat is de HT024 van het merk Hometech. Een draadloze elektrische BBQ borstel die gemaakt is van duurzaam RVS en aangedreven wordt door een elektromotor. Op die manier hoef je niet zelf meer te schrobben en wordt het schoonmaken van je barbecue echt een fluitje van een cent.

De elektrische BBQ borstel wordt geleverd met een extra reinigingskop en het apparaat heeft een accuduur van ongeveer een uur. Opladen gaat via USB en binnen 20 minuten. Door de stevige handgreep ligt die ook lekker in de hand en zelfs aangekoekte etensresten, vet en ander hardnekkig vuil is eenvoudig te verwijderen als je voor de Hometech HT024 kiest.

Pluspunten
 • Elektrisch
 • Accuduur 60 minuten
 • Geschikt voor hardnekkig vuil
 • Extra schoonmaak kop meegeleverd
 • Stevige handgreep
Minpunten
 • Prijzig

De HomeTech HT024 is verkrijgbaar bij:

5. Weber Driezijdige Borstel – Beste driezijdige BBQ borstel

Weber® Driezijdige borstel
Bekijk BBQ borstel

De Weber Driezijdige Borstel is de beste driezijdige BBQ borstel die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Het is een handig gereedschap voor het schoonmaken van je barbecue. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze borstel drie zijden, waardoor je gemakkelijk verschillende delen van de barbecue kunt reinigen.

Het grote voordeel is dat door het handige ontwerp de BBQ borstel moeilijk plekken kan bereiken en dat je dus je barbecue ook echt grondig schoon kunt maken. Waarmee je niet alleen voor optimale hygiëne zorgt, maar waarmee je ook de levensduur van je grill verlengt. De borstel is gemaakt van stevig RVS en is ook voorzien van een stevige handgreep.

Pluspunten
 • Kan moeilijke plekken bereiken
 • Grondig reinigen van je grill
 • Gemaakt van RVS
 • Stevige handgreep
 • Ophanglus
Minpunten
 • Kan niet in de vaatwasser

De Weber Driezijdige Borstel is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ borstel?

Ben jij van het barbecueën, maar vind je het vervelend om na het bereiden van je gerechten de barbecue goed schoon te maken? Dan heb je zeker baat bij een goede BBQ borstel. Met een goede BBQ borstel kun je de barbecue en vooral je grill grondig reinigen en dat is zowel hygiënisch als praktisch voor je eerstvolgende barbecuefeestje. Daarnaast kun je door het goed reinigen van je grill ook de levensduur van je barbecue verlengen. Mits je natuurlijk wel de beste BBQ borstel koopt die er is.

Materiaal van de BBQ borstel

Let vooral even op het materiaal waarvan de BBQ borstel is gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor duurzame materialen, zoals RVS en zorg ervoor dat de haren stevig genoeg zijn, zodat je ook hardnekkig vuil en aangekoekte etensresten eenvoudig kunt verwijderen. Het is ook een voordeel als de barbecue borstel van materialen is gemaakt dat in de vaatwasser kan. Op die manier kun je ook na gebruik je borstel zelf goed onderhouden en de levensduur verlengen.

Handgreep van de BBQ borstel

Koop ook een barbecue borstel met een stevige handgreep die ook lekker in de hand ligt. Zo ontlast je je handen en wordt de schoonmaakklus een fluitje van een cent. Zorg er ook voor dat het handvat van zacht materiaal is gemaakt, zodat het niet schuurt of voor lelijke brandblaren en schaafwonden zorgt.

Elektrisch BBQ borstel

Wil je zelf minder hard schrobben, maar je grill wel goed schoonmaken? Kies dan voor een elektrische variant. Let er dan wel op dat het gereedschap een langere accuduur heeft en eenvoudig in gebruik is. Zorg er ook voor dat je na gebruik het product bijvoorbeeld netjes kunt opbergen in een meegeleverde hoes, zodat het product ook lang goed blijft.

BBQ borstels vergelijken

De laatste tip die we willen geven is om de BBQ borstels die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk de borstels niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en of ze voldoen aan je behoeften. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste BBQ borstel koopt en het schoonmaken van je grill een stuk makkelijker wordt.

Ben je van plan om een BBQ borstel te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over BBQ borstels? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over BBQ borstels zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een BBQ borstel en vind je dat jouw BBQ borstel getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw BBQ borstel makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over BBQ borstels

 • Hoe kun je het beste een BBQ schoonmaken?

  Je kunt de barbecue het beste schoonmaken met de juiste gereedschappen, zoals een BBQ borstel en een schaper. Ga ook systematisch te werk en zorg ervoor dat je een kant op werkt, zodat het vuil niet op eerder schoongemaakte delen weer terechtkomt.

 • Welke BBQ borstel voor gietijzeren barbecue?

  De driezijdige BBQ borstel van het merk Weber is uitermate geschikt voor het reinigen van een gietijzeren barbecue.

 • Kun je met een BBQ borstel ook roest verwijderen?

  Ja, mits de haren van de borstel van staal zijn gemaakt. Je kunt ook een goede staalborstel gebruiken om de roest van je grill en barbecue te verwijderen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie