De 5 beste poffertjespannen van 2024

Poffertjes zijn heerlijk! Een lekkernij die we graag kopen op kermissen, in pretparken of op de markt wanneer de poffertjeskraam er staat. Maar je kunt ook heel makkelijk zelf poffertjes maken met een goede poffertjespan. Maar wat is de beste poffertjespan? Een vraag die lastig te beantwoorden is, want er zijn heel veel verschillende soorten pannen verkrijgbaar.

Poffertjespan kopen

Om een goede poffertjespan te kopen is het belangrijk om jezelf in te lezen en om wat onderzoek te doen. Lees bijvoorbeeld een poffertjespan review of een poffertjespan test en leer meer over wat andere gebruikers over de pan te vertellen hebben. Zo kom je ook meer te weten over de voor- en nadelen van het product en kun je uiteindelijk de beste keuze maken. Je kunt ook onze tips opvolgen en eens een kijkje nemen bij de beste poffertjespannen die wij voor je hebben uitgezocht.

Merk
Model
1
Ocina Poffertjespan
Ocina
Poffertjespan
2
De Buyer - Mineral B Element - Poffertjes pan
De Buyer
Mineral B Element
3
Bestron Poffertjesmaker in retro design
Bestron
Poffertjesmaker
4
Inno Cuisinno Poffertjespan
Inno Cuisinno
Poffertjespan
5
Kookpro Professionele Poffertjes Bakplaat
Kookpro
Professionele Poffertjes Bakplaat

Dit zijn ze, de 5 beste poffertjespannen van 2024

1. Ocina Poffertjespan – Beste gietijzeren poffertjespan

Ocina Poffertjespan
Bekijk poffertjespan

De Poffertjespan van het merk Ocina is de beste gietijzeren poffertjespan die je op dit moment kunt kopen. Het wordt ook wel de ouderwetse poffertjespan genoemd, maar dan met moderne functies, zodat iedereen thuis zijn of haar eigen poffertjes kan maken. De pan is namelijk geschikt voor vrijwel iedere warmtebron. Inclusief inductie.

Met de pan kun je 19 poffertjes tegelijkertijd maken en een groot voordeel is dat de pan wordt geleverd met handige accessoires, zoals vorkjes en een doseerfles, zodat je binnen een handomdraai een professionele poffertjesbakker bent en de lekkerste poffertjes kunt serveren. Weet je even niet hoe je poffertjes maakt of wil je eens wat anders dan de standaard poffertjes? Doe dan inspiratie op in het meegeleverde receptenboek.

Een ander groot voordeel is dat de poffertjespan van gietijzer cool touch handgrepen heeft. Zo hoef je niet bang te zijn dat je de handen verbrandt wanneer je de pan bij de handvatten beetpakt. Zelfs niet als je poffertjes aan het bakken bent of net klaar bent.

Pluspunten
 • Diameter 24 cm
 • Gemaakt van gietijzer
 • Cool touch handgreep
 • Accessoires en receptenboek meegeleverd
 • Geschikt voor vrijwel iedere warmtebron
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Ocina Poffertjespan is verkrijgbaar bij:

2. De Buyer Mineral B Element – Beste poffertjespan voor alle warmtebronnen

De Buyer - Mineral B Element - Poffertjes pan
Bekijk poffertjespan

De Mineral B Element van het merk De Buyer is de beste poffertjespan voor alle warmtebronnen die op dit moment te bestellen is. De pan is gemaakt van staal en heeft een diameter van 27 centimeter. Je kunt met deze pan tot wel 17 poffertjes tegelijkertijd bakken. Een groot voordeel is dat de pan ook geschikt is voor alle warmtebronnen. Met uitzondering van de magnetron.

Andere voordelen van de Mineral B Element van De Buyer zijn de cool touch handgreep en de antikleeflaag. De pan is dus beet te pakken tijdens en vlak na het bakken van poffertjes en de pan is na afloop ook zeer eenvoudig schoon te maken.

Pluspunten
 • Diameter 27 cm
 • Gemaakt van staal
 • Antikleeflaag
 • Cool touch handgreep
 • Geschikt voor alle warmtebronnen
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De De Buyer Mineral B Element is verkrijgbaar bij:

3. Bestron Poffertjesmaker – Beste elektrische poffertjespan

Bestron Poffertjesmaker in retro design
Bekijk poffertjespan

De Poffertjesmaker van het merk Bestron is de beste elektrische poffertjespan die je op dit moment kunt bestellen. De poffertjespan heeft een retro design en werkt op elektriciteit. Je hoeft de pan alleen maar neer te zetten en de stekker in het stopcontact te steken en je kunt direct aan de (be)slag.

Het apparaat heeft een vermogen van 800 Watt en heeft een antikleeflaag waardoor de pan na gebruik eenvoudig schoon te maken is. Je hoeft niet bang te zijn dat de pan niet stabiel kan worden neergezet, want hij is uitgerust met speciale antislip voetjes. En door het indicatielampje weet je precies wanneer de pan warm genoeg is om te kunnen starten en om te zien wanneer je poffertjes gereed zijn. Een ander pluspunt is dat het product wordt geleverd met een handige doseerfles van 700 ml.

Pluspunten
 • Retro design
 • Antislipvoetjes
 • Doseerfles meegeleverd
 • Elektrisch verwarmingselement
 • Antikleeflaag
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig

De Bestron Poffertjesmaker is verkrijgbaar bij:

4. Inno Cuisinno Poffertjespan – Beste vintage poffertjespan

Inno Cuisinno Poffertjespan
Bekijk poffertjespan

Maak 19 overheerlijke poffertjes tegelijkertijd met de beste vintage poffertjespan die je op dit moment kunt bestellen. De Poffertjespan van het merk Inno Cuisinno heeft een vintage uitstraling en een diameter van 24 centimeter. Geschikt voor vrijwel alle warmtebronnen. Met uitzondering van inductie kookplaten en de magnetron. De pan is gemaakt van stevig gietijzer.

Pluspunten
 • Gemaakt van gietijzer
 • Diameter 24 centimeter
 • Vintage look
 • Geschikt voor bijna alle warmtebronnen
 • Eenvoudig schoon te maken
Minpunten
 • Niet vaatwasserbestendig
 • Niet geschikt voor magnetron en inductie
 • Geen cool touch handgreep

De Inno Cuisinno Poffertjespan is verkrijgbaar bij:

5. Kookpro Professionele Poffertjes Bakplaat – Beste professionele poffertjespan

Kookpro Professionele Poffertjes Bakplaat
Bekijk poffertjespan

Wil je als een echte professionele poffertjesbakker aan de slag? Kies dan voor de professionele poffertjes bakplaat van het merk Kookpro. De beste professionele poffertjespan die je op dit moment kunt krijgen. Of liever gezegd, de beste bakplaat.

De elektrische bakplaat heeft een vermogen van 1700 watt en je kunt maar liefst 40 poffertjes tegelijkertijd bakken. De bakplaat is ook gemaakt van duurzaam RVS en daardoor is de plaat vrijwel onderhoudsvrij. Deze set is ook zeer compleet, want de plaat wordt geleverd met handige accessoires, zoals kwastjes, borsteltjes, doekjes en tangetjes.

Pluspunten
 • Vermogen 1700 Watt
 • Elektrische bakplaat
 • 40 poffertjes
 • Accessoires meegeleverd
 • Gemaakt van RVS
Minpunten
 • Neemt veel ruimte in beslag

De Kookpro Professionele Poffertjes Bakplaat is verkrijgbaar bij:

Poffertjespannen heb je in verschillende soorten, maten en materialen en we snappen heel goed dat een keuze maken lastig kan zijn. Daarom geven we je nog een paar handige tips voordat je op de bestelknop klikt.

Waar moet je opletten bij het kopen van een poffertjespan?

Het eerste waarnaar je kunt kijken is naar hoe groot de pan is. Heb je een groot gezin? Dan heb je meer baat bij een pan die groter is en waarmee je meer poffertjes tegelijkertijd kunt bakken. Kleinere pannen zorgen ook voor kleinere porties. Met als gevolg dat de porties heel klein worden of dat gezinsleden langer op hun portie poffertjes moeten wachten.

Het materiaal van de pan speelt ook een belangrijke rol in de keuze die je maakt. De klassieke gietijzeren poffertjespan is de beste keuze, omdat het materiaal onverwoestbaar is en ook eenvoudig schoon te maken is. Maar ook de pannen van staal en RVS zijn enorm populair en bieden eveneens de voordelen van een gietijzeren pan. Terwijl ze wel in gewicht een stuk lichter zijn.

Je kunt ook kijken naar pannen die geschikt zijn voor op een warmtebron of kies juist voor de elektrische variant met een verwarmingselement. Wanneer je een pan voor op je kookplaat of fornuis koopt is het goed om te weten dat de pan wel voor jouw hittebron geschikt is. Veel pannen kunnen op vrijwel iedere warmtebron gebruikt worden, maar er zijn ook pannen die bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor het gebruik op inductie. Bij een elektrische pan speelt het vermogen een belangrijke rol. Hoe hoger het vermogen, dat in aantal Watt wordt uitgedrukt, des te sneller je poffertjes kunt bakken.

Poffertjespannen vergelijken

Je doet er sowieso slim aan om poffertjespannen te vergelijk voordat je er eentje bestelt. Door te vergelijken kom je meer te weten over de voor- en nadelen van de pannen die je op het oog hebt en je kunt wellicht ook wat euro’s besparen als de ene aanbieder de pan goedkoper aanbiedt dan de concurrent.

Veelgestelde vragen over poffertjespannen

 • Hoe gebruik je een poffertjespan?

  De poffertjespan gebruik je in combinatie met een hittebron, zoals een kookplaat. Je plaatst de pan op een pit en je kunt beginnen met bakken. Een aantal poffertjespannen werken op elektriciteit en hebben dus ook een ingebouwd verwarmingselement.

 • Hoe heet moet poffertjespan zijn?

  De poffertjespan moet je op 200 °C verwarmen. Na het verwarmen kun je starten met het bakken van overheerlijke poffertjes.

 • Hoe brand ik een pan in?

  De poffertjespan kun je inbranden met wat olie of boter. Meestal wordt er een beetje olie of boter op de pan gegooid en uitgestreken met een speciale kwast. Zodat alle onderdelen van de pan ook een laagje olie of boter hebben.

 • Hoe maak je een poffertjespan schoon?

  De poffertjespan kun je schoonmaken met schoonmaakmiddel, sop en water. Je kunt ‘m afwassen, zoals je iedere pan afwast Gebruik wel zachte borstels of sponsjes om de antiaanbaklaag te beschermen. Tijdens het bakken kun je vet verwijderen door het met een speciaal doekje te verwijderen.

 • Hoe duur is een poffertjespan?

  Een goede poffertjespan voor op een warmtebron kost al snel € 30,- tot € 40,-. Elektrische poffertjespannen zijn in de regel iets duurder vanwege het verwarmingselement en de techniek om zelfstandig te kunnen werken.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie