De 5 beste kinderspeelgoed van 2024

Je kinderen spelen het liefste met speelgoed en daarom ga je ook op zoek naar het leukste kinderspeelgoed. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is speelgoed waar je kindje heel lang plezier van heeft. Maar wat is het beste kinderspeelgoed en hoe maak je de beste keuzes?

Kinderspeelgoed kopen

Wanneer je kinderspeelgoed wil kopen is het belangrijk om na te denken over wat je kindje leuk vindt en of het speelgoed wel voor hem of haar geschikt is. Kijk bijvoorbeeld naar de leeftijdscategorie van het speelgoed en denk goed na of er bijvoorbeeld bepaalde figuren of superhelden zijn waar je kindje fan van is. Voordat je tot de koop overgaat is het ook goed om een kinderspeelgoed review en een kinderspeelgoed test te lezen. Je leert dan meer over het speelgoed dat je wil aanschaffen en je komt ook meer te weten over zowel de voor- als de nadelen. Wij hebben alvast het beste kinderspeelgoed voor je op een rijtje gezet om je alvast een beetje op weg te helpen.

Merk
Model
1
Step2 Ball Buddies Watertafel voor kinderen met ballen
Step2
Ball Buddies Watertafel
2
VTech Toet Toet Auto Garage Met Ryan Raceauto
VTech
Toet Toet Auto’s Pro Series Garage
3
LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874
LEGO
DUPLO Stoomtrein
4
Barbie Droomhuis - Poppenhuis
Barbie
Droomhuis - Poppenhuis
5
Play-Doh Super Kleurrijk Café - Klei Speelset
Play-Doh
Super Kleurrijk Café

Dit zijn ze, de 5 beste kinderspeelgoed van 2024

1. Step2 Ball Buddies Watertafel – Beste kinderspeelgoed voor buiten

Step2 Ball Buddies Watertafel voor kinderen met ballen
Bekijk kinderspeelgoed

De Ball Buddies Watertafel van het merk Step2 is het beste kinderspeelgoed voor buiten die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar een watertafel voor je kinderen? Dan is de Ball Buddies Watertafel de beste keuze voor je. De Ball Buddies watertafel is erg groot, zodat jouw kindje samen met vriendjes hier makkelijk aan kan spelen. De watertafel wordt geleverd met vier Ball Buddies personages. Een trein, een boot, een dumptruck en een helikopter. Er worden ook tien speelballen meegeleverd. De watertafel heeft een groot waterreservoir met bruggen, wegen en een waterrad. De watertafel is erg makkelijk weer op te ruimen en je kan er ook mee spelen zonder water. Dit is leuk als het buiten niet zo goed weer is, dan kan je kindje lekker binnen spelen met de Ball Buddies Watertafel.

De Ball Buddies Watertafel heeft twee verdiepingen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 12,7 liter water. Er zit ook een waterafvoer bij, zodat je de watertafel makkelijk weer kan laten leeglopen en kan opruimen. De watertafel wordt geleverd met in totaal 23 accesoires. De watertafel heeft een gewicht van 7800 gram.

Pluspunten
 • Grote watertafel om samen met vriendjes aan te spelen
 • Voor binnen en buiten
 • Veel bijgeleverde accessoires
Minpunten
 • Prijzig

De Step2 Ball Buddies Watertafel is verkrijgbaar bij:

2. VTech Toet Toet Auto’s Pro Series Garage – Beste kinderspeelgoed van 1 tot 5 jaar

VTech Toet Toet Auto Garage Met Ryan Raceauto
Bekijk kinderspeelgoed

De Toet Toet Auto’s Pro Series Garage van het merk VTech is het beste kinderspeelgoed van 1 tot 5 jaar die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar kinderspeelgoed voor je kind tussen de 1 en 5 jaar? Dan is de Toet Toet Auto’s Garage van VTech een hele goede keuze. De Toet Toet Garage wordt geleverd met Ryan Raceauto. Dit is een van de vele verschillende Toet Toet Auto’s die je ook kan kopen en hiermee de verzameling voor je kind kan uitbreiden. Het kinderspeelgoed is zeer educatief door de melodieën en gezongen liedjes. De liedjes zijn in de Nederlandse taal. Het is ook goed voor de motoriek van je kind. De garage heeft 6 sensoren die de voorbijkomende auto’s herkent. Er zit een lift bij voor reparaties en onderhoud. Een benzinepomp, wasstraat en een echte slagboom.

De VTech Toet Toet Auto’s Pro Series Garage heeft een gewicht van 2717 gram. Het materiaal is kunststof. De auto’s hebben een ingebouwde batterij. In de speelset zelf moeten nog 2 AAA-batterijen geplaatst worden.

Pluspunten
 • Uitbreidbaar met andere Toet Toet auto’s
 • Educatief speelgoed
 • Leuke melodieën en gezongen liedjes
Minpunten
 • De speelset heeft veel stickers die geplakt moeten worden

De VTech Toet Toet Auto’s Pro Series Garage is verkrijgbaar bij:

3. LEGO DUPLO Stoomtrein – Beste kinderspeelgoed om mee te bouwen

LEGO DUPLO Stoomtrein - 10874
Bekijk kinderspeelgoed

De DUPLO Stoomtrein van het merk LEGO is het beste kinderspeelgoed om mee te bouwen die je op dit moment kunt kopen. De LEGO DUPLO Stoomtrein is geschikt voor peuters om mee te spelen en te bouwen. Je kan een stoomtrein bouwen en met de actie stenen heeft je peuter de volledige controle over de stoomtrein. De push&go motor maakt het rijden super gemakkelijk. Geef een klein duwtje en de trein gaat rijden. Je kan een app downloaden en hiermee de afstandsbediening functies ontdekken. De speelset heeft licht en maakt geluid. De Stoomtrein-set is te combineren met andere LEGO DUPLO sets. Een leuke ervaring voor het heel gezin! Rebuild the World!

De LEGO DUPLO Stoomtrein – 10874 is gemaakt van kunststof. De speelset heeft een gewicht van 1529 gram. De speelset heeft vier AAA-batterijen nodig, deze batterijen zijn niet bijgeleverd. Door de app kun je samen met je peuter een extra leuke ervaring hebben, doordat je de stoomtrein op afstand kunt laten rijden.

Pluspunten
 • Eindeloos speelplezier
 • Goede kwaliteit
 • Uitbreidbaar met andere LEGO DUPLO sets
 • Met licht en geluid
Minpunten
 • Prijzig
 • Batterijen gaan niet lang mee

De LEGO DUPLO Stoomtrein is verkrijgbaar bij:

4. Barbie Droomhuis - Poppenhuis – Beste kinderspeelgoed voor meisjes

Barbie Droomhuis - Poppenhuis
Bekijk kinderspeelgoed

Het Droomhuis – Poppenhuis van het merk Barbie is het beste kinderspeelgoed voor meisjes die je op dit moment kunt kopen. Het Droomhuis Poppenhuis van Barbie is het beste speelgoed voor jouw meisje. Het poppenhuis heeft een prachtige roze kleur, heeft meer dan 75 onderdelen en drie verdiepingen. Er zit een echte werkende lift bij die ook geschikt is voor poppen in een rolstoel. Het poppenhuis kan zelf door jouw meisje worden ingedeeld. Het Droomhuis heeft een verplaatsbaar zwembad, een glijbaan en een schommel. Er ligt zacht gras en heeft zachte dekens. Het Droomhuis is voorzien van vijf liedjes en vier soorten realistische geluidseffecten. Zelfs de douche en het toilet maken geluid. Het Droomhuis heeft acht verschillende kleureffecten en drie lichtinstellingen. Het poppenhuis heeft een dagmodus, nachtmodus en een partymodus. Het perfecte Droomhuis Poppenhuis voor de Barbies van jouw meisje.

Het Droomhuis – Poppenhuis van Barbie heeft een gewicht van 1434 gram. Het poppenhuis heeft een hoogte van 109 centimeter en een breedte van 104 centimeter. Het is zelf in te delen en in voorzien van drie verdiepingen. Het poppenhuis heeft meerdere lichtinstellingen en geluidseffecten. Het poppenhuis werkt op drie AA-batterijen, deze batterijen zijn niet inbegrepen. De Barbies moeten apart gekocht worden.

Pluspunten
 • Prachtig groot Barbie poppenhuis
 • Met geluid en licht
 • Meer dan 75 accessoires
Minpunten
 • Prijzig
 • Barbies moet je los kopen

De Barbie Droomhuis - Poppenhuis is verkrijgbaar bij:

5. Play-Doh Super Kleurrijk Café – Beste creatief kinderspeelgoed

Play-Doh Super Kleurrijk Café - Klei Speelset
Bekijk kinderspeelgoed

Super Kleurrijk Cafe van het merk Play-Doh is het beste creatieve kinderspeelgoed die je op dit moment kunt kopen. Heb je een creatieve zoon of dochter? Dan is het Super Kleurrijk Cafe van Play-Doh de beste keuze voor jou. De klei speelset is een winnaar van het Speelgoed van het jaar 2022. Kinderen kunnen hun creativiteit hierin kwijt. Je eigen Cafe openen en lekker nep-koffie voor papa en mama maken. Ook kun je ijsjes, cupcakes, donuts en koekjes erbij maken. Je kan er een nep-topping slagroom opdoen en je cafe is open!

Het Super Kleurrijke Cafe van Play-Doh wordt geleverd met acht potjes kleurrijke klei. Er zitten veel vormpjes, bakjes en kopjes bij. In totaal worden er twintig accessoires bijgeleverd. De speelset met klei draagt bij aan de motoriek van je kind. Ook krijgt je kind hierdoor een creatieve ontwikkeling, veel fantasie en je kunt rollenspel met je kind spelen.

Pluspunten
 • Uren speelplezier
 • Draagt bij aan de creatieve ontwikkeling en motoriek van het kind
 • Veel klei
Minpunten
 • Prijzig
 • Eenmaal in elkaar gezet is het lastig weer uit elkaar te krijgen of in de doos

De Play-Doh Super Kleurrijk Café is verkrijgbaar bij:

Kinderspeelgoed heb je in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen. Van peperdure speelsets tot aan kleinere producten die ook voor slechts enkele euro’s verkrijgbaar zijn. Uiteraard speelt je budget een grote rol in de keuzes die je maakt, maar je kunt op meer dingen letten.

Waar moet je op letten bij het kopen van kinderspeelgoed?

Het is in ieder geval belangrijk dat je iets koopt dat je kindje ook leuk vindt. Misschien is hij of zij wel fan van een bepaalde figuurtje dat op televisie te zien is of zijn ze fan van een superheld, zoals Batman of Spider-Man. Of ze vinden het bijvoorbeeld ontzettend leuk om met poppen te spelen terwijl andere kindjes juist de voorkeur geven aan speelgoed waarmee ze iets kunnen bouwen. Als ouder vind je het ook belangrijk dat je kindje met speelgoed speelt dat educatief is. Zodat ze zich ook beter kunnen ontwikkelen.

Welk kinderspeelgoed past goed bij welke leeftijd?

Welk kinderspeelgoed uiteindelijk echt geschikt is voor je kindje is voor een deel afhankelijk van in hoeverre je kindje zich al heeft ontwikkeld en van het leeftijds keurmerk dat op speelgoed te vinden is. Zo zijn er speelgoedpakketten en speelsets die geschikt zijn voor oudere kindjes en het advies is dan ook dat het speelgoed alleen voor kindjes in de aangegeven leeftijdscategorie wordt gekocht. Maar het komt voor dat kindjes van bijvoorbeeld 5 al met speelgoed van 6 kunnen spelen. Tot de leeftijdscategorie van 4 spelen kindjes graag met simpel speelgoed dat geluid maakt, licht geeft en beweegt terwijl de iets oudere kindjes al graag spelen met bouwspeelgoed en speelfiguren.

Veelgestelde vragen over kinderspeelgoed

 • Wat is het Speelgoed van het Jaar?

  Speelgoed van het Jaar 2023 wordt in september van 2023 bekend gemaakt. Het Speelgoed van het Jaar 2022 is MaXimaal Maaltafels. Educatief speelgoed voor kinderen waarmee rekensommen maken een fluitje van een cent wordt.

 • Wat is het populairste speelgoed?

  In de categorie het populairste speelgoed moeten we onderscheid maken in sub-categorieën, omdat het aanbod zeer breed is en kindjes ook verschillende smaken hebben. Voor kindjes die graag bezig zijn met bouwwerken is LEGO nog altijd een absolute koploper terwijl de oudere kindjes graag hun interesse in fysiek speelgoed verleggen naar computerspelletjes op bijvoorbeeld een X Box of een PlayStation. Ook speelfiguren, zoals de actiefiguren van Star Wars en Marvel en de poppen van Barbie zijn nog altijd immens populair.

 • Hoe maak je speelgoed schoon?

  Speelgoed kun je het beste schoonmaken met koud of lauw water en het liefst met een natuurlijk schoonmaakmiddel. Textiel zou je eventueel kunnen wassen door de instructies in het label op te volgen.

 • Wat is het populairste kinderspeelgoed?

  LEGO, Barbie, Monopoly en Playmobil is al 6 decennia lang het populairste speelgoed in Nederland.

 • Hoe duur is kinderspeelgoed?

  Kinderspeelgoed heb je in verschillende prijsklassen. Je hebt leuke speelfiguren en kleinere speelsets voor € 10,- tot € 20,-, maar er is ook veel duurder speelgoed te verkrijgen dat wel honderden euro’s kan kosten.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie