De 5 beste tuinhaarden van 2024

Een sfeervol haardvuurtje in een tuin of op het terras, is natuurlijk geweldig. Zeker in de avonden in de zomer wanneer het afkoelt en je toch van de buitenlucht wil blijven genieten. Met een mooie tuinhaard kun je niet alleen genieten van de warmte, maar ook van het sfeervolle knetterende vuur. Je doet er dus slim aan om een tuinhaard te kopen, maar wat is de beste tuinhaard?

Tuinhaard kopen

Tuinhaarden zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar en de keuze is dan ook reuze. Wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je een tuinhaard wil kopen doe je er sowieso verstandig aan om een tuinhaard review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over de producten waar je interesse in hebt en kom je weer te weten over de voor- en nadelen. Wij hebben alvast de beste tuinhaarden voor je uitgezocht.

Merk
Model
1
K-Stove Vesuvius Inox RVS Buitenhaard Terrashaard op Pelletkorrel
K-Stove
Vesuvius Inox
2
NIKO Original - Buitenkachel en Pizza Oven in één
NIKO Design
Original
3
Buschbeck Valencia
Buschbeck
Valencia
4
Sol-y-Yo Chimenea Mexicaanse Jumbo Tuinhaard
Mexico Trade - Sol y Yo
Sol-y-Yo Chimenea
5
MaxxGarden Tuinhaard Grieks Atlanta - Terrashaard - Zwart
MaxxGarden
Tuinhaard Grieks Atlanta

Dit zijn ze, de 5 beste tuinhaarden van 2024

1. K-Stove Vesuvius Inox – Beste RVS tuinhaard

K-Stove Vesuvius Inox RVS Buitenhaard Terrashaard op Pelletkorrel
Bekijk tuinhaard

De Vesuvius Inox van het merk K-Stove is de beste RVS tuinhaard die je op dit moment kunt bestellen. Deze stijlvolle terrashaard is gemaakt van duurzaam RVS en daarmee dus ook weerbestendig. De kachel werkt op pellets en je kunt de bunker vullen met ongeveer 4,5 kilogram aan pellets. Dat zorgt voor ongeveer 3 volle branduren alvorens je de bunker weer moet bijvullen. Door de geïntegreerde aslade 2 keer per uur te legen, kun je langer genieten van het vuur.

Pellets zijn goedkoper dan andere brandstoffen en zorgen voor een neutrale CO²-uitstoot. K-Stove geeft standaard 2 jaar fabrieksgarantie op de pellet terrashaard die uitstekend in een tuin of op een patio past.

Kenmerken van de K-Stove Vesuvius Inox

Warmteafgifte
Onderhoud en reiniging
Materialen
Prijs
Pluspunten
 • Bunker met ruimte voor 4,5 kg pellets
 • Neutrale CO²-uitstoot
 • Geschikt voor tuin en patio
 • Gemaakt van duurzaam RVS
 • Geïntegreerde aslade
Minpunten
 • Zilverkleurig

De K-Stove Vesuvius Inox is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
RVS
Afmeting
42,6 x 33 x 170 cm
Gewicht
4.5 kg

2. NIKO Design Original – Beste tuinhaard met pizza oven

NIKO Original - Buitenkachel en Pizza Oven in één
Bekijk tuinhaard

Wil je genieten van een mooi vlammenspel, het comfortabel warm hebben wanneer je in de tuin of op de patio en wil je ook nog eens beschikken over een stijlvolle pizza oven? Dan is de Original van het merk NIKO design de beste tuinhaard met pizza oven die je op dit moment kunt bestellen.

De tuinhaard is gemaakt van Corten staal in combinatie met duurzaam RVS en beschikt over een dubbele verbrander. De tuinhaard wordt persoonlijk geleverd en gemonteerd en je ontvangt van het merk NIKO design 2 jaar fabrieksgarantie.

Kenmerken van de NIKO Design Original

Warmteafgifte
Onderhoud en reiniging
Materialen
Prijs
Pluspunten
 • Tuinhaard en pizza oven in één
 • Dubbele verbrander
 • Gemaakt van Cortenstaal en RVS
 • Op locatie geleverd en gemonteerd
 • 2 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
 • Prijzig

De NIKO Design Original is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
RVS, Metaal
Afmeting
45 x 40 x 100 cm
Gewicht
80 kg

3. Buschbeck Valencia – Beste stenen tuinhaard

Buschbeck Valencia
Bekijk tuinhaard

Ben je op zoek naar een handige oplossing waarmee je in de tuin van de warmte kunt genieten wanneer op een zomerse dag het zonnetje verdwijnt en wil je ook een product waarmee je de heerlijkste barbecue gerechten kunt klaarmaken? Dan is de Valencia van het merk Buschbeck een zeer goede keuze. Het is ook de beste stenen tuinhaard die je kunt bestellen.

De barbecue tuinhaard heeft een dubbele functie. Het verwarmen van de tuin en een barbecue. Een grill met een grilloppervlak van 54 x 34 centimeter wordt meegeleverd en je kunt ‘m op 4 verschillende grill hoogtes plaatsen. De tuinhaard is gemaakt van beton en wit graniet en mag niet geschilderd of gepleisterd worden. In de tuinhaard is ook een berging voor houtblokken aanwezig.

Kenmerken van de Buschbeck Valencia

Warmteafgifte
Onderhoud en reiniging
Materialen
Prijs
Pluspunten
 • Gemaakt van beton en wit graniet
 • Inclusief grill
 • 4 verschillende grill hoogtes
 • Berging voor houtblokken
Minpunten
 • Niet eenvoudig te verplaatsen
 • Mag niet geschilderd of gepleisterd worden

De Buschbeck Valencia is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Beton
Afmeting
65 x 110 x 210 cm
Gewicht
440 kg

4. Mexico Trade - Sol y Yo Sol-y-Yo Chimenea – Beste Mexicaanse tuinhaard

Sol-y-Yo Chimenea Mexicaanse Jumbo Tuinhaard
Bekijk tuinhaard

De Sol-y-Yo Chimenea van het merk Mexico Trade – Sol y Yo is de beste Mexicaanse tuinhaard die verkrijgbaar is. De tuinhaard heeft een stijlvol klassiek design, is in meerdere kleuren verkrijgbaar en is 115 centimeter hoog.

Door de ronde vorm houdt de tuinhaard de warmte extra lang vast en door een iets grotere opening kun je de tuinhaard ook als barbecue gebruiken. Uiteraard heb je dan wel een specifieke grill nodig die apart verkrijgbaar is.

Kenmerken van de Mexico Trade - Sol y Yo Sol-y-Yo Chimenea

Warmteafgifte
Onderhoud en reiniging
Materialen
Prijs
Pluspunten
 • Stijlvol design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Gemaakt van Mangohout
 • Te gebruiken als barbecue
 • 115 cm hoog
Minpunten
 • Barbecue grill niet meegeleverd

De Mexico Trade - Sol y Yo Sol-y-Yo Chimenea is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Klei
Afmeting
56 x 56 x 113 cm
Gewicht
30,5 kg

5. MaxxGarden Tuinhaard Grieks Atlanta – Beste goedkope tuinhaard

MaxxGarden Tuinhaard Grieks Atlanta - Terrashaard - Zwart
Bekijk tuinhaard

De Tuinhaard Grieks Atlanta van het merk MaxxGarden is de beste goedkope tuinhaard die je op dit moment kunt kopen. De zwarte tuinhaard is gemaakt van gepoedercoated metaal en heeft een extra zwarte coating die corrosie moet voorkomen. De kegelvormige haard heeft ook een mooi modern design en is volledig weerbestendig. Het deurtje met extra gaas zorgt voor een mooi zicht op het knetterende vuur terwijl zowel kinderen als huisdieren geen toegang hebben tot het vuur.

Een extra functie van de tuinhaard is dat er een extra rekje aanwezig is. Hiermee wordt de bodemplaat beschermd en kun je de levensduur van je haard verlengen. De haard wordt geleverd met een haardpook en je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie.

Kenmerken van de MaxxGarden Tuinhaard Grieks Atlanta

Warmteafgifte
Onderhoud en reiniging
Materialen
Prijs
Pluspunten
 • Diameter 44 centimeter
 • 134 centimeter hoog
 • Gemaakt van gepoedercoated metaal
 • Extra rekje voor bescherming bodemplaat
 • Veiligheidsdeur met extra gaas
Minpunten
 • De zwarte coating zorgt voor een tijdelijke bescherming van de tuinhaard

De MaxxGarden Tuinhaard Grieks Atlanta is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Materiaal
Gepoedercoated metaal
Afmeting
40 x 40 x 119 cm
Gewicht
9,4 kg

Zoals je hebt gezien, zijn tuinhaarden in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar terwijl de haarden ook van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn. Wanneer je de beste tuinhaard wil kopen is het ook lastig om te bepalen welk product nu echt een goede keuze is. Daarom geven wij antwoord op de vraag waar moet je opletten bij het kopen van een tuinhaard?

Geschikt voor tuin of patio?

Niet iedere tuinhaard is geschikt voor zowel in de tuin als op de patio en je moet er dus goed opletten dat je de haard die je aanschaft wel kunt plaatsen. Per product staat altijd duidelijk omschrijven waar je de tuinhaard kan en mag gebruiken.

Extra functies, zoals barbecueën

Wil je niet alleen genieten van een mooi vlammenspel en de warmte, maar wil je ook een pizza of een stukje vlees bereiden? Kijk dan goed naar tuinhaarden die ook functioneren als pizza oven en/of barbecue. Wanneer je kiest voor multifunctionele tuinhaarden is het ook van belang dat je kiest voor model waarbij accessoires, zoals een grill worden meegeleverd.

Garantie

Je kunt ook goed opletten op welke garantievoorwaarden er gelden. Je krijgt feitelijk standaard 2 jaar fabrieksgarantie, maar bij het ene merk moet je er zelf voor zorgen dat de haard wordt ingeleverd bij een servicepunt terwijl een ander merk juist het product bij je komt ophalen en weer terugbrengt als de nodige reparaties zijn uitgevoerd. Andere merken kiezen er juist voor om de tuinhaard bij jou op locatie te repareren en/of te vervangen.

Tuinhaarden vergelijken

Heb je een aantal mooi tuinhaarden op het oog en ben je er nog steeds niet over uit welke haard nu de beste keuze is? Dan doe je er slim aan om ze te vergelijken. Door het vergelijken van de tuinhaarden leer je meer over de producten en vooral over zowel de voor- als nadelen. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken en een tuinhaard kopen waar je jarenlang plezier van hebt.

Veelgestelde vragen over tuinhaarden

 • Kan een tuinhaard onder een overkapping?

  Een tuinhaard kan in principe niet onder een overkapping tenzij je het rookkanaal door het dak van de overkapping maakt. Dan is het wel mogelijk. Het gaat er namelijk om dat de rook kan ontsnappen.

 • Wat kost een buitenhaard?

  Een buitenhaard kost al snel enkele honderden euro’s. Van € 100,- tot wel meer dan € 1000,-. Het materiaal waar de haard van is gemaakt, het merk en de functionaliteiten bepalen uiteindelijk hoe duur een tuinhaard is.

 • Hoe warm wordt een buitenhaard?

  Een buitenhaard wordt zo warm als hoe je ‘m opstookt. Hout is tot wel 800 °C op te stoken en vrijwel alle buitenhaarden zijn er op gebouwd om deze temperaturen aan te kunnen.

 • Wat is het beste hout voor tuinhaard?

  Essenhout en berkenhout zijn het beste hout dat je kunt gebruiken voor het stoken in een tuinhaard. Ze zorgen voor mooie vlammen en een knisperend vuurtje. En uiteraard ook voldoende warmte.

 • Kun je barbecueën met een tuinhaard?

  Ja, met een aantal modellen kun je ook barbecueën, maar je moet er wel op letten dat de tuinhaard die functie heeft. Let er dan ook goed op dat de benodigde grill om te kunnen barbecueën dan ook wordt meegeleverd.

Zo hebben we de tuinhaarden in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de tuinhaarden zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. Zo hebben wij gekeken of de tuinhaard gemaakt is van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Daarbij hebben wij gekeken of de constructie stevig is en of de materialen geschikt zijn voor langdurig gebruik buitenshuis. Ook hebben wij de warmteafgifte van de tuinhaard getest en gekeken of deze voldoende is. Sommige tuinhaarden zijn ontworpen voor sfeer en kunnen minder warmte produceren, terwijl andere meer geschikt zijn voor het verwarmen van een groter gebied. Ook hebben wij gekeken of de tuinhaard gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken is. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld verwijderbare aslades of roosters die het reinigingsproces vereenvoudigen. En als laatste hebben wij natuurlijk ook nog gekeken naar de prijs van de tuinhaard.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie