De 5 beste voetenbaden van 2023

Een voetenbad is heerlijk als je wil ontspannen, je voeten wil reinigen en wil verzorgen. Voetenbaden heb je in verschillende vormen, maten en met uiteenlopende functies en nu vraag je jezelf misschien af; wat is het beste voetenbad?

Voetenbad kopen

Wanneer je een voetenbad wil kopen heb je heel wat keuze te maken en het beste dat je kunt doen is het lezen van voetbad recensies en een voetenbad test. Op die manier ontdek je meer over de producten en ook wat zoal de voor- en nadelen zijn. Uiteindelijk kun je met de informatie een weloverwogen beslissing nemen over welk voetenbad nu het beste bij je wensen aansluit. Wij helpen je alvast op weg door de beste voetenbaden voor je op een rijtje te zetten.

Dit zijn ze, de 5 beste voetenbaden van 2023

1. Medisana comfort FS885 – Beste voetbad met 3in1 massage

Medisana Voetenbubbelbad comfort FS885
Bekijk voetenbad

Het voetenbad Comfort FS885 van het merk Medisana is het beste voetbad met 3in1 massage die je op dit moment kunt kopen. Wat is het heerlijk als je na een lange werkdag je schoenen uittrekt en je je voeten heerlijk kan verwennen. Het voetenbad van Medisana is een voetenbubbelbad met een 3-in-1 functie. Je kan kiezen voor bubbels, infrarood en vibratie voor je voeten. De massagerollers zitten in het midden en hierdoor krijgen je voeten de heerlijke behandeling die ze verdienen. De temperatuur van het water kan je zelf instellen van 20 graden Celsius tot 48 graden Celsius. Het voetenbad heeft een digitaal display waarop je de tijd en temperatuur kunt aflezen. Je kan een timer zetten van 20 minuten tot 60 minuten. Het voetbad is ook heerlijk voor als je een iets grotere schoenmaat hebt. Tot schoenmaat 46 past in het voetbad. Met Medisana is je gezondheid in goede handen!

De afmetingen van het voetbad Comfort FS885 van Medisana zijn 386 millimeter bij 243 millimeter bij 459 millimeter. Het gewicht van het voetbad is ongeveer 2,9 kilogram. Het voetbad heeft een vermogen van 390 watt. Een stroomvoorziening van 220-240 Volt.

Pluspunten
 • Temperatuur instelbaar van 20 graden tot 48 graden
 • 3-in-1 massagefunctie
 • Met een timer
 • Met bubbels, infrarood en vibratie
 • 3 jaar garantie
Minpunten
 • Prijzig

De Medisana comfort FS885 is verkrijgbaar bij:

2. Beurer FB50 – Beste grote voetenbad

Beurer FB50 - Voetenbad - XXL - 3 pedicure opzetstukken - Verwarming
Bekijk voetenbad

Het elektrisch voetenbad FB50 van het merk Beurer is het beste grote voetenbad die je op dit moment kunt kopen. Het luxe voetenbad heeft 3 verschillende functies. Je kan het voetenbad gebruiken voor een bubbelmassage, vibratiemassage of voor magneetveldtherapie. Het voetenbad is geschikt tot schoenmaat 46. Het voetenbad is makkelijk in gebruik. Je vult het voetenbad met warm water tot de vulstreep, steek dan de stekker in het stopcontact. Zet je voeten zachtjes op de voetensteun en zet het voetenbad aan. Je kunt nu een keuze maken voor welke massage je wil. Zet de timer voor de gewenste duur van de massage. Je kunt het instellen van 20 minuten tot 60 minuten. De temperatuur van het water is instelbaar van 35 graden Celsius tot 48 graden Celsius. Je reflexzones in de voeten worden hierdoor goed gestimuleerd. Beweeg je voeten over de massagerollers. Er zijn 3 verschillende opzetstukken voor de massagerollers. Een borstel opzetstuk, een massage opzetstuk en een eeltverwijderaar. Haal als je klaar bent de stekker uit het voetenbad en verwijder het water langs de smalle kant van het voetenbad.

De afmetingen van het elektrische voetenbad FB50 van Beurer zijn 50 centimeter bij 39 centimeter bij 22 centimeter. De kabel heeft een lengte van 2,2 meter. Het gewicht is circa 5,2 kilogram. Het materiaal is kunststof.

Pluspunten
 • 3 verschillende functies
 • 3 jaar garantie
 • Meerdere opzetstukken voor de massagerollers
Minpunten
 • Prijzig voetenbad

De Beurer FB50 is verkrijgbaar bij:

3. Sanbo F22 PRO – Beste opvouwbaar voetenbad

Sanbo Elektrisch Voetenbad F22 Pro - Zwart / Blauw - Massage functie met Eeltverwijderaar - Verwarmt tot 49°C - Opvouwbaar
Bekijk voetenbad

Het voetenbad F22 PRO van het merk Sanbo is het beste opvouwbaar voetenbad die je op dit moment kunt kopen. Wie wil dat nou niet? Heerlijk om na een lange dag staan, wandelen of werken je schoenen uit te trekken en je voeten laten genieten van een voetmassage. Het voetenbad van Sanbo heeft een mooie blauwe kleur. Met dit voetenbad zorg je voor Self-Care, het is relaxed en fris. Erg comfortabel en je kunt het aanpassen aan jouw wensen. Het voetenbad is opvouwbaar, dus je kunt het eenvoudig opbergen bijvoorbeeld onder de bank of onder het bed. Het voetenbad heeft een afstandsbediening, zodat je heerlijk vanuit je luie stoel kan genieten van de voetmassage. Het voetenbad heeft 8 voeten rollers en een pedicure steen. De temperatuur is instelbaar tot 48 graden Celsius en het voetenbad heeft 3 warmtestanden. Met de timer kan je instellen wanneer het voetenbad weer uitgaat. Het voetenbad is zeer makkelijk om in gebruik te nemen.

De afmetingen van het voetenbad van Sanbo zijn 34 centimeter bij 41 centimeter en een hoogte van 18 centimeter. Het opvouwbaar voetenbad wordt geleverd met een afstandsbediening en een batterij. Je krijgt er ook nog een pedicure steen bij.

Pluspunten
 • Inclusief afstandsbediening
 • Met een pedicure steen
 • Opvouwbaar voetenbad
Minpunten
 • Het kabeltje is niet heel erg lang

De Sanbo F22 PRO is verkrijgbaar bij:

4. Calmenta XXL Voetenbad – Beste shiatsu voetenbad

Calmenta® XXL Voetenbad - 12L - Automatisch wielmassage - Infrarood
Bekijk voetenbad

Het XXL Voetenbad van het merk Calmenta is het beste shiatsu voetenbad die je op dit moment kunt kopen. Het voetenbad van Calmenta is een groot voetenbad met een inhoud van 12 liter. Het is een voetenbad met afstandsbediening.  Waardoor je lekker vanuit je luie stoel kan genieten. Het voetenbad heeft 4 draaiende shiatsu wielen en 4 draaiende massagerollers. Kom heerlijk tot rust door de ontspannende bubbelmassage. Zet hierna het infrarood licht aan dat zeer goed voor je huid is en voor een goede bloedcirculatie. Het voetenbad kan gebruikt worden tot een schoenmaat 46. Het voetenbad heeft een timerfunctie en kan verwarmd worden tot 48 graden Celsius. Het voetenbad is eenvoudig te legen door een slangetje.

De afmetingen van het XXL Voetenbad van Calmenta zijn 40 centimeter bij 38 centimeter bij 20,5 centimeter. Het voetenbad heeft een gewicht van 4,4 kilogram. Het vermogen is 500 Watt.

Pluspunten
 • Heeft een afstandsbediening
 • Inhoud van 12 liter
 • Shiatsu wielen
 • Eenvoudig te legen door slangetje
Minpunten
 • Heeft een hoge rand
 • Het snoer is niet heel erg lang

De Calmenta XXL Voetenbad is verkrijgbaar bij:

5. BUDDLEY Voetenbad – Beste zwarte voetenbad

BUDDLEY® Voetenbaden
Bekijk voetenbad

Het voetenbad van het merk BUDDLEY is het beste zwarte voetenbad die je op dit moment kunt kopen. Wil je ook lekker relaxen na een lange dag werken of wandelen? Dan is het voetenbad van BUDDLEY de beste keuze voor je. Het is een niet elektrisch voetenbad en erg simpel in gebruik. Het zwarte voetenbad is gemaakt van duurzaam kunststof en te gebruiken tot schoenmaat 46. Het voetenbad verlicht voetpijn en vermindert voetkramp. Het verwijdert dode bloedcellen en je voeten zijn minder vermoeid na een voetenbad van 15 minuten. De massagepunten zorgen stimuleren de bloedsomloop. Je krijgt lekkere schone en zachte voeten en het is een goede boost voor je gezondheid. Het is het perfecte voetenbad voor thuis. Je hebt je eigen spa aan huis.

De afmetingen van het zwarte voetenbad van BUDDLEY zijn 28 centimeter in de lengte en 17,6 centimeter hoog. Het voetenbad is zeer licht met een gewicht van 407 gram. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie op het voetenbad.

Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Mooie zwarte kleur
 • Licht in gewicht
Minpunten
 • Prijzig voor niet elektrisch voetenbad

De BUDDLEY Voetenbad is verkrijgbaar bij:

Zoals je kunt zien heb je behoorlijk wat keuzes uit verschillende soorten en maten voetenbaden. En om dan nog maar te zwijgen over de uiteenlopende functies die ze kunnen hebben. Je hebt dan ook keuze uit zeer simpele tot zeer uitgebreide en dus ook duurdere voetenbaden. Maar waar moet je opletten bij het kopen van een voetenbad?

Afmetingen voetenbad

Het is in ieder geval van belang dat je goed kijkt naar de afmetingen van het voetenbad. Vooral wanneer je iets grotere voeten hebt. Alleen het juiste formaat zorgt ervoor dat je optimaal van het voetenbad kunt genieten. Vaak staat ook per product omschreven voor welke maten voeten (gebaseerd op de schoenmaat) geschikt zijn.

Functies van het voetenbad

Een voetenbad kan verschillende functies hebben. Van heerlijke bubbels tot aan lichttherapie en van massage tot aan doorgronde reiniging. Stel jezelf de vragen welke functies jij belangrijk vindt. Heb je veel last van je voeten? Kijk dan vooral naar apparaten die de pijn kunnen verlichten. Terwijl je voor een pure ontspanning misschien wel meer baat hebt bij een ander model.

Gebruiks- en opberg gemak

Je kunt ook kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een voetenbad en vooral of het bad ook eenvoudig weer op te bergen is. Kun je bijvoorbeeld het voetenbad legen met behulp van een slangetje of moet je het complete voetenbad leeggooien wanneer je klaar bent. Houdt er rekening mee dat een bak gevuld met water en vloeistof een behoorlijk gewicht heeft. Ook het opbergen van een voetenbad moet makkelijk zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor volledig inklapbare voetenbaden, zodat het product ook weinig ruimte in beslag neemt wanneer je ‘m niet gebruikt.

Voetenbaden vergelijken

Heb je een aantal mooie modellen op het oog en wil je meer weten over de producten? Dan doe je er verstandig aan om de voetenbaden te vergelijken. Door het vergelijken van de producten ontdek je meer over de voor- en nadelen en kun je eventueel ook op de kosten besparen als je de prijzen vergelijkt. Zo kun je altijd de beste keuze maken en ook nog eens profiteren van de beste deal.

Veelgestelde vragen over voetenbaden

 • Wat moet je in een voetenbad doen?

  Je kunt verschillende oliën en middeltjes aan het voetenbad toevoegen om te relaxen of om je voeten grondig te reinigen. Denk aan bijvoorbeeld lavendelolie voor een optimale ontspanning of aan azijn voor het behandelen van voetschimmel.

 • Hoe lang mag je in een voetenbad?

  Het advies is om een voetenbad nooit langer dan 5 minuten te gebruiken. Anders wordt de huid te week en heb je meer kans op wondjes en dus ook infecties. Vergeet ook niet om na een voetenbad je voeten altijd weer schoon te spoelen als je bijvoorbeeld oliën of andere middeltjes aan het water hebt toegevoegd.

 • Hoe vaak per week voetenbad?

  Het advies is om 1 tot maximaal 3 keer per week een voetenbad te nemen. Heb je bijvoorbeeld veel pijnklachten of heb je last van schimmel? Dan mag je een voetenbad 2 tot maximaal 3 keer per week doen. Ben je klachtenvrij? Dan is feitelijk één keer per week de max.

 • Welk merk voetenbad?

  Er zijn verschillende merken die kwalitatief uitstekende voetenbaden maken, maar een topper is toch wel het voetenbad van Medisana. Medisana is namelijk een bekend merk op het gebied van kwalitatief goede apparaten die een goede gezondheid en ontspanning kunnen garanderen.

 • Hoeveel kost een voetenbad?

  De prijzen van voetenbaden lopen enorm uiteen en de gemiddelde prijs is € 50,-. Simpele en non-elektrische voetenbaden kosten slechts 3 tientjes terwijl zeer uitgebreide voetenbaden al snel € 100,- kunnen kosten.

 • Plaats een reactie