De 5 beste kattenvoer van 2024

Je kat verdient natuurlijk lekker, maar vooral gezond eten. Wanneer je op zoek bent naar het beste kattenvoer voor je vriendje of vriendinnetje, kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. En dat ook de prijzen van kattenvoer uiteenlopen. Nu vraag je jezelf af wat is het beste kattenvoer?

Kattenvoer kopen

Je wil natuurlijk wel het gezondste kattenvoer kopen en hoe kom je erachter dat het voer dat je wil kopen ook goed is voor je huisdier. Je kunt natuurlijk altijd de verpakking raadplegen, maar je doet er ook slim aan om een kattenvoer review te lezen. Zo kom je meer te weten over het voer en of andere baasjes tevreden zijn over het voer dat ze voor hun poes of kat hebben aangeschaft. Wij helpen je al een beetje op weg door het beste kattenvoer voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Royal Canin Kitten - Kattenvoer - 10 kg
Royal canin
kitten kattenvoer
2
Prins VitalCare Kat Adult - Kattenvoer - 1.5 kg
Prins
VitalCare Adult Fit
3
Hill's Science Plan Kattenvoer Adult Tonijn 7 kg
Hill's
Feline Adult
4
Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer
Husse
Opus Lynx
5
Felix Original Mix Selectie in Gelei - Katten natvoer
Felix
Original Mix

Dit zijn ze, de 5 beste kattenvoer van 2024

1. Royal canin kitten kattenvoer – Beste kattenvoer voor kittens

Royal Canin Kitten - Kattenvoer - 10 kg
Bekijk kattenvoer

Het kitten kattenvoer van het merk Royal Canin is het beste kattenvoer voor kittens die je op dit moment kunt kopen. Geef je kitten de perfecte start met Royal Canin Kitten Kattenvoer. Het kattenvoer is geschikt voor kittens in de tweede groeifase. Dit is van twee tot twaalf maanden oud. Kittens hebben andere behoeften. Ze hebben een kwetsbaar immuunsysteem, zitten middenin in de ontdekkingsfase van hun leven en hebben een kwetsbaar spijsverteringsstelsel. De brokjes bevatten natuurlijke anti oxidanten voor een sterk immuunsysteem. Voor de ontwikkeling van de hersenen is omega-3 vetzuur (DHA) toegevoegd. En voor ondersteuning van de darmflora is prebiotica en zeer goed verteerbare eiwitten toegevoegd.

Het kitten kattenvoer van Royal Canin bevat geen kunstmatige kleurstoffen en geen kunstmatige smaakstoffen. Het is een goedgekeurde formule ontwikkeld door dierenartsen. De brokjes hebben een aangepaste grootte van een centimeter speciaal voor de kleine kaak van kittens. Op de achterkant van de tien kilogram zak staat precies hoeveel jouw kitten nodig heeft. Dit wordt bepaald door het gewicht en leeftijd in maanden van de kitten. Het wordt aangeraden om na twaalf maanden over te stappen op Royal Canin Adult brokken.

Pluspunten
 • Speciaal voor kittens
 • Aangepaste grootte van de brokjes
 • Geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
Minpunten
 • Prijzig

De Royal canin kitten kattenvoer is verkrijgbaar bij:

2. Prins VitalCare Adult Fit – Beste kattenvoer voor volwassen katten

Prins VitalCare Kat Adult - Kattenvoer - 1.5 kg
Bekijk kattenvoer

Het kattenvoer VitalCare Adult Fit van het merk Prins is het beste kattenvoer voor volwassen katten die je op dit moment kunt kopen. VitalCare Adult Fit is speciaal gemaakt voor de volwassen kat vanaf een jaar oud. De kattenbrokken zijn geschikt voor actieve volwassen katten en katten die wel eens buiten komen. Vitalcare Adult Fit is samengesteld op basis van natuurlijke bouwstoffen die een gezonde werking van het lichaam van je actieve volwassen kat ondersteunen. Eiwitten zijn van belang voor de opbouw en instandhouding van het lichaam. Ze zorgen ook voor een goede conditie van de spieren. Zalmolie is toegevoegd en bevat veel omega-vetzuren voor een gezonde en glanzende vacht voor jouw kat. De vitaminen en mineralen dragen bij aan een goed werkend immuunsysteem voor jouw volwassen kat.

Het kattenvoer VitalCare Adult Fit van Prins is speciaal gemaakt voor de volwassen kat vanaf 1 jaar oud. De kattenbrokken zijn rijk aan kip en visolie. Het is een 100 procent natuurlijk product. De kattenbrokken hebben een afmeting van 12 millimeter groot.

Pluspunten
 • Lang houdbaar
 • Rijk aan kip en visolie
 • 100 procent natuurlijk product
Minpunten
 • Prijzig

De Prins VitalCare Adult Fit is verkrijgbaar bij:

3. Hill's Feline Adult – Beste kattenvoer met vis

Hill's Science Plan Kattenvoer Adult Tonijn 7 kg
Bekijk kattenvoer

Het kattenvoer Feline Adult van het merk Hill’s is het beste kattenvoer met vis die je op dit moment kunt kopen. De kattenbrokken zijn speciaal voor de volwassen kat vanaf 1 jaar oud. De kattenbrokken bevatten antioxidanten en vitaminen C en E voor een gezonde weerstand van de kat. Omega 3 en 6 dragen bij aan een prachtige huid en vacht van jouw volwassen kat. Essentieel taurine is toegevoegd aan de kattenbrokken voor de gezondheid van het hart en gebalanceerde mineralen zijn toegevoegd ter ondersteuning van de nieren en de blaas. Ook bevatten de kattenbrokken een hoogwaardig eiwit voor de spiermassa.

De kattenbrokken Feline Adult van Hill’s hebben een geweldige smaak. De grootte van de brokken is 4,5 millimeter bij 9 millimeter. Zorg dat er altijd vers drinkwater beschikbaar is voor jouw kat. Dit is belangrijk in combinatie met de kattenbrokken.

Pluspunten
 • Rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen
 • Speciaal voor de volwassen kat
 • Met tonijn smaak
Minpunten
 • Prijzig

De Hill's Feline Adult is verkrijgbaar bij:

4. Husse Opus Lynx – Beste graanvrij kattenvoer

Husse Opus Lynx graanvrij kattenvoer
Bekijk kattenvoer

Opus Lynx van het merk Husse is het beste graanvrije kattenvoer dat je kunt krijgen. Husse specialiseert zich in het maken van gevarieerd voedsel voor katten die een voedselintolerantie hebben. Zeker voor katers die specifieke dieeteisen hebben is het voer van Husse veruit de beste keuze.

Opus Lynx is graan- en glutenvrij en bevat alle benodigde vitamines en mineralen die je dierenvriend nodig heeft. Het voer heeft ook een optimaal taurinegehalte. Een aminozuur dat katten niet zelf kunnen aanmaken, maar dat wel essentieel is voor een gezond en vitaal leven. Daarnaast is het ook bewezen dat het voer van Husse de spijsvertering van katten bevordert.

Pluspunten
 • Speciaal voor katten met voedselintolerantie
 • Graan- en glutenvrij
 • Optimaal taurinegehalte
 • Juiste balans vitamines en mineralen
 • Helpt spijsvertering te verbeteren
Minpunten
 • Prijzig voer

De Husse Opus Lynx is verkrijgbaar bij:

5. Felix Original Mix – Beste natvoer voor katten

Felix Original Mix Selectie in Gelei - Katten natvoer
Bekijk kattenvoer

Original Mix van het merk Felix is het beste natvoer voor katten dat op dit moment verkrijgbaar is. Wanneer je de voordeelverpakking bestelt ontvang je 44 bakjes met een inhoud van 85 gram. De bakjes bevatten natvoer met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten in gelei. Met ook een juiste balans in benodigde vitamines en mineralen die je kat of poes nodigt heeft.

Het voer bestaat uit 11 kuipjes rund, 11 kuipjes kip, 11 kuipjes tonijn en 11 kuipjes zalm. Op die manier kun je je jouw maatje en gevarieerd diner voorschotelen en zal hij of zij er optimaal van kunnen genieten. Een groot pluspunt is dat het voer voor iedere kat of poes geschikt is en dat er geen kunstmatige kleurstoffen aan het eten is toegevoegd.

Pluspunten
 • Gevarieerd dieet
 • Voor elke kat of poes
 • Voordeelverpakking
 • Juiste balans vitamines en mineralen
 • Kwalitatief hoogwaardige ingrediënten
Minpunten
 • Niet 100% biologisch

De Felix Original Mix is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet heb je kattenvoer in verschillende soorten en prijsklassen en het beste kattenvoer is feitelijk het voer waar je kat het meeste profijt van heeft. En natuurlijk moet je kat er ook dol op zijn. Jij eet immers ook geen maaltijden die je niet lekker vindt. Zeker in de beginfase kan het even zoeken zijn naar de beste voeding, maar je komt er snel genoeg achter. Sowieso is het handig om je kat of poes zowel brokken als natvoer te geven. Een kat die alleen brokken eet heeft kans op uitdroging en om sneller dik te worden en een kat die alleen maar natvoer krijgt heeft sneller de kans op problemen met het gebit.

Wat is het gezondste kattenvoer?

Het gezondste kattenvoer is voedingsrijk voer dat voorzien is van alle benodigde vitamines en mineralen, zodat je dierenvriend gezond en vitaal blijft. Per product staat omschreven welke ingrediënten het voer bevat en maak een goede afweging van welk voer het beste voor je kat is. Calcium, kalium, natrium, fosfor, chloor en magnesium zijn de belangrijkste mineralen die een kat nodig heeft terwijl ze ook vitamine B-12, C en D nodig hebben. Let hier dus op wanneer je voeding koopt.

Waar moet je opletten bij het kopen van kattenvoer?

Waar je ook op kunt of zelfs moet letten wanneer je voer koopt, is of het voer wel voor je kat geschikt is. En dan hebben we het over de leeftijd. Kittens hebben vaak speciaal voer nodig, omdat ze ook nog geen grotere brokken kunnen kauwen en doorslikken. Volwassen katers hebben weer ander voedsel nodig dan bijvoorbeeld senioren waarbij de stofwisseling en spijsvertering anders is gaan werken.

Kattenvoer vergelijken

Je kunt ook altijd kattenvoer vergelijken. Op zowel kwaliteit als de prijs. Door te vergelijken kom je snel tot de ontdekking wat nu echt het beste kattenvoer is en waar je het voer het goedkoopste kunt bestellen. De ongeschreven regel is logischerwijs dat je nooit moet beknibbelen op voer, want je maatje verdient natuurlijk het allerbeste.

Veelgestelde vragen over kattenvoer

 • Wat moet een kat eten per dag?

  Een kat heeft ongeveer 4 maaltijden per dag nodig. Het is ook het beste om je kat of poes 4 keer per dag eten te geven. Zo voorkom je dat je huisdier te vol raakt en dat hij of zij het eten naar binnen schrokt. Als je wat vaker van huis bent kun je ook 2 keer per dag eten geven of je kunt een automatische voederbak kopen die het eten doseert.

 • Wat is beter voor een kat brokken of natvoer?

  Het één is niet beter dan het ander en het is slim om het eten van een kat te variëren. Kies daarom de momenten dat je brokken geeft en natvoer geeft. Natvoer is licht verteerbaar en voorkomt uitdroging terwijl een kater of een poes met brokken het gebit beter kan reinigen.

 • Wat mag een kat niet eten?

  Katten mogen veel dingen niet eten. Denk bijvoorbeeld aan voor de handliggende etenswaren, zoals chocolade  en snoepgoed, maar ook druiven, avocado’s, uien, bieslook, knoflook, zoete fruitsoorten en rauw varkensvlees zijn niet goed voor je dierenvriend.

 • Wat kost kattenvoer?

  Kattenvoer is geen goedkope tak van sport, maar de prijs hangt natuurlijk af van hoeveel een kat eet. Gemiddeld eet een kat voor € 25,- aan voer per maand.

 • Welk merk kattenvoer is het beste?

  Kattenvoer van Hills of Royal Canin is het beste kattenvoer dat je op dit moment kunt kopen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie