De 5 beste was-droogcombinaties van 2024

Een was-droogcombinatie is een zeer handige machine voor mensen die op zoek zijn naar zowel een wasmachine als een droger, maar die geen ruimte hebben om twee grote apparaten neer te zetten. Bij een was-droogcombinatie zijn de twee machines in één apparaat gecombineerd en dat heeft zowel voor- als nadelen. De ruimtebesparing is bijvoorbeeld een groot voordeel, maar het nadeel is dat je beide machines niet kunt gebruiken wanneer de wasmachine of de droger defect is.

Wat is de beste was-droogcombinatie?

Nu vraag je jezelf af wat de beste was-droogcombinatie is. In je zoektocht kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is, maar de keuzes die je maakt hebben grotendeels te maken met je behoeften. Zo zijn er machines die meer geschikt zijn voor grotere gezinnen terwijl een een- of tweepersoonshuishouden geen machine met een hoog vulgewicht nodig hebben.

Was-droogcombinatie kopen

Wanneer je een was-droogcombinatie wil kopen, doe je er in ieder geval slim aan om een was-droogcombinatie test en was-droogcombinatie review te lezen van het producten of de producten die je interessant vindt. Zo ontdek je meer over de voor- en nadelen van de machine en je kunt uiteindelijk ook een weloverwogen beslissing nemen. Wil je weten welke machines op dit moment het beste zijn? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
AEG L9WEE066W - SensiDry - Was-droogcombinatie
AEG
L9WEE066W - SensiDry
2
Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 - Was-droogcombinatie
Miele
WTI 370 WPM PowerWash 2.0
3
Beko HWD7527BB Was-droogcombinatie Vrijstaand Voorbelading Zwart E
Beko
HWD7527BB
4
Bosch WNA13400NL - Serie 4 - Was-droogcombinatie
Bosch
WNA13400NL
5
Siemens WD4HU541EU - iQ500 - Was-droogcombinatie
Siemens
WD4HU541EU - iQ500

Dit zijn ze, de 5 beste was-droogcombinaties van 2024

1. AEG L9WEE066W - SensiDry – Beste was-droogcombinatie met stoomfunctie

AEG L9WEE066W - SensiDry - Was-droogcombinatie
Bekijk was-droogcombinatie

De L9WEE066W – SensiDry van het merk AEG is de beste was-droogcombinatie met stoomfunctie die op dit moment verkrijgbaar is. Deze twee-in-één machine heeft een aantal belangrijke functies waardoor het wassen en drogen van wasgoed een fluitje van een cent wordt. Zoals de sensoren die meten of de machine te zwaar beladen is en de stoomfunctie waardoor je was minder gekreukt uit de machine komt.

Het maximale vulgewicht van de machine is 10 kg, maar voor de wasdroger ligt het maximale vulgewicht op 6 kg. De machine beschikt over een toerental van 1600 terwijl de tuimelaar van duurzaam RVS is gemaakt. De machine beschikt ook over 17 verschillende was- en droogprogramma’s. Qui energieverbruik gooit de L9WEE066W – SensiDry hoge ogen en de machine heeft dan ook het energielabel A. Wat betreft het geluidsniveau scoort het apparaat minder goed, want met een geluidsniveau van 76 dB is de geluidsproductie iets aan de hoge kant.

Pluspunten
 • Energielabel A
 • Slimme sensoren
 • Stoomfunctie
 • 1600 toeren
 • Maximaal vulgewicht 10 kg
Minpunten
 • Geluidsniveau 76 dB

De AEG L9WEE066W - SensiDry is verkrijgbaar bij:

2. Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 – Beste was-droogcombinatie met wifi

Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 - Was-droogcombinatie
Bekijk was-droogcombinatie

De WTI 370 WPM PowerWash 2.0 van het merk Miele is de beste was-droogcombinatie met wifi. Je kunt de machine met het internet verbinden en via de app op een smartphone of tablet bedienen. Via de app heb je meer inzicht en controle over de prestaties van je machine. Maar deze functionaliteiten zijn niet de enige die de Miele de moeite waard maken om aan te schaffen.

De was-droogcombinatie heeft een maximaal vulgewicht van 8 kg voor het wassen en 5 kg voor het drogen van wasgoed. Het apparaat beschikt over 1600 toeren die in te stellen zijn en de tuimelaar is van duurzaam RVS gemaakt. De ingebouwde LED-verlichting in de trommel zorgt ervoor dat je ook optimaal zicht hebt wanneer je de machine leeghaalt of vult.

Nog belangrijker is dat het een energiezuinig apparaat is. Qua stroomverbruik valt het mee en de machine heeft dan ook het energielabel A. Maar de Miele heeft ook aanvullende functies die ervoor zorgen dat er op het waterverbruik wordt bespaard.

Pluspunten
 • 24 was- en droogprogramma’s
 • Energielabel A
 • 1600 toeren
 • Te bedienen met een app
 • Maximaal vulgewicht 8 kg
Minpunten
 • Prijzig

De Miele WTI 370 WPM PowerWash 2.0 is verkrijgbaar bij:

3. Beko HWD7527BB – Beste zwarte was-droogcombinatie

Beko HWD7527BB Was-droogcombinatie Vrijstaand Voorbelading Zwart E
Bekijk was-droogcombinatie

Op zoek naar de beste was-droogcombinatie die je kunt vinden? De HWD7527BB van het merk Beko is de beste zwarte was-droogcombinatie die je op dit moment kunt kopen. Beko is een bekend merk op het gebied van witgoed en met deze machine bespaar je niet alleen ruimte, maar ook op de energie. Het product is voorzien van het energielabel E.

De machine is gemaakt van roestvrijstaal en beschikt over 1200 toeren waarmee de was grondig gewassen en gedroogd kan worden. Je kunt 7 kilo aan wasgoed toevoegen wanneer je wil wassen. De maximale belasting voor de condensdroger is 5 kilo. De machine beschikt ook over 15 verschillende was- en droogprogramma’s en je ontvangt 2 jaar fabrieksgarantie.

Pluspunten
 • Wasmachine en condensdroger in één
 • 1200 toeren
 • 15 was- en droogprogramma’s
 • Gemaakt van roestvrijstaal
 • Energiezuinig
Minpunten
 • Als droger of wasmachine defect is ben je beide apparaten kwijt voor reparatie

De Beko HWD7527BB is verkrijgbaar bij:

4. Bosch WNA13400NL – Beste goedkope was-droogcombinatie

Bosch WNA13400NL - Serie 4 - Was-droogcombinatie
Bekijk was-droogcombinatie

De WNA13400NL van het merk Bosch is de beste goedkope was-droogcombinatie die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. De machine is gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk geprijsd en bovenal kwalitatief goed. Bosch is dan ook een bekend merk binnen de segmenten huishoudelijke apparaten en witgoed.

De machine heeft een vulgewicht van 8 kg (wassen) en 5 kg (drogen) en beschikt over 1400 toeren, zodat de was ook droog uit de droger komt. Een groot pluspunt is het feit dat de droger een zelfreinigende functie heeft en dat er weinig onderhoud nodig is. Een ander groot pluspunt is dat de machine een aantal korte en effectieve was- en droogprogramma’s heeft waarmee je op zowel het water als de energie kunt besparen.

Het apparaat is ook uitgerust met een helder en verlicht digitaal display, zodat je kunt zien welk programma draait en hoe lang de machine nog bezig is. Daarnaast is de tuimelaar van duurzaam RVS gemaakt, heeft de droger het energielabel B en de wasmachine het energielabel C.

Pluspunten
 • Eenergielabels B en C
 • 1400 toeren
 • Korte en effectieve programma’s beschikbaar
 • Energie- en waterbesparende functies
 • 2 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
 • Niet met een app te bedienen

De Bosch WNA13400NL is verkrijgbaar bij:

5. Siemens WD4HU541EU - iQ500 – Beste grote was-droogcombinatie

Siemens WD4HU541EU - iQ500 - Was-droogcombinatie
Bekijk was-droogcombinatie

De WD4HU541EU – iQ500 van het merk Siemens is de beste grote was-droogcombinatie die verkrijgbaar is. Met een maximaal vulgewicht van 10 kg (wasmachine) is het apparaat geschikt voor meerpersoonshuishoudens. Het maximaal vulgewicht van de droger is 6 kg. Dat ook weer iets groter is dan bij de meeste vergelijkbare apparaten. En met de beschikking over maximaal 1400 toeren komt de was schoon en droog uit de machine.

De stille was-droogcombinatie maakt weinig geluid, maar heeft bovenal veel voordelen op het gebied van energie- en waterverbruik. Door een aantal slimme sensoren en oplossingen verbruikt de machine minimaal water en stroom. Ideaal als je een groot gezin hebt en meerdere wassen per dag moet draaien.

Andere mooie functies van de machine is dat de tuimelaar van duurzaam RVS is gemaakt en dat de trommel ook een zelfreinigende functie heeft. Dat het onderhoud aan de machine reduceert. Daarnaast kun je de was-droogcombinatie met het internet verbinden en via de app op een tablet of telefoon bedienen.

Pluspunten
 • Slimme sensoren m.b.t. water- en energieverbruik
 • 1400 toeren
 • Stille machine
 • Tuimelaar van RVS
 • 2 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
 • Wi-Fi is lastig te configureren

De Siemens WD4HU541EU - iQ500 is verkrijgbaar bij:

Het moge duidelijk zijn dat er verschillende soorten machines zijn en de ene was-droogcombinatie is de andere niet. Waar moet je op letten bij het kopen van een was-droogcombinatie? Dat is een goede vraag en wij geven je nog een paar handige tips en trucs.

Energielabel

Het energielabel kan een belangrijke rol spelen in de keuzes die je maakt. Witgoedapparaten hebben doorgaans energielabels F tot en met B en een enkeling heeft een energielabel A of hoger. Een energielabel A+++ geeft aan dat de machine het energiezuinigst van allemaal is. Wil je dus een machine die niet teveel energie verbruikt? Kies dan voor een machine die een goed energielabel heeft. Energielabels B en C zijn al goed als we spreken over grote huishoudende apparaten, zoals wasmachines en drogers. Wil je ook besparen op het water? Kijk dan vooral naar machines met waterbesparende functies en die bijvoorbeeld ook korte en effectieve wasprogramma’s hebben waarbij weinig water wordt gebruikt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van een machine kan een belangrijke rol spelen in je keuze. De ene machine maakt simpelweg meer lawaai dan de andere. Onder acceptabel geluidsniveau valt 50 dB aan geluid en iedere machine zit hier ver boven. Een langdurige blootstelling aan bijvoorbeeld 80 dB (meer dan 40 uur per week) kan zelfs voor gehoorbeschadigingen zorgen. De meeste machines hebben een geluidsniveau van tussen de 70 dB en 80 dB. Hoe dichter het niveau bij de 70 ligt, des te stiller de machine ook is.

Was-droogcombinatie vergelijken

Het is hoe dan ook slim om de was-droogcombinatie die je op het oog hebt te vergelijken met andere machines, maar het kan ook geen kwaad om de prijzen van het model te vergelijken. De kans is aanwezig dat de ene internetwinkel de machine goedkoper aanbiedt dan de ander. Kijk dan ook vooral even naar de bezorg- en installatiekosten. Als een aanbieder de machine € 50,- goedkoper aanbiedt dan de concurrent, maar wel € 35,- aan bezorgkosten en € 25,- aan installatiekosten rekent, ben je dus feitelijk duurder uit. Een aandachtspuntje om rekening mee te houden.

Veelgestelde vragen over was-droogcombinaties

 • Hoe werkt een was-droogcombinatie?

  Een was-droogcombinatie is 1 machine voor zowel het wassen en het drogen. Je begint natuurlijk met het vullen en het wassen van je wasgoed en na het wassen kun je de machine instellen op drogen.

 • Is een was-droogcombinatie energie zuinig?

  Een aantal was-droogcombinaties zijn energiezuinig wanneer ze een energielabel C of hoger hebben. Ze zijn niet energiezuiniger dan twee losstaande apparaten.

 • Hoe sluit je een was-droogcombinatie aan?

  De was-droogcombinatie sluit je aan op de watertoevoer en de afvoer. Zodat de machine water kan tappen voor het wassen en vies water kan afvoeren tijdens het wassen en drogen.

 • Wat zijn de nadelen van een was-droogcombinatie?

  De nadelen van een was-droogcombinatie is dat de machines duurder in aanschaf zijn en dat je beide apparaten niet kunt gebruiken als één van de twee defect is.

 • Hoe duur is een was-droogcombinatie?

  De prijs van een goede was-droogcombinatie ligt tussen de € 700,- en € 2000,-.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie