De 5 beste droogshampoos van 2024

Een fijne droogshampoo is ideaal wanneer je jouw haar wil onderhouden en wil reinigen terwijl je niet onder douche wil stappen. In je zoektocht naar een goede dry shampoo kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en wij kunnen het ons dan ook goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat je jezelf afvraagt wat is de beste droogshampoo?

Droogshampoo kopen

Wanneer je een goede droogshampoo wil kopen kun je op een aantal zaken letten en je kunt ook altijd droogshampoo ervaringen lezen. Je komt dan meer te weten over hoe andere gebruikers de shampoo ervaren. Je kunt ook altijd een droogshampoo test lezen als je zeker wil weten dat je een goed product aanschaft. Om je alvast op weg te helpen hebben wij de beste droogshampoo’s op dit moment voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Batiste Droogshampoo Heavenly ''extra'' volume
Batiste
Extra Volume
2
Andrélon Droogshampoo Verrassend Volume
Andrélon
Verrassend Volume
3
Nivea - (Dry Shampoo Medium Tones) 200 ml
Nivea
Dry Shampoo Medium Tones
4
Schwarzkopf Fresh Droogshampoo 3x 150ml
Schwarzkopf
Fresh
5
OLAPLEX No.4D Clean Volume Detox - Droogshampoo
Olaplex
No. 4D Clean Volume Detox

Dit zijn ze, de 5 beste droogshampoos van 2024

1. Batiste Extra Volume – Beste droogshampoo voor volume

Batiste Droogshampoo Heavenly ''extra'' volume
Bekijk droogshampoo

Wil je het haar ontvetten en ben je op zoek naar volume? Dan is de Extra Volume van het merk Batiste de beste droogshampoo voor volume die je op dit moment kunt kopen. De dispenser bevat 200 ml en met de spray kun je het haar behandelen. Extra Volume van Batiste is geschikt voor alle soorten haartypes en -kleuren. Je kunt meteen een voordeelpak kopen van 4x 200 ml om extra voordelig uit te zijn en altijd droogshampoo op voorraad te hebben.

Pluspunten
 • Voor meer volume
 • Inhoud 200 ml
 • Voor alle haartypes
 • Voor alle haarkleuren
 • Voordeelpak
Minpunten
 • Niet hypo-allergeen

De Batiste Extra Volume is verkrijgbaar bij:

2. Andrélon Verrassend Volume – Beste droogshampoo van Andrélon

Andrélon Droogshampoo Verrassend Volume
Bekijk droogshampoo

Op zoek naar schoon en fris haar tussen wasbeurten door? Dan is Verrassend Volume van het merk Andrélon de beste droogshampoo van Andrélon die je op dit moment kunt bestellen. De droogshampoo voor meer volume is geschikt voor alle haartypes- en kleuren. Door de speciale formule kun je met de spray het haar opfrissen en ontvetten terwijl het haar de glans niet verliest. Bij het bestellen van deze voordeelverpakking ontvang je 6 dispenser met elk een inhoud van 245 ml.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking (6x 245 ml)
 • Voor fris en schoon haar
 • Ontvetten van haar
 • Geschikt voor alle haartypes en -kleuren
 • Zorgt voor een natuurlijke glans
Minpunten
 • Niet Hypo-allergeen

De Andrélon Verrassend Volume is verkrijgbaar bij:

3. Nivea Dry Shampoo Medium Tones – Beste Nivea droogshampoo

Nivea - (Dry Shampoo Medium Tones) 200 ml
Bekijk droogshampoo

De beste Niveau droogshampoo die op dit moment in de markt verkrijgbaar is, is de Dry Shampoo Medium Tones van het merk Nivea. De dispenser bevat 200 ml aan droogshampoo en is geschikt voor alle haartypes. Niet voor alle haarkleuren. De droogshampoo is alleen geschikt voor gebruikers met haarkleuren met medium tones. Met de Dry Shampoo Medium Tones kun je het probleem met vet haar oplossen en in de toekomst voorkomen.

Pluspunten
 • Speciaal voor mensen met vet haar
 • Inhoud 200 ml
 • Dermatologisch getest
 • Geschikt voor alle haartypes
Minpunten
 • Alleen geschikt voor medium tones

De Nivea Dry Shampoo Medium Tones is verkrijgbaar bij:

4. Schwarzkopf Fresh – Beste siliconenvrije droogshampoo

Schwarzkopf Fresh Droogshampoo 3x 150ml
Bekijk droogshampoo

Fresh van het merk Schwarzkopf is de beste siliconenvrije droogshampoo die je op dit moment kunt kopen. De droogshampoo is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en je kunt er zowel je haar mee opfrissen als extra volume creëren.

De droogshampoo is dermatologisch getest en siliconenvrij. Ook geschikt voor alle haartypes en -kleuren. Wanneer je de voordeelverpakking aanschaft, ontvang je 3 dispensers met elk een inhoud van 150 ml.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking
 • Voor mannen en vrouw
 • Voor fris haar en extra volume
 • Geschikt voor alle haartypes en -kleuren
Minpunten
 • Niet Hypo-allergeen

De Schwarzkopf Fresh is verkrijgbaar bij:

5. Olaplex No. 4D Clean Volume Detox – Beste droogshampoo zonder witte waas

OLAPLEX No.4D Clean Volume Detox - Droogshampoo
Bekijk droogshampoo

De No. 4D Clean Volume Detox van het merk Olaplex is de beste droogshampoo zonder witte waas die op dit moment te koop is. Deze droogshampoo zorgt voor een gezonde hoofdhuid en heeft een kalmerende werking. Je kunt je haar ermee reinigen, opfrissen en voor meer volume zorgen. De shampoo verwijdert ook vuil en geurtjes en is ook nog eens 100% vegan.

De shampoo is Hypoallergeen en geschikt voor alle haartypes en -kleuren. Een dispenser van Olaplex No. 4D Clean Volume Detox heeft een inhoud van 250 ml.

Pluspunten
 • Inhoud 250 ml
 • Geschikt voor alle haartypes en -kleuren
 • Reinigen van het haar
 • Zorg voor meer volume
 • 100% vegan
Minpunten
 • Niet dermatologisch getest

De Olaplex No. 4D Clean Volume Detox is verkrijgbaar bij:

Droogshampoos heb je in verschillende versies en de beste versie is natuurlijk de shampoo die ook het beste resultaat levert en die geschikt is voor je haar. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van droogshampoo.

Waar moet je op letten bij het kopen van droogshampoo?

Allereerst is het belangrijk om een shampoo te kiezen die geschikt voor zowel je haartype als je haarkleur. Alleen dan kun je het gewenste resultaat bereiken. Je kunt er ook opletten of een shampoo dermatologisch getest is en of het Hypoallergeen is. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van allergieën. Een shampoo met collageen zou een zeer goede keuze zijn wanneer je op zoek bent naar het product waarmee je het haar ook kunt verstevigen.

Hoe gebruik je droogshampoo?

In de regel is droogshampoo een poeder die in sprayvorm op het haar kan worden aangebracht. Hiermee reinig en verzorg je zowel je haar als de hoofdhuid. Zonder dat je water nodig hebt of de shampoo hoeft uit te spoelen. De spray kun je het beste 20 centimeter van het hoofd houden wanneer je de shampoo aanbrengt.

Welke shampoo past bij mij?

De shampoo die het beste bij je past is de shampoo die ook voor je haar geschikt is. Maar je kunt ook kijken naar de speciale werking van de shampoo, want er zijn formules die bijvoorbeeld vet haar oplossen. Terwijl andere shampoos juist weer specifiek zijn gemaakt om de hoofdhuid te kalmeren.

Veelgestelde vragen over droogshampoo

 • Is droogshampoo beter dan je haar wassen?

  Droogshampoo is niet per se beter dan het haar wassen, maar je kunt je haren wel langer mooi houden wanneer je tussen de wasbeurten door wat vaker droogshampoo gebruikt. Wanneer je het haar te vaak wast vervagen de kleuren en wordt het haar ook doffer.

 • Wat is het nut van droogshampoo?

  Met droogshampoo, ook wel dry shampoo genoemd, kun je het haar verzorgen en reinigen zonder dat je het hoeft te wassen met water.

 • Hoe vaak mag je droogshampoo gebruiken?

  Droogshampoo kun je het beste maximaal 1 tot 2 keer tussen de wasbeurten door gebruiken om bijvoorbeeld verstopte haarzakjes te voorkomen.

 • Kun je met droogshampoo slapen?

  Jazeker. Het advies is juist om je haar met droogshampoo voor het slapen gaan te gebruiken, zodat de shampoo tijdens je slaap goed kan inwerken en zijn werk kan doen.

 • Hoe haal je droogshampoo uit je haar?

  Op den duur wil je de droogshampoo wel verwijderen en dit kun je het beste doen wanneer de shampoo zijn werk heeft gedaan. Je kunt je haar dan kammen, borstelen zelfs en niet te heet föhnen om de poeder resten weer te verwijderen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie