De 5 beste koelboxen van 2024

Een koelbox is enorm handig als je weg gaat. Bijvoorbeeld als je een dagje naar het strand gaat of wanneer je gaat kamperen. Met een koelbox kun je etenswaren en drinken koel bewaren en ook nog eens voor een langere periode. Sommige modellen zijn zelfs geschikt om producten in te vriezen! Wanneer je op zoek gaat naar een koelbox kom je ook tot de ontdekking dat je een ruime keuze hebt uit verschillende modellen.

Wat is de beste koelbox?

De beste koelbox is het product dat je nodig hebt. Wil je alleen koelen of ook kunnen vriezen en wil je een model die makkelijk te vervoeren is of juist een groter model, omdat je met veel mensen weg gaat? Of wil je een model die je zowel op 230V als 12V kunt aansluiten? De keuze is reuze en hoe kom je er dan achter of je de beste keuze maakt? Door jezelf ten eerste een aantal vragen te stellen over wat je precies nodig hebt en door een koelbox review te lezen. Door het lezen van reviews van andere gebruikers kom je meer te weten over het product waar je interesse in hebt en kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke koelbox je gaat kopen. Wij hebben alvast de beste modellen voor je geselecteerd.

Merk
Model
1
Mobicool MB40 Hybrid koelbox – 40 liter – 240 volt / 12 volt
Mobicool
MB40 Hybrid
2
Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 10 Liter - Blauw
Campingaz
Isotherm Extreme
3
Dometic CFF 45 compressor koelbox - 44 L - 12/24/230v - zwart/grijs
Dometic
CFF 45
4
Mestic MCC-35 Koelbox Compressor - AC/DC - 35L
Mestic
MCC-35
5
Coleman 60QT Performance Koelbox - Wielen - 56 Liter - Blauw
Coleman
60QT Performance

Dit zijn ze, de 5 beste koelboxen van 2024

1. Mobicool MB40 Hybrid – Beste elektrische koel- en vriesbox

Mobicool MB40 Hybrid koelbox – 40 liter – 240 volt / 12 volt
Bekijk koelbox

De MB40 Hybrid van het merk Mobicool is de beste elektrische koel- en vriesbox die je kunt kopen. De koelbox is gemaakt van kunststof en onderweg eenvoudig aan te sluiten op de 12V aansluiting in de auto. De koelbox kan dan koelen tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur.

Voor op de camping of tijdens het kamperen is de koel- en vriesbox ook geschikt om de producten in te vriezen. Met een 230V stekker kun je de vriesbox zijn werk uitstekend laten doen. De box heeft een inhoud van 40 liter en handige handvatten aan weerskanten, zodat je ‘m eenvoudig mee kunt nemen en kunt verplaatsen.

Pluspunten
 • Inhoud 40 liter
 • Gemaakt van kunststof
 • Aan te sluiten op zowel 12V als 230V
 • Koel- en vriescombinatie
 • Stevige handvatten
Minpunten
 • Neemt veel ruimte in beslag

De Mobicool MB40 Hybrid is verkrijgbaar bij:

2. Campingaz Isotherm Extreme – Beste kleine koelbox

Campingaz Isotherm Extreme Koelbox - 10 Liter - Blauw
Bekijk koelbox

De Campingaz Isotherm Extreme is de beste kleine koelbox die verkrijgbaar is. De koelbox is gemaakt van hoogkwalitatief en stevig PU-materiaal en heeft een inhoud van 10 liter. De deksel sluit de box goed af, zodat het drinken en etenswaren voor ruim 17 uur koel blijven bewaard terwijl je de box ook luchtdicht kunt afsluiten.

Het compacte formaat zorgt ervoor dat je de koelbox makkelijk kunt meenemen en het handvat functioneert ook als vergrendeling, zodat de box niet ongewild open gaat waardoor je eten en drinken kunt verliezen. En dat de temperatuur in de box ongewild opwarmt.

Pluspunten
 • Compact model
 • Stevig handvat die ook als vergrendeling werkt
 • Gemaakt van PU-materiaal
 • Inhoud 10 liter
 • Tot 17 uur koel eten en drinken bewaren
Minpunten
 • Niet geschikt voor grote groepen

De Campingaz Isotherm Extreme is verkrijgbaar bij:

3. Dometic CFF 45 – Beste compressor koelbox

Dometic CFF 45 compressor koelbox - 44 L - 12/24/230v - zwart/grijs
Bekijk koelbox

De Dometic CFF 45 is de beste compressor koelbox die verkrijgbaar is. Te danken aan de innovatieve techniek die niet alleen voor een gelijkmatige verdeling van de koeling zorgt, maar ook aan het feit dat je met de koelbox zowel kunt koelen als vriezen. Zo blijven je producten lang en koel bewaard. Het is ook een grote koelbox met een inhoud van 45 liter die door het lichte gewicht van nog geen 19 kg eenvoudig mee te nemen is.

Het is een koelbox voor in de auto en het product is eenvoudig aan te sluiten op de 12V aansluiting. De koelbox is ook geschikt voor op een 230V aansluiting. De deksel is tweezijdig te openen voor extra gebruiksgemak en is daarnaast uitgerust met een sterk en handig scharniersysteem. Je kunt de temperatuur instellen tussen de 20°C en -18°C. Met de meegeleverde draagriem wordt het overigens nog makkelijker om de koelkast mee te nemen.

Pluspunten
 • Temperatuur in te stellen
 • Geschikt voor 230V en 12V
 • Slechts 19 kg
 • Draagriem meegeleverd
 • Sterk en eenvoudig scharniersysteem in de deksels
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Dometic CFF 45 is verkrijgbaar bij:

4. Mestic MCC-35 – Beste koelbox voor op de camping

Mestic MCC-35 Koelbox Compressor - AC/DC - 35L
Bekijk koelbox

De MCC-35 van het merk Mestic is de beste koelbox voor op de camping die verkrijgbaar is. Dat is vooral te danken aan het feit dat de koelbox met een inhoud van 35 liter zowel kan koelen als vriezen. Je kunt de gewenste temperatuur eenvoudig instellen op het heldere LCD-display en de temperatuur kun je tot 10°C tot wel -18°C instellen.

De koelbox is 45 centimeter hoog en 58,5 centimeter hoog en beschikt over stevige handvatten waarmee je de koelbox eenvoudig kunt meenemen en verplaatsen. Ideaal voor op een camping. Ook vanwege het feit dat de koelbox zowel op een 12V- als 230V-aansluiting aangesloten kan worden.

Pluspunten
 • Inhoud 35 liter
 • Eenvoudig te dragen
 • Koelen en vriezen
 • Helder LCD-display
 • Geschikt voor 230V en 12V
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Mestic MCC-35 is verkrijgbaar bij:

5. Coleman 60QT Performance – Beste koelbox op wielen

Coleman 60QT Performance Koelbox - Wielen - 56 Liter - Blauw
Bekijk koelbox

De 60QT Performance van het merk Coleman is de beste koelbox op wielen. De koelbox is niet elektrisch, maar voorzien van goed isolatiemateriaal, zodat je hapjes en drankjes goed en lang gekoeld kunnen worden. Met een inhoud van 56 liter is het ook een grote koelbox die eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen is. Te danken aan het uittrekbare handvat en de robuuste wielen.

De koelbox is gemaakt van hoogkwalitatief Polyester en is 45 centimeter hoog en 45 centimeter lang. Het isolatiemateriaal is van PU gemaakt en zorgt voor een zeer goede koeling van zowel etenswaren als drinken. De koelbox biedt ook ruimte voor het plaatsen van 1 liter drinkflessen.

Pluspunten
 • Gemaakt van Polyester
 • Hoogkwalitatief isolatiemateriaal aan de binnenzijde
 • Op wielen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geschikt voor 1 liter flessen
Minpunten
 • Niet elektrisch

De Coleman 60QT Performance is verkrijgbaar bij:

Een koelbox is een ontzettend handig product en er zijn verschillende soorten koelboxen verkrijgbaar. Je hebt de beste koelboxen gezien, maar het kan geen kwaad om ze te vergelijken. Door koelboxen vergelijken kom je nog meer te weten over de producten en wat zoal de voor- en nadelen zijn. En natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een koelbox.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelbox?

Wanneer je een koelbox koopt moet je op een aantal zaken letten. Het eerste waarnaar je kijkt is het formaat en de inhoud. Is de koelbox wel groot genoeg voor het gezelschap waarmee je weg gaat of op vakantie gaat. En zoek je een exemplaar waarmee je hapjes en drankjes voor een aantal uren koel kunt bewaren of heb je er één nodig waarmee je langdurig producten kunt koelen. Misschien heb je wel meer baat bij een model die op elektriciteit werkt, zodat je niet alleen de temperatuur kunt regelen, maar waarmee je producten ook kunt invriezen.

12V en 230V

Bij koelboxen kom je vaak de termen 12V en 230V tegen. 230V is feitelijk niets meer of minder dan het elektriciteitsnetwerk waar wij Nederlanders gebruik van maken. Simpeler gezegd, deze koelboxen kun je dus op het stopcontact aansluiten. Handig voor thuis, minder handig voor onderweg. Dan biedt een koelbox met een 12V stekker uitkomst. Die kun je namelijk aansluiten op de 12V aansluiting in een auto of een camper.

Veelgestelde vragen over koelboxen

 • Hoe werkt een koelbox?

  De werking van de koelbox is afhankelijk van welk model je kiest. Een model op 12V/230V werkt op elektriciteit en de temperatuur is handmatig in te stellen. Met deze koelboxen kun je vaak zowel koelen als vriezen. Niet elektrische koelboxen koelen producten met behulp van koelelementen die je uit de vriezer haalt en met behulp van goed isolatiemateriaal aan de binnenzijde.

 • Hoe lang blijft een koelbox koud?

  Een koelbox kan gemiddeld 15 uur koud blijven. Afhankelijk van het model, of je koelelementen meeneemt en hoe vaak je de koelbox opent en sluit.

 • Wat is beter een koelbox of koeltas?

  Een koelbox is beter, omdat de deksel goed en luchtdicht kan worden afgesloten. Bij een koeltas krijgt de kou veel meer de kans om te ontsnappen.

 • Kan een koelbox ook warm houden?

  Een koelbox kan ook warm houden wanneer je bijvoorbeeld een warm gerecht erin zet. Het isolatiemateriaal zorgt dat de warmte aanwezig blijft. Bij een elektrische koelkast heb je de optie om de box tot maximaal 10°C te verwarmen. Deze modellen zijn dus niet geschikt om een gerecht warm te houden.

 • Wat kost een koelbox?

  De prijs van een koelbox is afhankelijk van het formaat, de materialen waar die van gemaakt is en de functionaliteit. Elektrische koelboxen zijn logischerwijs een stuk duurder. De prijzen variëren tussen enkele tientjes tot wel honderden euro’s.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie