De 5 beste tuinslang haspels van 2023

Op het moment dat jij een tuinslang hebt zul je merken dat hij niet makkelijk op te bergen is. Jij kunt dan kijken wat je wilt gaan doen om die tuinslang dan op te gaan bergen. Als je goed hebt rondgekeken dan zul je zien dat er veel opties zijn zoals een slangenbox of een tuinslangbox maar ook een slangenhouder oftewel een tuingslanghouder. Het beste wat je kunt doen is kiezen voor een slangen haspel maar dan kom je bij de vraag wat is de beste tuinslang haspel? Om erachter te komen wat de beste tuinslang haspel is de tuinslang haspel review onderzocht. Op die manier wordt een tuinslang haspel kopen voor jou een stuk makkelijker gemaakt en hoef jij enkel naar de beste 5 te kijken die hieronder beschreven staan.

Dit zijn ze, de 5 beste tuinslang haspels van 2023

1. GARDENA RollUp XL – Beste wandslangenbox

GARDENA - Wandslangenbox - RollUp XL - 35 Meter
Bekijk tuinslang haspel

Dat een tuinslang 35 meter lang is dat is natuurlijk wel heel erg makkelijk maar wat als je die dan ook nog op moet gaan bergen? Als jij die op haspel moet gaan rollen dan ben je wel even bezig en daar zit je niet op te wachten als je dat iedere keer moet doen. Met een GARDENA RollUp heb jij daar helemaal geen omkijken meer naar want die tuinslang haspel automatisch oprolbaar. Met een simpele ruk aan de tuinslang zal hij ingaan rollen en jij kunt dan dus op een makkelijke manier jouw tuinslang opbergen en ook nog eens op een mooie manier.

Een tuinslang haspel voor aan de muur is natuurlijk heel erg handig maar naast dat hij handig is bescherm jij daar ook nog eens jouw tuinslang mee. Hij zit veilig opgeborgen voor weer en wind en zal dus niet beschadigen als er iets in jouw tuin gebeurt. Jij kunt hem gebruiken wanneer jij wilt want als jij hem nodig hebt kun je hem op een makkelijke manier weer uit de haspel trekken. Daarbij is het ook wel een groot voordeel dat je het water snel aan kunt sluiten.

Pluspunten
 • 35 meter lang
 • Altijd opgeborgen
 • Automatisch oprolbaar
Minpunten
 • Het kan voor sommige toch te kort zijn

De GARDENA RollUp XL is verkrijgbaar bij:

2. Hozelock Automatische slangenhaspel – Beste Hozelock tuinslang haspel

Hozelock Automatische slangenhaspel inclusief 25 meter slang
Bekijk tuinslang haspel

Een tuinslang die wil je altijd snel tot je beschikking hebben als je hem nodig hebt. Als je die eerst nog eens moet aan gaan sluiten dan heb je vaak al geen zin meer om de plantjes water te geven. Je kunt er dan beter voor zorgen dat je het helemaal klaar hebt hangen en dat je daardoor direct gebruik kunt maken van jouw tuinslang. Je wilt natuurlijk wel dat die tuinslang op een goede manier is opgeborgen en dat je die op een makkelijke manier kunt gaan gebruiken. Met de Hozelock Automatische slangenhaspel ben jij er zeker van dat jouw tuinslang goed is opgeborgen.

Met een automatische slangenhaspel wil je natuurlijk ook wel een goede tuinslang hebben die jij daarin op kunt rollen. Afhankelijk van wat je wilt kun je vaak zelf beslissen welke lengte je nodig hebt. Vaak wil je wel een tuinslang 25 meter hebben zodat je in ieder geval de andere kant van de tuin gaat redden. Met een tuinslang van 25 meter kun jij in ieder geval een heel eind komen. Na gebruik kun jij heel makkelijk de tuinslang weer oprollen in de automatische slangenhaspel van Hozelock.

Pluspunten
 • Automatisch oprolbaar
 • 25 meter tuinslang
 • Altijd veilig opgeborgen
 • Geen knikken in de slang
Minpunten
 • Redelijk aan de prijs

De Hozelock Automatische slangenhaspel is verkrijgbaar bij:

3. Kärcher CR 7.220 – Beste automatische tuinslang haspel

Kärcher CR 7.220 Automatische Slanghaspel
Bekijk tuinslang haspel

Een Kärcher is sowieso al mooi om in huis te hebben en je kunt er nooit genoeg van hebben. Met de Kärcher automatische tuinslang haspel kun jij met trots jouw tuinslang ophangen. Jij kunt die in jouw tuin hangen al is het alleen maar voor de sier. Naast dat hij er mooi hangt kun je er natuurlijk ook nog gebruik van maken als je hem nodig hebt. Je kunt hem op een simpele manier uit de haspel trekken in hoeveel meter jij hem nodig hebt en als je klaar bent dan kun je hem weer erin op bergen.

Voor een Kärcher moet je natuurlijk wel wat betalen maar dan weet je ook zeker dat je een goede automatische tuinslang haspel hebt waar jij nog lang van kunt genieten. Kärcher geeft altijd grote garantie dat als jij op de goede manier met de spullen om gaat jij er ook heel erg lang mee kunt doen. Met een Kärcher automatische tuinslang haspel weet jij ook nog eens zeker dat jij een goede en de beste hebt want deze is als beste uit de test gekomen. Met de tuinslang 20 meter ben jij er snel bij al er water nodig is. Jij hoeft alleen maar aan de slang te trekken en je kunt er zo de tuin mee in.

Pluspunten
 • 20 meter slang
 • Makkelijk te gebruiken
 • Ziet er mooi uit
Minpunten
 • Prijzig

De Kärcher CR 7.220 is verkrijgbaar bij:

4. GARDENA AquaRoll M Easy Set – Beste slangenwagen

GARDENA AquaRoll M Easy Set - Slangwagen
Bekijk tuinslang haspel

Als je liever geen gaten wilt boren in jouw muur dan kun je ervoor kiezen dat je een slangenwagen neemt. Op die manier kun jij toch op een makkelijke manier je tuinslang opbergen zonder dat hij door de tuin heen zwerft. Een staande tuinslanghaspel kun je makkelijk verplaatsen en opbergen door hem goed op te rollen en daarna op te bergen waar jij dat wilt. Je wilt wel een beetje een tuinslang hebben, je wilt op zijn minst dat een tuinslang 20 meter is. Als hij minder is dan heb je daar niet zoveel aan als je een grote tuin hebt.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een wat minder grote tuin hebt en dat jij genoeg hebt aan 20 meter slang. Dan ben jij met de GARDENA helemaal op zijn plaats en dan ben je in 1 keer compleet. Jij wilt natuurlijk niet dat je daarna nog meer moet kopen maar mocht jij toch meer nodig hebben dan kun jij op de slangenwagen zelfs tot 60 meter tuinslang kwijt. Nog een voordeel van de GARDENA is dat hij helemaal compleet bij jou wordt geleverd met veel accessoires.

Pluspunten
 • Plaats voor 60 meter slang
 • 20 meter slang aanwezig
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Simpel op te rollen
Minpunten
 • Je moet hem zelf oprollen

De GARDENA AquaRoll M Easy Set is verkrijgbaar bij:

5. HoZelock SuperHoze Plus – Beste tuinslang haspel met flexibele tuinslang

HoZelock SuperHoze Plus 15m Startset - Wandhouder, Tuinslang & Accessoires
Bekijk tuinslang haspel

Als jij geen plek hebt om een tuinhaspel op te hangen dan kun je ervoor kiezen dat je een tuinslang wandhouder neemt. Die kun jij makkelijk ophangen en daarna kun jij zelf je tuinslang eromheen rollen. Het voordeel van een flexibele tuinslang is, hij neemt weinig plek in beslag want hij wordt na het leeg laten lopen weer heel erg klein. Jij kunt hem daardoor dus makkelijk ophangen en jij zult ook geen knikken of knopen in jouw flexibele tuinslang krijgen.

De tuinslang zal groeien op het moment dat jij de kraan openzet. Als hij vol zit zal de tuinslang 15 meter lang worden waardoor jij heel de tuin kan sproeien. Jij hebt dus genoeg lengte en als jij hem niet meer nodig hebt dan kun je hem leeg laten lopen waarna je hem op de haspel kunt rollen. Hij is dan mooi opgeborgen zonder dat hij in de tuin ligt en jij zult hem weer makkelijk kunnen pakken op het moment dat je hem nodig hebt. Als jij ervoor kiest om de HoZelock SuperHoze Plus aan te schaffen dan komt deze helemaal compleet aan en hoef jij daarnaast niks meer te kopen.

Pluspunten
 • Komt compleet met alles
 • 15 meter slang
 • Makkelijk op te hangen
 • Neemt weinig plek in beslag
Minpunten
 • Moet zelf de slang ophangen

De HoZelock SuperHoze Plus is verkrijgbaar bij:

Je wilt een tuinslang haspel maar je weet nog niet welke je wilt kopen. Dat kan natuurlijk een hele uitdaging gaan worden want je kunt uit veel dingen kiezen zoals opties maar ook luxe waardoor het voor jou een stuk makkelijker wordt om gebruik te maken van een tuinslang haspel. Bepaal zelf wat je nodig hebt door naar de opties te kijken.

Automatisch of handmatig

Jij kunt bepalen of je een automatische tuinslanghaspel wilt of dat jij toch liever voor handmatig gaat. Beide hebben natuurlijk hun voordelen en hun nadelen en dat is het overwegen waard. Als jij een automatische hebt dan hoef jij geen moeite te doen om jouw tuinslang op te rollen. Jij hoeft maar een keer aan de tuinslang te trekken en dan rolt hij vanzelf op.

Hoeveel lengte heb je nodig

Iets ook goed is om te overwegen is wat voor lengte jij nodig hebt aan slang. Als jij het redt met 20 meter slang dan is het natuurlijk niet nodig dat jij 60 meter slang in jouw tuin hebt. Dat kost een hele hoop geld meer plus dat jij niks aan die andere 40 meter hebt. Het hangt alleen maar in de weg en je kunt dan beter je geld ergens anders aan uitgeven.

Flexibele of gewone slang

Wat je ook nog te overwegen hebt is of jij liever een flexibele slang of een gewone tuinslang wilt. Als jij een flexibele tuinslang hebt dan zal die nog krimpen op het moment dat jij die leeg laat lopen. Daarna is hij nog makkelijker op te bergen omdat hij dan een stuk korter is. Het nadeel is dan wel weer dat je die niet kunt gebruiken in een automatische tuinslanghaspel.

Veelgestelde vragen over tuinslang haspels

 • Hoe hoog hang je een tuinslang haspel?

  Een tuinslang haspel hang je eigenlijk net zo hoog als dat je hem zelf wilt maar dat is niet handig. De normale hoogte dat jij een tuinslang haspel neer hangt is voor jezelf persoonlijk. Als jij het fijn vindt om hem op een meter hoogte te hangen dan hang jij hem daar neer. Je moet ervoor zorgen dat jij niet het probleem krijgt dat de slang op de grond komt te hangen. Jij kunt die namelijk dan vies maken zonder dat je daar erg in hebt.

 • Hoe werkt een slanghaspel?

  Een tuinslang haspel werkt eigenlijk heel erg makkelijk. Als jij hem nodig hebt hoef jij enkel maar de slang af te rollen. Afhankelijk van of jij dat handmatig of automatisch doet zul je hem kunnen afrollen. Als jij een automatische hebt dan hoef jij enkel maar aan de tuinslang te trekken waarna hij uit zal rollen. Als jij een handmatige hebt dan zul jij hem moeten afrollen met de hand tot de lengte die jij nodig hebt.

 • Hoe tuinslang aansluiten op haspel?

  Een tuinslang aansluiten op de haspel is heel erg makkelijk. Je hoeft enkel maar de koppeling erop te klikken en jouw tuinslang is aangesloten. Je moet wel even opletten of je de stop ook aan de goede kant zet anders dan gaat het water niet stromen.

 • Hoe lang moet mijn tuinslang zijn?

  Hoe lang een tuinslang moet zijn is afhankelijk van veel dingen. Als jij een tuin hebt van 15 meter en je komt nooit buiten de tuin met jouw slang dan heb je daar genoeg aan. Als jij vaak wel buiten de tuin komt om bijvoorbeeld de auto te wassen dan kun je het beste een wat langere tuinslang aanschaffen. Alles wat je langer koopt moet je meestal ook meer voor betalen.

 • Plaats een reactie