De 5 beste SSD’s van 2021

Als je geen zin hebt om een harde schijf aan te schaffen kan je ervoor kiezen om een SSD schijf te nemen. Een SSD harde schijf bespaart je niet alleen veel ruimte, maar je kan er ook nog eens heel veel bestanden op opslaan. Hoe handig is dat als je bijvoorbeeld al je vakantiefoto’s bij elkaar wilt hebben? Je kan zelfs het complete besturingssysteem van je computer op een SSD schijf zetten. In dat geval zal je computer namelijk een stuk sneller opstarten.

Je wilt dus een SSD kopen. Maar dan dient het volgende probleem zich aan, wat is nou de beste SSD? Er zijn een behoorlijk aantal opties en last krijgen van keuzestress wil natuurlijk niemand. Dus om te weten wat voor jou de beste SDD is moet zo veel mogelijk informatie krijgen zodat je tot de juiste keuze komt. Dan kan het gewoon niet anders of je hebt voor jou de beste SDD!

Dit zijn ze, de 5 beste SSD's van 2021

1. Samsung 860 EVO 4TB – Beste interne SSD

Samsung 860 EVO 4TB SSD
Bekijk SSD

Heb je zin om de snelheid van je computer te verbeteren? Ga dan voor deze beste interne SDD. Door deze te gebruiken ben je zeker van een constante snelheid, ook als je heel veel met de computer werkt. Met de mogelijkheid om maar liefst tot 4000 GB op te kunnen slaan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en gaat de kwaliteit van je computer aanzienlijk omhoog.

Met deze beste interne SDD ben je verzekerd van een betrouwbare werking en hele goede prestaties. Wat nog een heel groot pluspunt is, de fabrikant is zelf zo overtuigd van de kwaliteit van dit product dat je er maar liefst 5 jaar garantie op hebt! Met deze SSD kan je je bestanden ook nog eens supersnel overzetten.

Pluspunten
 • Constante snelheid, zelfs met een zware workload en bij multitasken
 • Schrijfsnelheid tot 520 MB/s
 • Deze SSD is betrouwbaarder en energiezuiniger dan een reguliere harde schijf
Minpunten
 • Bij deze interne SSD wordt de installatie kit niet meegeleverd

De Samsung 860 EVO 4TB is verkrijgbaar bij:

2. WD My Passport – Beste externe SSD

WD My Passport - Externe SSD
Bekijk SSD

Ben je op zoek naar de beste externe SSD? Denk dan eens aan deze. Met dit handige gadget neem je al je bestanden veilig overal mee naar toe, waar je ook heen gaat. Omdat deze SSD is voorzien van een hele stevige stalen behuizing is deze heel goed bestand tegen onder andere stof en vallen. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken dat door een val al je bestanden ineens verloren zijn gegaan.

Met behulp van een USB-C aansluiting zet je binnen een paar seconden bestanden van enkele gigabytes groot over. Dat wil zeggen dat je dus nog meer dan 550000 foto’s overzet! Door het kleine formaat van 10 cm bij 5,5 cm past hij in je broekzak. Daarnaast hoef je ook nooit bang te zijn dat je bestanden gestolen kunnen worden, want deze beste externe SSD is beveiligd tegen diefstal. Daarom is deze voorzien van data encryptie en een wachtwoord.

Pluspunten
 • Beschikbaar in meerdere capaciteiten en kleuren
 • Compatibel met PC & Mac
 • Maximale schrijfsnelheid van 1000MB/s
Minpunten
 • Kies voor een SSD met een lagere capaciteit als deze aan de hoge kant is
 • USB kabeltje is heel kort

De WD My Passport is verkrijgbaar bij:

3. SecureDrive KP 250GB SSD – Beste SSD met pincode

SecureDrive KP 250GB SSD
Bekijk SSD

Ben je een persoon bij wie veiligheid voorop staat, dan is dit veruit de de beste SSD met pincode voor jou. Deze SSD is naast draagbaar ook nog heel veelzijdig wat hem tot een van de beste die op dit moment verkrijgbaar zijn maakt. Op deze manier combineer je optimaal gebruikersgemak en optimale veiligheid met elkaar.

Er is geen reden om bang te zijn voor datalekken, want ook al zou je deze beste SSD met pincode verliezen is er niemand die er iets mee kan. Je beschermt je bestanden namelijk met een pincode die jij als enige weet. Op die manier ben je er zeker van dat alleen jij toegang hebt tot de bestanden die erop staan.

Pluspunten
 • Malware Protection: Preloaded met USB Antivirus
 • Geschikt voor desktop, gameconsole, laptop
 • Stootvaste behuizing
Minpunten
 • Opslagcapaciteit beperkt: slechts 250 GB

De SecureDrive KP 250GB SSD is verkrijgbaar bij:

4. Samsung T5 250GB Portable – Beste SSD voor Mac

Samsung T5 250GB Portable SSD
Bekijk SSD

Snel bestanden overzetten, dan lukt prima met deze beste SSD voor Mac. Deze is bijna 5 x zo snel als andere harde schijven omdat hij maar liefst 540MB per seconde kan overzetten. Door het handige kleine formaat is deze SSD overal mee naar toe te nemen. Hij is namelijk net zo groot als een visitekaartje.

Deze SSD kan met een C-kabel heel gemakkelijk op een Mac worden aangesloten, deze kabel wordt meegeleverd. Als je dat wil kan je hem ook gebruiken in combinatie met een Playstation 4 of Xbox one. Hierdoor worden je games nog een stuk sneller dus dat is leuker gamen. Deze beste SSD voor Mac is verkrijgbaar in twee varianten: een blauwe met maximaal 500 GB aan opslag of een zwarte die opslag biedt aan maar liefst 2 TB maximaal. Omdat deze beiden in een aluminium behuizing zitten hoef je nooit bang te zijn dat je je gegevens kwijt bent mocht de SSD uit je zak vallen.

Veiligheid voorop, want om te voorkomen dat anderen ongevraagd door je bestanden gaan snuffelen is deze SSD beveiligd met een wachtwoord. Wil je de SSD ook op andere apparaten aan kunnen sluiten, bijvoorbeeld je smartphone? Het enige wat je dan hoeft te doen is een app downloaden.

Pluspunten
 • Stootvaste behuizing
 • USB-C naar USB-C kabel inbegrepen
 • De T5 is ook aansluitbaar en te gebruiken met een Xbox One of PlayStation 4
Minpunten
 • Vaak uitverkocht
 • Prijzig

De Samsung T5 250GB Portable is verkrijgbaar bij:

5. Samsung Externe SSD T7 Touch – Beste 1TB SSD

Samsung Externe SSD T7 Touch
Bekijk SSD

Deze kleine snelheidsduivel zet je bestanden in 1 gigabyte per seconde over, bijna sneller dan het licht dus! Dat maakt hem tot veruit de beste SSD 1 TB. Om het even wat duidelijker te maken, een film van laten we zeggen 50 gigabyte staat dus echt binnen een minuut op je SSD.

Omdat je natuurlijk ook graag al je data veilig wilt houden, zonder dat derden in je gegevens kunnen, is hier een heel slim snufje op bedacht. Deze beste SSD 1 TB is voorzien van een vingerafdrukscanner. Zo weet je heel zeker dat jij de enige bent die bij je bestanden kan komen. Je kan vanaf nu dus al je bestanden simpelweg beveiligen door enkel een aanraking.

Door het kleine formaat van slechts 8,5 centimeter lang en een gewicht van slechts 58 gram past hij in je handtasje of je jaszak en kan je hem veilig overal mee naar toe nemen. Mocht hij er toch uitvallen? Niet schrikken, er is niets aan de hand. Door de metalen buitenkant heeft deze SSD een valbestendigheid van maar liefst twee meter.

Pluspunten
 • Kleiner dan een visitekaartje en slechts zo dik als een potlood
 • Deze SSD heeft een schrijf- en leessnelheid van 1000/1050 mb per seconde!
 • Beveiligd met wachtwoord of vingerafdruk
Minpunten
 • Korte kabel

De Samsung Externe SSD T7 Touch is verkrijgbaar bij:

Wat is een SSD en wat doet het?

Om het even simpel te zeggen, een SSD is een opslagmedium voor je computer. Op een SSD kan je heel veel bestanden zetten. Daarnaast is deze ook nog eens een stuk sneller, veel stiller, en wat het grootste voordeel is, de kans op eventuele fouten is bijna verwaarloosbaar. Verder zijn deze ook nog eens een stuk stiller dan een harde schijf. Dit heeft als voordeel dat je computer een heel stuk sneller op zal kunnen starten.

De voordelen van SSD:

 • De snelheid. Omdat een SSD gemiddeld 4 x zo snel is als een harde schijf kan deze je bestanden een stuk sneller opslaan.
 • De schokbestendigheid. Een SSD bevat geen mechanische delen, zo hoef je niet bang te zijn dat deze bij een eventuele val stuk kan gaan.
 • Het energieverbruik. Een SSD gebruikt veel minder energie dan een gewone harde schijf. Gebruik je deze op een laptop dan heeft je batterij een veel langere levensduur.
 • Een stuk stiller. Omdat er geen mechanische onderdelen inzitten maakt deze veel minder lawaai dan een gewone harde schijf. Je laptop bijvoorbeeld wordt hierdoor bijna geruisloos stil.

Er is eigenlijk maar een nadeel aan SSD en dat is de aanschafprijs, die ligt namelijk een stuk hoger dan die van een gewone harde schijf. Hoewel, als je al de voordelen goed bekijkt dan is een SSD zijn geld meer dan waard!

Welk type SSD heb je nodig?

Ten eerste moet je zorgen dat je een SSD kiest die in je apparaat past. Deze bestaan namelijk in 4 verschillende formaten en het ligt er maar net aan welke geschikt is voor jouw apparaat. Zoek je er bijvoorbeeld een voor je PC, kijk dan wat het modelnummer daarvan is. Over het algemeen geldt dat de meeste apparaten goed 2,5 inch SSD’s ondersteunen. Dit is namelijk het meest gangbare formaat.

Verder moet je ervoor zorgen dat je SSD je computer kan “begrijpen”. Want niet alleen het formaat, maar ook de interface tussen je computer en de SSD, wat wil zeggen de taal waarin ze met elkaar samen werken, moet wel overeenkomen.  Heb je een mSATA SSD? Deze werkt in principe heel goed samen met iedere console, laptop of computer.

Plaats een reactie