De 5 beste ultrasoon reinigers van 2023

Een ultrasoon reiniger zorgt ervoor dat alles brandschoon wordt. En dat gebeurt dan op plekken waar jij zelf met de hand niet bij kunt komen. Als jij een ultrasoon reiniger aan gaat schaffen dan moet je rekening houden met bepaalde dingen. Zo moet je natuurlijk weten wat is de beste ultrasoon reiniger? Ook vraag jij je af waar kun je een ultrasoon reiniger kopen? Om jou op weg te helpen is eruit gezocht wat de beste ultrasoon reiniger is. Er is een ultrasoon reiniger test gedaan en daar is natuurlijk dan een ultrasoon reiniger review uitgekomen om jou te helpen welke jij het beste aan kunt schaffen. Jij zult dus een stuk makkelijker kunnen kiezen welke ultrasone reiniger jij gaat kopen.

Merk
Model
1
6,5 Liter Professionele Ultrasoon Reiniger 300 Watt
HBM machines
6,5 Liter Professionele Ultrasoon Reiniger
2
Codyson CD 4800 ultrasoonreiniger - Ultrasone reiniger - 1,3L - Wit
Dentools
Codyson CD 4800
3
MMOBIEL Professionele Ultrasone Digitale Juwelenreiniger voor Sieraden, Brillen - 1.3L
MMOBIEL
Professionele Ultrasone
4
Cleanitex CXH06 - 0,6 liter Ultrasoon reiniger met een krachtige reiniging
Cleanitex
CXH06
5
Nedis Ultrasone Juwelenreiniger
Nedis
Ultrasone Juwelenreiniger

Dit zijn ze, de 5 beste ultrasoon reinigers van 2023

1. HBM machines 6,5 Liter Professionele Ultrasoon Reiniger – Beste professionele ultrasoon reiniger

6,5 Liter Professionele Ultrasoon Reiniger 300 Watt
Bekijk ultrasoon reiniger

Met de ultrasoon reiniger van HBM zul jij merken dat het schoner dan ooit wordt. Deze machine zal ervoor zorgen dat alles wordt gereinigd op een manier die jij zelf met de hand niet voor elkaar krijgt. Door de kleine belletjes komt het namelijk op plekken waar jij zelf helemaal niet bij kunt. Dat is natuurlijk wel een heel groot voordeel want jij kunt het letterlijk erin stoppen en het apparaat aanzetten. Daarna wordt het voor jou op een hele diepe manier gereinigd.

Als jij voor de HBM Machine gaat dan zul je merken dat die ook een hele makkelijke manier te bedienen is. Jij hoeft alleen maar jouw spullen erin te doen en de juiste vloeistof toe te voegen waarna de rest vanzelf gaat. Je drukt op het knopje en je kunt er zeker van zijn dat jouw materiaal letterlijk brandschoon eruit komt. Met een ultrasoon reiniger 6.5 liter ben jij er ook zeker van dat er veel materiaal tegelijk inpast. Precies wat jij verwacht en nodig hebt van een ultrasoon reiniger.

Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Materiaal wordt goed gereinigd
 • Groot genoeg voor veel materiaal
Minpunten
 • Kan prijzig zijn

De HBM machines 6,5 Liter Professionele Ultrasoon Reiniger is verkrijgbaar bij:

2. Dentools Codyson CD 4800 – Beste veelzijdige ultrasoon reiniger

Codyson CD 4800 ultrasoonreiniger - Ultrasone reiniger - 1,3L - Wit
Bekijk ultrasoon reiniger

Als je iets schoon gaat maken dan wil je ook dat het goed schoon is. Met de Dentools Codyson zal dat geen enkel probleem gaan worden want die maakt zelfs schoon op plaatsen waar jij zelf niet kunt komen met de hand. Je kunt bij de Dentools Codyson gewoon water uit de kraan gebruiken waarna je hem aanzet. Hij zal daarna zonder problemen jouw materialen schoonmaken zodat jij ze weer opnieuw kunt gebruiken zonder dat er bacteriën aan zullen zitten.

De Dentools Codyson is geschikt voor veel verschillende materialen. Zo kun je hem als tandarts gebruiken zodat jij de een kunstgebit of bijvoorbeeld gebitsbeschermers kunt schoonmaken. Maar als juwelier kun je hem ook gebruiken zodat daarmee de sieraden of naalden kunnen worden gereinigd. Het is dus niet zo dat hij enkel maar geschikt is voor een bepaalde branche want iedereen kan er gebruik van maken. Met zijn goedkope prijs is het een apparaatje wat veel kracht en power bevat en zijn mannetje staat.

Pluspunten
 • Maakt goed schoon
 • Kan ook kwaanwater in
 • Klein maar krachtig
Minpunten
 • Kan te klein zijn

De Dentools Codyson CD 4800 is verkrijgbaar bij:

3. MMOBIEL Professionele Ultrasone – Beste kleine professionele ultrasoon reiniger

MMOBIEL Professionele Ultrasone Digitale Juwelenreiniger voor Sieraden, Brillen - 1.3L
Bekijk ultrasoon reiniger

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw materiaal goed schoon wordt dan ben je dat met de MMOBIEL Professionele Ultrasone reiniger. Ondanks dat hij klein is weet hij alles perfect schoon te krijgen en dat is toch ook waar je hem voor koopt. Jij kunt met deze kleine krachtpatser klein materiaal zoals sieraden en naalden van bijvoorbeeld een piercing goed reinigen zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden. Jij kunt daardoor geld besparen omdat je anders elke keer opnieuw materiaal aan moet schaffen.

De MMOBIEL Professionele Ultrasone is heel makkelijk in gebruik. Jij hoeft enkel maar de spullen die jij wilt reinigen in het mandje te doen en de ultrasoon reiniger te vullen met de juiste vloeistof. Als jij dat hebt gedaan dan kun je hem instellen op de juiste stand waarna je hem aanzet. Hij zal daarna zo goed de spullen reinigen dat jij ze weer kunt gebruiken als hij klaar is. Jij hoeft er dus zelf niks voor te doen. Wel is het belangrijk dat je niet meer te spullen aanraakt met jouw blote handen anders moet jij ze weer opnieuw reinigen.

Pluspunten
 • Handig voor gebruik bij klein materiaal
 • Is klein maar maakt wel goed schoon
 • Makkelijk te gebruiken
Minpunten
 • Passen geen grote materialen in

De MMOBIEL Professionele Ultrasone is verkrijgbaar bij:

4. Cleanitex CXH06 – Beste ultrasoon reiniger voor brillen

Cleanitex CXH06 - 0,6 liter Ultrasoon reiniger met een krachtige reiniging
Bekijk ultrasoon reiniger

Als jij de beste wilt hebben om brillen goed schoon te krijgen dan ben jij met de Cleanitex zeker goed bezig. Doordat hij makkelijk te gebruiken is kun jij die ook gebruiken als je helemaal geen verstand hebt van apparaten. Jij hoeft enkel maar de juiste stappen te volgen en de brillen worden helemaal schoon. Natuurlijk kun je er ook andere dingen in doen dan brillen zoals het materiaal waarmee jij de brillen maakt. Alles wat je erin stopt wordt super schoon en dat is ook precies wat je wilt.

Dat hij het beste is in reinigen van brillen betekent niet dat je hem nergens anders voor kunt gebruiken. Je kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken als jij andere dingen wilt reinigen. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als jij een piercing shop hebt maar ook bij een huisarts. Daarom is deze ultrasoon reiniger voor pedicure ook zeker aan te raden. Je moet ervoor zorgen dat de spulletjes die jij wilt reinigen in het mandje passe en dan zul jij erachter komen dat het heel schoon wordt. Door de druk in de reiniger ontstaat er zoveel kracht dat het schoon wordt en op plaatsen komt waar jij zelf niet bij kan.

Pluspunten
 • Makkelijk bedienbaar
 • Verbruikt weinig
 • Maakt goed schoon
Minpunten
 • Past geen groot materiaal in

De Cleanitex CXH06 is verkrijgbaar bij:

5. Nedis Ultrasone Juwelenreiniger – Beste ultrasoon reiniger voor sieraden

Nedis Ultrasone Juwelenreiniger
Bekijk ultrasoon reiniger

Je kunt het je niet indenken dat iets schoon kan worden op plekjes waar je niet kunt komen. En zeker niet door het in een apparaatje te stoppen waar je vloeistof aan toevoegt. Toch is het waar want het is heel erg makkelijk om te doen. Je hoeft enkel maar de materialen die jij schoon wilt maken in de Nedis Ultrasone Juwelen Reiniger te stoppen en hem op de juiste manier in te stellen. Met een druk op de knop is daarna het apparaatje gestart en zijn de spullen die jij erin hebt gestopt helemaal schoon.

Je kunt veel in de Nedis Ultrasone Juwelen Reiniger stoppen zoals de juwelen die je schoon wilt maken, maar je kunt er natuurlijk ook de materialen waarmee jij de juwelen schoonmaakt of repareert erin schoonmaken. Jij kunt alles erin stoppen wat je wilt en wat schoon moet worden. Denk maar eens aan een ketting die je moet maken. Jij kunt dan de ketting erin doen maar ook het tangetje waarmee jij die hebt gemaakt.

Pluspunten
 • Doet goed zijn werk
 • Makkelijk te gebruiken
 • Korte reinigingstijd
Minpunten
 • Geen afneembaar reservoir

De Nedis Ultrasone Juwelenreiniger is verkrijgbaar bij:

Je bent er klaar voor, je gaat een ultrasoon reiniger kopen maar komt er niet precies uit welke je wilt en nodig hebt. Er zijn veel keuzes die jij moet maken om het jezelf makkelijker te maken en dat is ook heel goed mogelijk met de keuzes en opties die erbij komen kijken. Misschien heb jij een grote of eerder juiste een kleine ultrasoon reiniger nodig. Jij kunt zelf kijken wat je fijn vindt om mee te werken en welke jij uiteindelijk aan gaat schaffen.

Groot of klein

Als jij grote materialen hebt dan kun je die waarschijnlijk niet kwijt in een kleine ultrasoon reiniger. Het beste kun je er dan eentje aanschaffen die net iets groter is dan de materialen die jij wilt reinigen. Als jij een grote aanschaft dan moet je er ook weer rekening mee houden hoeveel liter hij is en wat hij zal gaan gebruiken. Als jij een kleine aan gaat schaffen dan moet je er wel aan denken dat je dus geen grote materialen kunt reinigen erin. Die is dan echt alleen voor klein materiaal zoals sieraden of piercing materiaal.

Het aantal liter

Het is heel erg belangrijk dat jij erop let hoeveel liter je aan wilt gaan schaffen. Als jij niet heel veel liter in hoeveelheid nodig hebt dan kun jij dus minder nemen waardoor hij eerder klaar zal zijn. Dat is natuurlijk altijd meegenomen en hij verbruikt ook minder stroom wat toch ook wel een voordeel is.

Reinigingstijd

Wat ook een goede optie is om te overwegen, kijk hoeveel tijd het nodig heeft om schoon te worden. Sommige apparaten zijn sneller klaar met schoonmaken dan de andere. Vaak wil je wel zo snel mogelijk weer jouw spullen schoon hebben waarna je ze weer veilig en schoon op kunt bergen. Wel is het goed om ze daarna op een goede manier op te bergen in een schone verpakking anders dan is de ultrasone reiniging helemaal voor niks geweest en kun je weer helemaal opnieuw gaan beginnen en dat is natuurlijk zonde.

Veelgestelde vragen over ultrasoon reinigers

 • Wat voor vloeistof moet er in een ultrasoon reiniger?

  Er is speciale vloeistof die jij in een ultrasoon reiniger moet stoppen. Vaak wordt dat reinigingsconcentraat genoemd maar sommige ultrasoon reinigers kunnen ook met kraanwater worden gebruikt. Het is aan jou zelf wat jij fijner vindt en ook makkelijk om er rekening mee te houden welke je daarmee gaat aanschaffen. Wil je iets echt schoonmaken raden we aan om reinigingsconcentraat of gedemineraliseerd water te gebruiken.

 • Wat doet een ultrasoon reiniger?

  Een ultrasoon reiniger die maakt op een meesterlijke manier alles schoon, ook op plaatsen waar je als mens niet bij kunt. In een ultrasoonbad ontstaat er een reinigingseffect doordat geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof wordt gestuurd. Daardoor ontstaan er tienduizenden luchtbelletjes die in elkaar klappen door de geluidsgolven. De implosies zijn in veelvoud aan kleine strominkjes door de reinigingsvloeistof. Dit lijkt op een borstel en die weken het vuil los van het materiaal wat erin zit.

 • Wat kun je allemaal met een ultrasoon reinigen?

  Over het algemeen moet je denken aan materiaal dat meer dan brandschoon moet zijn. Dan moet je dus denken aan ziekenhuizen, piercingshops maar denk dan ook eens aan een juwelier of schoonheidssalon. Wat je erin doet zal meestal iets met chirurgisch staal zijn of van ander stevig materiaal wat je wilt hergebruiken door het goed schoon te maken.

 • Plaats een reactie