De 5 beste flessenwarmers van 2024

Als je net een baby hebt of een baby op komst hebt dan is een flessenwarmer onmisbaar in de keuken. Je kunt namelijk op die manier het flesje op perfecte temperatuur aan je baby aanbieden zonder dat je bang hoeft te zijn voor te warme of te koude melk. Ben je op zoek naar de beste flessenwarmer? Wij helpen je graag! Wij hebben namelijk een aantal flessenwarmers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste flessenwarmers van 2024 zijn.

Maar wat is de beste flessenwarmer?

Als je een baby hebt dan ga je waarschijnlijk op termijn kunstvoeding geven of borstvoeding uit een flesje en daarvoor heb je een flessenwarmer nodig. Want je geeft je baby geen koude melk, maar je wilt warme melk geven die perfect op temperatuur is. Een flessenwarmer kun je al je flesjes opwarmen, dus ook je borstvoeding flessen. De melk moet tijdens het proces niet te warm worden, daarom is de flessenwarmer zo handig. Een flessenwarmer voorkomt namelijk te koude flesjes, maar ook oververhitting.

Hoe werkt een flessenwarmer?

De meeste flessenwarmers werken met dezelfde basis. Je vult de fles met water of borstvoeding, waarna je de fles in de warmer zet. Je kunt vaak of de temperatuur instellen of de hoeveelheid melk dat verwarmd moet worden. Zet het apparaat aan en wacht totdat het water of de borstvoeding is opgewarmd. Doe dan de poeder erbij (bij flesvoeding). Toch is het verstandig om altijd even te controleren met een druppel op je pols of de melk de juiste temperatuur heeft. Het kan namelijk voorkomen dat er bijvoorbeeld een instelling niet goed is gezet waardoor de melk te warm is geworden en je op die manier je baby te warme melk gaat geven.

Het voordeel van een flessenwarmer naast het gemak van het warm maken is ook dat je er niet bij hoeft te blijven en tussentijds hoeft te controleren. Je kunt dus het apparaat aanzetten en ondertussen een luier verschonen, je baby uit bed halen of net even wat vaat opruimen. Het geeft dus meer ruimte voor de kleine klusjes tussendoor.

Voor borstvoeding kun je een flessenwarmer ook gebruiken, want op deze manier kun je ingevroren borstvoeding bijvoorbeeld eenvoudig ontdooien.

Welke soorten flessenwarmers zijn er?

Er zijn simpele flessenwarmers, maar er zijn ook warmers met meer functies. Naast het verwarmen kun je apparaten aanschaffen die ook kunnen warmen houden, ontdooien, steriliseren en/of potjes babyvoeding opwarmen.

Afhankelijk van wat jij prettig vindt, wat jouw budget is en wat je nodig hebt kun je dus een eenvoudige flessenwarmer aanschaffen of een flessenwarmer die meerdere functies heeft.

Merk
Model
1
Alecto BW-700 - Snelle digitale Flessenwarmer
Alecto
BW-700
2
Alecto BW700TWIN - Dubbele digitale Flessenwarmer
Alecto
BW700TWIN
3
Tommee Tippee Perfect Prep Day & Night
Tommee Tippee
Perfect Prep machine
4
MyBambini's Bottle Warmer Pro
MyBambini's
Bottle Warmer Pro
5
Philips Avent SCF358-00 - Flesverwarmer
Philips Avent
SCF358/00

Dit zijn ze, de 5 beste flessenwarmers van 2024

1. Alecto BW-700 – Beste flessenwarmer voor opwarming, sterilisatie en ontdooien

Alecto BW-700 - Snelle digitale Flessenwarmer
Bekijk flessenwarmer

Beste flessenwarmer voor opwarming, sterilisatie en ontdooien is de BW-700 van Alecto. Deze snelle digitale flessenwarmer is multifunctioneel waardoor je veel gemak kunt ervaren als je flesjes warm maakt. Binnen een paar minuten is het potje of flesje op de ideale temperatuur en hij schakelt automatisch uit zodat je geen last hebt van oververhitting.

Als je met je kleine bezig bent dan heb je vaak je handen al vol genoeg en toch moet je producten steriliseren. Met deze flessenwarmer van Alecto kun je dat direct laten doen zodat je jouw handen vrij hebt voor andere dingen.

Pluspunten
 • Eenvoudig te bedienen via het display
 • Multifunctioneel zodat je niet verschillende apparaten hoeft aan te schaffen
 • Schakelt automatisch uit bij de juiste temperatuur
Minpunten
 • Geen extra antibacteriële werking met heet water of een filter

De Alecto BW-700 is verkrijgbaar bij:

2. Alecto BW700TWIN – Beste dubbele flessenwarmer

Alecto BW700TWIN - Dubbele digitale Flessenwarmer
Bekijk flessenwarmer

De BW700TWIN van Alecto is de beste dubbele flessenwarmer voor bij jou in huis. Het opwarmen van een flesje met een flessenwarmer is op zichzelf al makkelijk maar een dubbele gaat nog een keer zo snel. Zeker als je twee kindjes wilt voeden, of het nu een tweeling is of twee kindjes die na elkaar zijn geboren, een dubbele warmer neemt je veel werk uit handen.

Door de temperatuurregulatie wordt voorkomen dat er oververhitting plaats vindt en erna wordt de flessenwarmer automatisch uitgeschakeld. Als je klaar bent kun je ook direct de flesjes steriliseren in de BW700TWIN zodat je tijd over houdt voor andere dingen.

Pluspunten
 • Je kunt door de voorgeprogrammeerde verwarmtijden voedsel op kamer of koelkasttemperatuur instellen
 • Schakelt automatisch uit als de juiste temperatuur is bereikt
Minpunten
 • Geen extra antibacteriële werking met heet water of een filter

De Alecto BW700TWIN is verkrijgbaar bij:

3. Tommee Tippee Perfect Prep machine – Beste automatische baby fles maker

Tommee Tippee Perfect Prep Day & Night
Bekijk flessenwarmer

De beste automatische baby fles maker is de Perfect Prep machine – Automatische Baby Fles Maker – voor dag en nacht van Tommee Tippee. Binnen 2 minuten heb jij het flesje op de juiste temperatuur en door de toevoeging van een 70graden Celsius water zorgt dit model van Tommee Tippee er ook voor dat aanwezige bacteriën worden gedood.

Het digitale display met nachtgloed is makkelijk af te lezen en je kunt het apparaat instellen op geluidloos waardoor niemand in huis wakker hoeft te worden als het flesje wordt gemaakt.

Samen met het antibacteriële filter, het warme water en de snelle verwarming heb je in een handomdraai een perfect warm flesje klaar voor jouw baby.

Pluspunten
 • Het hete water zorgt samen met het filter voor extra antibacteriële werking
 • Het apparaat kan geluidloos worden ingesteld zodat niemand wakker word
 • Het digitale display heeft een nachtgloed zodat je niet verblind word
Minpunten
 • Het filter moet elke drie maanden vervangen worden

De Tommee Tippee Perfect Prep machine is verkrijgbaar bij:

4. MyBambini's Bottle Warmer Pro – Beste flessenwarmer voor onderweg

MyBambini's Bottle Warmer Pro
Bekijk flessenwarmer

Beste flessenwarmer voor onderweg is de Bottle Warmer Pro van MyBambini’s. Deze draadloze flessenwarmer kun je makkelijk mee op pad nemen en er zijn vier verschillende temperaturen die je in kunt stellen. De fles verwarmen duurt ongeveer 4 minuten. Ook kan de flessenwarmer de gewenste temperatuur vasthouden tot 8 uur lang. De flessenwarmer is verkrijgbaar in wit, blauw en roze.

Pluspunten
 • Draadloos, waardoor je nooit hoeft na te denken over stroomvoorziening
 • Supersnel, in 4 minuten een warme fles
 • Snel weer opgeladen
 • Verkrijgbaar in 3 kleuren
Minpunten
 • Niet geschikt voor alle flessen

De MyBambini's Bottle Warmer Pro is verkrijgbaar bij:

5. Philips Avent SCF358/00 – Beste snelle flessenwarmer

Philips Avent SCF358-00 - Flesverwarmer
Bekijk flessenwarmer

De SCF358/00 van Philips Avent is de beste snelle flessenwarmer van dit moment. Naast de snelle tijd die dit model van Philips Avent neer zet om je fles op te warmen, houdt hij je flesje ook nog een keer een uur lang op de juiste temperatuur. Doordat het design uit één stuk is kun je hem eenvoudig schoon maken en ook opbergen.

Pluspunten
 • Het design is uit één stuk waardoor hij makkelijk schoon te maken is
 • Binnen een hand omdraai heb je een warme fles en deze wordt nog een uur op de juiste temperatuur gehouden
Minpunten
 • Geen filter die zorgt voor een extra antibacteriële werking

De Philips Avent SCF358/00 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een flessenwarmer?

Flessenwarmers zijn er in veel verschillende soorten en uitvoeringen. Daarom is het belangrijk dat je op zoek gaat naar de flessenwarmer die bij jou en jouw kindje of kindjes past. Je hebt simpele flessenwarmers die gewoon de fles opwarmen, maar je hebt ook flessenwarmers met allerlei extra’s zoals het steriliseren van de fles, het warm houden van de fles en sommige kunnen ook voeding ontdooien.

Veel mensen warmen een babyfles op in de magnetron wat in eerste instantie handig lijkt, maar onder aan de streep niet zo goed is voor de melk en je baby. De magnetron verwarmt namelijk de melk niet geleidelijk op waardoor de kwaliteit kan verliezen en daarnaast kan er oververhitting plaats vinden.

Het voordeel van een flessenwarmer zit dus in de combinatie van de juiste temperatuur, geen oververhitting en je hoeft er niet bij te blijven. Zeker als je meerdere keren per dag een flesje moet maken is dat ideaal.

Kies voor gebruiksvriendelijkheid en gemak

Eigenlijk is het belangrijkste waar je op moet letten als je een flessenwarmer gaat kopen de gebruiksvriendelijkheid en het gemak. Babymelk moet verwarmd worden tot 37 graden Celsius en niet warmer. Zo blijven de vitamines bewaard. Kun je dat eenvoudig instellen op de door jou uitgekozen flessenwarmer? Het opwarmen van een flesje vraagt daarnaast niet heel veel accessoires, dus volstaan de mogelijkheden voor jou die het apparaat biedt? En kun je de flessenwarmer voldoende aanpassen zodat je ook bijvoorbeeld kleine en grote flesjes kunt verwarmen?

Voor ieder gezin en elke fase heb je andere wensen en zoek je een ander gemak. Kies voor een flessenwarmer waar je voor een langere periode plezier van hebt.

Bedenk welke extra opties van een flessenwarmer je wil gebruiken

Sommige modellen hebben extra opties, zoals het steriliseren van flessen, het warmhouden van flessen of het ontdooien van borstvoeding. Het is een persoonlijke keuze of je deze extra opties écht nodig hebt, maar handig zijn ze zeker wel. Want zo hoef je minder verschillende apparaten aan te schaffen en heb je meer ruimte over in je kast of op het aanrecht.

Ben je van plan om een flessenwarmer te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over flessenwarmers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over flessenwarmers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een flessenwarmer en vind je dat jouw flessenwarmer getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw flessenwarmer makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over flessenwarmers

 • Hoe werkt een flessenwarmer?

  Een flessenwarmer werkt door middel van een warmtekussen, stoom of warm water. Je voegt de juiste hoeveelheid melkpoeder en water toe aan de fles waarna de flessenwarmer zorgt voor de juiste temperatuur. Op de meeste flessenwarmers kun je de temperatuur instellen zodat je niet te veel of te weinig verwarmd.

 • Welke flessenwarmer voor afgekolfde melk?

  Afgekolfde melk kan het beste in een flessenwarmer worden gebruikt die kan ontdooien en kan opwarmen. Op die manier wordt de melk geleidelijk verwarmd en gaan er geen belangrijke voedingsstoffen verloren.

 • Waarom gebruik je een flessenwarmer?

  Een flessenwarmer gebruik je omdat het praktisch is, je meer tijd over houdt voor andere dingen en je voorkomt dat een flesje te warm of te koud is.

 • Hoe lang moet een fles in de flessenwarmer?

  Hoe lang de fles in de flessenwarmer moet zitten is afhankelijk van het model. Sommigen hebben binnen 60 seconde al een fles warm terwijl een draagbaar model er wel 15 minuten over kan doen. Lees goed de handleiding en de mogelijkheden voor je over gaat tot de aankoop. Het is wel altijd zo dat hoe meer melk je moet verwarmen hoe langer het apparaat erover doet.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie