De 5 beste voederautomaten van 2023

Vissen en andere dieren in het aquarium moet je natuurlijk regelmatig te eten geven, maar je kunt er ook hulp bij inschakelen, zodat je het niet vergeet of dat je vriendjes in het aquarium gewoon te eten krijgen als je van huis bent. Bijvoorbeeld als je een lang weekend weggaat. Een voerautomaat is dan ook een handige oplossing voor eigenaren van aquaria en je wilt natuurlijk wel de beste voederautomaat kopen die er is. Maar wat is de beste voederautomaat?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over voederautomaten en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen, maar we hebben ook alvast de beste voederautomaten voor je op een rijtje gezet. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen over welk model je koopt. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een voederautomaat test en een voederautomaat review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review kunt lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte voederautomaat ervaren.

Dit zijn ze, de 5 beste voederautomaten van 2023

1. Juwel SmartFeed – Beste voederautomaat voor aquarium

Juwel SmartFeed - Voederautomaat Aquarium - 450 L
Bekijk voederautomaat

De beste voederautomaat voor aquarium is de SmartFeed van het merk Juwel. Het is een automatisch voerautomaat voor aquariumvissen. Het is ontworpen om het voeren van je vissen gemakkelijker en handiger te maken, vooral als je bijvoorbeeld op vakantie bent of als je een drukke levensstijl hebt.

Met de Juwel SmartFeed kun je geprogrammeerde voedertijden instellen, zodat je vissen regelmatig en op het juiste moment worden gevoerd. Het apparaat heeft een digitaal display en eenvoudige bedieningsknoppen, waarmee je de voedertijden en hoeveelheden kunt instellen.

Het is belangrijk om de voederbak regelmatig te controleren en schoon te maken om te voorkomen dat het voedsel bederft of verstopt raakt. Zorg er ook voor dat je de voedertijden en hoeveelheden aanpast aan de behoeften van je specifieke vissen.

Pluspunten
 • Voedertijden zijn in te stellen
 • Digitaal display
 • Eenvoudige bediening
 • Voedsel wordt beschermd
 • Eenvoudige installatie
Minpunten
 • Prijzig

De Juwel SmartFeed is verkrijgbaar bij:

2. Eheim Voederautomaat – Beste voederautomaat voor vissen

Eheim Voederautomaat - Automatische Voersystemen
Bekijk voederautomaat

De beste voederautomaat voor vissen, is de Voederautomaat van het merk Eheim. Dat bekend staat om hoogkwalitatieve producten. De Eheim voederautomaat is een populair apparaat dat is ontworpen om automatisch visvoer te doseren in aquariums.

Je kunt meerdere voedertijden per dag instellen, waardoor je vissen op regelmatige tijdstippen worden gevoerd. Dit is vooral handig als je een drukke levensstijl hebt of als je niet altijd thuis bent. Je kunt de hoeveelheid voer instellen die wordt gedoseerd tijdens elke voeding. Hierdoor kun je de voedingsbehoeften van je vissen nauwkeurig afstemmen en overvoeding voorkomen.

De Eheim voederautomaat kan verschillende soorten voer bevatten, zoals vlokken, granulaat of pellets. Hierdoor kun je het type voer kiezen dat het meest geschikt is voor jouw vissen. Het apparaat heeft een betrouwbare werking en is ontworpen om nauwkeurig te doseren. Dit minimaliseert verspilling en zorgt ervoor dat het voer in het aquarium belandt en niet in het filter of buiten het aquarium.

De Eheim voederautomaat is gemakkelijk te installeren en wordt meestal op de rand van het aquarium bevestigd. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface waarmee je de voedertijden en hoeveelheden kunt programmeren. Regelmatig onderhoud, zoals het reinigen van de voederbak, is belangrijk om verstoppingen en bederf van het voer te voorkomen.

Pluspunten
 • Eenvoudig installatie
 • Werkt nauwkeurig
 • Geschikt voor verschillende soorten voedsel
 • Voorkomt verspilling
 • Voedertijden zijn in te stellen
Minpunten
 • Na het bijvullen moet je de voedertijden opnieuw instellen

De Eheim Voederautomaat is verkrijgbaar bij:

3. Pettadore Nutri View – Beste voederautomaat met app

Pettadore Nutri View - Voerautomaat Kat/Hond - Smart Met Camera En App - Wit - 3.7 L
Bekijk voederautomaat

De beste voederautomaat met app is de Nutri View van het merk Pettadore. Dit is een geavanceerde voederautomaat die je via de app op je smartphone of tablet kunt bedienen. Stel bijvoorbeeld tijdschema’s in waarop je dieren, zoals een hond of kat, kunnen eten, maar er is veel meer mogelijk!

Met de geïntegreerde camera en microfoon kun je via de app kijken hoe je dieren eten en ze zelfs filmen en op de foto zetten. Zo maak je eenvoudig foto’s en filmpjes van je huisdieren en kun je je Facebook of Instagram volzetten met leuke content van je hond of kat. Met behulp van de microfoon kun je dieren roepen om te komen eten. Wel zo handig als je hond of kat niet in de gaten hebt dat er weer vers voer wordt geserveerd.

De voederautomaat heeft een reservoir voor meerdere dagen, voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat het voedsel ook lang goed blijft. Het apparaat is ook eenvoudig in te stellen en zeer gebruiksvriendelijk. Vindt er onverhoeds een verstopping plaats? Dan zal de app je daarop attenderen, zodat je ook op tijd actie kunt ondernemen. Op die manier komt je vriendje of vriendinnetje nooit zonder eten te zitten.

Pluspunten
 • Te bedienen met een app
 • Ingebouwde camera
 • Ingebouwde microfoon
 • Capaciteit voor meerdere dagen
 • Attendeert op verstoppingen
Minpunten
 • Iets te geavanceerd misschien

De Pettadore Nutri View is verkrijgbaar bij:

4. Bowkam Automatische Voerautomaat – Beste voederautomaat voor honden en katten

Bowkam Automatische Voerautomaat - Voerbak - Voerautomaat
Bekijk voederautomaat

Ben je op zoek naar de beste voederautomaat voor honden en katten? Dan is de Automatische Voederautomaat van het merk Bowkam de beste keuze die je kunt maken. Het is een apparaat dat is ontworpen om huisdieren automatisch te voeden, met name katten en kleine honden. Het biedt gemak en gemoedstoestand voor huisdiereigenaren, vooral wanneer ze niet altijd thuis kunnen zijn om hun huisdieren op de juiste tijden te voeren.

Het apparaat stelt je in staat om voedingsschema’s in te stellen op basis van de behoeften van je huisdier. Je kunt meerdere voedertijden per dag instellen en de hoeveelheid voer per maaltijd aanpassen. De voeding kan nauwkeurig afgemeten worden en de gewenste hoeveelheid voer per maaltijd afgeven. Dit helpt om overvoeding te voorkomen en helpt bij het handhaven van een gezond gewicht voor je huisdier.

Het apparaat heeft ook meerdere voedingsbakken waarin je verschillende soorten voer kunt plaatsen. Dit is handig als je huisdier speciaal dieetvoer of meerdere soorten voer nodig heeft. Het Bowkam automatisch voerapparaat is over het algemeen eenvoudig in te stellen en te bedienen. Het heeft een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel waarmee je de voedertijden en hoeveelheden kunt programmeren.

Pluspunten
 • Meerdere voerbakken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Eenvoudig te installeren
 • Geschikt voor meerdere soorten voedsel
 • Tijdschema’s zijn in te stellen
Minpunten
 • Werkt op batterijen

De Bowkam Automatische Voerautomaat is verkrijgbaar bij:

5. BluGarda BluFeeder – Beste voederautomaat voor de vijver

BluGarda - BluFeeder automatische vis voederautomaat op zonne-energie - visvoeder voor vijver - 6L voer reservoir
Bekijk voederautomaat

Heb je een mooie vijver? Dan heb je veel baat bij de beste voederautomaat voor de vijver. En dat is de BluFeeder van het merk BluGarda. Een mooi product dat ervoor zorgt dat je toch je vissen in de vijver op tijd te eten kunt geven. Zelfs als je niet thuis bent of op vakantie gaat. Dus je hoeft je vrienden of buren niet meer in te schakelen om je dieren op tijd te kunnen voeren.

Een groot voordeel van de BluFeeder is dat je eenvoudig tijdschema’s kunt instellen en dat je geen kabels hoeft te trekken voor de voeding. Het product werkt namelijk op zonne-energie en heeft een accupack van 2.200 mAh, zodat er ook voldoende energie kan worden opgeslagen, zodat de voederautomaat ook werkt als dat nodig is.

Een ander voordeel is dat je niet bang hoeft te zijn dat de voederautomaat niet functioneert als het te koud, te heet, te droog of te nat is of als er een sterke wind staat. Het apparaat is namelijk weerbestendig en daarnaast ook nog eens super eenvoudig te installeren.

Pluspunten
 • Weerbestendig
 • Eenvoudige installatie
 • Eenvoudig in gebruik
 • Tijdschema’s zijn in te stellen
 • Ook geschikt voor dagelijks gebruik
Minpunten
 • Bij incorrecte afstelling werpt het product te veel voedsel

De BluGarda BluFeeder is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een voederautomaat?

Ben je vaak van huis en blijven je huisdieren dan alleen achter? Of ben je regelmatig op reis of met vakantie en wil je niet elke keer de buren of je vrienden vragen om voor je huisdieren te zorgen? Kies dan voor een voederautomaat waarmee je jouw huisdieren automatisch kunt voeren. In de frequentie en met de hoeveelheid die je wenst. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je de beste voederautomaat koopt.

Eenvoudige bediening

Kies voor een voederautomaat die eenvoudig te bedienen en te installeren is. Kijk naar producten met handige bedieningsknoppen of die je eventueel via een app op je smartphone of tablet kunt configureren. Op die manier heb je de volledige controle over hoeveel en wanneer je dieren te eten krijgen.

Geavanceerde functies

Kijk ook naar producten met geavanceerde functies, zoals een model dat waarschuwingen geeft als er bijvoorbeeld een verstopping is. Op die manier kun je op tijd actie (laten) ondernemen en ervoor zorgen dat je dieren niet zonder eten komen te zitten. Je kunt ook kijken naar systemen met bijvoorbeeld een geïntegreerde camera en microfoon. Zodat je je huisdieren op afstand kunt roepen en ze kunt bekijken als ze aan het eten zijn. Zelfs als je onder een parasol op het strand ligt.

Meerdere voederbakken

Heeft je hond, kat of vissen speciaal voer nodig of zitten ze op een dieet? Dan is het handig dat je over meerdere voederbakken beschikt. Zo kun je meerdere soorten voedsel in de voedselautomaat kwijt en je kunt veel makkelijker doseren. Zorg er dan wel voor dat voederautomaat ook de functie heeft om etenswaren lang goed te houden en/of de capaciteit heeft om meerdere dagen voedsel te bewaren.

Voederautomaten vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de voederautomaten waar je interesse in hebt te vergelijken. Vergelijk de automaten dus niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en op de functies die ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste voederautomaat koopt waar vooral je vriendje of vriendinnetje een hoop profijt van heeft.

Veelgestelde vragen over voederautomaten

 • Hoe werkt een voederautomaat?

  Een voederautomaat werkt op basis van tijdschema’s en geeft op de aangegeven tijden een bepaalde hoeveelheid voedsel af. Bij veel apparaten zijn de schema’s in te stellen met de handige bedieningsknoppen en bepaalde modellen zijn zelfs in te stellen met behulp van een app op je smartphone of tablet.

 • Hoe lang kan je voer bewaren in een voederautomaat?

  Vaak kun je voedsel 3 tot maximaal 4 dagen bewaren in een voederautomaat.

 • Kan ieder soort voer in een voederautomaat?

  Welk soort voedsel je in de voederautomaat kunt stoppen, is afhankelijk van het model dat je koopt. Lees goed de instructies en de aanwijzingen om te bepalen of het apparaat dat je koopt geschikt is voor het voedsel dat je jouw huisdier geeft.

 • Plaats een reactie