De 5 beste betonscharen van 2024

De beste betonschaar kopen kan een hele uitdaging zijn. Ben jij een echte doe-het-zelver en ga je met de wapening van beton aan de slag? Dan heb je veel baat bij een goede betonschaar. Met een goede betonschaar kun je namelijk de wapening goed op maat knippen en je constructie verstevigen. In de bouw worden betonscharen veelvuldig gebruikt. Als je op zoek gaat naar een betonschaar wil je natuurlijk wel de beste betonschaar kopen die er is. Maar wat is de beste betonschaar? Wij hebben voor jullie een aantal betonscharen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste betonscharen van 2024 zijn.

In ons artikel vertellen we meer over betonscharen en waar je op moet letten als je er een wil kopen. Zodat je de scharen direct kunt vergelijken en een weloverwogen keuze kunt maken. We willen je ook het advies geven om altijd voor je aanschaf een betonschaar review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte betonschaar ervaren en wat de voor- en nadelen zijn.

Merk
Model
1
Hofftech Betonschaar - Boutenschaar Cv
Hofftech
Betonschaar
2
Gedore Boutenschaar 30
Gedore
Boutenschaar 30"
3
Betonschaar 14crv heavy duty
Benson
Betonschaar 14"crv
4
Knipex 7112200 CoBolt Boutensnijder - Compact
Knipex
7112200 CoBolt
5
Toolland BETONSCHAAR 36
Toolland
BETONSCHAAR 36"

Dit zijn ze, de 5 beste betonscharen van 2024

1. Hofftech Betonschaar – Beste professionele betonschaar

Hofftech Betonschaar - Boutenschaar Cv
Bekijk betonschaar

De Betonschaar van het merk Hofftech is de beste professionele betonschaar die je op dit moment kunt kopen. Met deze betonschaar wordt knippen van betonwapening een fluitje van een cent en dat is vooral te danken aan de lengte van de tang en de massief stalen armen die niet doorbuigen.

De bek is ook stevig en van gehard staal vervaardigd, waardoor de betonschaar gemaakt is om lang mee te gaan. Zelfs als je ‘m intensief gebruikt. Met de kunststof handgrepen heb je ook optimale grip en wordt iedere klus binnen een handomdraai geklaard. De werklengte van deze stevige tang is ongeveer 24 inch (62 centimeter).

Pluspunten
 • Werklengte 62 cm
 • Gehard stalen armen
 • Bek van gehard staal
 • Kunststof handgrepen
 • Lichtgewicht betonschaar
Minpunten
 • Prijzig

De Hofftech Betonschaar is verkrijgbaar bij:

2. Gedore Boutenschaar 30" – Beste grote betonschaar

Gedore Boutenschaar 30
Bekijk betonschaar

De beste grote betonschaar die je kunt bestellen, is de Boutenschaar 30” van het merk Gedore. Met deze betonschaar wordt ieder hardnekkig klusje een fluitje van een cent. Deze betonschaar is in meerdere maten verkrijgbaar en de werklengte van dit model is 78 cm. Terwijl er ook een model met een werklengte van 90 cm verkrijgbaar is.

De armen en de bek zijn gemaakt van gehard staal en dat zorgt ervoor dat je een hoogkwalitatieve tang hebt waarmee eenvoudig door betonwapening te knippen is. De kunststof handgrepen liggen lekker in de hand en zorgen voor optimale grip tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden.

Pluspunten
 • Werklengte 78 cm
 • Meerdere maten verkrijgbaar
 • Kunststof handgrepen
 • Armen van gehard staal
 • Bek van gehard staal
Minpunten
 • Prijzig

De Gedore Boutenschaar 30" is verkrijgbaar bij:

3. Benson Betonschaar 14"crv – Beste goedkope betonschaar

Betonschaar 14crv heavy duty
Bekijk betonschaar

De Betonschaar 13”crv van het merk Benson, is de beste goedkope betonschaar die je kunt kopen. Het is een compact model waarmee je moeiteloos door stalen draden, bouten en kettingen knipt. Het product is lichtgewicht met een opvallende kleur, zodat je ‘m ook nooit uit het oog verliest en kwijt bent.

Door de korte bek kun je zelfs bij moeilijke plekken eenvoudig je werkzaamheden uitvoeren terwijl de kunststof handgrepen voor een optimale grip zorgen. Voor het wat zwaardere werk heb je wellicht een andere betonschaar nodig, maar met dit model weet je zeker dat je altijd het juiste gereedschap binnen handbereik hebt als de klus voor handen daarom vraagt.

Pluspunten
 • Compact formaat
 • Korte bek
 • Gemaakt van carbon staal
 • Kunststof handgrepen
 • Goedkoop
Minpunten
 • Niet geschikt voor zwaardere klussen

De Benson Betonschaar 14"crv is verkrijgbaar bij:

4. Knipex 7112200 CoBolt – Beste kleine betonschaar

Knipex 7112200 CoBolt Boutensnijder - Compact
Bekijk betonschaar

De Knipex 7112200 CoBolt is de beste kleine betonschaar die je op dit moment kunt kopen. De Knipex 7112200 CoBolt is in de eerste plaats een kniptang die geschikt is voor het snijden van verschillende materialen, waaronder zachte en harde draad, pianodraad, kabels en zelfs bouten en nagels.

De betonschaar is voorzien van precisie-snijkanten die voor schone en nauwkeurige sneden zorgen. De snijkanten zijn gehard, waardoor ze duurzaam en bestand zijn tegen slijtage. En met dank aan de slanke kop zijn zelfs moeilijk bereikbare plaatsen goed bereikbaar.

De tang heeft een hefboomoverbrenging, waardoor het knippen van materialen minder inspanning vergt dan bij conventionele kniptangen. De tang is uitgerust met ergonomische handgrepen die zorgen voor een comfortabele grip tijdens langdurig gebruik. Het vergrendelingsmechanisme is er om het risico van onbedoeld openen te minimaliseren en een veilige opslag mogelijk te maken.

Pluspunten
 • Goed vergrendelingsmechanisme
 • Precisie-snijkanten
 • Ergonomische handgrepen
 • Slanke kop
 • Hefboomoverbrenging
Minpunten
 • Prijzig

De Knipex 7112200 CoBolt is verkrijgbaar bij:

5. Toolland BETONSCHAAR 36" – Beste metalen betonschaar

Toolland BETONSCHAAR 36
Bekijk betonschaar

De beste metalen betonschaar die je kunt kopen, is de BETONSCHAAR 36” van het merk Toolland. Deze betonschaar heeft een werklengte van 91,5 cm en is gemaakt van gehard staal. Het knippen van betonwapening, bouten, schroeven, kettingen en andere sterke materialen wordt daarmee een fluitje van een cent.

Ook de bek is gemaakt van gehard staal en dat zorgt ervoor dat je een hoogkwalitatieve betonschaar binnen handbereik hebt. De tang is ook uitgerust met kunststof handgrepen, die lekker in de hand liggen en voor optimale grip zorgen tijdens het uitvoeren van je klussen.

Pluspunten
 • Gemaakt van gehard staal
 • Werklengte 91,5 cm
 • Kunststof handgrepen
 • Duurzaam
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Prijzig

De Toolland BETONSCHAAR 36" is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een betonschaar?

De ene betonschaar is de andere niet en zoals je ziet zijn er verschillende modellen te koop. De grote verschillen zitten vooral in de werklengte, het gewicht van de betonschaar en de kwaliteit. Als je een betonschaar wilt kopen, wil je natuurlijk wel gereedschap waar je ook echt jarenlang plezier van hebt, maar hoe maak je de beste keuze?

Werklengte van de betonschaar

De werklengte is een belangrijke beslissingsfactor. De meeste betonscharen hebben een werklengte van tussen de 60 en 90 centimeter en de keuze die je maakt is afhankelijk van welke klus je moet uitvoeren. Kleinere modellen worden vaak gekozen vanwege het compacte en handzame model, maar zijn wellicht minder geschikt voor het uitvoeren van zwaardere klussen, zoals het knippen van betonijzer.

Handgrepen van de betonschaar

Kies een model met kunststof handgrepen of softgrip handgrepen voor optimale grip. Een goede grip zorgt ervoor dat je de klus het beste kunt uitvoeren. Het liefste kies je een model met ergonomische handgrepen, zodat je bij langdurig gebruik geen last krijgt van je handen.

Betonscharen vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de betonscharen die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en of ze voldoen aan je behoeftes. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste betonschaar koopt waar je jouw klussen eenvoudig mee kunt uitvoeren.

Ben je van plan om een betonschaar te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over betonscharen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over betonscharen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een betonschaar en vind je dat jouw betonschaar getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw betonschaar makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over betonscharen

 • Wat is een betonschaar?

  Een betonschaar is op de eerste plaats ontworpen om betonwapening door te knippen, maar je kunt er doorgaans ook kettingen, bouten en andere metalen mee doorknippen.

 • Wat kan je knippen met een betonschaar?

  Met een betonschaar kun je dikkere materialen, zoals kettingen, betonijzer, bouten en andere metalen mee knippen.

 • Waar kan je een betonschaar kopen?

  Een betonschaar koop je online bij speciaalzaken, online warenhuizen en fysieke gereedschap winkels en bouwmarkten.

 • Wat is het verschil tussen een betonschaar en een boutenschaar?

  Er zit geen verschil tussen een beton- en een boutenschaar. Doorgaans is een boutenschaar wel groter dan de betonschaar of kniptang.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie