De 5 beste koelvesten van 2024

Het beste koelvest vinden kan een hele uitdaging zijn. Heb je het tijdens inspanningen, zoals sporten, al snel te warm en zoek je verkoeling? Dan is een koelvest een goede investering. Koelvesten zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen te koop en je wil natuurlijk wel het beste koelvest kopen dat er is. Maar wat is het beste koelvest? Wij hebben voor jullie een aantal koelvesten getest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste koelvesten van 2024 zijn.

In ons artikel vertellen we meer over koelvesten en waar je op moet letten als je een exemplaar wil kopen. Zodat je de vesten direct kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. Daarnaast willen we je ook het advies geven om altijd voor je aanschaf een koelvest review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers het door hen aangeschafte koelvest ervaren en wat de voor- en de nadelen zijn.

Merk
Model
1
Inuteq Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O Koelvest
Inuteq
Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O koelvest
2
Koelvest met koelelementen (PCM) - C24
BERTSCHAT
Koelvest met koelelementen
3
Koelvest met ventilatoren
BERTSCHAT
Koelvest met ventilatoren
4
IZI BodyCooling.com Koelvest Hydrogel04 Beige
IZI BodyCooling
Koelvest Hydrogel
5
Roegaarden Koelvest Hond - Dierenkleding - Verkoeling Hond
Roegaarden
Koelvest Hond

Dit zijn ze, de 5 beste koelvesten van 2024

1. Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O koelvest – Beste koelvest voor sport

Inuteq Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O Koelvest
Bekijk koelvest

Het Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H20 koelvest is het beste koelvest voor sport dat je op dit moment kunt aanschaffen. Het vest is verstelbaar en ontworpen om optimaal draagcomfort te garanderen. Ongeacht je lichaamsbouw. Het is licht van gewicht en heeft geen externe energiebron nodig, wat het een gebruiksvriendelijk vest maakt.

Dit koelvest kan worden gebruikt bij diverse activiteiten, zoals sporten, arbeid, recreatie, en zelfs bij medische toepassingen om de lichaamstemperatuur op een veilig niveau te houden. Het vest bevat PCM-pakketten, wat kleine zakjes zijn gevuld met speciale materialen. Deze materialen kunnen van vaste naar vloeibare toestand veranderen bij specifieke temperaturen. Wanneer het vest wordt geactiveerd, absorberen de PCM-pakketten warmte van het lichaam en smelten ze langzaam om de omgevingstemperatuur te reguleren. Dit proces houdt het lichaam koel en comfortabel.

Het koelvest bevat ook een watergebaseerd koelsysteem. Het vest is voorzien van waterzakjes die gevuld kunnen worden met koud water. Deze zakjes helpen de lichaamswarmte af te voeren door verdamping, waardoor het lichaam verder wordt gekoeld. De combinatie van PCM en H2O technologieën zorgt ervoor dat het Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O koelvest een effectieve koeling biedt, zelfs in warme en vochtige omstandigheden. Het is vooral populair bij sporters, werknemers in warme omgevingen, en mensen die de neiging hebben om te zweten en snel oververhit te raken.

Pluspunten
 • Comfortabel
 • Geen externe energiebron nodig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Regular fit
 • Innoverende technologie
Minpunten
 • Het inbrengen van koelelementen vergt wat moeite

De Inuteq Compleet BodyCool Hybrid PCM + H2O koelvest is verkrijgbaar bij:

2. BERTSCHAT Koelvest met koelelementen – Beste koelvest motor

Koelvest met koelelementen (PCM) - C24
Bekijk koelvest

Het BERTSCHAT Koelvest met koelelementen is het beste koelvest motor die op dit moment verkrijgbaar is. Door het flexibele design en de wijze waarop de koelelementen in het vest zijn verwerkt, heb je optimale bewegingsruimte. Ideaal dus voor als je op de motor zit, maar ook andere gebruikers hebben profijt van het vest. Als je bijvoorbeeld dagelijks in warme omgevingen werkt of tijdens het sporten naar verkoeling zoekt.

Door de innoverende techniek blijft het lichaam op de juiste lichaamstemperatuur en geniet je van optimaal comfort. Omdat het vest bij de schouders en in de zij te verstellen is, is het vest ook voor ieder lichaamstype geschikt. Je past ‘m eenvoudig aan met behulp van de riemen en gespen.

Het vest wordt ook geleverd met drie verschillende soorten koelelementen en je hebt dus keuze in welke koelelementen in jouw situatie de beste keuze zijn. De keuze bestaat uit C15, C24 en C28 koelelementen die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben.

Pluspunten
 • Optimaal draagcomfort
 • Verstelbaar
 • Met C14, C24 en C28 koelelementen
 • Voldoende bewegingsruimte bij het dragen
 • Luchtdoorlatend
Minpunten
 • Prijzig

De BERTSCHAT Koelvest met koelelementen is verkrijgbaar bij:

3. BERTSCHAT Koelvest met ventilatoren – Beste koelvest met ventilatoren

Koelvest met ventilatoren
Bekijk koelvest

Het BERTSCHAT koelvest met ventilatoren is ook het beste koelvest met ventilatoren dat te koop is. Het is een koelvest met powerbank die de 2 ventilatoren in het vest aanstuurt en dit zorgt voor een optimale lichaamstemperatuur tot wel 4 uur lang. Ben je op zoek naar meer verkoeling? Dan is het nodig om een extra powerbank aan te schaffen.

Het is een unisex model dat verstelbaar is en door het lichte gewicht heb je haast geen idee dat je het vest draagt. Terwijl je lichaamstemperatuur ook laag blijft en dat is lekker als je intensieve activiteiten verricht, zoals sporten, fietsen, hardlopen of werken in warme omstandigheden. Het vest is ook gemaakt van 100% polyester en te wassen in de wasmachine.

Pluspunten
 • Gemaakt van duurzaam polyester
 • Krachtige powerbank meegeleverd
 • Tot 4 uur verkoeling met behulp van ventilatoren
 • Unisex
 • Verstelbaar
Minpunten
 • Energiebron nodig

De BERTSCHAT Koelvest met ventilatoren is verkrijgbaar bij:

4. IZI BodyCooling Koelvest Hydrogel – Beste koelvest met hydrogel

IZI BodyCooling.com Koelvest Hydrogel04 Beige
Bekijk koelvest

Het beste koelvest met hydrogel dat je op dit moment kunt kopen, is het Koelvest Hydrogel van het merk IZI BodyCooling. Dit type koelvest is populair bij sporters, werknemers in warme omgevingen en mensen die actief zijn in de buitenlucht, omdat het helpt om het risico op oververhitting en gezondheidsproblemen te verminderen. Het IZI BodyCooling koelvest met hydrogel kan worden gebruikt bij diverse activiteiten, zoals sporten, arbeid, recreatie en zelfs bij medische toepassingen om het comfort en de prestaties te verbeteren tijdens warmte.

Hydrogel is een water-absorberend materiaal dat water kan vasthouden en langzaam kan afvoeren. De hydrogel-pads in het IZI BodyCooling koelvest worden van tevoren geweekt in water, waardoor ze opzwellen en water vasthouden. Wanneer het vest wordt gedragen, komen de hydrogel-pads in contact met het lichaam en geven ze het opgeslagen water langzaam vrij. Dit proces helpt de lichaamstemperatuur te reguleren en het lichaam koel te houden door verdamping.

Het IZI BodyCooling koelvest is ook lichtgewicht en ontworpen om comfortabel te zitten. Ongeacht je lichaamsbouw. Het vest kan ook gemakkelijk worden aangepast met verstelbare banden om een goede pasvorm te garanderen.

Een van de voordelen van het IZI BodyCooling koelvest met hydrogel is dat het geen elektriciteit, batterijen of externe koeling nodig heeft. Het is een op zichzelf staand en herbruikbaar koelsysteem dat opnieuw kan worden geactiveerd door de hydrogel-pads eenvoudigweg in water te weken.

Pluspunten
 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • Geen externe energiebron nodig
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verstelbaar
Minpunten
 • Stiksels laten snel los

De IZI BodyCooling Koelvest Hydrogel is verkrijgbaar bij:

5. Roegaarden Koelvest Hond – Beste koelvest voor honden

Roegaarden Koelvest Hond - Dierenkleding - Verkoeling Hond
Bekijk koelvest

Het Roegaarden Koelvest Hond is het beste koelvest voor honden dat je op dit moment kunt bestellen. Dit soort koelvesten voor honden zijn vooral nuttig tijdens hete zomerdagen, bij outdoor-activiteiten, of wanneer de hond in een warme omgeving verblijft. Honden kunnen gevoelig zijn voor oververhitting, vooral rassen met een dikkere vacht, en een koelvest kan helpen om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen.

Het koelvest is speciaal ontworpen om comfortabel te passen op de meeste hondenrassen. Het heeft verstelbare banden of sluitingen om een goede pasvorm te garanderen en kan gemakkelijk worden aangepast aan de grootte van de hond.

Het vest maakt gebruik van speciale materialen en technologieën die helpen om het lichaam van de hond koel te houden. Het koelvest voor honden werkt door verdamping. Het materiaal van het vest houdt water vast en wanneer het nat wordt, verdampt het langzaam, wat helpt om warmte van het lichaam van de hond af te voeren en hen koel te houden.

Het Roegaarden Koelvest Hond is ontworpen met de veiligheid van de hond in gedachten. Het materiaal moet veilig zijn voor de huid en het vest moet niet te strak zitten om de beweging van de hond niet te belemmeren.

Pluspunten
 • Geschikt voor de meeste hondenrassen
 • Optimaal draagcomfort
 • Lichtgewicht
 • Innoverende technologieën
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Slechts in 2 maten verkrijgbaar

De Roegaarden Koelvest Hond is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelvest?

Een koelvest is handig als je op zoek bent naar verkoeling. Bijvoorbeeld als je hardloopt of fietst, in warme omgevingen werkt of in andere situaties waarbij je de lichaamstemperatuur laag wilt houden. Een koelvest kan voor heel veel comfort zorgen, maar dan heb je wel een goed product nodig. De keuze is reuze en je vraagt je dan ook af hoe je de beste keuze maakt. En waar je op moet letten bij het kopen van een koelvest.

Pasvorm en maat van het koelvest

Uiteraard koop je een koelvest dat lekker zit en eventueel verstelbaar is, zodat je ook van optimaal draagcomfort kunt genieten. Bij een koelvest met koelelementen is het belangrijk dat de elementen dusdanig zijn geplaatst dat ze je bewegingsruimte niet beperken. Voor honden is het belangrijk dat je de dikke vacht meeneemt in gedachten en dat het koelvest dat je voor ze koopt niet te strak zit.

Koelvest met koelelementen of energiebron

Een koelvest is verkrijgbaar met koelelementen die je zelf moet koelen of met behulp van een motor die voor verkoeling zorgt. Voor beide modellen is iets te zeggen, maar houd er wel rekening mee dat een koelvest met energiebron afhankelijk is van de kracht van de accu of meegeleverde powerbank. Vaak is het advies om extra energiebronnen, zoals een extra powerbank, aan te schaffen als je bijvoorbeeld langer gebruik wilt maken van het koelvest.

Gewicht van het koelvest

Kies ook een koelvest dat niet te veel weegt, want een zwaar koelvest zorgt voor minder draagcomfort. De kans is dan ook groot dat je na een aantal keren dragen er geen gebruik meer van maakt, wat natuurlijk zonde is van je investering.

Koelvesten vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de koelvesten die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en of ze geschikt zijn voor de activiteiten die je wilt doen. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het beste koelvest koopt waar je enorm veel profijt van hebt.

Ben je van plan om een koelvest te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over koelvesten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over koelvesten zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een koelvest en vind je dat jouw koelvest getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw koelvest makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over koelvesten

 • Wat is een koelvest?

  Een koelvest is gemaakt om je lichaamstemperatuur op niveau te houden. In de regel wordt het vest gebruikt om je lichaamstemperatuur te verlagen als je inspanningen verricht of in warme omstandigheden aan het werk of aan het sporten bent.

 • Hoe lang werkt een koelvest?

  Een koelvest werkt gemiddeld 4 tot 6 uur. Afhankelijk van het soort vest en de koelelementen die het vest bevat.

 • Hoe draag je een koelvest?

  Hoe je het koelvest draagt is afhankelijk van het model dat je kiest, maar doorgaans wordt het vest over een shirt gedragen.

 • Wat doet een koelvest?

  Een koelvest zorgt voor verkoeling van het lichaam, zodat je een aangename lichaamstemperatuur hebt tijdens het sporten of andere intensieve activiteiten. Ook voor medewerkers die doorgaans in warme omgevingen werken biedt een koelvest uitkomst.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie