De 5 beste buitendouches van 2024

Wat is de beste buitendouche? Dat is een lastige vraag, maar wij helpen je daar graag mee! Wij hebben een aantal buitendouches uitgetest en een lijstje gemaakt met de 5 beste buitendouches van 2024.

Wil jij een douche als je gaat kamperen of heb je een zwembad in de tuin waar je wel een douche bij kunt gebruiken? Dan is een goede buitendouche, ook wel de tuindouche genoemd, een zeer goede optie. Als je op zoek gaat naar een buitendouche kom je tot de ontdekking dat verschillende soorten zijn en dat de keuze ook reuze is.

In ons artikel vertellen we meer over buitendouches en waar je op moet letten als je er een wil kopen. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een weloverwogen keuze kunt maken. We willen je ook het advies geven om altijd voor je aanschaf een buitendouche review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers profijt hebben van de buitendouche die ze hebben gekocht en wat de voor- en nadelen zijn.

Merk
Model
1
LifeGoods Buitendouche - Solar - 360° Draaibare Douchekop
LifeGoods
Buitendouche
2
GARDENA - Tuindouche Trio Buitendouche - Verstelbare Hoogte
GARDENA
Tuindouche Trio
3
AREBOS Tuindouche 60 L - Solar Douche met thermometer - Buitendouche Zonneenergie met handdouche
AREBOS
Tuindouche
4
FugaFlow Bacelo buitendouche – Douchepaneel – Geborsteld RVS
FugaFlow
Bacelo
5
Sunnystyle Zonnedouche Sunny Premium - Tuindouche, zwembad, voor buiten, ook ideaal voor vakantie en camping
Sunnystyle
Zonnedouche Sunny Premium

Dit zijn ze, de 5 beste buitendouches van 2024

1. LifeGoods Buitendouche – Beste solar buitendouche

LifeGoods Buitendouche - Solar - 360° Draaibare Douchekop
Bekijk buitendouche

Ben je op zoek naar de beste solar buitendouche die je kunt kopen? Dan is de LifeGoods Buitendouche een zeer goede keuze. Deze buitendouche warm water heeft een reservoir van 35 liter en kan eenvoudig gemonteerd worden met de meegeleverde hulpstukken. Dat maakt de buitendouche geschikt voor in de tuin of op een camping.

De douche is ook gemaakt van duurzame materialen. Daaronder UV-resistente kunststof, wat ervoor zorgt dat de douche mooi blijft zelfs als die in de volle zon staat. De douche wordt ook geleverd met een handige afdekhoes en een voetenkraan om je voeten te kunnen wassen. Naast deze voordelen heeft de douche ook als pluspunt dat het warm water tot wel 60° heet kan afgeven.

Pluspunten
 • Stabiele constructie
 • 35 liter waterreservoir
 • Eenvoudig te monteren
 • Gemaakt van UV-resistent kunststof
 • Voetenkraan
Minpunten
 • Prijzig

De LifeGoods Buitendouche is verkrijgbaar bij:

2. GARDENA Tuindouche Trio – Beste buitendouche tuinslang

GARDENA - Tuindouche Trio Buitendouche - Verstelbare Hoogte
Bekijk buitendouche

De beste buitendouche tuinslang die verkrijgbaar is, is de Tuindouche Trio van het merk GARDENA. Trio staat niet voor het feit dat je met 3 personen tegelijk kan douchen, maar de douche staat op een sterke tripod die voor meer stabiliteit zorgt. Zelfs bij instabiele ondergronden, zoals een grasveld.

De douche is eenvoudig aan te sluiten op de tuinslang en het is een groot voordeel dat de douche tot maximaal 220 cm in hoogte verstelbaar is. Na gebruik is de tuindouche ook eenvoudig op te bergen. Een ander voordeel is dat de douche twee verschillende stralen heeft: een zachte en brede straal. Zo heb je voldoende keuze uit hoe je wilt douchen of jezelf wilt afspoelen als je bijvoorbeeld net in het zwembad in de tuin bent geweest of als je gewoon op zoek bent naar een beetje verkoeling op warme zomerdagen.

Pluspunten
 • Eenvoudige constructie
 • Stabiel
 • Zachte en brede straal
 • In hoogte verstelbaar
 • Aansluiten op de tuinslang
Minpunten
 • Geen warm water douche

De GARDENA Tuindouche Trio is verkrijgbaar bij:

3. AREBOS Tuindouche – Beste zwarte buitendouche

AREBOS Tuindouche 60 L - Solar Douche met thermometer - Buitendouche Zonneenergie met handdouche
Bekijk buitendouche

De AREBOS Tuindouche is de beste zwarte buitendouche die je op dit moment kunt bestellen. Het is een buitendouche op zonne-energie en daardoor profiteer je van warm water als je daar de behoefte aan hebt. De douche is niet alleen eenvoudig te monteren, maar ook eenvoudig aan te sluiten op een tuinslang.

De douche wordt geleverd met een tank van 60 liter en het water in de tank wordt met behulp van zonne-energie opgewarmd. Door de handige constructie en het compacte model is de douche makkelijk in te klappen en mee te nemen, bijvoorbeeld als je ‘m wilt meenemen naar de camping.

De douche is ook voorzien van handige extra’s, zoals een handdouche, mengkraan met temperatuurregelaar en een voetdouche. Een ander voordeel is dat de douche gemaakt is van UV-resistent PVC, wat ervoor zorgt dat de douche corrosie- en uv-bestendig is.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Gemaakt van hoogkwalitatief PVC
 • Inclusief mengkraan en voetendouche
 • Eenvoudige constructie
 • Tank van 60 liter
Minpunten
 • Prijzig

De AREBOS Tuindouche is verkrijgbaar bij:

4. FugaFlow Bacelo – Beste geborsteld rvs buitendouche

FugaFlow Bacelo buitendouche – Douchepaneel – Geborsteld RVS
Bekijk buitendouche

De beste geborsteld rvs buitendouche die op dit moment op de markt verkrijgbaar is, is de Bacelo van het merk FugaFlow. Deze handige buitendouche zorgt voor extra verkoeling tijdens de warme zomerdagen en is eenvoudig aan te sluiten op de tuinslang. Omdat de buitendouche wand van duurzaam RVS is gemaakt, is het ook een product dat gebouwd is om jarenlang mee te gaan.

De tuindouche is ook eenvoudig tegen een wand of schutting te monteren met de meegeleverde bevestigingsmaterialen en je kunt zelf de hoogte bepalen. Een ander voordeel is dat de douche ook voorzien is van een handige handdouche, zodat je gericht bepaalde lichaamsdelen kunt afspoelen of verkoelen.

Pluspunten
 • Mooi en praktisch design
 • Geschikt voor de tuinslang
 • Gemaakt van duurzaam RVS
 • Winterbestendig
 • Handdouche
Minpunten
 • Wand of sterke schutting nodig

De FugaFlow Bacelo is verkrijgbaar bij:

5. Sunnystyle Zonnedouche Sunny Premium – Beste buitendouche voor camper

Sunnystyle Zonnedouche Sunny Premium - Tuindouche, zwembad, voor buiten, ook ideaal voor vakantie en camping
Bekijk buitendouche

De Zonendouche Sunny Premium van het merk Sunnystyle, is de beste buitendouche voor camper die je op dit moment kunt bestellen. Het is een complete kit inclusief alle benodigdheden om van een warme douche te genieten als je daar de behoefte aan hebt.

Het stijlvolle en praktische design zorgt ervoor dat je de douche binnen een handomdraai klaar hebt staan en kunt gebruiken. De douche wordt geleverd met een tank en werkt op zonne-energie, zodat je ook van warm water kunt genieten. Met de meegeleverde hulpstukken is de douche eenvoudig aan te sluiten op een watervoorziening, zoals de tuinslang.

Een ander voordeel is de handige mengkraan, zodat je ideale douchetemperatuur kunt integreren. De douchekop is ook te kantelen en in hoogte verstelbaar tot maximaal 210 cm.

Pluspunten
 • Verstelbare douchekop
 • Inclusief tank
 • Eenvoudige constructie
 • Complete kit
 • Geschikt voor de camper
Minpunten
 • Prijzig

De Sunnystyle Zonnedouche Sunny Premium is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een buitendouche?

Buitendouches en tuindouches zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen te koop, terwijl ook de mogelijkheden nogal uiteenlopen. De keuze die je maakt is deels afhankelijk van wat je nodig hebt, maar ook van het prijskaartje. Wil je weten hoe je de beste tuindouche koopt en waar je op moet letten bij het kopen van een buitendouche? Lees dan snel verder.

Warm water buitendouche

Wil je van warm water kunnen genieten? Dan heb je een buitendouche met tank en energiebron nodig. Kies bijvoorbeeld voor buitendouches die op zonne-energie werken en kies voor een wat grotere tank als je met meerdere mensen van de douche gebruik wilt maken. Met een douche op zonne-energie bespaar je op de energiekosten, terwijl je nooit om warm water verlegen zit. Tenzij het waterreservoir leeg is.

Buitendouche met mengkraan

Heb je een buitendouche die warm water kan afgeven? Kies dan voor een model met een mengkraan, zodat je altijd het water in de gewenste temperatuur krijgt. Bij modellen zonder mengkraan is toch vaak de klacht dat de eerste stralen te heet en pijnlijk zijn en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Montage van de buitendouche

Kies ook voor een buitendouche die handig te monteren is. Kies voor innovatieve en handige constructies die weinig arbeid vergt om de buitendouche te plaatsen en kies voor handzame modellen als je de douche naar een campingplaats wil meenemen. Bij een wanddouche is het bijvoorbeeld lastiger om ‘m mee te nemen of om ‘m te monteren, terwijl je met kant en klare constructies binnen luttele minuten van een douche kunt genieten.

Buitendouches vergelijken

De laatste tip die we voor je hebben is om de buitendouches die je overweegt te kopen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste buitendouche kunt kopen waar je lekker van kunt genieten.

Ben je van plan om een buitendouche te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over buitendouches? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over buitendouches zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een buitendouche en vind je dat jouw buitendouche getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw buitendouche makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over buitendouches

 • Hoe werkt een buitendouche?

  Een buitendouche wordt doorgaans op de tuinslang aangesloten. Buitendouches die warm water kunnen afgeven werken in de regel op zonne-energie waarmee het water in een tank of reservoir wordt opgewarmd tot de gewenste temperatuur.

 • Hoe verwarm ik mijn buitendouche?

  Het water van een buitendouche wordt doorgaans verwarmd met behulp van zonne-energie. Deze buitendouches worden ook geleverd met een tank of waterreservoir waarin het opgeslagen water verwarmd kan worden.

 • Hoe werkt een buitendouche op zonne-energie?

  Een buitendouche op zonne-energie gebruikt het zonlicht als energiebron om het water in een tank of waterreservoir te verwarmen tot de gewenste temperatuur.

 • Hoe een buitendouche installeren?

  Hoe de buitendouche geïnstalleerd moet worden, is afhankelijk van het model dat je kiest. Doorgaans bestaat een buitendouche uit componenten die eenvoudig te monteren zijn of uit een statief waarmee die stabiel is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie