De 5 beste bloeddrukmeters van 2024

Je bloeddruk in het oog houden is eigenlijk altijd belangrijk. Dit geldt niet in het minst voor mensen die regelmatig geconfronteerd worden met een te hoge of te lage bloeddruk. De vraag “wat is de beste bloeddrukmeter” is er dan ook één die zeer vaak wordt gesteld. Het vinden van een passend antwoord op de vraag “welke bloeddrukmeter kopen” is in de praktijk wel een beetje afhankelijk van verschillende factoren. Hou bijvoorbeeld rekening met het verschil tussen een polsbloeddrukmeter en een bovenarmbloeddrukmeter. Daarnaast is ook de kostprijs van het toestel uiteraard erg belangrijk. In ieder geval, ben je op zoek naar de beste bloeddrukmeters die op de markt verkrijgbaar zijn? Ontdek ze dan snel hier op deze pagina!

Merk
Model
1
Omron M6 Comfort bovenarm bloeddrukmeter
Omron
M6 comfort
2
Beurer BC58 - Bloeddrukmeter pols
Beurer
BC58
3
HEINE GAMMA G5 handmatige bloeddrukmeter
HEINE
GAMMA G5
4
Omron EVOLV - Draadloze bovenarm bloeddrukmeter
Omron
EVOLV
5
Medisana BW 315 Polsbloeddrukmeter
Medisana
BW 315 Polsbloeddrukmeter

Dit zijn ze, de 5 beste bloeddrukmeters van 2024

1. Omron M6 comfort – Beste bovenarm bloeddrukmeter

Omron M6 Comfort bovenarm bloeddrukmeter
Bekijk bloeddrukmeter

De Omron M6 Comfort bloeddrukmeter is niet alleen de beste bovenarm bloeddrukmeter, daarnaast kan er worden vastgesteld dat ze ook op ongelofelijk comfortabele wijze metingen uitvoert. Door het aanschaffen van deze bloeddrukmeter kan je rekenen op de aanwezigheid van een voorgevormde manchet. Deze zit lekker om de arm heen en sluit bovendien zeer goed aan. Dit zorgt er voor dat de metingen die met de Omron M6 Comfort worden gerealiseerd altijd zeer accuraat zijn. Ze zijn in ieder geval aanzienlijk betrouwbaarder in vergelijking met een standaard manchet.

Naast bovenstaande zal je kunnen vaststellen dat de Omron M6 Comfort er ook tijdens het meten voor zorgt dat alles echt soepel verloopt. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat ze een waarschuwing geeft op het ogenblik dat je teveel beweegt. Is er sprake van een onregelmatige hartslag? Ook dan zal je daar een melding van ontvangen. De meetwaarden kunnen worden opgeslagen voor maximum twee personen wanneer er gebruik wordt gemaakt van de Omron M6 Comfort.

Pluspunten
 • De bloeddrukmeter realiseert zeer nauwkeurige metingen
 • De metingen zijn klinisch gevalideerd
 • Het is mogelijk om het gemiddelde te berekenen over de laatste 3 metingen
 • Er zijn 200 geheugenplaatsen beschikbaar voor maximaal 2 gebruikers
Minpunten
 • Het is helaas niet mogelijk om de uitgevoerde metingen op te slaan op de computer

De Omron M6 comfort is verkrijgbaar bij:

2. Beurer BC58 – Beste pols bloeddrukmeter

Beurer BC58 - Bloeddrukmeter pols
Bekijk bloeddrukmeter

Veel mensen zijn op zoek naar de beste pols bloeddrukmeter. Geldt dat ook voor jou? Dan kan je daarvoor kijken naar de Beurer BC58! Deze eenvoudige, snelle evenals betrouwbare bloeddrukmeter wordt eenvoudig om de pols bevestigd. Op deze manier kan je altijd rekenen op een nauwkeurige polsmeting. De metingen worden gestart door op het touchscreen in eerste instantie je profiel te kiezen. Vervolgens kunnen de metingen worden gestart. Let wel, de pols dient bij het uitvoeren van de metingen steeds ter hoogte van het hart te worden gehouden.

Het profiel waar je over beschikt op de Beurer BC58 slaagt er in om de laatste 60 metingen bij te houden. Op deze manier kunnen ze altijd terug opgevraagd worden.

De Beurer BC58 wordt geleverd samen met gratis software. Deze software zorgt er voor dat de data van deze beste pols bloeddrukmeter eenvoudig kan worden overgezet naar de computer. De data kan vervolgens worden bekeken en geëvalueerd met behulp van de Healthmanager.

Pluspunten
 • Een mogelijke onregelmatige hartslag wordt automatisch gedetecteerd
 • De Beurer HealthManager kan de data van de smartphone inlezen
 • 60 geheugenplaatsen aanwezig voor het opslaan van data van 2 gebruikers
Minpunten
 • Metingen kunnen enigszins beïnvloed worden door bewegingen

De Beurer BC58 is verkrijgbaar bij:

3. HEINE GAMMA G5 – Beste handmatige bloeddrukmeter

HEINE GAMMA G5 handmatige bloeddrukmeter
Bekijk bloeddrukmeter

De HEINE GAMMA G5 is volgens ons de beste handmatige bloeddrukmeter. Het betreft hier een bovenarmbloeddrukmeter welke beschikt over een nieuw meetsysteem.

Bovendien is er een manometer aanwezig welke beschikt over overdrukbeveiliging. Daarnaast kan er worden vastgesteld dat de HEINE GAMMA G5 zich kenmerkt door de aanwezigheid van een schokbestendige behuizing. Dit komt de kwaliteit en levensduur van deze bloeddrukmeter uiteraard alleen maar ten goede. Deze bloeddrukmeter is hierdoor ook uitermate geschikt voor dagelijks of veelvuldig gebruik.

De corrosievrije manometer zorgt er samen met de overdrukbeveiliging voor dat er altijd kan worden gerekend op zeer nauwkeurige meetresultaten. De ballonlepel waar de HEINE GAMMA G5 over beschikt kan tot slot worden ingesteld voor zowel rechts- als linkshandigen. De ballon wordt tot slot beschermd tegen schade door middel van een micro-ventiel.

Pluspunten
 • Beschikt over een uniek drukmeetsysteem
 • Corrosievrije manometer met overdrukbeveiliging
 • Schokbestendig en daardoor extra kwalitatief
 • Gemaakt van uitsluitend latexvrij materiaal
 • Nauwkeurig uitgebalanceerde, schokbestendige naald
Minpunten
 • Er kan geen evaluatie gebeuren van de metingen door middel van bijvoorbeeld een app

De HEINE GAMMA G5 is verkrijgbaar bij:

4. Omron EVOLV – Beste draadloze bloeddrukmeter

Omron EVOLV - Draadloze bovenarm bloeddrukmeter
Bekijk bloeddrukmeter

Ben je op zoek naar de beste draadloze bloeddrukmeter? Dan kies je volgens ons het best voor deze Omron EVOLV! Door gebruik te maken van dit toestel zal je kunnen vaststellen dat je zeer eenvoudig je bloeddruk kan meten. Deze Omron EVOLV beschikt niet over slangen en kabels waardoor ze in optimale omstandigheden om de arm kan worden geplaatst. Het toestel werkt bovendien uitstekend samen met de Omron Connect applicatie. De resultaten van de metingen die worden uitgevoerd worden ook meteen doorgestuurd en zijn ook direct af te lezen op de smartphone of tablet. Metingen kunnen hierdoor ook moeiteloos met elkaar worden vergeleken.

Zit de bloeddrukmeter niet goed om de arm waardoor de metingen mogelijks niet betrouwbaar zijn? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het toestel hier een melding van geeft. De Omron EVOLV beschikt tot slot over 100 geheugenplaatsen waardoor er meer dan voldoende ruimte voor handen is om metingen op te slaan. Wil je dus graag een bloeddrukmeter met app bestellen? Dan is het zeker een aanrader om in de richting te kijken van deze Omron EVOLV!

Pluspunten
 • Klinisch gevalideerd
 • De bloeddrukmeter realiseert zeer nauwkeurige metingen
 • Met de Omron Connect app is het mogelijk om de meter te koppelen met een smartphone
 • Er wordt een melding gegeven bij een onregelmatige hartslag
Minpunten
 • De geheugenmetingen zijn enkel en alleen af te lezen met behulp van een smartphone

De Omron EVOLV is verkrijgbaar bij:

5. Medisana BW 315 Polsbloeddrukmeter – Beste goedkope bloeddrukmeter

Medisana BW 315 Polsbloeddrukmeter
Bekijk bloeddrukmeter

De Medisana BW 315 maakt het mogelijk om niet alleen eenvoudig, maar ook erg snel je bloeddruk te meten. De polsbloeddrukmeter wordt eenvoudig om de pols heen geplaatst. Het starten van de metingen gebeurt bovendien met één enkele druk op de knop. In eerste instantie zullen eventuele eerder reeds uitgevoerde metingen verschijnen. Al snel verschijnt echter de nul op het scherm en zal de manchet traag worden opgepompt. De Medisana BW 315 blijft de manchet oppompen tot op het moment dat de juiste druk is bereikt. Vervolgens zal de druk langzaam terug afnemen en wordt de meting uitgevoerd.

Wanneer de meting is uitgevoerd zal je kunnen vaststellen dat de Medisana BW 315 je in drie verschillende waardes aangeeft. In eerste instantie gaat het hierbij om de systolische waarde, maar daarnaast worden ook de diastolische waarde evenals de hartslag aangegeven. Alle gemeten waarden zullen vervolgens automatisch worden opgeslagen in het geheugen van de Medisana BW 315. Er is meer dan voldoende plaats beschikbaar op de bloeddrukmeter om in totaal zo’n 240 metingen uit te voeren. Deze metingen worden steeds opgeslagen voorzien van zowel de datum als de tijd. Op deze manier is het mogelijk om de metingen van je bloeddruk over een bepaalde periode te evalueren. Ben je op zoek naar de beste goedkope bloeddrukmeter op de markt? Dan komt dit toestel daar zeker voor in aanmerking!

Pluspunten
 • Er is een geheugenfunctie beschikbaar voor één persoon
 • Er wordt een melding gegeven bij een onregelmatige hartslag
 • WHO-indicato
 • De scherpe aankoopprijs
Minpunten
 • Geen

De Medisana BW 315 Polsbloeddrukmeter is verkrijgbaar bij:

Bloeddruk meten met een app

Doorheen deze pagina is duidelijk geworden dat verschillende bloeddrukmeters tegenwoordig gebruikmaken of in ieder geval samenwerken met een mobiele applicatie. In de praktijk is het doorgaans zo dat deze app enkel en alleen wordt gebruikt voor het verzamelen en evalueren van de data die door de bloeddrukmeter is gemeten. Dat brengt uiteraard verschillende, interessante voordelen met zich mee. Mensen die werken aan het verlagen van hun bloeddruk willen bijvoorbeeld graag weten welke progressie ze mogelijks hebben doorgemaakt. Een bloeddrukmeter kopen die werkt met een mobiele applicatie maakt dit mogelijk. Zo kunnen recente(re) metingen probleemloos worden vergeleken met metingen uit het verleden.

Nieuwe technologieën zorgen er evenwel in de praktijk voor dat er nog een stapje verder kan worden gegaan. Verschillende bedrijven werken momenteel dan ook aan een sensor welke in een smartphone ingebouwd zou kunnen worden. Deze sensor zou er dan uiteindelijk voor moeten zorgen dat enkele vitale functies van het lichaam ten allen tijde gemeten kunnen worden. Het zou hierbij niet alleen gaan om de hartslag en de ademhalingsfrequentie, maar ook om bijvoorbeeld de hoeveelheid zuurstof in het bloed, de lichaamstemperatuur evenals de bloeddruk. Er dient echter nog heel wat onderzoek te gebeuren om deze technologie op punt te kunnen stellen. Bovendien is het ook nog eens zo dat er nog geen uitsluitsel is voor wat de betrouwbaarheid van de data betreft. Het ziet er dus naar uit dat we voorlopig toch nog gewoon met z’n allen gebruik zullen blijven maken van een bloeddrukmeter!

Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters

 • Welk merk is de beste bloeddrukmeter?

  Omron is een gevestigd merk in medische apparatuur en fabriceert ook producten die door huisartsen en zelfs ziekenhuizen worden gebruikt. Zij bieden tevens een groot assortiment aan voor de thuisgebruiker. Daaronder verschillende soorten bloeddrukmeters. Afhankelijk van welk resultaat je wilt en of je de bloeddrukmeter ook mee wilt kunnen nemen, heb je een keuze uit tientallen producten die allen zowel hun voor- als nadelen hebben.

 • Waar moet een goede bloeddrukmeter aan voldoen?

  Een goede bloeddrukmeter zorgt voor een nauwkeurige meting van de bloeddruk en de hartslag. Een goede bloeddrukmeter is niet alleen nauwkeurig, maar heeft ook een duidelijk display waar de bloeddruk en hartslag op weergegeven wordt. Daarnaast is de kwaliteit van het product afhankelijk van hoe stevig en goed de arm- of polsband is.

 • Hoe betrouwbaar zijn thuis bloeddrukmeters?

  Bloeddrukmeters voor thuis zijn in de basis redelijk betrouwbaar. Afhankelijk van het model en ook hoe je de bloedruk opmeet. Een bloeddrukmeter die met behulp van een band om de bovenarm wordt gemeten is in de basis nauwkeuriger dan een meting via de pols. Daarnaast geven meerdere metingen een beter beeld van hoe het met de bloeddruk gesteld is. Een enkele meting zegt feitelijk niets.

 • Wat is beter pols of bovenarm bloeddrukmeter?

  De bloeddrukmeter met een band om de bovenarm geeft in de basis een beter resultaat. De bloeddruk kan veel nauwkeuriger worden gemeten door het feit dat de band zich rond de bovenarm beter kan aanspannen en dichterbij het hart zit. Het blijft een feit dat een enkele meting niet voldoende is. Om een goed beeld te krijgen moet je meerdere metingen verrichten. Het liefst op verschillende tijdstippen en dagen.

 • Hoe vaak moet een bloeddrukmeter geijkt worden?

  Het ijken van een bloeddrukmeter is nodig om te valideren of de bloeddrukmeter nog op een correcte wijze een meting verricht en deze op het display weergeeft. In de basis wordt geadviseerd om een bloeddrukmeter eens in de 2 tot 3 jaar te ijken. Hoe je dat doet verschilt per bloeddrukmeter, maar in de handleiding staat beschreven hoe je dit doet.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie