De 5 beste daglichtlampen van 2024

Wanneer de donkerste maanden van het jaar hun intrede maken laat zich dit bij veel mensen voelen. De donkere wintermaanden zorgen er dan ook niet zelden voor dat mensen maar weinig energie en ook zin hebben om iets te gaan ondernemen. Ook prikkelbaarheid en vermoeidheid komen in deze periode vaak voor. Gelukkig zijn er op de markt inmiddels verschillende hulpmiddelen terug te vinden die de impact van de donkere wintermaanden kunnen beperken. Het gaat hierbij onder meer om daglichtlampen. Zoals de naam reeds laat vermoeden zorgen deze lampen ervoor dat je kan blijven rekenen op een aangenaam daglicht, ook wanneer de zon reeds achter de horizon is verdwenen. Het aanschaffen van een dergelijke daglichtlamp zorgt er in ieder geval voor dat je productiviteit een boost zal krijgen. Meer informatie over de beste daglichtlamp ontdek je op deze pagina.

Merk
Model
1
Liroma daglichtlamp
LIROMA
Lichttherapielamp
2
BrellaVio Happy Light Daglichtlamp
BrellaVio
Anti winterblues daglichtlamp
3
Beurer TL30 - Daglichtlamp - Compact en dun
Beurer
TL30
4
L.O.B. GOODS® professionele LED daglichtlamp
L.O.B.
Professionele LED daglichtlamp
5
BrellaVio Happy Light Daglichtlamp - 12.000 LUX - Zwart
BrellaVio
Happy Light

Dit zijn ze, de 5 beste daglichtlampen van 2024

1. LIROMA Lichttherapielamp – Beste lichttherapielamp

Liroma daglichtlamp
Bekijk daglichtlamp

De Liroma Lichttherapielamp zorgt ervoor dat het effect van natuurlijk daglicht kan worden nagebootst. Op deze manier ontstaat er een gunstig effect op het bioritme. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat je tijdens de ochtend makkelijker wakker zal worden. Dat is het gevolg van het feit dat je tijdens de nacht ook zal kunnen rekenen op een merkelijk betere nachtrust. Ook voor je gemoedstoestand geldt dat ze positief zal worden beïnvloed door deze lichttherapie. Door te kiezen voor het kopen van deze daglichtlamp zal je kunnen vaststellen dat je ook kan rekenen op een aantrekkelijk bamboe design. Bovendien is het mogelijk om de lamp in drie verschillende kleuren in te stellen. Het gaat hierbij om:

 • Warm wit licht;
 • Wit licht;
 • Warm licht;

Een eveneens zeer interessante functie waar je op kan rekenen bij deze daglichtlamp is de zogenaamde zonsondergang modus. Wanneer je deze modus gaat gebruiken zal je kunnen vaststellen dat het licht in een periode van 20 minuten van fel licht naar helemaal geen licht meer zal gaan. Zo kan je rustig in slaap vallen zonder dat je hoeft te vrezen dat je lamp de volledige nacht zal blijven branden. In ieder geval, voor wie tijdens de donkerste maanden van het jaar graag een beetje (extra) daglicht wil creëren is het aanschaffen van deze daglichtlamp zeker het overwegen waard.

Pluspunten
 • Simuleert op een efficiënte wijze daglicht
 • Keuze uit 3 verschillende natuurlijke kleuren
 • Aanwezigheid van 6 helderheid standen
 • Speciale zonsondergang modus
Minpunten
 • Het snoer wordt vaak als te kort bestempeld

De LIROMA Lichttherapielamp is verkrijgbaar bij:

2. BrellaVio Anti winterblues daglichtlamp – Beste Anti Winterblues daglichtlamp

BrellaVio Happy Light Daglichtlamp
Bekijk daglichtlamp

De BrellaVio Anti Winterblues is een daglichtlamp die er op een eenvoudige manier voor kan zorgen dat de winterdepressie die je kan ervaren kan worden voorkomen of opgelost. Deze daglichtlamp staat er algemeen om bekend één van de beste te zijn voor wat het nabootsen van echt natuurlijk daglicht betreft. Tijdens een zonnige dag is er in de praktijk doorgaans sprake van tussen de 10.000 en 15.000 LUX. Deze daglichtlamp slaagt erin om zomaar even 12.000 LUX te leveren. De flexibele standaard waar deze lamp over beschikt zorgt ervoor dat ze zowel horizontaal als verticaal kan worden neergezet. Bovendien kan je ze ook zeer eenvoudig ophangen aan de standaard.

Kenmerkend voor deze BrellaVio Anti Winterblues is ook dat ze zeer gebruiksvriendelijk is. Dat is een voordeel wat bij menig aantal andere daglichtlampen wel eens durft te ontbreken. In eerste instantie moet je, je ideale kleur kiezen. Vervolgens kan je ook de ideale helderheid instellen. De timer maakt het mogelijk om het licht vervolgens 15, 30, 45 of 60 minuten te laten branden. Heb je ervoor gekozen om geen timer in te stellen? Dan zal het licht gewoon aan blijven staan.

Pluspunten
 • Compenseert het gebrek aan daglicht
 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Geen aanwezigheid van schadelijk UV-licht
 • Levert tot zomaar even 12.000 LUX
Minpunten
 • Bij het eerste gebruik is het even wennen

De BrellaVio Anti winterblues daglichtlamp is verkrijgbaar bij:

3. Beurer TL30 – Beste compact daglichtlamp

Beurer TL30 - Daglichtlamp - Compact en dun
Bekijk daglichtlamp

Heel wat mensen kunnen tijdens de wintermaanden wel een beetje (extra) daglicht gebruiken. De Beurer TL30 is een uitstekende daglichtlamp in een compact en dun formaat en hij wordt ook nog eens geleverd met een opbergetui. Hierdoor is hij ook makkelijk mee te nemen en kun je hem gebruiken op je werk of onderweg.

Het aanschaffen van de Beurer TL30 daglichtlamp zorgt ervoor dat je een daglichtlamp hebt die je zowel staand als liggend kunt gebruiken. Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van schadelijk UV licht. Dit betekent dat deze lamp veilig is in gebruik voor zowel huid als ogen. De lamp beschikt over een lichtsterkte van 10.000 lux op een afstand van 10 cm van de lamp.

Pluspunten
 • Compact formaat maakt ze eenvoudig mee te nemen onderweg of op vakantie
 • Produceert 10.000 LUX op 10 cm afstand
 • Energiebesparend door de gebruikte LED technologie
Minpunten
 • Geen

De Beurer TL30 is verkrijgbaar bij:

4. L.O.B. Professionele LED daglichtlamp – Beste Professionele LED daglichtlamp

L.O.B. GOODS® professionele LED daglichtlamp
Bekijk daglichtlamp

De strijd aanbinden met een (potentiële) winterdepressie? Dat doe je door gebruik te maken van deze L.O.B. GOODS Professionele LED daglichtlamp. Deze lamp zorgt ervoor dat je kan rekenen op een beetje extra vitamine D, iets wat tijdens de donkere wintermaanden geen overbodige luxe is. Voor deze daglichtlamp geldt dat ze op verschillende standen kan worden gebruikt. Bovendien is het zo dat de ingebouwde timer het mogelijk maakt om de lamp automatisch uit te laten schakelen wanneer je dat wenst. Op deze manier ga je ook nog eens bewust om met je energieverbruik.

Aan alles merk je dat deze daglichtlamp werd geproduceerd met aandacht voor de kleinste details. Voor veel mensen die op zoek zijn naar een professionele LED daglichtlamp zal deze optie dan ook wellicht als beste uit de bus komen. Voor mensen die tijdens de donkere wintermaanden geconfronteerd worden met een neerslachtig en vermoeid gevoel is het gebruik van deze daglichtlamp zeker en vast een interessante oplossing die je kan overwegen.

Pluspunten
 • Vermoeidheid tijdens de donkerste maanden van het jaar kan sterk worden verminderd
 • Zorgt voor een extra dosis vitamine D
 • Kan worden gebruikt op diverse standen
 • Wordt geleverd met een luxueuze standaard
Minpunten
 • De daglichtlamp wordt door verschillende mensen als iets te klein ervaren

De L.O.B. Professionele LED daglichtlamp is verkrijgbaar bij:

5. BrellaVio Happy Light – Beste zwarte daglichtlamp

BrellaVio Happy Light Daglichtlamp - 12.000 LUX - Zwart
Bekijk daglichtlamp

Deze BrellaVio Happy Light daglichtlamp zorgt er in de praktijk voor dat je een mogelijkheid vindt om je geluk hormonen te laten excelleren. De winterperiode kan in de praktijk een niet onaanzienlijke impact hebben op het welzijn van de mens. Door gebruik te maken van deze daglichtlamp zorg je ervoor dat de verantwoordelijke neurotransmitters op een positieve manier worden beïnvloed. Het gevolg hiervan is dat het welzijnsgevoel meteen zal stijgen. Voor deze daglichtlamp geldt bovendien dat er geen sprake is van UV-straling. Dit betekent dat ze medisch verantwoord is in gebruik. Het eenvoudige bedieningspaneel zorgt bovendien voor een hoge gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat.

Bij het produceren van deze daglichtlamp werd er eveneens rekening gehouden met de vormgeving en dan vooral met de grootte van de lamp. Het compacte formaat waarover deze daglichtlamp beschikt maakt deze niet alleen handig in gebruik bij jou thuis, daarnaast kan ze ook eenvoudig worden meegenomen op vakantie. Daarnaast is deze daglichtlamp beschikbaar in verschillende kleuren en is hij ook beschikbaar in een ronde variant met draadloze oplaadfunctie.

Pluspunten
 • Zorgt voor een bevordering van het geluk hormoon
 • De slaapkwaliteit wordt sterk verbeterd
 • Geen schadelijke UV-straling
 • Compact en dus zeer draagbaar formaat
 • Met timerfunctie
Minpunten
 • Geen

De BrellaVio Happy Light is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een LED daglichtlamp
Tijdens de winterperiode is het traditioneel zo dat we als mensen worden blootgesteld aan de minste hoeveelheid aan daglicht. Dat kan een niet te onderschatten impact hebben op ons lichaam. Het is bijvoorbeeld zo dat veel mensen tijdens deze periode geconfronteerd worden met een moe en futloos gevoel. Daarnaast is het eveneens zo dat mensen aangeven zich prikkelbaar en neerslachtig te voelen. Dit onder meer ook als gevolg door een gebrek aan een goede nachtrust. Gebruikmaken van een LED daglichtlamp kan ervoor zorgen dat hier op een efficiënte manier verandering in komt.
Een LED daglichtlamp slaagt er in de praktijk dan ook in om jou precies die hoeveelheid daglicht te bieden waar jij behoeften aan hebt. Dit niet alleen maar in de sterkte die je wenst, maar ook voor de periode waar je behoeften aan hebt. Een ingebouwde timer zorgt er in de praktijk doorgaans voor dat de lamp meteen afslaat wanneer de door jou aangegeven tijd is afgelopen. De aanwezigheid van LED-verlichting zorgt er tot slot eveneens voor dat het energieverbruik kan worden beperkt.

Veelgestelde vragen over daglichtlampen

 • Daglichtlamp kopen: waar moet je op letten?

  Bij het kopen van een daglichtlamp zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Uiteraard zal je willen rekening houden met het formaat van de lamp, maar wat bovendien ook te denken van bijvoorbeeld de lichtsterkte die ze weet te realiseren? Beschikt de daglichtlamp van je keuze bijvoorbeeld over verschillende standen of niet? Daarnaast wil je ook niet dat er gebruik wordt gemaakt van UV-straling omdat deze schadelijk kan zijn voor de huid en de ogen. Wil je graag dat de daglamp van je keuze automatisch uitslaat na een bepaalde tijd? Dan is het altijd van belang om ook rekening te houden met de vereiste aanwezigheid van een timer.

 • Wat is een daglamp?

  Een daglamp is eenvoudig gezegd een lamp die erin slaagt om daglicht na te bootsen. Op deze manier is het voor mensen mogelijk om te kunnen genieten van de gunstige invloed die daglicht heeft op hun lichaam. Tijdens de zomermaanden is het gebruik van een dergelijke lamp net wat minder noodzakelijk. Wanneer de meeste donkere periodes van het jaar zich aandienen wordt dat echter een compleet ander verhaal. Dan zal je kunnen vaststellen dat gebruikmaken van een dergelijke daglichtlamp je niet alleen meer energie, maar ook een aangenamer gevoel kan opleveren. Veel mensen ervaren door het gebruik van een daglamp ook een sterk verbeterde productiviteit.

 • Hoe werkt lichttherapie?

  Winterdepressie is een vervelende aandoening waar jaarlijks heel wat mensen mee af te rekenen krijgen. Lichttherapie kan er echter voor zorgen dat je jezelf kan wapenen tegen het ontstaan van deze depressieve gevoelens. Lichttherapie zorgt er immers in de praktijk voor dat het lichaam stopt met de aanmaak van een te grote hoeveelheid aan melatonine. Op deze manier kunnen heel wat klachten komen te verdwijnen of kan worden voorkomen dat ze ontstaan. Voor lichttherapie geldt dat het van belang is dat er gebruik wordt gemaakt van de correcte lichtsterkte. Een licht van minstens 10.000 lux is dan ook vereist. Eveneens van belang om rekening mee te houden is dat het licht niet over UV-straling mag beschikken. Bij het merendeel van de daglichtlampen is dat gelukkig het geval. Dit betekent dat het licht dat wordt afgegeven niet schadelijk is voor je huid en ogen.

 • Hoe lang moet je een daglichtlamp gebruiken?

  Je kan in principe zelf bepalen hoelang je de daglichtlamp gaat gebruiken. In de praktijk wordt het echter aangeraden om elke dag ten minste 20 minuten gebruik te maken van een daglichtlamp. Het is hierbij niet de bedoeling dat je recht in de lamp kijkt. Wel is het van belang om ervoor te zorgen dat de lamp je ogen kan bereiken. Het zou bijvoorbeeld een goed idee kunnen zijn om de daglamp tijdens het ontbijten of wanneer je aan het werk bent schuin tegenover je te zetten. Dit wordt globaal gezien bestempeld als de beste opstelling.

 • Hoeveel lumen heeft een daglichtlamp?

  Bij het kopen van een daglichtlamp dient er niet zozeer te worden gekeken naar het aantal lumen waar de lamp over beschikt. De intensiteit waar dit type lamp over beschikt wordt dan ook doorgaans altijd uitgedrukt in een bepaalde hoeveelheid lux. Er wordt in de praktijk aangegeven dat een goede daglichtlamp minstens over 10.000 lux moet beschikken. Lux is vergelijkbaar met het licht dat door een kaars wordt gecreëerd. Voor echt daglicht afkomstig van de zon geldt dat er in de praktijk sprake kan zijn van zomaar even 15.000 lux. Zowel het aantal lumen als de hoeveelheid lux kan in de praktijk sterk afhankelijk zijn van de daglichtlamp in kwestie.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie