De 5 beste digitale piano’s van 2023

Voor bijzonder veel mensen geldt dat ze er tijdens hun leven aan denken om te beginnen met het bespelen van een bepaald instrument. In het bijzonder voor de piano geldt dat ze sinds jaar en dag ongelofelijk populair is. Lang niet iedereen beschikt echter over de mogelijkheid om een zogenaamde buffetpiano in zijn of haar woning te plaatsen. Dat hoeft ook niet. Tegenwoordig is het namelijk zo dat er ook zoiets bestaat als een digitale piano. Een digitale piano kopen zorgt er niet alleen voor dat er significant minder ruimte is vereist, daarnaast is de aankoopprijs doorgaans ook wat toegankelijker. Wil jij graag de beste digitale piano kopen? Dan is het zeker en vast de moeite waard om je even te verdiepen in de top 5 met digitale piano’s van 2023 die je op deze pagina aantreft!

Merk
Model
1
Roland LX706-CH - Digitale piano
Roland
LX706-CH
2
Digitale huispianoÆs - Fame DP-6500 (White)
Fame
DP-6500
3
Digitale piano 88 toetsen - Huispiano
Medeli
DP260
4
DELSON Digitale Piano Arranger Ringway 88 toetsen
DELSON
FP-10 BK
5
Korg B2SP BK - Digitale stage piano
Korg
B2SP BK

Dit zijn ze, de 5 beste digitale piano’s van 2023

1. Roland LX706-CH – Digitale piano met 'PureAcoustic Modeling'-technologie

Roland LX706-CH - Digitale piano
Bekijk digitale piano

De Roland LX706-CH is sinds jaar en dag een absolute topper op de markt van de digitale piano’s. Ze weet zich te onderscheiden ten opzichte van de andere exemplaren door de aanwezigheid van de zogenaamde ‘PureAcoustic Modeling’-technologie. Het betreft hier een soort van klankopwekking die in staat is om een akoestische vleugel na te bootsen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat de toetsen eveneens over een uitstekende aanslaggevoeligheid beschikken. Voor deze LX706-CH geldt dan ook dat ze erin slaagt om niet alleen de expressie, maar tevens ook de beleving van een akoestische vleugel te evenaren.

Deze digitale piano beschikt over een fijn klavier bestaande uit 88 toetsen. Voor het Hybrid Grand-klavier geldt dat de toetsen net wat langer zijn wat ervoor zorgt dat het draaipunt zich wat verder naar achteren bevindt. Op deze manier hoef je niet harder te drukken wanneer je een toets wat hoger aanraakt. Bovendien is het ook interessant om te weten dat deze digitale piano wordt geleverd met de Progressive Damper Action-pedalen. Deze zorgen ervoor dat de digitale piano op precies dezelfde manier reageert als de topmodellen waar akoestische piano’s over beschikken.

Pluspunten
 • Voorzien van de PureAcoustic Modeling-technologie
 • Uitgerust met het ongelofelijk fijne Hybrid Grand-klavier
 • Aanwezigheid van een bijzonder krachtig speakersysteem
 • Progressive Damper Action-pedalen
Minpunten
 • Speakersysteem iets minder krachtig in vergelijking met de LX708

De Roland LX706-CH is verkrijgbaar bij:

2. Fame DP-6500 – Beste huispiano met koptelefoonaansluiting

Digitale huispianoÆs - Fame DP-6500 (White)
Bekijk digitale piano

Kunnen genieten van een kwalitatieve digitale piano in je eigen woning tegen een toegankelijk prijskaartje? Dat is mogelijk wanneer je ervoor kiest om over te gaan tot het kopen van de Fame DP-6500. Technisch gezien beschikt deze digitale piano over al datgene wat een moderne pianist nodig heeft. Het hoge lichaam en de consoles zorgen ervoor dat ze op visueel vlak perfect vergelijkbaar is met een akoestische piano. Elke toon die de Fame DP-6500 weet te produceren wordt zorgvuldig opgenomen. Dit bovendien in vijf stappen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de dynamiek niet kunstmatig wordt gecreëerd met een filter.

De 256-stemmige polyfonie zorgt ervoor dat het mogelijk wordt voor deze digitale piano om zomaar even 256 tonen op hetzelfde moment te spelen. Misschien nog wel de belangrijkste reden om te opteren voor het aanschaffen van deze digitale piano is de aanwezigheid van het krachtige versterkersysteem. 2 basversterkers zorgen ervoor dat er altijd een ronde, krachtige klank kan worden gerealiseerd in het basbereik. De microfooningang zorgt er tot slot voor dat je naar hartenlust piano kan spelen zonder dat je de andere inwoners van het huis daarbij hoeft te storen.

Pluspunten
 • Geen enkele noot wordt ingeslikt
 • Krachtig versterkersysteem
 • Uitgerust met een microfooningang
 • Uitgerust met een USB-stick aansluiting
Minpunten
 • Beschikt niet over een style arranger

De Fame DP-6500 is verkrijgbaar bij:

3. Medeli DP260 – Beste digitale piano voor beginners

Digitale piano 88 toetsen - Huispiano
Bekijk digitale piano

De Medeli DP260 profileert zich als een zogenaamde huiskamerpiano welke beschikt over 88 toetsen. Het gaat hierbij om de gewogen “hammer action” toetsen. Dit zorgt ervoor dat deze piano zich uitstekend leent voor zowel iemand die reeds piano kan spelen als iemand die nog maar net begint. Tijdens het spelen zal er vastgesteld kunnen worden dat ze aan de linkerkant net wat zwaarder zal spelen dan aan de rechterkant. Dat is compleet normaal en is sterk vergelijkbaar met een akoestische piano. De aanslaggevoeligheid is uiteraard geheel af te stemmen op maat van je persoonlijke wensen en verwachtingen.

Door te kiezen voor de Medeli DP260 krijg je de beschikking over een digitale piano waarbij je een keuze kan maken uit zestien verschillende klanken. Het gaat hierbij niet alleen om piano, maar ook om elektrische piano, vibrafoon, diverse orgels en strijkers, etc. Daarnaast geldt voor deze digitale piano eveneens dat ze diverse extra functies aanbiedt zoals bijvoorbeeld de dual en split functies. Ook is er een eenvoudige opnamemogelijkheid beschikbaar. Een muziekstuk dat je speelt kan hierdoor worden opgenomen om ze vervolgens op een later tijdstip terug te beluisteren.

Pluspunten
 • Volwaardig pianoklavier met gewogen hammer action toetsen
 • Keuze uit zestien verschillende klanken
 • Dual en split functies
 • Twinova-functie
Minpunten
 • Opnamemogelijkheden zijn vrij beperkt;

De Medeli DP260 is verkrijgbaar bij:

4. DELSON FP-10 BK – Semi-gewogen piano

DELSON Digitale Piano Arranger Ringway 88 toetsen
Bekijk digitale piano

De DELSON FP-10 BK is een leuke digitale piano die je bij je thuis kan plaatsen. Eén van de belangrijkste keuzes die mensen bij de aankoop van een digitale piano moeten maken is of ze opteren voor een exemplaar met gewogen of met semi-gewogen toetsen. Voor deze FP-10 BK uit de fabriek van DELSON geldt dat ze beschikt over een volwaardig klavier bestaande uit 88 semi-gewogen toetsen. Dit zorgt ervoor dat het klavier iets minder zwaar speelt in vergelijking met deze van een akoestische piano. Dat is echter ook terug te zien in de kostprijs van dit instrument.

Voor heel wat mensen geldt dat ze graag piano willen leren spelen, maar daarvoor niet over zeer veel financiële middelen beschikken. Het kopen van deze DELSON FP-10 BK zorgt ervoor dat je een vrij complete digitale piano in huis kan halen tegen een scherp prijskaartje. Als gebruiker kan je een keuze maken uit een indrukwekkend aanbod van zomaar even 479 verschillende geluiden. Hieronder vallen ook 11 drumkits. Wil je graag de muziek die je speelt opnemen? Dat wordt mogelijk gemaakt door de vijf aanwezige opnamesporen waar dit instrument mee is uitgerust.

Pluspunten
 • Scherp geprijsde digitale piano voor thuis
 • Keuze uit maar liefst 479 geluiden
 • Instelbare geluidsparameters
 • 5 opnamesporen
Minpunten
 • Slechts semi-gewogen toetsen

De DELSON FP-10 BK is verkrijgbaar bij:

5. Korg B2SP BK – Beste digitale stage piano

Korg B2SP BK - Digitale stage piano
Bekijk digitale piano

De Korg B2SP BK staat algemeen bekend als een geweldige starterspiano. Ze komt dan ook opvallend dicht in de buurt van een echte akoestische piano. In eerste instantie is er de aanwezigheid van het 88 toetsen tellende Natural Weighted Hammer Action klavier. Deze speelt niet alleen zeer realistisch, maar tegelijkertijd ook erg comfortabel. Voor deze digitale piano geldt dat ze standaard wordt geleverd met een onderstel evenals met drie pedalen. Op deze manier beschik je meteen over een zeer compleet pakket waar je meteen mee aan de slag kan gaan.

Voor deze digitale stage piano geldt dat ze kwaliteit verkiest boven kwantiteit. Dit betekent dat er niet heel veel toeters en bellen op het toestel zijn terug te vinden die je kunnen afleiden. Het is een honderd procent piano! Wel is het zo dat je uiteraard een keuze kan maken uit verschillende soorten geluiden. Denk hierbij niet alleen aan realistisch klinkende akoestische evenals elektrische piano’s, maar ook aan een aantal orgels evenals een klavecimbel. Tot slot zorgen de twee aanwezige 15W speakers ervoor dat er een helder evenals vol geluid kan worden geproduceerd. Het is eveneens mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten.

Pluspunten
 • Natural Weighted Hammer Action Klavier
 • Standaard geleverd met onderstel en pedalen
 • Een uitstekende starterspiano
 • Voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting
Minpunten
 • Geen toeters en bellen zoals bij menig aantal andere digitale stage piano’s

De Korg B2SP BK is verkrijgbaar bij:

Digitale piano 88 toetsen

Het klavier van een digitale piano kan in de praktijk verschillen. Dit geldt in het bijzonder voor het aantal toetsen waaruit ze bestaat. Zowel voor de beginnende als voor de meer ervaren pianospeler wordt aangeraden om te kiezen voor een volwaardig pianoklavier bestaande uit aldus 88 toetsen. Kies je voor het kopen van een piano die beschikt over minder dan 88 toetsen? Dan heb je eigenlijk te maken met een keyboard of met een synthesizer. Ondanks het feit dat deze instrumenten zeker interessant kunnen zijn moet het gezegd dat ze voor personen die de pianotechniek nog moeten ontwikkelen niet geschikt zijn. Dit niet in het minst omdat deze instrumenten doorgaans ook niet over volledig gewogen toetsen beschikken.

De voordelen van een digitale piano

Bijzonder veel mensen die graag piano willen (leren) spelen kiezen ervoor om een digitale piano te kopen. Er zijn aan dit type instrument dan ook best wat interessante voordelen verbonden. In eerste instantie ligt de aankoopprijs lager in vergelijking met een akoestische piano. Dat is niet alles. Daarnaast is het immers zo dat ze ook ongevoelig is voor temperatuurverschillen evenals luchtvochtigheid. In vergelijking met een akoestische piano heeft ze ook minder onderhoud nodig en dient ze niet regelmatig te worden gestemd.

Naast bovenstaande geldt voor een digitale piano dat ze doorgaans ook heel wat handzamer is. Dit maakt ze aanzienlijk eenvoudiger te verplaatsen in vergelijking met een akoestische piano. Nog een interessante reden om te kiezen voor een digitale piano heeft te maken met het feit dat je een hoofdtelefoon kan aansluiten en je doorgaans ook bepaalde muziekstukken kan opnemen om vervolgens opnieuw te beluisteren. Al deze voordelen maken het kopen van een digitale piano in de praktijk het overwegen alvast meer dan waard.

Digitale piano kopen tips

Het aanbod met digitale piano’s op de markt is door de jaren heen ongelofelijk sterk uitgebreid. Dat heeft ervoor gezorgd dat het voor veel mensen moeilijk wordt om door de bomen het bos te blijven zien. Gelukkig kunnen wij je voorzien van een aantal interessante tips die je kunnen helpen bij het kopen van de voor jou beste digitale piano. Enkele belangrijke tips zijn wat dit betreft:

 1. Kies voor een volwaardig pianoklavier met 88-toetsen;
 2. Volledig en niet semi-gewogen toetsen zijn eigenlijk een absolute must;
 3. Kies voor een digitale piano van een gerenommeerd merk;
 4. Hou ook rekening met de kwaliteit van het onderstel voor je digitale piano;

Verder zijn er ook nog heel wat andere factoren waar je rekening mee zal willen houden. Deze zijn echter afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld de muziek die je speelt kunnen beluisteren met een hoofdtelefoon? Dan spreekt het voor zich dat er een hoofdtelefoonaansluiting aanwezig dient te zijn. In ieder geval helpen de bovenstaande tips je wellicht reeds aardig op weg.

Veelgestelde vragen over digitale piano's

 • Welke digitale piano is het beste?

  Welke digitale piano het beste is, is in de praktijk grotendeels afhankelijk van je persoonlijke eisen en financiële mogelijkheden. Het aanbod met digitale piano’s dat op de markt is terug te vinden is immers ongelofelijk divers. In de basis wordt het in ieder geval aangeraden om te kiezen voor een digitale piano met gewogen toetsen. Daarnaast wordt ook een volwaardig 88-toetsen tellend klavier warm aanbevolen. Kijk verder in het bijzonder naar de klankkwaliteit en sta stil bij de eventuele extra functies waar het instrument over beschikt. Let op, hou er ook rekening mee dat de kosten voor het kopen van een digitale piano sterk uiteenlopend kunnen zijn. Op voorhand even voor jezelf bepalen hoeveel budget je precies voor handen hebt is dan ook zeker geen overbodige luxe.

 • Wat kost een goede digitale piano?

  De kosten voor een digitale piano kunnen in de praktijk behoorlijk uiteenlopend zijn. Wanneer je genoegen neemt met een exemplaar met bijvoorbeeld semi-gewogen toetsen zal je kunnen vaststellen dat een digitale piano onder de 500 euro reeds tot de mogelijkheden behoort. Wil je graag kunnen rekenen op een kwalitatief, volwaardig pianotoetsenbord bestaande uit 88-toetsen die ook gewogen zijn? Dan zullen de prijzen al snel hoger oplopen. In dat geval kan je rekening houden met een prijs die begint ergens rond de 700 euro. Voor de digitale piano’s van de meest gerenommeerde merken geldt dat de kosten al snel kunnen oplopen tot een paar duizend euro.

 • Plaats een reactie