De 5 beste kledingrekken van 2024

Je kunt op verschillende manieren je kleding ophangen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kleding- of linnenkast, maar een kledingrek is ook een goede optie. Een kledingrek kan de slaapkamer verrijken en met een model op wielen heb je ook nog eens de mogelijkheid om ‘m eenvoudig te verplaatsen. Maar wat is het beste kledingrek?

Verschillende soorten en maten

Er zijn verschillende soorten en maten kledingrekken te koop en je kunt ook kiezen voor verschillende opties. Bijvoorbeeld voor een rek met een enkele of dubbele stang of juist een exemplaar met een draagrooster. Waar je in ieder geval op moet letten is dat het kledingrek stevig genoeg is en van duurzame materialen is gemaakt, zodat die ook lang meegaat.

Kledingrek review

Het beste wat je kunt doen is om kledingrek reviews te lezen wanneer je een model op het oog hebt. Zo kom je meer te weten over de voor- en nadelen van het product en hoe gebruiksvriendelijk het kledingrek is. Zo kun je altijd de beste keuze maken.

Merk
Model
1
MIRA Home - Kledingrek op wieltjes
MAZAZU
MIRA Home
2
Nancy's Kledingrek Op Wielen - Dubbele Stang Tot 110 kg
Nancy's
Kledingrek Op Wielen
3
Relaxdays Kledingrek bamboe met 2 vakken
Relaxdays
Kledingrek bamboe
4
Metalen Kledingrek met 2 Stangen, Draagrooster en Wieltjes
Parya HOME
Metalen Kledingrek
5
Kledingrek met Schoenenrek in Metaal
Acaza
Kledingrek

Dit zijn ze, de 5 beste kledingrekken van 2024

1. MAZAZU MIRA Home – Beste kledingrek op wieltjes

MIRA Home - Kledingrek op wieltjes
Bekijk kledingrek

De MIRA Home van het merk MAZAZU is het beste kledingrek op wieltjes dat je op dit moment kunt bestellen. Het kledingrek is 49 centimeter breed, 100 centimeter diep en 163 centimeter hoog en van stevig hout en metaal gemaakt. Je kunt het rek eenvoudig verplaatsen en neerzetten waar jij ‘m nodig hebt.

De verdieping aan de onderkant is ideaal voor als je dozen of schoenen wilt opbergen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een complete week je outfits samenstellen, ophangen en neerzetten. Het rek kan tot 90 kilo dragen door de sterke metalen buizen.

Pluspunten
 • 49x100x163 cm
 • Draagvermogen 90 kilo
 • Sterke metalen buizen
 • Op wieltjes
 • Plank voor dozen en schoenen
Minpunten
 • Zelf monteren

De MAZAZU MIRA Home is verkrijgbaar bij:

2. Nancy's Kledingrek Op Wielen – Beste kledingrek met dubbele stang

Nancy's Kledingrek Op Wielen - Dubbele Stang Tot 110 kg
Bekijk kledingrek

Nancy’s Kledingrek op Wielen is het beste kledingrek met dubbele stang die je op dit moment kunt kopen. Het kledingrek heeft dus twee stangen en dat biedt voldoende ruimte om je kleding, zoals jurkjes, overhemden, shirts, jassen en andere kledingstukken op te hangen. Het rek heeft een maximaal draagvermogen van 110 kilo en heeft een stevige metalen constructie.

Dit zwarte kledingrek heeft ook wieltjes en is eenvoudig te verplaatsen. Ideaal als je beperkt de ruimte hebt of je kleding naar een andere ruimte wilt verplaatsen. En door de handige plank onderin het rek heb je ook ruimte om dozen, schoenen en andere accessoires op te bergen.

Pluspunten
 • Stevige metalen constructie
 • Dubbele stang
 • Draagvermogen van 110 kilo
 • Inclusief wielen
 • Draagplank voor accessoires en toebehoren
Minpunten
 • Zelf monteren

De Nancy's Kledingrek Op Wielen is verkrijgbaar bij:

3. Relaxdays Kledingrek bamboe – Beste houten kledingrek

Relaxdays Kledingrek bamboe met 2 vakken
Bekijk kledingrek

Het Kledingrek bamboe van het merk Relaxdays is het beste houten kledingrek dat je op dit moment kunt bestellen en dat is vooral te danken aan het compacte formaat, zodat het rek ook in kleinere ruimtes, zoals een gang of badkamer gebruikt kan worden. Het rek is gemaakt van duurzaam en bewerkt bamboe en daardoor ook vochtbestendig.

Je kunt mantels, jassen, overhemden en jurkjes met een kleerhanger aan de stang hangen en je hebt maar liefst 2 planken tot je beschikken voor het plaatsen van dozen met accessoires en schoenen. Een ander voordeel is dat het kledingrek bamboe eenvoudig te monteren is.

Pluspunten
 • Gemaakt van duurzaam bamboe
 • Vochtbestendig
 • 2 planken voor dozen en schoenen
 • Compact model
 • Eenvoudig te monteren
Minpunten
 • Geen wieltjes

De Relaxdays Kledingrek bamboe is verkrijgbaar bij:

4. Parya HOME Metalen Kledingrek – Beste verstelbare kledingrek

Metalen Kledingrek met 2 Stangen, Draagrooster en Wieltjes
Bekijk kledingrek

Het Metalen Kledingrek van het merk Parya HOME is het beste verstelbare kledingrek dat je op dit moment kunt aanschaffen. Het kledingrek is 198 centimeter hoog, 130 centimeter breed en 49 centimeter diep en heeft dus twee stangen in plaats van één. Extra ruimte dus voor het ophangen van mantels, jassen, overhemden, jurkjes en shirts. Het kledingrek is van stevig metaal gemaakt en heeft dan ook een maximaal draagvermogen van 110 kilo.

Het is een kledingrek met draagrooster en zo heb je ook de ruimte om dozen met accessoires en schoenen te plaatsen. Een groot voordeel is dat het rek op wieltjes staat, zodat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen wanneer dat nodig is.

Pluspunten
 • Gemaakt van stevig metaal
 • Groot kledingrek
 • Dubbele stang
 • Draagrooster
 • Maximaal draagvermogen 110 kilo
Minpunten
 • 198 centimeter hoog

De Parya HOME Metalen Kledingrek is verkrijgbaar bij:

5. Acaza Kledingrek – Beste goedkope kledingrek

Kledingrek met Schoenenrek in Metaal
Bekijk kledingrek

Het Acaza Kledingrek is het beste goedkope kledingrek dat je kunt kopen en het is een wit kledingrek dat van stevig metaal is gemaakt. Je hebt voldoende ruimte voor het ophangen van kleding terwijl je schoenen eenvoudig op het draagrooster kunt neerzetten. Het is een kleding- en schoenenrek in één.

Het kledingrek is 155 centimeter hoog, 87,5 centimeter breed en 41 centimeter diep. Eenvoudig te monteren en neer te zetten en de voetjes zijn afgeschermd, zodat ze je vloer niet kunnen beschadigen.

Pluspunten
 • Gemaakt van stevig metaal
 • Compact formaat
 • Mooi wit afgewerkt
 • Draagrooster voor schoenen
 • Eenvoudig montage
Minpunten
 • Geen wieltjes

De Acaza Kledingrek is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd zijn kledingrekken in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en ook de prijzen lopen uiteen. Door de gigantische keuze kan het een uitdaging zijn om het beste kledingrek te kopen, maar op zich kun je al gericht op zoek gaan als je specifieke wensen en eisen hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kledingrek?

Er zijn ook een aantal zaken belangrijk wanneer je een kledingrek kiest. Allereerst moet je goed kijken naar de materialen waar het rek van is gemaakt. Stevig metaal of hout zijn goede materialen die niet alleen voor stabiliteit zorgen, maar die ook duurzaam zijn. Zo weet je ook zeker dat je voor een lange tijd van het rek gebruik kunt maken. Het is ook belangrijk om na te denken of je voor een vast of verrijdbaar model kiest. Een verrijdbaar model geeft meer vrijheid en staat doorgaans op wielen. Een vast exemplaar heeft logischerwijs geen wielen.

Zorg ervoor dat je ook de ruimte hebt voor het kledingrek dat je op het oog hebt of kies een rek met de maten die passen, zodat je het rek ook kwijt kunt. Je wilt na levering de montage niet ontdekken dat het rek te klein of te groot is.

Kledingrekken vergelijken

Je doet er ook slim aan om de modellen die je op het oog hebt te vergelijken. Kijk naar alle voor- en nadelen, het draagvermogen en van welke materialen de rekken zijn gemaakt. Kijk niet alleen naar de prijs, want een goedkoop kledingrek kan ook een duurkoop zijn. Wanneer je voor een hoogkwalitatief kledingrek kiest ben je logischerwijs ook iets meer geld kwijt.

Veelgestelde vragen over kledingrekken

 • Welke soorten kledingrekken zijn er?

  Kledingrekken zijn er in verschillende soorten en maten en de grote verschillen zitten in de materialen waar het rek van is gemaakt en welke mogelijkheden je hebt. Je hebt rekken van metaal, aluminium, hout en kunststof terwijl je ook rekken met één stang of twee stangen hebt. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kledingrek met of zonder draagrooster en met of zonder wielen.

 • Wat is een goed kledingrek?

  Een goed kledingrek is een rek dat helemaal aan je wensen en eisen voldoet. Het is in ieder geval belangrijk om voor een rek van hoogkwalitatieve materialen te kiezen, zodat je voor een lange tijd gebruik kunt maken van het product.

 • Hoe hoog is een kledingrek?

  Een kledingrek heeft verschillende afmetingen en de hoogtes variëren doorgaans tussen 1,5 meter tot bijna 2 meter hoog.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie