De 5 beste keyboards van 2024

Wat is nu het beste keyboard dat je kunt kopen? Dat is natuurlijk een goede vraag en het is ook geen makkelijke keuze. Er zijn immers tientallen merken en modellen waaruit je kunt kiezen, maar door reviews te lezen en door keyboards te vergelijken kom je een heel eind. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarom je op zoek bent naar een keyboard. Wil je bijvoorbeeld je eigen muziek componeren, een instrument dat weinig ruimte in beslag neemt of wil je juist piano leren spelen?

Vooral de laatste vraag is belangrijk, want veel muziekleraren en -scholen raden juist af om met een keyboard te beginnen als je piano wilt leren spelen. Nu snappen we dat je als ouder niet gelijk een peperdure investering wilt doen als je kind graag piano wilt leren spelen. Een keyboard is dan vaak een mooie oplossing, maar een keyboard heeft minder toetsen die ook nog eens anders aanvoelen dan bijvoorbeeld die van een piano. Nu is het niet onmogelijk, maar dan moet je wel het juiste keyboard kopen. Bijvoorbeeld een exemplaar met aanslaggevoelige toetsen om het gevoel van een echte piano te kunnen nabootsen.

Kijk goed naar de verschillende functionaliteiten van keyboards

Bij het kopen van een keyboard is het ook belangrijk om de functionaliteiten te bestuderen. Je hebt simpele keyboards voor het maken van deuntjes tot uitgebreide varianten waarmee je meerdere instrumenten kunt bespelen. Niet ieder keyboard is ook hetzelfde. Als voorbeeld nemen we het aantal toetsen, want er zijn keyboards maar weinig of juist heel veel toetsen. Hoeveel toetsen je nodig hebt is niet alleen afhankelijk van wat je met het keyboard wilt doen, maar ook hoe vergevorderd je bent met het bespelen van een keyboard. Oké, genoeg dus om over na te denken. Wij helpen je in ieder geval op weg door de beste keyboards op een rijtje te zetten. Want wat is het beste keyboard dat je kunt kopen?

Merk
Model
1
Casio CDP-S110 BK - Digitale piano - 88 gewogen toetsen - voor beginners
Casio
CDP-S110 BK
2
Korg EK-50 - Keyboard, 61 toetsen
Korg
EK-50
3
Yamaha PSR-E373 - Keyboard, 61 toetsen
Yamaha
PSR-E373
4
Finesse® Chicago Edition 61 Keys Digitale Piano
Finesse
New Orleans Edition
5
Yamaha PSS-F30 - Mini-keyboard, 37 toetsen
Yamaha
PSS-F30

Dit zijn ze, de 5 beste keyboards van 2024

1. Casio CDP-S110 BK – Beste keyboard met app

Casio CDP-S110 BK - Digitale piano - 88 gewogen toetsen - voor beginners
Bekijk keyboard

De Casio CDP-S110 BK mag zeker als een instapmodel worden gezien, maar je krijgt wel een hoop functionaliteiten voor een aantrekkelijke prijs. Met het keyboard met 88 toetsen kun je dus in theorie een basis kunt leggen voor het leren spelen op een piano. Een groot voordeel is dat de toetsen aanslaggevoelig zijn. Het slanke model en het lichte gewicht zorgen ervoor dat je het keyboard eenvoudig kunt opbergen en met de ingebouwde standaard kun je het instrument ook eenvoudig neerzetten als je wilt spelen. Het keyboard kan met batterijen gebruikt worden, dat ook een pluspunt is.

De Casio CDP-S110 BK is te bedienen en in te stellen met een gratis app en je kunt ‘m ook met USB of 3,5mm Jack aansluiten op een stereo installatie of een computer/laptop. Daarnaast beschikt het keyboard en logischerwijs ook over ingebouwde luidsprekers.

Pluspunten
 • Zeer slank design
 • Ingebouwde standaard
 • Ingebouwde luidsprekers
 • Te bedienen met app
 • Aan te sluiten met USB en 3,5mm Jack
Minpunten
 • Voornamelijk geschikt voor beginners

De Casio CDP-S110 BK is verkrijgbaar bij:

2. Korg EK-50 – Beste lichtgewicht keyboard

Korg EK-50 - Keyboard, 61 toetsen
Bekijk keyboard

Wil je zelf muziek componeren, samples maken en meerdere instrumenten bespelen? Dan is de Korg EK-50 een perfecte keuze. Het keyboard met aanslaggevoelige toetsen en ingebouwd workstation heeft alles wat een muzikant nodig heeft. Of je nu solo of in een band speelt. Je kunt heel eenvoudig je gecomponeerde muziek op een USB-stick zetten of de bibliotheek met samples, klanken, drum kits en begeleidende muziek uitbreiden door deze van de website van Korg op de USB stick te downloaden en op het keyboard te zetten.

Het keyboard met 61 toetsen werkt eventueel op batterij en is door een maximaal gewicht van 10,5 kilo eenvoudig mee te nemen. Ideaal voor als je met je bandleden even wilt oefenen op een andere locatie of als je misschien een optreden hebt. Uiteraard beschikt het keyboard over ingebouwde luidsprekers van 10 Watt en heb je uiteenlopende functionaliteiten waarmee je jouw muziek naar smaak kunt aanpassen.

Pluspunten
 • Ingebouwd workstation met samples, klanken, drum kits en meer dan 40 muziekgenres
 • Slechts 10,5 kilo in gewicht
 • Werkt op batterijen
 • 61 aanslaggevoelige toetsen
 • USB aansluiting
Minpunten
 • Geen standaard meegeleverd

De Korg EK-50 is verkrijgbaar bij:

3. Yamaha PSR-E373 – Beste keyboard voor beginners

Yamaha PSR-E373 - Keyboard, 61 toetsen
Bekijk keyboard

Yamaha is een bekend merk op het gebied van audio. En dan hebben we het niet alleen over krachtige versterkers en andere componenten, maar ook zeker over piano’s en keyboards. Met een Yamaha keyboard haal je dus kwaliteit in huis. De Yamaha PSR-PSR-E373 is wel een keyboard met 61 toetsen voor starters en de meest ideale keuze als je een aspirant-muzikant bent. Door de educatieve functies en voorgeprogrammeerde songs leer je keyboard spelen binnen no time!

Met meer dan 600 klanken en ruim 150 arpeggio types kun je muziek maken, zoals jij dat wilt! Het keyboard beschikt over 61 toetsen en heeft een hoofdtelefoonuitgang als je niemand tot last wilt zijn.

Pluspunten
 • Meer dan 600 klanken
 • 61 toetsen
 • Duo modus
 • Song book
Minpunten
 • Geen

De Yamaha PSR-E373 is verkrijgbaar bij:

4. Finesse New Orleans Edition – Beste goedkope keyboard

Finesse® Chicago Edition 61 Keys Digitale Piano
Bekijk keyboard

Het beste goedkope keyboard is de Finesse New Orleans Edition. Waarom? Het is een uitgebreid keyboard met oneindig veel mogelijkheden, zoals een record en playback functie, hoofdtelefoonaansluiting en ingebouwde luidsprekers. Semi- en professionals zullen er wat meer bij uit de buurt blijven, maar voor beginners is het een perfect instrument. Je beschikt over 61 toetsen, een duidelijke LCD-display en meer dan 500 ritmes en geluiden die je tijdens het componeren van je muziek kunt gebruiken. Er zijn ook 24 demo liedjes geprogrammeerd waarmee je ook keyboard kunt leren spelen.

Het grote voordeel van dit product is de prijs, want het is het beste goedkope keyboard dat je kunt kopen. En je krijgt er ook veel voor terug. Niet alleen een uitgebreid keyboard met 61 toetsen en enorm veel functies, maar ook een keyboard met standaard, microfoon, koptelefoon en stickers.

Pluspunten
 • Ideaal voor beginners
 • Compleet pakket
 • Meer dan 500 ritmes en geluiden
 • 61 toetsen
 • Duidelijk LCD-display
Minpunten
 • Geen aanslaggevoelige toetsen
 • Geen USB aansluiting

De Finesse New Orleans Edition is verkrijgbaar bij:

5. Yamaha PSS-F30 – Beste keyboard voor kinderen

Yamaha PSS-F30 - Mini-keyboard, 37 toetsen
Bekijk keyboard

Wil je het beste keyboard van kinderen? Neem dan zeker de Yamaha PSS-F30 in overweging. Dit mini keyboard heeft 37 toetsen en tientallen songs, ritmes, geluiden en begeleidingsstijlen waarmee jouw kind keyboard kan leren spelen. Dat ook nog eens een goede basis kan zijn voor als het kind op latere leeftijd piano wil leren spelen. Onder de voorgeprogrammeerde songs vind je actuele hits uit het popgenre en dat maakt het kind alleen maar enthousiaster om het keyboard zo vaak mogelijk te gebruiken. Word je gek van al dat gepingel? Geen zorgen, want het keyboard heeft een koptelefoonaansluiting.

Het mini keyboard heeft ingebouwde luidsprekers en is eenvoudig met USB aan te sluiten op bijvoorbeeld een sound recorder of een PC/laptop.

Pluspunten
 • Geschikt voor kinderen
 • Tientallen songs en sounds
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Klein en slank model
 • USB aansluiting
Minpunten
 • Slechts 37 toetsen
 • Geen aanslaggevoelige toetsen

De Yamaha PSS-F30 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een keyboard?

Wil je zelf muziek componeren of wil je een instrument leren spelen? Dan is een keyboard een perfecte keuze, maar door het enorme aanbod begin je al snel te twijfelen over welk keyboard nu het beste bij je past. Ga je direct voor een professioneel keyboard met eindeloos veel mogelijkheden of start je met een simpel exemplaar om op een later tijdstip eventueel over te stappen op een uitgebreider model. Zeker in de beginfase is het slim om klein en voorzichtig te beginnen en het liefste op een keyboard met educatieve functies. Dan leer je vrij simpel en snel keyboard spelen.

Ingebouwde functies

Ingebouwde songs en verschillende begeleidingsstijlen helpen je enthousiasme over het keyboard te ontwikkelen, want met de juiste begeleiding en functies kun je vrij snel keyboard leren spelen. Kinderen worden natuurlijk enorm vrolijk van het feit dat ze zelf hun favoriete liedjes op het keyboard kunnen spelen en een aantal keyboards bevatten dan ook een uitgebreide bibliotheek met populaire popsongs.

Keyboards vergelijken

Natuurlijk wil je ook een kwalitatief goed keyboard waar jezelf of je kind een lange tijd plezier van heeft en dan is het aan te raden om te investeren in een goed keyboard met minstens 61 aanslaggevoelige toetsen. Zeker als je op een later tijdstip de stap wilt maken om piano te leren spelen. Met deze keyboards kun je een goede basis leggen om op een later tijdstip over te stappen naar een piano. Maar vergelijk het keyboard ook met andere varianten die bijvoorbeeld meer toetsen en functies hebben. Hier zal je op langer termijn ook meer plezier aan beleven.

Veelgestelde vragen over keyboards

 • Kun je piano leren spelen op een keyboard?

  Je kunt piano leren spelen op een keyboard. Althans, je kunt een goede basis leggen. Het is dan wel belangrijk dat je een keyboard met minstens 61 aanslaggevoelige toetsen koopt.

 • Is het moeilijk om keyboard te spelen?

  Keyboard leren spelen kan vrij makkelijk zijn als je kiest voor een instrument met educatieve functies. Hiermee leer je vrij eenvoudig en op spelende wijze keyboard spelen.

 • Kun je zelf leren om keyboard te spelen?

  Jazeker! Je kunt zelf leren om keyboard te spelen, maar dan heb je wel een keyboard met bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde songs of educatieve functies nodig. Natuurlijk is het advies om lessen te nemen als je het spelen op een keyboard serieus wilt aanpakken.

 • Hoe duur is een keyboard?

  Het leuke aan een keyboard is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Keyboard zijn er al vanaf € 100,-, maar er zijn ook keyboards voor honderden euro’s verkrijgbaar. Hoe duurder het keyboard des te beter de kwaliteit is en meer functies je kunt gebruiken. Als je het wat serieuzer aan wil pakken kan je ook een digitale piano overwegen.

 • Welk merk maakt de beste keyboards?

  Keyboards worden door tientallen merken gemaakt, maar er zijn er slechts een aantal die echt met kop en schouders boven de rest uitsteken. Casio en Yamaha zijn op dit moment de absolute marktleiders op het gebied van keyboards.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie