De 5 beste draadloze deurbellen van 2024

Een deurbel lijkt op het eerste oog geen sexy product en heeft natuurlijk slechts één doel; het laten weten dat er iemand voor de deur staat. Maar tegenwoordig is het fijn om te zien en te horen wie er voor de deur staat voordat je de deur zomaar open doet. Een draadloze deurbel met camera biedt dan uitkomst, maar wat is de beste draadloze deurbel en waar moet je op letten wanneer je er eentje wilt kopen?

Draadloze deurbel kopen

Een draadloze deurbel biedt veel voordelen en in je zoektocht naar een draadloos exemplaar kom je ook tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Hoe maak je dan de beste keuze? Uiteraard doe je er sowieso verstandig aan om een deurbel review te lezen wanneer je een model op het oog hebt. Andere gebruikers vertellen meer over het product, hoe eenvoudig de installatie was en hoe gebruiksvriendelijk een deurbel is. Je komt ook meer te weten over zowel de voor- als nadelen van de draadloze deurbel. In ieder geval helpen wij je alvast op weg door de beste draadloze deurbellen voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Ring Video Deurbel 2e generatie
Ring
Video Deurbel 2e generatie
2
Elektrobert Honeywell DC515S draadloze draagbare deurbel
Honeywell
DC515S
3
Tecknet Draadloze Deurbel - Deurbelset - met 2 ontvanger
Tecknet
Draadloze Deurbel
4
Eufy Video Deurbel Dual 2 Pro
Eufy by Anker
Dual 2 Pro
5
Byron DIC-24615 Draadloze Deurbel - Intercom en Camera - Nachtzicht
Byron
DIC-24615

Dit zijn ze, de 5 beste draadloze deurbellen van 2024

1. Ring Video Deurbel 2e generatie – Beste draadloze deurbel met camera

Ring Video Deurbel 2e generatie
Bekijk draadloze deurbel

De Ring Video Deurbel 2e generatie is de beste draadloze deurbel met camera die je op dit moment kunt kopen. De deurbel heeft een Full HD groothoek lens en kan dus de mensen die je huis passeren of bij de voordeur staan goed in beeld brengen. Met behulp van een ingebouwde microfoon en luidspreker kun je ook met de mensen aan de deur communiceren. Hier gebruik je de app op een smartphone of tablet voor.

De videodeurbel werkt op oplaadbare batterijen die ook enorm lang meegaan. Een volle batterij gaat enkele maanden mee en je kunt eventueel door een extra batterij aan te schaffen deze om en om afwisselen. Zo komt de deurbel nooit zonder stroom te zitten. Het is ook mogelijk om de Ring Video Deurbel 2e generatie op de bestaande bedrading van het huis aan te sluiten als daar je voorkeur naar uitgaat.

Opnames van de videodeurbel worden opgeslagen in de cloud omgeving. Bij aanschaf ontvang je een proefperiode van 30 dagen. Na 30 dagen betaal je € 10,- per maand of € 100,- per jaar voor het abonnement. Dat niet noodzakelijk is. Alleen wanneer je opnames wilt terugzien en wilt bewaren.

Andere handige functies van de Ring Video Deurbel 2e generatie zijn onder andere de infraroodcamera, zodat je ook in het donker kraakhelder beeld hebt en dat de deurbel ook volledig waterdicht is. Daarnaast wordt het model geleverd met een gong die je in huis kunt plaatsen. Zo krijg je niet alleen een notificatie in de app wanneer iemand aanbelt, maar je hoort ook dat de drukker is ingedrukt.

Pluspunten
 • Werkt op batterijen
 • Eenvoudige installatie
 • Camera, microfoon en luidspreker ingebouwd
 • Infraroodcamera voor nachtopnames
 • Inclusief gong (chime)
Minpunten
 • Extra batterij is wel gewenst

De Ring Video Deurbel 2e generatie is verkrijgbaar bij:

2. Honeywell DC515S – Beste draadloze deurbel met groot bereik

Elektrobert Honeywell DC515S draadloze draagbare deurbel
Bekijk draadloze deurbel

De Honeywell DC515SL is de beste draadloze deurbel met een groot bereik. De drukker wordt bij de deur bevestigt en staat in connectie met een losse ontvanger die zowel visuele notificaties als geluiden weergeeft wanneer iemand de deurbel gebruikt. De draadloze deurbel heeft een bereik van circa 150 meter (!) en werkt op batterijen. De deurbel in het wit is wel een exemplaar zonder camera en is ook niet te bedienen met een app. Het is dus geen slimme deurbel.

Pluspunten
 • Witte uitvoering
 • Werkt op batterijen
 • Groot bereik (150 meter)
 • Zowel visuele notificaties als geluiden
 • 6 verschillende melodieën
Minpunten
 • Geen slimme deurbel

De Honeywell DC515S is verkrijgbaar bij:

3. Tecknet Draadloze Deurbel – Beste zwarte draadloze deurbel

Tecknet Draadloze Deurbel - Deurbelset - met 2 ontvanger
Bekijk draadloze deurbel

De Tecknet Draadloze Deurbel is de beste zwarte draadloze deurbel die je op dit moment kunt kopen. Het is een draadloze deurbel met 2 ontvangers die je overal in huis kunt plaatsen. Omdat er op de ontvanger een extra stopcontact gemonteerd is, hoef je geen stopcontacten op te geven. Je kunt meerdere apparaten op hetzelfde stopcontact aansluiten. De ontvanger bevat ook een lichtstrip en een luidspreker en zo krijg je zowel te zien als te horen wanneer de drukker wordt ingedrukt.

De drukker is eenvoudig te installeren met meegeleverde plakstrips of schroeven en laadt zichzelf op bij gebruik. Het is dus ook een draadloze deurbel zonder batterijen. Je hebt daarnaast keuze uit 32 verschillende melodieën en je kunt het volume naar wens aanpassen. Het bereik van de drukker is meer dan 100 meter.

Deze set bestaat uit een drukker en twee ontvangers en daarmee hoef je nooit meer zorgen te maken over dat je iemand voor een dichte deur laat staan. Vooral wanneer je de ontvangers op strategische plekken in huis plaatst. Vooral voor slechthorenden biedt deze draadloze deurbel uitkomst, omdat het krachtige lampje een duidelijk signaal geeft wanneer iemand aanbelt.

Pluspunten
 • Twee ontvangers met licht en geluid
 • Bereik van meer dan 100 meter
 • Keuze uit 32 verschillende melodieën
 • Eenvoudige installatie
 • Volledig draadloos
Minpunten
 • Geen slimme deurbel

De Tecknet Draadloze Deurbel is verkrijgbaar bij:

4. Eufy by Anker Dual 2 Pro – Beste draadloze videodeurbel zonder abonnement

Eufy Video Deurbel Dual 2 Pro
Bekijk draadloze deurbel

De Eufy by Aker Video Deurbel is de beste draadloze videodeurbel zonder abonnement, omdat alle gemaakte beelden lokaal worden opgeslagen. De homebase die wordt meegeleverd heeft 16GB intern geheugen. Wanneer het geheugen vol is worden de oudste beelden automatisch overschreven. Zo hoef je nooit rekening te houden met de opslagcapaciteit of het geheugen uit te breiden. Dat overigens ook niet tot de mogelijkheden behoort.

De Euryf by Anker Video Deurbel is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met een drukker op batterijen die 180 dagen lang meegaan. De drukker functioneert ook bij wisselende temperaturen van extreme kou tot zeer hoge hitte. De drukker maakt een draadloze verbinding met de homebase die je zowel met een stekker op de modem als op het stopcontact moet aansluiten.

De homebase moet binnen een bereik van 15 meter van de drukker staan en geeft een geluidssignaal wanneer er wordt aangebeld. Het is niet mogelijk om extra melodieën toe te passen. Het volume is wel te regelen. Uiteraard beschikt de deurbel over een camera en een 2-wegs audio systeem waarmee je via de app met de mensen voor de deur kunt communiceren. Ook beschikt de deurbel over 2 camera’s, eentje naar boven gericht en eentje naar beneden gericht. Desgewenst kun je de deurbel ook aansluiten op een NAS binnen het netwerk, zodat je van extra opslagruimte voor gemaakte beelden kunt profiteren.

Pluspunten
 • Deurbel met camera, luidspreker en microfoon
 • Te bedienen met de app
 • Detecteert automatisch bewegingen bij de deur
 • Nachtvisie
 • Eenvoudig te installeren
Minpunten
 • Wifi verbinding vereist voor optimale werking

De Eufy by Anker Dual 2 Pro is verkrijgbaar bij:

5. Byron DIC-24615 – Beste draadloze deurbel met portable binnenscherm

Byron DIC-24615 Draadloze Deurbel - Intercom en Camera - Nachtzicht
Bekijk draadloze deurbel

De DIC-24615  van het merk Byron is de beste draadloze deurbel met portable binnenscherm. De draadloze buiten- en binnenunit kunnen tot wel 200 meter met elkaar communiceren en zo kun je dus het scherm altijd meenemen als je in een andere kamer bent of naar bed gaat. Wanneer de deurbel wordt gebruikt kun je via het binnenscherm niet alleen zien wie er voor de deur staat, maar ook met diegene communiceren met behulp van het 2-wegs audiosysteem.

Het systeem is volledig draadloos en hebben zeer lange accuduur. De kabels worden meegeleverd waarmee je zowel de binnen- als buitenunit kunt opladen. De batterij van de buitenunit kan ongeveer 6 tot 8 maanden meegaan. Afhankelijk van hoe intensief de deurbel wordt gebruikt. Daarnaast is de camera uitgerust met nachtvisie, zodat je ook in het donker goed kunt zien wie er bij je aanbelt.

Pluspunten
 • Volledig draadloos systeem
 • Binnenunit is portable
 • Bereik van ruim 200 meter
 • Keuze uit 52 melodieën
 • Lange accuduur
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app

De Byron DIC-24615 is verkrijgbaar bij:

De keuze uit draadloze deurbellen is gigantisch en je kunt verschillende keuzes maken. Bijvoorbeeld of je een draadloze deurbel met camera en een tweewegs audio systeem wilt kopen of dat je juist kiest voor een simpeler exemplaar die ook iets goedkoper is. Je zou ook kunnen kiezen voor een slimme draadloze deurbel die je met het internet kunt verbinden en ook via een app op de smartphone kunt bedienen. En dan heb je ook nog de keuze uit een slimme deurbel met of zonder abonnement.

Waarom heb je een abonnement nodig?

Slimme deurbellen hebben een camera aan boord die ook beweging detecteren en opnames maken. Zo kun je bijvoorbeeld bij afwezigheid zien wie er voor de deur staat of wie je woning passeert. Het geeft een veilig gevoel als je weet dat je jouw woning zelfs bij afwezigheid in de gaten kunt houden. Om de beelden op te slaan heb je een abonnement nodig op de clouddienst van het betreffende merk dat je hebt gekozen. Bij een draadloze deurbel zonder abonnement kun je geen beelden opslaan of de beelden die worden gemaakt worden lokaal opgeslagen op bijvoorbeeld het geheugen van het bijbehorende basisstation van de draadloze deurbel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een draadloze deurbel?

Er zijn een aantal zaken belangrijk wanneer je een draadloze deurbel wilt kopen;

 • Wat is het bereik van de draadloze deurbel tot het basisstation.
 • Heeft de deurbel een camera met nachtvisie. Zodat je ook in het donker kan zien wie er voor je deur staat.
 • Kun je verschillende melodieën kiezen of is de chime van de deurbel beperkt tot slechts één geluid.
 • Heb je een abonnement nodig om beelden van de camera op te kunnen slaan of kunnen beelden ook lokaal worden opgeslagen.
 • Werkt de draadloze deurbel op batterijen, een accu of moet je deze op de bestaande bedrading van je woning aansluiten.

Draadloze deurbel vergelijken

Wanneer je een draadloze deurbel op het oog hebt is het goed om deze te vergelijken met vergelijkbare modellen. Zo kom je meer te weten over de verschillen en kun je ook een weloverwogen beslissing maken over welke deurbel het beste in jouw situatie past.

Veelgestelde vragen over draadloze deurbellen

 • Hoe werkt een draadloze deurbel?

  De draadloze deurbel werkt in de regel via Wifi of een 2,4Gh radiofrequentie. De drukker staat in verbinding met een basisstation en je kunt bij een slimme deurbel doorgaans verbinding maken via een app op de smartphone.

 • Hoe zit een deurbel aangesloten?

  De deurbel zit in de regel aangesloten op de bedrading die reeds aanwezig is, maar veel deurbellen zijn tegenwoordig uitgerust met een oplaadbare accu of batterij.

 • Wat is het verschil tussen een draadloze deurbel en een slimme deurbel?

  Het verschil tussen een draadloze en slimme deurbel is dat een slimme deurbel vaak in verbinding staat met het internet en dat de deurbel via een app op de smartphone kan worden bediend. Gemaakte beelden kunnen vaak ook in het lokale netwerk of in de cloud worden opgeslagen. Soms is hier wel een abonnement voor nodig.

 • Is een draadloze deurbel waterdicht?

  Doorgaans zijn draadloze en slimme deurbellen waterdicht. Dit wordt vaak aangegeven met een IP-waarde van 44 of hoger

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie