De 5 beste cilindersloten van 2024

Een goed cilinderslot zorgt ervoor dat je een pand of jouw woning op een veilige manier en onbewaakt kunt achterlaten. Cilindersloten die voorzien zijn van de juiste beveiligingen en keurmerken zijn nagenoeg niet open te breken en voor nieuwbouwpanden is het slechts verplicht om gekeurde en gecertificeerde cilindersloten te laten installeren. Maar wat is het beste cilinderslot en waar moet je op letten wanneer je er eentje koopt?

Cilinderslot kopen?

Wanneer je een cilinderslot wilt kopen, kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Cilindersloten zijn in verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar en ook de functies lopen uiteen. Daarnaast kun je ook kiezen voor setjes van meerdere gelijksluitende cilindersloten of voor exemplaren die bijvoorbeeld met meerdere sleutels worden geleverd. Of je kunt kiezen voor een ietwat futuristisch cilinderslot dat je bijvoorbeeld met behulp van een smartphone en app kunt bedienen.

Lees cilinderslot test en review

Wanneer je cilindersloten op het oog hebt is het goed om altijd even een review en/of een test te lezen. In de reviews en testen geven andere gebruikers goed weer wat de voor- en nadelen zijn van het cilinderslot dat je wilt kopen. Zo kun je een goede beslissing nemen over welke cilinderslot het beste in jouw situatie past.

Wij hebben voor jou alvast de beste cilindersloten op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
NEMEF Profiel Cilinder NIKKEL SKG3 SECUR 132/9
Nemef
veiligheidscilinder 132/9
2
Lips Deurcilinder 8100 A10B05 BW
Lips
8100 A10B05 BW
3
Bold Cilinder Bundel - Elektrisch deurslot - Bold Smart Lock SX-33 en Bold Connect - RVS + Connect
Bold Security Technology BV
Bold Smart Lock SX-33
4
M&C Matrix 3x Deurcilinder SKG***
M&C
Matrix
5
AXA Knop Veiligheidscilinder
Axa
veiligheidscilinder (Xtreme Security) K30-30 mm

Dit zijn ze, de 5 beste cilindersloten van 2024

1. Nemef veiligheidscilinder 132/9 – Beste cilinderslot met kerntrekbeveiliging

NEMEF Profiel Cilinder NIKKEL SKG3 SECUR 132/9
Bekijk cilinderslot

De veiligheidscilinder 132/9 van Nemef is het beste cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Door het SKG 3 sterren cilinderslot is deze ook geschikt voor nieuwbouwpanden en voldoet het aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Een voordeel is dat het cilinderslot ook met 8 sleutels wordt geleverd. Losse sleutels zijn met de speciale kaart bij te bestellen indien dat nodig is.

Naast de belangrijke en de verplichte kerntrekbeveiliging, beschikt het cilinderslot ook over een anti-slagpickvoorziening en boorbelemmering. Dat voor inbrekers nagenoeg onmogelijk en in ieder geval zeer lastig maakt om uw slot te forceren en om zichzelf toegang te verschaffen tot je waardevolle bezittingen.

Pluspunten
 • SKG*** keurmerk
 • Kerntrekbeveiliging
 • Boorbelemmering
 • Anti-slagpickvoorziening
 • Inclusief 8 sleutels
Minpunten
 • Sleutels alleen met speciale kaart bij te bestellen

De Nemef veiligheidscilinder 132/9 is verkrijgbaar bij:

2. Lips 8100 A10B05 BW – Beste cilinderslot met paniekfunctie

Lips Deurcilinder 8100 A10B05 BW
Bekijk cilinderslot

De Lips 8100 A10B05 BW is het beste cilinderslot met paniekfunctie. Hiermee voorkom je dat jezelf buitensluit of dat iemand jouw woning bij een noodgeval niet kan betreden wanneer je aan de binnenzijde een sleutel in het slot hebt zitten. De cilinder is hoe dan ook met de bijbehorende sleutel open te draaien. Ongeacht of er een sleutel in de opening zit.

Het cilinderslot van Lips is voorzien van een SKG** keurmerk en een kerntrekbeveiliging. Ook de boorbelemmering en de anti-slagpickvoorziening zijn aanwezig en dat zorgt ervoor dat inbrekers nagenoeg geen kans krijgen om je woning te betreden. Het slot wordt met 3 sleutels geleverd en extra sleutels zijn eventueel op aanvraag na te leveren.

Pluspunten
 • SKG** keurmerk
 • Paniekfunctie
 • Kerntrekbeveiliging
 • Boorbelemmering
 • Anti-slagpickvoorziening
Minpunten
 • Slechts 3 sleutels meegeleverd

De Lips 8100 A10B05 BW is verkrijgbaar bij:

3. Bold Security Technology BV Bold Smart Lock SX-33 – Beste slimme cilinderslot

Bold Cilinder Bundel - Elektrisch deurslot - Bold Smart Lock SX-33 en Bold Connect - RVS + Connect
Bekijk cilinderslot

De Bold Smart Lock XX-33 van het merk Bold Security Technology BV is het beste slimme cilinderslot dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Het slimme cilinderslot is met Wifi te verbinden en met een app te bedienen. Je hebt dus geen sleutels meer nodig om je huis of pand te kunnen betreden.

De digitale omgeving is goed afgeschermd als eigenaar bepaal je zelf wie op welke tijdstippen het pand of het huis mogen betreden met behulp van een smartphone. Dit is in te stellen via de app en het cilinderslot is bovendien voorzien van het SKG*** keurmerk. Dus ook voor nieuwbouwwoningen voldoet dit slot dat aan de kwaliteitseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoet.

Pluspunten
 • Verbinden via Wifi
 • Geen sleutels nodig
 • Bedienen via app
 • Zelf in controle wie naar binnen kan en op welke tijdstippen
 • Eenvoudige installatie
Minpunten
 • Werkt niet zonder goed Wifi signaal

De Bold Security Technology BV Bold Smart Lock SX-33 is verkrijgbaar bij:

4. M&C Matrix – Beste cilinderslot met anti-slagpickvoorziening

M&C Matrix 3x Deurcilinder SKG***
Bekijk cilinderslot

Het cilinderslot Matrix van het merk M&C heeft niet alleen een SKG*** keurmerk, maar is ook nog eens het beste cilinderslot met anti-slagpickvoorziening die je kunt kopen. Dit slot is wegens de vele beveiligingen en de hardstalen brug nagenoeg onbreekbaar. Naast de anti-slagpickvoorziening is het gelijksluitende cilinderslot voorzien van boorbelemmering en kerntrekbeveiliging. Daarnaast beschikt het slot ook over de belangrijke paniekfunctie waarmee de cilinder aan weerszijde te bedienen is. Ongeacht of er al een sleutel in het slot steekt.

Pluspunten
 • SKG*** keurmerk
 • Anti-slagpickvoorziening
 • Boorbelemmering
 • Kerntrekbeveiliging
 • Hardstalen brug als extra beveiliging
Minpunten
 • Wordt met slechts 3 sleutels geleverd

De M&C Matrix is verkrijgbaar bij:

5. Axa veiligheidscilinder (Xtreme Security) K30-30 mm – Beste knopcilinder

AXA Knop Veiligheidscilinder
Bekijk cilinderslot

De Axa veiligheidscilinder (Xtreme Security) K30-30 mm is de beste knopcilinder die je momenteel kunt kopen en het slot voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het cilinderslot is ook voorzien van een SKG*** keurmerk. Dat maakt het slot geschikt voor onder andere nieuwbouwwoningen en -panden.

Het cilinderslot beschikt over alle veiligheidsmaatregelen die het nagenoeg voor inbrekers onmogelijk maken om het pand te betreden. Er is een boorbelemmering aanwezig en het slot is voorzien van een anti-slagpickvoorziening. Eveneens over de paniekfunctie waarmee het pand kan worden betreden. Ook wanneer er al aan de binnenzijde een sleutel in het slot zit.

Pluspunten
 • SKG*** keurmerk
 • Knopcilinder
 • Boorbelemmering
 • Anti-slagpickvoorziening
 • Paniekfunctie
Minpunten
 • Wordt met slechts 3 sleutels geleverd

De Axa veiligheidscilinder (Xtreme Security) K30-30 mm is verkrijgbaar bij:

Een goed cilinderslot en eentje die ook SKG*** gekeurd is, houdt inbrekers en andere kwaadwillende personen buiten de deur. Maar het vervangen van een cilinderslot is een precies klusje dat je goed moet uitvoeren om ook van de optimale beveiliging te kunnen genieten. Anders loop je het risico dat het slot los in de deur komt te zitten en alsnog eenvoudig te verwijderen is. Ook staat het niet zo mooi als het slot uitsteekt.

Cilinderslot vervangen

Bij het vervangen van het cilinderslot moet je precies te werk gaan. Allereerst moet je bepalen welk cilinderslot je gaat vervangen en moet je zorgvuldig meten om ervoor te zorgen dat ook het nieuwe cilinderslot goed in de deur past. En bijvoorbeeld niet uitsteekt. Cilindersloten zijn ook in verschillende maten te koop en welke maten cilindersloten zijn er dan? De 17-millimeter cilinder is de meest gangbare die ook in vrijwel ieder huis aanwezig is, maar er zijn ook andere maten, zoals 30 mm en 40 mm cilindersloten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een cilinderslot?

Het ene cilinderslot is het andere niet en je moet op een aantal zaken letten alvorens je een nieuw cilinderslot aanschaft. Daaronder de maat, maar je moet er ook opletten dat het slot het SKG*** keurmerk heeft. Met het SKG*** keurmerk voldoet het cilinderslot aan de hoge kwaliteitseisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en bij nieuwbouwwoningen is het zelfs verplicht om voor deze gecertificeerde en gekeurde cilindersloten te kiezen. Ook op het gebied van dekking bij diefstal is het belangrijk dat de woning met het juiste slot is voorzien. Daarnaast kun je ook keuzes maken voor bijvoorbeeld cilindersloten met functies, zoals de paniekfunctie of voor modellen die je bijvoorbeeld met een app op een smartphone kunt bedienen.

Veelgestelde vragen over cilindersloten

 • Wat is de levensduur van een cilinderslot?

  De gemiddelde levensduur van een cilinderslot is 5 tot 7 jaar. Afhankelijk van welke technieken inbrekers worden toegepast om zelfs nieuwe beveiligingstechnieken te omzeilen. De levensduur van veel cilindersloten wordt vaak uitgedrukt in het aantal bedieningen. Dat kan variëren tussen de 100.000 en 200.000 bedieningen alvorens het slot moet worden vervangen.

 • Hoe weet ik welke maat cilinderslot ik moet hebben?

  Om de juiste maat cilinderslot te kopen is het verstandig om op de behuizing te kijken welke maat het cilinderslot heeft. Dit wordt vaak aangegeven met 2 verschillende cijfers.

 • Welke cilinders zijn er?

  Je kunt doorgaans kiezen uit profielcilinders, driepuntsluitingen die meer veiligheid bieden en knopcilinders.

 • Wat is de paniekfunctie van een cilinderslot?

  Met de paniekfunctie is het mogelijk om de cilinder aan weerskanten te bedienen. Ook als er aan de binnenzijde een sleutel in het slot steekt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie