De 5 beste Samsung telefoons van 2024

Wat is nu de beste Samsung telefoon? Een vraag die je aan jezelf stelt wanneer je een Samsung smartphone wilt kopen. Er zijn verschillende modellen en de grote verschillen zitten in het formaat, de beeldkwaliteit en de mogelijkheden. Logischerwijs heb je meer kwaliteit en mogelijkheden wanneer je voor een duurder exemplaar kiest.

Samsung telefoon kopen

Samsung is natuurlijk een gevestigd merk in de markt en ze produceren al jaren hoogkwalitatieve smartphones die in techniek en prijs uiteen lopen. Wil je een Samsung telefoon kopen, maar heb je moeite om een keuze te maken? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, maar feitelijk is het niet zo moeilijk. Je kunt kijken naar kwaliteit en functies, maar ook naar het beschikbare budget.

Samsung telefoon test

Heb je een model op het oog? Lees dan ook een test die door een erkende specialist is geschreven. Vaak zijn deze artikelen onafhankelijk en dan krijg je ook een goed beeld bij of de telefoon die je op het oog hebt een goede keuze is. Wil je er echt zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Lees dan ook een Samsung telefoon review. Dan kom je meer te weten over hoe andere gebruikers het gebruik van de smartphone ervaren.

Merk
Model
1
Samsung Galaxy S22 5G - 128GB
Samsung
Galaxy S22
2
Samsung Galaxy Z Fold 2 - 5G - 256GB
Samsung
Galaxy Z Fold 2
3
Samsung Galaxy S22 Ultra 5G - 128GB
Samsung
Galaxy S22 Ultra
4
Samsung Galaxy A53 - 128GB
Samsung
Galaxy A53
5
Samsung Galaxy A32 4G - 128GB
Samsung
Galaxy A32

Dit zijn ze, de 5 beste Samsung telefoons van 2024

1. Samsung Galaxy S22 – Beste Samsung telefoon met 5G

Samsung Galaxy S22 5G - 128GB
Bekijk Samsung telefoon

De Samsung Galaxy S22 is de beste Samsung telefoon met 5G die je op dit moment kunt kopen. Het toestel heeft een 6.1” Amoled beeldscherm met een resolutie van 2340 x 1080, 128GB opslagcapaciteit en een krachtige Octa Core processor. Deze smartphone is geschikt voor al je dagelijkse werkzaamheden en contactmomenten en bevat een zee aan functies waarmee je zowel goed bereikbaar als productief kunt zijn.

De behuizing is van stevig aluminium en met een gewicht van slechts 293 gram ligt de telefoon lekker in de hand. De smartphone heeft een 10 Megapixel camera aan de voorzijde voor selfies en maar liefst 3 camera’s met 50 Megapixels aan de achterzijde waarmee je haarscherpe foto’s en video’s kunt maken. Extra functies zijn onder andere de gezichtsherkenning, vingerafdrukscanner en beveiliging door middel van een zelfgekozen pincode.

Het Dual Sim toestel heeft ruimte voor 2 SIM-kaarten, waarvan 1 fysieke en 1 eSIM. Zo kun je zowel een zakelijke als privé nummer in één toestel programmeren. Een functie die op de dag van vandaag steeds belangrijker wordt. De telefoon is ook spatwaterdicht en kan zowel een verbinding maken via Wi-Fi als via 5G/4G en Bluetooth 5.0.

Pluspunten
 • Dual Sim
 • 293 gram zwaar
 • Amoled 6.1” display
 • Aluminium behuizing
 • 50 Megapixels camera’s
Minpunten
 • Niet volledig waterdicht

De Samsung Galaxy S22 is verkrijgbaar bij:

2. Samsung Galaxy Z Fold 2 – Beste vouwbare Samsung telefoon

Samsung Galaxy Z Fold 2 - 5G - 256GB
Bekijk Samsung telefoon

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is de beste vouwbare Samsung telefoon die je kunt bestellen. De telefoon heeft een 7,6 inch Amoled display aan de binnenzijde en een 6.2 inch Infinity-O display aan de buitenkant. Wanneer je de telefoon openklapt heb je een extra groot display waarmee je bijvoorbeeld prima filmpjes op YouTube of Netflix kunt kijken. Ook voor het navigeren komt een extra groot display erg goed van pas.

De behuizing is van tempered glass en metaal gemaakt en met een edge to edge display aan de binnenzijde heb je een echte eyecatcher in je handen. Het is mogelijk om één fysieke SIM-kaart en één eSIM in het toestel te plaatsen, zodat je zowel je telefoon zakelijk als privé kunt gebruiken. De smartphone beschikt ook over een interne opslagcapaciteit van 256GB dat niet uit te breiden is.

De telefoon heeft ook een langere accuduur door de grote accucapaciteit, is  te verbinden met Wi-Fi, 5G/4G en Bluetooth 5.0 en draait op de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. De camera aan de voorzijde is een camera met 10 Megapixels terwijl de camera’s aan de achterzijde 12 Megapixels hebben en daarnaast ook nog eens een wide angle lens. Waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken.

Pluspunten
 • 256GB intern geheugen
 • 2 displays, separaat of samen te gebruiken
 • Dual Sim
 • Wi-Fi, 5G/4G en Bluetooth 5.0
 • Grotere accucapaciteit
Minpunten
 • Niet volledig waterdicht

De Samsung Galaxy Z Fold 2 is verkrijgbaar bij:

3. Samsung Galaxy S22 Ultra – Beste grote Samsung telefoon

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G - 128GB
Bekijk Samsung telefoon

De Samsung Galaxy S22 Ultra is de beste grote Samsung telefoon die op dit moment te koop is en is logischerwijs het grotere en luxueuzere broertje van de S22. De telefoon heeft een 6,8 inch Amoled display met een resolutie van 1440 x 3088 en wordt geleverd met een stylus, zodat je het toestel vingerloos kunt bedienen.

De telefoon beschikt over een opslagcapaciteit van 128GB en draait op de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. Dual Sim wordt ondersteund, zodat je zowel een privé als zakelijk nummer kunt programmeren. Er is ruimte voor 1 nano SIM-kaart en 1 eSIM. Uiteraard kun je het toestel ontgrendelen met de gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner.

De smartphone heeft een 40 Megapixel aan de voorzijde van 3 camera’s aan de achterzijde met 108 Megapixels. Je kunt met dit toestel haarscherpe foto’s en video’s maken als je dat zou willen. Een groot voordeel van de Samsung Galaxy S22 Ultra is dat het toestel lekker in de hand ligt en is gemaakt van duurzaam aluminium.

Pluspunten
 • Gemaakt van duurzaam aluminium
 • Opslagcapaciteit van 128GB
 • 40 en 108 Megapixels camera’s (voor en achter)
 • Dual Sim
 • Ligt lekker in de hand
Minpunten
 • Te groot voor kleine handen

De Samsung Galaxy S22 Ultra is verkrijgbaar bij:

4. Samsung Galaxy A53 – Beste waterafstotende Samsung telefoon

Samsung Galaxy A53 - 128GB
Bekijk Samsung telefoon

De beste waterafstotende Samsung telefoon is de Samsung Galaxy A53. Die gemaakt is kunststof en dus ook 100% waterdicht is. De telefoon heeft een 6.5 inch Amoled display met een resolutie van 1080 x 2400. En uiteraard voorzien van de laatste versie van het Android besturingssysteem.

De smartphone heeft een opslagcapaciteit van 128GB dat uit te breiden is met een geheugenkaart en de telefoon heeft de ruimte voor 1 nano SIM-kaart. De telefoon heeft ook een 32 Megapixel camera aan de voorzijde en aan de achterzijde 4 camera’s met 64 Megapixels. Een ingebouwde flitser, optische zoom en Ultra Wide Angle zijn allemaal beschikbaar.

Door het slanke model ligt het toestel lekker in de hand terwijl er ook een grote accu aan boord is. Zo kun je de telefoon lang gebruiken zonder dat je ‘m extra vaak hoeft op te laden. Uiteraard wordt de benodigde oplaadkabel meegeleverd.

Pluspunten
 • 6.5” Amoled display
 • 5 camera’s (1 voor, 4 achter)
 • Stof- en waterdicht
 • 128GB opslagcapaciteit
 • Gemaakt van kunststof
Minpunten
 • Geen Dual Sim

De Samsung Galaxy A53 is verkrijgbaar bij:

5. Samsung Galaxy A32 – Beste goedkope Samsung telefoon

Samsung Galaxy A32 4G - 128GB
Bekijk Samsung telefoon

De Samsung Galaxy A32 is de beste goedkope Samsung telefoon die verkrijgbaar is. De smartphone heeft een 6.5” Super Amoled display met een resolutie van 1080 x 2400. Je hebt 128GB aan opslagcapaciteit dat eventueel uit te breiden is met een geheugenkaart. Je hebt ook de mogelijkheid voor het plaatsen van 2 SIM-kaarten. Zo kun je zowel een zakelijk als privé nummer aan je toestel toevoegen.

Het toestel heeft 1 camera aan de voorzijde met 20 Megapixels. En 4 camera’s aan de achterkant met 64 Megapixels. Je hebt ook de beschikking over een flitser, een Macro lens en Ultra Wide Angle. Om mooie foto’s en video’s te kunnen maken.

Het compacte model is gemaakt van kunststof en ligt lekker in de hand. De smartphone is ook stof- en waterdicht en weegt slechts 335 gram. Je kunt ook uit meerdere kleuren kiezen als je zwart niet mooi vindt.

Pluspunten
 • Compact model
 • 6.5” Super Amoled display
 • 128GB opslagcapaciteit
 • Android 12 besturingssysteem
 • Camera’s aan de voor- en achterzijde
Minpunten
 • Geen 5G

De Samsung Galaxy A32 is verkrijgbaar bij:

De ene Samsung smartphone is de andere niet. Dat moge duidelijk zijn, maar waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung telefoon? Dat ligt een beetje aan de type gebruiker die je bent. Zijn jij en je toestel onafscheidelijk van elkaar en doe je er echt alles mee? Dan vergt dat ook wat rekencapaciteit van bijvoorbeeld het interne geheugen en de processor. Met een goedkoper model loop je dan waarschijnlijk al relatief snel tegen het feit aan dat het toestel niet gebruiksvriendelijk is. Dan kun je veel beter in een duurdere en dus ook snellere smartphone investeren.

Beeldkwaliteit

Een ander belangrijk punt heeft te maken met het beeldformaat en de kwaliteit hiervan. Kijk jij films op je telefoon? Dan wil je ten eerste een groter scherm en je wilt natuurlijk ook de beste kwaliteit. Maar een grotere telefoon met een groter display en een hogere resolutie is ook duurder. Daar ontkom je niet aan.

Is Dual Sim handig?

Veel toestellen hebben de functie Dual Sim en dat houdt in dat je de smartphone kunt uitrusten met 2 SIM-kaarten. Doorgaans is dat één fysieke SIM-kaart en een eSIM. Het grote voordeel is dat je twee telefoonnummers op je toestel kunt gebruiken. Bijvoorbeeld zakelijk en één privé. Zo hoef je nooit meer met twee telefoons op zak te lopen.

Samsung telefoon hoesje

Een telefoonhoesje is zeker de overweging waard als je het toestel netjes wilt houden. Wanneer het toestel valt of wanneer je ‘m in een broekzak stopt waar ook je sleutels in zitten, loop je het risico op krassen en andere vervelende beschadigingen. Met een hoesje voorkom je dat. Een ander bijkomstig voordeel is dat je met een hoesje ook je toestel kunt personaliseren.

Samsung telefoons vergelijken

Heb je Samsung telefoons op het oog? Dan doe je er verstandig aan om ze te vergelijken. Kijk vooral naar van welke materialen het toestel is gemaakt, of ze wel waterdicht zijn en wat de kwaliteit van het display is. Je kunt ook kijken naar de grootte en natuurlijk of je de mogelijkheid hebt om 2 SIM-kaarten te plaatsen als dat belangrijk voor je is. Door de toestellen goed met elkaar te vergelijken krijg je een veel beter beeld van de producten en kun je uiteindelijk ook wel weloverwogen beslissing nemen.

Veelgestelde vragen over Samsung telefoons

 • Welke Samsung moet ik kiezen?

  De Samsung die je kiest is voor een deel afhankelijk van je budget, maar ook van wat je ermee wilt doen. Doe je echt alles op je smartphone? Dan kun je veel beter investeren in een high-end exemplaar, zoals de Samsung Galaxy S22 of S22 Ultra. Heb je voldoende aan een simpel toestel? Dan is de Samsung Galaxy A32 niet alleen een goedkopere, maar ook een betere keuze.

 • Wat is de meest verkochte Samsung?

  Op dit moment is de Samsung Galaxy S22 het meest verkochte toestel van Samsung.

 • Wat is beter iPhone of Samsung?

  Een iPhone is per definitie niet beter dan Samsung of andersom. Feitelijk zijn er twee kampen en de één vindt een iPhone prettiger werken dan een Samsung. Terwijl de gebruikers die al jaren een Samsung gebruiken hier ook de voorkeur aan geven. Vaak is het wel zo dat IPhone-gebruikers niet aan een Samsung kunnen wennen en andersom.

 • Is een Samsung telefoon veilig?

  Een Samsung telefoon is veilig en voldoet aan alle belangrijke veiligheidsvoorschriften, zodat je de smartphone zonder problemen kunt gebruiken. Uiteraard moet je wel de voorschriften in acht nemen. Daaronder is het bijvoorbeeld niet verstandig om je telefoon langdurig in de volle zon neer te leggen. Dan kan de accu namelijk oververhit raken met alle gevolgen nadien.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie