De 5 beste DAB radio’s van 2024

Wil je een DAB+ radio of DAB radio kopen? Dan heb je voldoende keuze uit verschillende soorten radio’s De ene radio is de andere niet en wij kunnen het ons dan heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En dat je jezelf afvraagt wat is de beste DAB radio?

Wat is DAB?

DAB staat voor Digital Audio Broadcasting en het is een soort digitale radio met behulp van digitale signalen geluid weergeeft. DAB-radio heeft een betere geluidskwaliteit, meer zenders en aanvullende services als we het vergelijken met de FM-radio. DAB heeft in vergelijking met FM ook een betere ontvangst.

DAB radio kopen

Wil je een DAB radio kopen? Dan zijn een aantal zaken belangrijk en je baseert je keuze op wat je nodig hebt. Ben je op zoek naar een radio die ook CD’s kan afspelen of waarmee je via Bluetooth muziek kunt streamen? Ben je juist op zoek naar een radio die je makkelijk kunt meenemen of wil je een radio met een wekkerfunctie? De mogelijkheden zijn eindeloos!

DAB radio review

Heb je een mooi model op het oog en wil je zeker weten dat je de beste keuze maakt? Lees dan de reviews van andere gebruikers. Dan krijg je een beter beeld bij het product, welke mogelijkheden die biedt en hoe gebruiksvriendelijk die is. In reviews worden alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Sony XDR-S61D - DAB+ Radio
Sony
XDR-S61D
2
JBL Tuner 2 - Draagbare DAB+ Radio Met Bluetooth
JBL
Tuner 2
3
Soundmaster NMCDAB990GOLD - Stereo DAB+ FM-radio
Soundmaster
NMCDAB990GOLD
4
Kenwood CR-ST100S - Smart Internet Radio - DAB+
Kenwood
CR-ST100S
5
Philips TAPR802 - DAB+ internetradio
Philips
TAPR802

Dit zijn ze, de 5 beste DAB radio’s van 2024

1. Sony XDR-S61D – Beste DAB+ radio met wekker

Sony XDR-S61D - DAB+ Radio
Bekijk DAB radio

De Sony XDR-S61D is de beste DAB+ radio met wekker die je op dit moment kunt kopen. Het handzame model is eenvoudig mee te nemen en te verplaatsen en weegt slechts 1 kilo. Je hebt de keuze om de radio zowel op netstroom aan te sluiten als op 4 AA-batterijen te laten werken. Dat maakt de DAB+ radio ook zeer geschikt om mee te nemen als je naar het strand of naar het park gaat.

De radio heeft een kraakhelder DAB+ ontvangst, maar je kunt ook DAB- en FM-zenders met de radio ontvangen. Via de keuzeknoppen kun je eenvoudig tot wel 5 radiostations opslaan. Met extra functies, zoals de sleeptimer en wekkerfunctie kun je met je favoriete muziek in slaap vallen of wakker worden.

De Sony XDR-S61D is in meerdere kleuren verkrijgbaar en heeft een kraakhelder LCD display. De radio heeft ingebouwde luidsprekers van 15W of je kunt er een hoofdtelefoon met een 3,5mm Jack aansluiting op aansluiten.

Pluspunten
 • DAB+, DAB en FM
 • 5 programmeerbare zenders
 • Sleeptimer
 • Wekkerfunctie
 • Kraakhelder LCD display
Minpunten
 • Niet waterdicht

De Sony XDR-S61D is verkrijgbaar bij:

2. JBL Tuner 2 – Beste DAB+ radio met bluetooth

JBL Tuner 2 - Draagbare DAB+ Radio Met Bluetooth
Bekijk DAB radio

De JBL Tuner 2 is de beste DAB+ radio met Bluetooth die je kunt bestellen. Het is een draagbare radio die je overal mee naartoe kunt nemen. Het product werkt namelijk op een ingebouwde accu die een speeltijd van circa 12 uur garandeert. Je kunt er DAB+-, DAB- en FM-zenders mee ontvangen en je kunt je 5 favoriete muziekzenders opslaan onder de voorkeur knoppen.

De DAB+ radio met ingebouwde stereo luidsprekers met een vermogen van 5W, weegt slechts 543 gram. En een groot voordeel is dat je een audiobron, zoals een smartphone via Bluetooth kunt koppelen. Zo kun je jouw favoriete muziek van YouTube of Spotify ook via de radio luisteren.

Een ander bijkomstig voordeel is dat de draagbare DAB radio volledig waterdicht is en dus ook de perfecte keuze is als je de radio wilt meenemen naar het park of het strand.

Pluspunten
 • Volledig waterdicht
 • DAB+, DAB en FM
 • 5 programmeerbare zenders
 • 12 uur speeltijd door ingebouwde accu
 • Bluetooth
Minpunten
 • Geen sleeptimer en wekkerfunctie

De JBL Tuner 2 is verkrijgbaar bij:

3. Soundmaster NMCDAB990GOLD – Beste retro DAB+ radio

Soundmaster NMCDAB990GOLD - Stereo DAB+ FM-radio
Bekijk DAB radio

De Soundmaster NMCDAB990GOLD is de beste retro DAB+ radio die je kunt kopen. De naam verklapt het al een beetje, maar deze radio doet oude tijden herleven. Terwijl de techniek hypermodern is. Je kunt zowel DAB+-, DAB- en FM-zenders ontvangen en je hebt de mogelijkheid om tot wel 40 voorkeurzenders op te slaan. Dat alles via een helder en eenvoudig te bedienen LCD-display.

De CD-speler is geschikt voor het afspelen van traditionele CD’s en CD’s met MP3 bestanden terwijl je via Bluetooth muziek kunt streamen van diensten, zoals Spotify. De DAB radio met CD speler is niet draadloos te gebruiken en je sluit ‘m aan op het lichtnet. Een groot voordeel van het model is dat het zowel over een sleeptimer als een wekkerfunctie beschikt.

De Soundmaster NMCDB990GOLD produceert een krachtig geluid. Te danken aan de stereo luidsprekers met een vermogen van 40W. Terwijl het uiterlijk ervoor zorgt dat de radio echt een blikvanger in je woon- of slaapkamer is.

Pluspunten
 • Stereo luidsprekers met 40W vermogen
 • Bluetooth streamen mogelijk
 • Retro design
 • Ingebouwde CD-speler
 • 40 zenders programmeerbaar
Minpunten
 • Niet draadloos te gebruiken
 • Niet waterdicht

De Soundmaster NMCDAB990GOLD is verkrijgbaar bij:

4. Kenwood CR-ST100S – Beste DAB+ radio met WiFi-SmartRadio

Kenwood CR-ST100S - Smart Internet Radio - DAB+
Bekijk DAB radio

De Kenwood CR-ST100S is de beste DAB+ radio met WiFI-Smart Radio die je kunt bestellen en je kunt met deze radio zowel DAB+- als DAB-, FM-zenders en internetradio ontvangen. Wil je jouw favoriete playlist op Spotify beluisteren? Je kunt de radio met Bluetooth verbinden met een smartphone of tablet of gebruik Spotify Connect.

De radio heeft een 6.1” TFT display voor weergave van informatie over je radiozender of de muziek waar je via Spotify naar aan het luisteren bent. Uiteraard doet de radio ook dienst als alarmklok en wekker. Wil je de radio op afstand bedienen? Geen punt, want de CR-ST100S van Kenwood wordt geleverd met een afstandsbediening.

De radio wordt aangesloten op het lichtnet en werkt niet op een accu of batterijen. Je kunt ‘m dus niet meenemen. Een ander punt van aandacht is het feit dat de radio niet stof- en waterdicht is. Een voordeel is dat de radio stereo luidsprekers met een vermogen van 20W heeft.

Pluspunten
 • DAB+, DAB en FM
 • Bluetooth connectie mogelijk
 • Spotify Connect
 • Wekkerfunctie
 • 20W stereo luidsprekers
Minpunten
 • Werkt niet op accu/batterijen

De Kenwood CR-ST100S is verkrijgbaar bij:

5. Philips TAPR802 – Beste DAB+ radio met houten design case

Philips TAPR802 - DAB+ internetradio
Bekijk DAB radio

Ben je op zoek naar de beste DAB+ radio met houten design case? Dan is de Philips TAPR802 de beste keuze. Vanwege het design, maar ook vanwege het feit dat het een zeer compact en draagbaar model is dat op batterijen werkt. Wil je de radio liever aansluiten op het lichtnet? Dat is ook mogelijk!

Met de Philips TAPR802 kun je zowel DAB+-, FM-zenders en internetradio ontvangen terwijl je via een smartphone, tablet of een ander device muziek kunt streamen via Bluetooth. De radio heeft een 3” full range speaker met een vermogen van 3W en dat zorgt voor een goed geluid. Door de speciale techniek produceert de radio ook een volle bass.

Naast deze handige functies bevat de radio ook een alarm en wekkerfunctie. Handig als je ‘s ochtends wakker wilt worden met je favoriete muziek of radiostations. Je kunt ook 20 voorkeurzenders programmeren als je dat wilt.

Pluspunten
 • Opslaan van 20 voorkeurzenders
 • DAB+ en FM
 • Muziek streamen via Bluetooth
 • Houten case design
 • Handzaam model
Minpunten
 • Geen accu

De Philips TAPR802 is verkrijgbaar bij:

DAB+ radio’s komen in verschillende maten, vormen en prijsklassen en de prijs heeft vaak te maken met de mogelijkheden, de functies en de kwaliteit van de ingebouwde speakers. Simpele modellen met een klein vermogen zijn in de regel goedkoper dan uitgebreide modellen met een hoger vermogen. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is hoeveel vermogen je nodig hebt. Wil je ruzie met de buren of wil je gewoon een vol geluid? Of heb je alleen een beetje achtergrond geluid nodig?

Waar moet je op letten bij het kopen van een DAB radio?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een DAB radio koopt. Allereerst is het goed om te kijken naar de mogelijkheden met betrekking tot draadloos gebruik. Wil je een radio die je overal kunt neerzetten en gebruiken? Kies dan voor een apparaat die op een accu of batterijen werkt. Het is dan ook prettig dat het een handzaam model is dat eenvoudig te verplaatsen is.

Een ander punt van aandacht is de Bluetooth functionaliteit. Wil je ook de mogelijkheid om muziek via je smartphone of tablet te streamen? Dan is het wel zo prettig dat je een radio met Bluetooth kiest. Een DAB radio met Spotify Connect maakt het nog eenvoudiger om via de app van Spotify naar muziek te luisteren.

DAB radio’s vergelijken

In je zoektocht heb je veel keuze uit verschillende soorten DAB radio’s en de grote vraag is dan ook hoe je de beste keuze maakt. Dit kun je heel eenvoudig doen door de radio’s te vergelijken. Vergelijk de producten op kwaliteit, de mogelijkheden en de prijs. Dan kun je uiteindelijk de beste keuze maken en voor de komende jaren genieten van een goede DAB radio.

Veelgestelde vragen over DAB radio's

 • Wat is een DAB radio?

  Een DAB radio kan digitale zenders ontvangen en laten klinken. Het digitale signaal wordt via de ether uitgezonden en DAB radio’s kunnen dit signaal ontvangen en omzetten naar geluid.

 • Heb je internet nodig voor DAB+?

  Nee, voor DAB+ heb je geen internet nodig. Je hebt alleen internet nodig voor internetradio. Dat weer iets anders is dan DAB of DAB+ radio.

 • Hoe kan ik DAB+ radio ontvangen?

  Voor het ontvangen van DAB+ radio heb je een radio nodig die het DAB+ signaal kan ontvangen en verwerken. Per product staat omschreven of het model het signaal ondersteunt.

 • Wat is het verschil tussen DAB en DAB+?

  DAB en DAB+ zijn hetzelfde, maar bij DAB+ wordt van een ander coderingssysteem gebruik gemaakt. Dat resulteert in een nog betere geluidskwaliteit.

 • Welke zenders zenden uit in DAB?

  Alle bekende zenders zenden uit in DAB, maar ook minder bekende zenders of extra zenders worden via DAB uitgezonden. Zo kun je niet alleen naar bijvoorbeeld Q Music luisteren, maar ook naar Q Music Non-stop, Q Music Top 40 en Q Music Foute uur!.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie