De 5 beste HDMI kabels van 2024

Wil je een HDMI kabel kopen? Dan heb je volop keuze uit verschillende soorten kabels van uiteenlopende merken. HDMI kabels heb je in verschillende soorten en maten en de ene kabel is zeker de andere niet. Er zitten zelfs enorm veel verschillen tussen. Wij snappen dan ook heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben wij ook de 5 beste HDMI kabels voor je op een rijtje gezet. De belangrijkste tip die we je alvast willen meegeven is om altijd een review van de HDMI kabel die je op het oog hebt te lezen. Zo krijg je vrij snel een goed idee van zowel de voor- als nadelen van de kabel die je eventueel wilt aanschaffen.

Merk
Model
1
Drivv. - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Drivv
Premium
2
Audioquest - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 5 meter
Audioquest
Forest
3
Teufel HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Teufel
HDMI 2.1 kabel
4
Belkin - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Belkin
Ultra High Speed
5
Hama - HDMI 2.0 naar HDMI 2.0 kabel - 3 meter
Hama
HDMI kabel Premium

Dit zijn ze, de 5 beste HDMI kabels van 2024

1. Drivv Premium – Beste goedkope HDMI kabel

Drivv. - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Bekijk HDMI kabel

De Drivv. Premium is de beste goedkope HDMI kabel die je kunt kopen. Deze Ultra High Speed HDMI kabel 2.0 zorgt voor een stabiele en razendsnelle overdracht van zowel het beeld als het geluid en kan maar liefst 48 Gbps overdragen! De kabel ondersteunt niet alleen verschillende beeld- en geluid standaarden, zoals 4K, Dolby Atmos, 3D, Dolby Vision en HDR, maar ook eARC. Ideaal voor het aansturen van bijvoorbeeld een Soundbar of AV-receiver.

Deze HDMI kabel met gouden pluggen valt niet alleen op, maar is ook speciaal ontwikkeld voor een ideale overdracht van beeld en geluid van next-gen spelcomputers, zoals de Sony PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. Framedrops en andere factoren die een negatieve invloed op het gamen kunnen hebben zijn met het gebruik van deze kabel verleden tijd.

Met een lengte van 2 meter is de kabel lang genoeg om externe apparaten op een beeldscherm of monitor aan te sluiten terwijl je de flexibele kabel ook prima kunt wegwerken. De kabel is ook verkrijgbaar in een variant van 3 meter. Het is wel een kabel met rechte aansluitingen, dus voorzichtigheid is geboden om kabelbreuken te voorkomen. De kabel is gelukkig vrij stevig en stug zodat de kans op een kabelbreuk verkleind wordt. Een kabelbreuk kan namelijk een negatieve invloed hebben op zowel de beeld- als de geluidskwaliteit.

Pluspunten
 • Degelijke en robuste kabel
 • Gouden connectors
 • HDMI 2.1
 • Geschikt voor 8K UHD
Minpunten
 • Geen gevonden

De Drivv Premium is verkrijgbaar bij:

2. Audioquest Forest – Beste HDMI kabel van 5 meter

Audioquest - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 5 meter
Bekijk HDMI kabel

De Audioquest Forest is de beste HDMI kabel 5 meter die je kunt kopen en het betreft een HDMI 2.1 kabel met vergulde pluggen voor een extra snelle overdracht van data, zoals beeld en geluid. De vergulde pluggen zorgen voor minder storingen en de meest optimale overdracht tussen de aangesloten apparaten terwijl je door de snelheid heel eenvoudig een resolutie tot wel 8K kunt overdragen.

Met een lengte van 5 meter is het ook de beste lange HDMI kabel die je kunt kopen. De extra lengte komt van pas wanneer je bijvoorbeeld een extern apparaat op een langere afstand van een beeldscherm wilt aansluiten of wanneer je extra kabellengte nodig hebt voor het wegwerken van de kabel. Een nadeel hierin is dat de kabel rechte in plaats van haakse pluggen bevat.

Deze HDMI kabel is geschikt voor het aansluiten van beeldschermen en monitoren op randapparatuur, zoals een mediabox van de TV provider, een spelcomputer, soundbar en een Blu-ray Disc speler. Je kunt de kabel ook gebruiken voor het aansluiten van een laptop of desktop.

Pluspunten
 • Lengte van 5 meter
 • Vergulde pluggen
 • HDMI 2.1 voor overdracht van tot wel 8K beeldresolutie
 • Stevige coating
 • Geschikt voor vrijwel ieder apparaat
Minpunten
 • Geen haakse pluggen

De Audioquest Forest is verkrijgbaar bij:

3. Teufel HDMI 2.1 kabel – Beste 2.1 HDMI kabel

Teufel HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Bekijk HDMI kabel

De beste HDMI 2.1 kabel die je kunt kopen is de Teufel HDMI 2.1 kabel. Zeker op het gebied van home cinema scoort deze HDMI kabel dikke voldoendes. Te danken aan de gevlochten kabel van nylon en de vergulde pluggen van metaal. Door de 2.1 specificaties is de HDMI kabel geschikt voor zowel een feilloze overdracht van beeldsignalen, zoals 4K, 8K, 3D en 40/50 fps en verschillende geluidssporen, zoals Dolby Atmos, Dolby TrueHD 7.1 en DTS Master-Audio.

De kabel heeft een lengte van 2 meter dat doorgaans meer dan voldoende is om componenten met elkaar te verbinden. Deze kabel is bijvoorbeeld geschikt voor het koppelen van beeldschermen, Blu-ray Disc spelers en spelcomputers terwijl de kabel ook op het gebied van audio uitblinkt. Zo kun je heel eenvoudig je AV-receiver of een soundbar met deze kabel aansluiten.

Door de gevlochten kabel van stevig nylon heb je minder kans op breuken en is de kabel goed weg te werken in bijvoorbeeld kabelgootjes. Een aandachtspunt is dat de pluggen recht in plaats van haaks zijn. Dat maakt het bijvoorbeeld lastiger om de kabel op een televisie aan te sluiten die enorm strak tegen de wand is gemonteerd.

Pluspunten
 • Lengte van 2 meter
 • Gevlochten nylon voor meer flexibiliteit
 • Ondersteunt alle 2.1 specificaties, zoals 4K en 8K beeld
 • Geschikt voor het aansluiten van vrijwel ieder apparaat
 • Minder kans op kabelbreuken
Minpunten
 • Geen haakse pluggen

De Teufel HDMI 2.1 kabel is verkrijgbaar bij:

4. Belkin Ultra High Speed – Beste 4K HDMI kabel

Belkin - HDMI 2.1 naar HDMI 2.1 kabel - 2 meter
Bekijk HDMI kabel

De Belkin Ultra High Speed is de beste 4K HDMI kabel die je kunt kopen en ondersteunt vrijwel iedere 2.1 specificatie. Denk aan het overdragen van 4K beeld met HDR ondersteuning of Dolby Vision geluidssporen. De kabel heeft een ideale lengte van 2 meter en twee stevige rechte connectoren. Een minpuntje is dat de kabel geen vergulde pluggen heeft.

Met deze High Speed HDMI kabel kun je vrijwel ieder device met een Ultra HD beeldscherm verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een 4K Ultra HD Blu-ray Disc speler, een mediaspeler, zoals Apple TV of Google Chromecast of een spelcomputer, zoals de Sony PlayStation 5.

De kabel is flexibel genoeg om goed weg te werken, maar voorzichtigheid is geboden. De kabel kan namelijk breken en dat is van invloed op zowel de beeld- als de geluidskwaliteit.  Een aandachtspuntje zijn de rechte connectoren die het bijvoorbeeld lastiger maken om externe apparaten op een beeldscherm aan te sluiten die strak tegen de muur is gemonteerd.

Pluspunten
 • Lengte 2 meter
 • HDMI 2.1 kabel
 • Feilloze en high speed overdracht van beeld en geluid
 • Future proof
 • 4K HDR ondersteuning
Minpunten
 • Geen haakse pluggen

De Belkin Ultra High Speed is verkrijgbaar bij:

5. Hama HDMI kabel Premium – Beste 1,5 meter lange HDMI kabel

Hama - HDMI 2.0 naar HDMI 2.0 kabel - 3 meter
Bekijk HDMI kabel

De beste HDMI kabel 1,5 meter is de Hama HDMI kabel Premium die vrijwel iedere overdracht van beeld en geluid feilloos aankan. De HDMI kabel 2.0 ondersteunt meerdere beeld- en geluidssignalen en zorgt voor een perfecte overdracht die niet onderhevig is aan externe factoren en storingen. Te danken aan de vergulde pluggen die op de kabel zijn gemonteerd.

Deze kabel ondersteunt tevens HEC en ARC dat zowel voor privé als voor zakelijk gebruik een uitstekende combinatie is. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van beamers of voor het verbinden van de Apple TV met een 4K Ultra HD OLED televisie. De kabel kun je voor het aansluiten van vrijwel ieder extern apparaat gebruiken.

De HDMI kabel is in verschillende lengtes verkrijgbaar. Kabelbreuken zullen niet snel optreden en dat is te danken aan de gevlochten en flexibele kabel. Het is ook een zeer handige kabel voor het aansluiten van externe apparaten die iets verder van een tv of monitor zijn geplaatst.

Pluspunten
 • HEC en ARC ondersteuning
 • Vergulde pluggen
 • Gevlochten kabel
 • 4K ondersteuning
 • In meerdere lengtes verkrijgbaar
Minpunten
 • Geen haakse pluggen
 • Ondersteunt alleen HDMI 2.0 en geen HDMI 2.1 specificaties

De Hama HDMI kabel Premium is verkrijgbaar bij:

Zoals gezegd is de ene HDMI kabel de andere niet en er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst moet je weten welke apparaten je met elkaar wilt aansluiten. Moet je bijvoorbeeld een modern home cinema systeem aan een televisie koppelen of wil je juist een nieuwe spelcomputer of een geavanceerde Blu-ray Disc speler aansluiten? Of ben je juist op zoek naar manieren om je laptop met een high-end monitor te verbinden? Of heb je een beamer die je graag wilt aansluiten op de mediabox?

HDMI 2.0 en 2.1

Tegenwoordig zie je bij veel HDMI kabels in de omschrijving HDMI 2.0 en 2.1 staan. Logischerwijs is het ooit begonnen bij versie 1.0, maar de techniek heeft sinds de introductie van de HDMI aansluiting in 2002 niet stilgestaan. Beeld- en geluidskwaliteit van apparaten worden alsmaar beter en dat vraagt ook om kabels die deze kwaliteit goed kunnen overbrengen. Met HDMI 2.1 – de meest recente versie – ben je zeker voorbereidt op de toekomst. Met een HDMI 2.1 kabel kun je data op hoge snelheden overdragen en dat houdt in dat je zonder verlies van kwaliteit ook kunt genieten van de beste beeld- en geluidskwaliteit. HDMI 2.1 ondersteunt bijvoorbeeld recente ontwikkelingen, zoals 8K en 10K beeld, HDR, Dolby Atmos en Dolby Vision.

ARC en eARC ondersteuning

ARC en eARC zijn aanduidingen die steeds belangrijker worden en ARC staat voor Audio Return Channel. Dat houdt in dat je bijvoorbeeld een digitaal geluidssignaal zowel kunt versturen als kunt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een soundbar die aangesloten wordt op een televisie. Of een AV-receiver. Daarnaast worden secundaire apparaat vaak door elkaar aangestuurd. Waar ARC voor nodig is. Dat houdt bijvoorbeeld in dat een soundbar aangaat op het moment dat je de televisie inschakelt.

eARC is weer een verbeterde versie van ARC en voorbereid om de meest complexe signalen te versturen en te ontvangen. Denk aan de beste beeld- en geluidskwaliteit die op hoge snelheden worden overgedragen. eARC ondersteunt een grotere bandbreedte en kan ten opzichte van ARC veel meer data tegelijkertijd versturen en ontvangen.

Let op de lengte van een HDMI kabel

Let goed op de lengte van een HDMI kabel en kies altijd voor een iets langere kabel dan dat je nodig hebt. Zo heb je meer ruimte om apparaten goed aan te kunnen sluiten en je hebt ook genoeg kabel om ‘m bijvoorbeeld netjes weg te werken. HDMI kabels zijn er in lengtes tot wel 10 meter. Langere kabels zijn mogelijk, maar houdt dan wel rekening met licht kwaliteitsverlies van zowel beeld als geluid. Je kunt HDMI kabels ook verlengen met een HDMI verlengkabel, maar ook dit kan invloed hebben op de beeld- en geluidskwaliteit.

Welke HDMI kabel moet ik hebben?

De grote vraag is welke HDMI kabel je moet hebben, het is belangrijk dat je altijd HDMI 2.0 en het liefste zelfs HDMI 2.1 kabels koopt. Ook voor oudere apparaten is dat prima, want met een HDMI 2.1 ben je klaar voor de toekomst. Stel dat je het oudere apparaat vervangt voor een nieuw apparaat die ook de nieuwste video- en audioformaten ondersteunt, hoef je niet de HDMI kabel te vervangen. Daar heb je immers al in geïnvesteerd. Daarnaast is het advies om altijd voor vergulde pluggen te kiezen, omdat deze storingen van andere apparaten kunnen voorkomen. En niet geheel onbelangrijk is om te kiezen voor een gevlochten kabel van bijvoorbeeld stevig nylon als je de kabel wilt wegwerken in bijvoorbeeld een kabelgoot en minder risico wilt lopen op kabelbreuken.

Heb je op- of aanmerkingen of wil jij iets kwijt over HDMI kabels? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

Veelgestelde vragen over HDMI kabels

 • Wat is een HDMI kabel?

  Een HDMI kabel herken je aan de platte plug en de kabel wordt gebruikt voor het aansluiten van audiovisuele elektronica producten, zoals televisies, Blu-ray Disc spelers, spelcomputers en mediaboxen. Maar ze worden ook gebruikt voor het aansluiten van laptops en desktops.

 • Is er verschil in HDMI kabels?

  Ja, er zijn heel veel verschillende kabels te koop. Je hebt kabels met of zonder vergulde pluggen, rechte of haakse connectoren, met rechte of gevlochten kabels en HDMI kabels in verschillende lengtes. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat je de juiste versie koopt. Tegenwoordig is dat HDMI 2.1.

 • Is een goede HDMI kabel belangrijk?

  Om te kunnen genieten van de beste beeld- en geluidskwaliteit is een goede HDMI kabel vereist. Een minder goede HDMI kabel zal ook zijn werk doen, maar het is mogelijk dat je niet de beste beeldkwaliteit krijgt te zien en de beste geluidskwaliteit krijgt te horen.

 • Wat is het verschil tussen HDMI 1 en HDMI 2?

  Het grote verschil tussen HDMI 1 en 2 is welke video- en audioformaten de kabels ondersteunen. Twintig jaar geleden was 4K nog niet aan de orde terwijl we tegenwoordig al kunnen nadenken over de aanschaf van 8K televisies. Dat vraagt ook om betere kabels die een grote hoeveelheid data razendsnel kunnen overbrengen. HDMI 2 kan dat bijvoorbeeld.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie